|
|
|
| Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
| Autor |
Zpráva |
high-tower
|
Zaslal: po květen 14, 2012 8:27 pm Předmět: Zhodnocení tréninku |
|
|
Zdravím, je mi 21, výška 187cm, váha 88kg (+-2kg), cvičim něco přes rok, ale dost chaoticky, málokdy dodržim trénink, co si stáhnu naplánovej z netu:) Suplementace protein, gainer, občas kreatin, ale nikdy nevydržim zdravej dva měsíce v kuse, když ho tam láduju:)) Bílkoviny držim kolem 130g denně, sacharidy kontrolovat nestíhám, na to se moc prasim blbostma kolem:) Snažim si tak nějak postavit trénink, ale moc do toho nevidim.. Napadlo mě to udělat zhruba takhle:
Pondělí
Mrtvý tah
Zakopávání
Benchpress
kliky na bradlech
Středa
Tlaky na šikmé lavici - radši bych s velkou činkou, ale někdo tvrdí, že je to špatně a že u toho nezabíraj horní kozy - proč?
Shyby
Military press
Bicepsové zdvihy s EZ činkou ve stoje
Dřepy
Pátek
Benchpress
Legpress
Veslování s dolní kladkou
Francouzský tlak
Přítahy činky k bradě
-------------------------------
snažim se o nabrání maxima hmoty, forma na dobu co mám odcvičeno a váhu nic moc (benchpress 5x5 85kg, MT 5x5 90kg, dřepy 6x6 80kg - dřepy na multipressu, s volnou činkou se bojim, dokud mi někdo fundovanej neukáže správnou techniku). Krom průměrnejch rukou (cca 41cm přes biceps) prakticky všechno na hovno. Série, opakování, všechno nechávám to otevřený, za nepřesný názvy nebo blbosti se omlouvám a prosím o zhodnocení a hlavně rady od zkušenějších co a jak změnit. Předem díky:)
|
|
| nahoru |
|
 |
| |  |
Magumi

|
Zaslal: po květen 14, 2012 8:47 pm Předmět: |
|
|
|
|
|
| nahoru |
|
 |
high-tower
|
Zaslal: po květen 14, 2012 8:51 pm Předmět: |
|
|
nad Korte jsem uvažoval, ale nejsem si jistej, co by udělaly ty mrtvoly třikrát tejdně  přece jenom jsem chudáček ektomorf a technika je taky spíš tak hozená od oka  Se tomu profi trenérovi asi nevyhnu (myšleno na korekci techniky)
|
|
| nahoru |
|
 |
Magumi

|
Zaslal: po květen 14, 2012 9:03 pm Předmět: |
|
|
| high-tower napsal: | nad Korte jsem uvažoval, ale nejsem si jistej, co by udělaly ty mrtvoly třikrát tejdně přece jenom jsem chudáček ektomorf a technika je taky spíš tak hozená od oka Se tomu profi trenérovi asi nevyhnu (myšleno na korekci techniky) |
Techniku můžeš okoukat na youtube, ale trenér je pochopitelně lepší. Jenom si dej pozor, ať si vybereš někoho, kdo tomu trochu rozumí.
|
|
| nahoru |
|
 |
Tracey

|
Zaslal: út květen 15, 2012 6:10 am Předmět: |
|
|
| Magumi napsal: |
Techniku můžeš okoukat na youtube |
Okoukat sice může, ale s velkou pravděpodobností nebude schopen převést do praxe. Jenda věc je, že na sebe při cvičení nikdy nebude vidět jako druhý člověk a druhá to, že jako nováček pravděpodobně ještě neví co by měl kde jak cítit, zatnout atd. Většina mých klientů na začátku jen zmateně kouká, když jim řeknu, že mají mít u cviku pevné břicho, rovné záda, zatáhnout ramena dozadu a dolů, lopatky k sobě a ještě u toho dýchat (případně nevystrkovat hlavu, nezatínat trapézy...) Youtube Tě bohužel neopraví, od toho je trenér... _________________ Rozum a chtíč nemohou být v opozici natrvalo (Sigmund Freud).
|
|
| nahoru |
|
 |
Draper

|
Zaslal: út květen 15, 2012 6:53 am Předmět: |
|
|
Presne tak jak pise Tracey. Tady je videt rozdil mezi tim, kdo skutecne trenuje lidi v praxi a je s nima v kontaktu a mezi tema, co radi pres internet (to neni nic proti nikomu konkretne). Ono se to nam, co uz mame neco nacviceno, rekne celkem lehce techniku se nauc z yt , ovsem pro ty, kteri s cvicenim nikdy nemeli nic spolecneho nebo pro ty, co na to proste nemaji bunky (i takovi jsou), muze byt celkem nepochopitelna vec naucit se zakladni jednoduchy cvik a pokud se ho uz nejakym zpusobem nauci, tak s nejvetsi pravdepodobnosti ne spravne a pak nam tu vznikaji ruzna zraneni a disbalance, ktere se nemusi promitat hned, ale treba az postupne behem let. _________________ CIZOPASNIK: Drapere, ty nejsi divnej, ty jsi z jiny galaxie a mam podezreni, ze te odtamtud vyhnali, protoze jsi byl divnej i na meritka mimozemstanu
http://mismasfitness.cz/
Nejlepsi trenink na svete? HPM - hlavne poradne makat!! (hovnival)
|
|
| nahoru |
|
 |
Smazaný uživatel (071)
|
Zaslal: út květen 15, 2012 7:34 am Předmět: |
|
|
Draper mi připomněl všechny možný crossfit videa, kde se vysvětlování techniky provádí metodou "rychlokvaška". Úplně se mi chce brečet, když vidím, jak naprostýmu začátečníkovi ukazují, jak má dělat přemístění, nebo dokonce celej PC/PP. "To si takhle vezmeš, nahodíš to, pohyb vychází z..., jdeš do podřepu a...." Člověk to dvakrát udělá a jooo dobrý, a "trenér" jde pryč. To je hrozný.
Prostě dobrých trenérů je málo, a málokdo umí správnou techniku vysvětlit, nebo je ochotnej to vysvětlovat dostatečně dlouho.
|
|
| nahoru |
|
 |
high-tower
|
Zaslal: út květen 15, 2012 8:33 am Předmět: |
|
|
tohle je právě těžký, rok to tam šmrdlám pravidelně - nejdřív splity, poslední asi čtvrt rok fullbody - síla sice šla o něco nahoru, jenže pokud jsem začínal jako 82kg a dostal se na 90kg během ročního snažení, tak to nepovažuju zrovna za valnej úspěch. Je pravda, že tam nějaký nemoci a nucený pauzy byly, ale stejně. Určitá instruktáž na začátku proběhla, ale je otázka, kam jsem to za ten rok cvičení víceméně solo dolámal
Proto se vás chci primárně zeptat na ten trénink, jestli to má cenu cvičit takhle, nebo to je totální blbost. Rád bych, aby to přinášelo nějaký konstantní zlepšování. Korte vyzkoušim, ale co pak?
|
|
| nahoru |
|
 |
Magumi

|
Zaslal: út květen 15, 2012 8:52 am Předmět: |
|
|
| Tracey napsal: | | Youtube Tě bohužel neopraví, od toho je trenér... |
JJ, šak jsem to psal, že trenér je lepší. Ale když někdy vidím, co učí někteří trenéři z naší posilky, tak to bych teda raději to youtube a zrcadlo.
|
|
| nahoru |
|
 |
Magumi

|
Zaslal: út květen 15, 2012 8:56 am Předmět: |
|
|
| high-tower napsal: | Korte vyzkoušim, ale co pak? |
Podle mě teď nemá smysl řešit, jak budeš cvičit pak, to se uvidí, až absolvuješ pár měsíců na Korte, nabereš svaly a zlepší sílu. Mmch, jestli jsi za rok i při nepravidelném a mírně chaotickém tréninku nabral osm kilo svalů, tak je to slušný úspěch.
|
|
| nahoru |
|
 |
Izman
|
Zaslal: út květen 15, 2012 4:51 pm Předmět: |
|
|
| Tracey napsal: | | Magumi napsal: |
Okoukat sice může, ale s velkou pravděpodobností nebude schopen převést do praxe. Jenda věc je, že na sebe při cvičení nikdy nebude vidět jako druhý člověk a druhá to, že jako nováček pravděpodobně ještě neví co by měl kde jak cítit, zatnout atd. Většina mých klientů na začátku jen zmateně kouká, když jim řeknu, že mají mít u cviku pevné břicho, rovné záda, zatáhnout ramena dozadu a dolů, lopatky k sobě a ještě u toho dýchat (případně nevystrkovat hlavu, nezatínat trapézy...) Youtube Tě bohužel neopraví, od toho je trenér... |
Hm tak to by me zajimalo co by jsi rekla na moji techniku a nejen u mrtvoly Zatim co mam od treneru (jen od dvou) informace tak techniku MT, Drepu, a Benche mam velmi dobrou. Docela by me zajimalo jak by jsi to videla ty a nebo Draper. A taky poznatky co treba delam spatne :D (protoze je divny ze mi ani jeden nerekl ze bych delal neco spatne : ( coz se mi nezda ze je to mozny )
|
|
| nahoru |
|
 |
Tracey

|
|
| nahoru |
|
 |
Peter Ustinov

|
Zaslal: út květen 15, 2012 5:33 pm Předmět: |
|
|
| Tracey napsal: | | Magumi napsal: |
Okoukat sice může, ale s velkou pravděpodobností nebude schopen převést do praxe. Jenda věc je, že na sebe při cvičení nikdy nebude vidět jako druhý člověk a druhá to, že jako nováček pravděpodobně ještě neví co by měl kde jak cítit, zatnout atd. Většina mých klientů na začátku jen zmateně kouká, když jim řeknu, že mají mít u cviku pevné břicho, rovné záda, zatáhnout ramena dozadu a dolů, lopatky k sobě a ještě u toho dýchat (případně nevystrkovat hlavu, nezatínat trapézy...) Youtube Tě bohužel neopraví, od toho je trenér... |
setkal jsme se s nekolika nazory, ze lopatky mohou od sebe, "prodlouzi" se tim ruce a tim padem zkrati draha pohybu _________________ Padre vám možná řekne, co je peklo, ale já vám ho ukážu!
|
|
| nahoru |
|
 |
Tracey

|
Zaslal: út květen 15, 2012 5:36 pm Předmět: |
|
|
| Peter Ustinov napsal: |
setkal jsme se s nekolika nazory, ze lopatky mohou od sebe, "prodlouzi" se tim ruce a tim padem zkrati draha pohybu |
Můžeš uvést konkrétní cvik? Mám asi malou představivost... _________________ Rozum a chtíč nemohou být v opozici natrvalo (Sigmund Freud).
|
|
| nahoru |
|
 |
Peter Ustinov

|
Zaslal: út květen 15, 2012 5:41 pm Předmět: |
|
|
| Tracey napsal: | | Peter Ustinov napsal: |
setkal jsme se s nekolika nazory, ze lopatky mohou od sebe, "prodlouzi" se tim ruce a tim padem zkrati draha pohybu |
Můžeš uvést konkrétní cvik? Mám asi malou představivost... |
MT
pri benci prave naopak
pokud pujdou lopatky k sobe, ramena se "zasunou" a tim se zkrati draha pohybu _________________ Padre vám možná řekne, co je peklo, ale já vám ho ukážu!
|
|
| nahoru |
|
 |
| |
|
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru
|
Populární značky:
|