Další pc trapnej dotaz...

Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3 ... 54, 55, 56 ... 125, 126, 127  Další

odeslat nové téma  Odpovědět na téma - Další pc trapnej dotaz...  Úvodní stránka -> Na smazání... -> Další pc trapnej dotaz...
Rychle na stránku:
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
Pavelcb

PříspěvekZaslal: po květen 14, 2012 11:22 am    Předmět: Odpovědět s citátem

no jo..jsem samouk a ještě mizernej
Frozz.

PříspěvekZaslal: po květen 14, 2012 1:25 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

tuhle ssd

http://www.alza.cz/intel-330-60gb-ssd-d321075.htm?kampan=heureka.cz

nebo tuto

http://www.alza.cz/ocz-vertex-3-series-60gb-d244243.htm

Prý měl OCZ nějaký problémy s označením a hodně lidí už té značce nevěří (bylo to ve spojitosti s vertex 2 myslím), a že INTEL je jistota.

Co si myslíte? Půjde místo HDD do noťase.
Smazaný uživatel (071)

PříspěvekZaslal: po květen 14, 2012 1:30 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Ten Intel je nějaká low lvl mrdka. To bych radši vzal ten Vertex (mimochodem ty nízký kapacity nemají takovou rychlost jak se celkově o daným modelu píše kvůli počtu čipů, ale předpokládám, že jsi prostě limitovanej cenou a přes to vlak nejede).

edit: Beru zpět. Ten Intel je nějaká novinka na SandForce. Nic o tom nevím. Nebudu se vyjadřovat, resp. jdu googlit nějaký testy :)
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Smazaný uživatel (071)

PříspěvekZaslal: po květen 14, 2012 1:35 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

The 330 differs from the SandForce based Intel SSD 520 in a couple of key areas. The 330 uses lower p/e count NAND (still Intel 25nm MLC) compared to the 520, reducing Intel's rated lifespan from 5 years of 20GB of writes per day to 3 years under the same workload. Intel's ratings have historically been conservative, so I'd expect that the 330 would last much longer than 3 years for the vast majority of workloads

In fact, the Intel SSD 330 appears to be the cheapest SF-2281 drive on the market today.

Celej článek http://www.anandtech.com/show/5751/intel-ssd-330-officially-announced-affordable-sandforce

Ta 60GB verze bude pomalá jako svině! (což je spíš obecně technickej problém malý kapacity).

Testy ještě žádný nejsou, alespoň ne u zdrojů který osobně považuju za věrohodný.
Frozz.

PříspěvekZaslal: po květen 14, 2012 2:16 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

No já našel hodně testů třeba na ten vertex, intel atd.

Neporovnávej rychlost mezi ssd s různýma kapacitama, ale mezi rychlostí nové HDD a SDD - o to mi jde, prý s SSD se wokna načítají třeba 5sekund, programy běží brutálně rychle, tohle čtu a slyším ze všech stran, tak jak může být "pomalá jako svině"? Já SSD 100gb + kupovat nebudu, je to zbytečný, dám na to jen wokna + pár programů (photoshop, vegas atd.) a na to přeci stačí 60gb bohatě.

"U SSD je to hlavne pristupova doba co zrychluje sviznost systemu a ta je medzi SSD taka zanedbatelna ze je podstate jedno aky si vyberies. Jedine ak ti zalezi na rychlosti zapisu/citania (video editacia v HD a pod.)"

Tu nějaké povídání:
http://www.ictmanazer.cz/2012/04/intel-ssd-330-novy-kral-levnych-solid-state-disku/
Smazaný uživatel (071)

PříspěvekZaslal: po květen 14, 2012 2:34 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

5s ani náhodou :)
Pořád jsi limitovanej rychlostí procesoru. Mně systém najíždí tak o hm... třetinu? Možná pětinu rychlejc. Ale já to mám relativně čistý a vyladěný, takže jsem neočekával žádný brutality. Spíš to poznáš nárazově, když se bude něco instalovat, spouštět hodně velký hra nebo tak nějak.
Izman

PříspěvekZaslal: po květen 14, 2012 3:44 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Octopuss napsal:
5s ani náhodou :)
Pořád jsi limitovanej rychlostí procesoru. Mně systém najíždí tak o hm... třetinu? Možná pětinu rychlejc. Ale já to mám relativně čistý a vyladěný, takže jsem neočekával žádný brutality. Spíš to poznáš nárazově, když se bude něco instalovat, spouštět hodně velký hra nebo tak nějak.

Occtope priznej si ze jednou za cas slapnes do hovna :D a ted jsi to udelal :D :D
Rychlost CPU nelimituje rychlost nacitni OS i kdyz pouzijes velmi rychle RAMky a SSD tak stejne se CPU bude flakat a davat si kazdych par mcrosekund cigaro :D (jinak ano je mozne startovat OS za dobu cca 5-ti sekund jen jsou to ciste operacni systemy ktere nemaji pochroumanou strukturu něžným uzivatelskym zachazenim, a take se nespousti spousta sluzeb ktere uzivatel vyzaduje)
Jinak pocitej s realnou hodnotou startovani kolem cca 10-15-ti sekund.
Smazaný uživatel (071)

PříspěvekZaslal: po květen 14, 2012 4:02 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Neřek bych, že jsem šláp do hovna.
Značná část doby bootování (resp. načítání systému, abych byl přesnej) není tahání dat z disku, ale čekání na všechno možný resp "přechroustávání" dat.
U systému kde je nainstalovaných milion různých hovadin a po startu se spouští všechno od ICQ přes Skype až po nějaký Adobe hovadiny, ano, tam bude SSD znát jako kráva. U mýho počítače zase tak moc ne.
Rozhodně je to znát, ale i předtím než jsem koupil SSD disk nějak intenzivněji pracoval tak max půlku času co se systém spouštěl.

5s je dost nereálných pokud neděláš fakt velký opičárny (a to už ani moc nesouvisí s optimalizací bootu jako spíš honění trika, něco na úrovni benchmark válek).

Jdu si schválně změřit, jak dlouho to aktuálně trvá od POSTu do zobrazení komplet plochy.
Smazaný uživatel (071)

PříspěvekZaslal: po květen 14, 2012 4:07 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Ha, 18 vteřin. Odhaduju, že před SSD to mohlo být okolo 25-30, víc ne. Bordel si kvůli tomu doinstalovávat nebudu

Musíme ale vzít v potaz, že sedmičky si spoustu dat načítají až po zobrazení plochy na pozadí, což je dost zásadní rozdíl oproti XP resp. Vistám.

Kdybych měl nějaký Core iX, umím si představit místo 18 vteřin třeba deset.
Frozz.

PříspěvekZaslal: po květen 14, 2012 4:12 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Půjdu do SSD a rovnou upgraduju RAMky ;-).
Mám teď 2gb + 1gb, ale koupím buď 4+4, nebo nechám starou 2gb a přikoupím novou 4gb. Co myslíte?

http://www.czc.cz/corsair-value-8gb-2x4gb-ddr3-1066-so-dimm/63598/produkt?q-c-0-f_2027450=sDDR3&q-c-3-f_2027453=d7.0&q-c-1-f_94358670=s2+x+4GB&q-category-id=20grgfis48iviagdnck6ihmree&q-c-4-f_2027452=d8192.0&q-c-2-f_2027451=d2.0

(vím, že mi tam půjde, mám ty parametry porovnané a zkontrolované s dosavadní RAM)

Naposledy upravil Frozz. dne po květen 14, 2012 4:14 pm, celkově upraveno 1 krát
kubaz

PříspěvekZaslal: po květen 14, 2012 4:14 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

du to pro vas zkusit chytraci

intel core i5-2500k
ram 16gb
intel 520 ssd OEM ( high perfm. )

edit :

tak od zmacknuti tlacitka na case do najeti na plochu 30sec z toho asi 20sec. nejake nacitani pres bios apod. od toho co naskocilo nacitani win to blyo necelych 10sec
Lunreal

PříspěvekZaslal: po květen 14, 2012 4:23 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Chm to neni extra rychlejsi, kdyz na mym 5400rpm disku byl celkovy cas bootu od zmacknuti power buttonu cca 34 sekund...
JIM

PříspěvekZaslal: po květen 14, 2012 4:29 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

JIM napsal:
owar: Ok diky. Uz bezi test, pak dam vedet.

Tak bohuzel nic, FileScavenger nasel jen smazany soubory, ne tu ztracenou slozku. Takze to vzdavam a pujdu ten disk reklamovat. A to sem si kupoval disk, kterej prezije pad z metru a muze se namocit. Nakonec ho polozi obycejnej winrar
Izman

PříspěvekZaslal: po květen 14, 2012 4:31 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

kubaz napsal:
du to pro vas zkusit chytraci

intel core i5-2500k
ram 16gb
intel 520 ssd OEM ( high perfm. )

edit :

tak od zmacknuti tlacitka na case do najeti na plochu 30sec z toho asi 20sec. nejake nacitani pres bios apod. od toho co naskocilo nacitani win to blyo necelych 10sec

Dostal jsi me :D :D boot jako takovej me nenapadlo zapocitat holt stari
Smazaný uživatel (071)

PříspěvekZaslal: po květen 14, 2012 4:35 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Jenže čas mezi zmáčknutím tlačítka a začátkem spouštění Windows je naprosto nanic informace. Mám disky v AHCI režimu a ta pošahaná detekce trvá cca pět vteřin navíc :P

Ale zkuste tohle: http://www.sevenforums.com/attachments/tutorials/169916d1313180636-restart-time-restart-time.vbs

Spustit, zavřít programy, ok, a po restartu vám to ukáže celkovej čas restartu.
V mým případě 39 vteřin.

odeslat nové téma   Odpovědět na téma - Další pc trapnej dotaz... Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3 ... 54, 55, 56 ... 125, 126, 127  Další
Rychle na stránku:

Přejdi na: