|
|
|
| Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
| Autor |
Zpráva |
tony09
|
Zaslal: ne květen 13, 2012 7:06 pm Předmět: |
|
|
Pozor pánové ,takhle jsem to nemyslel jak to asi vyznělo ! Nechtěl jsem nějak zas jak zde pravidlem od některých najet na kritickou a urážlivějící reakci.
Samořjemě těložaludek stráví jídlo, to bezpochyb ! Ale k maximální využitelnost a stravitelnosti bílkovin tam nedochází, pak zbytečně z toho vznikají věci typu : akné,plynatost a nemluvím o vnitrřích záležitostech játra,ledviny , nevim jak to lépěji napsat, vycházim z pouček a studii , ale to jsou MÉ názory já je nevnucuji ,takže si je necham aplikovat na sebe, u mě to funguje aniž bych si nějak devastoval rapidně tělo = roční zdravotní testy.
|
|
| nahoru |
|
 |
| |  |
Frozz.

|
Zaslal: ne květen 13, 2012 7:10 pm Předmět: |
|
|
| ILikeBike napsal: | | Frozz. napsal: | | tony09 napsal: | Balbi :
Tělo je uzpůsobeno na 3 velká jídla denně ( bíloviny nad 30g) , snídani klidně můžeš napálit hodně i něco přes 50g. Pokdu bude jíst po sobě jídla s 30 i více gramy tak se to stejně nestrávý a jde to = za stálého míchání do hajzlu. |
ajaj..tohle sem prosímtě vůbec nepiš . |
Na druhou stranu jak víš, že se dávka nad 30g zpracuje? |
Zpracuje, jen to našemu tělu trvá déle. Rychlost vstřebávání závisí na složení jídla (tzn. na typu bílkoviny, vláknině, sacharidech..).
Třeba velkej steak (70g B+) se tráví i přes 10h.
edit: ohledně těch "30g max na jedno jídlo"
- 30g syrovátkové bílkoviny je vstřebáno během 3-4hod., proto se o tom mluví společně s "jídlem každé 3-4hodiny". _________________ "For me life is continuously being hungry. The meaning of life is not simply to exist, to survive, but to move ahead, to go up, to achieve, to conquer."
|
|
| nahoru |
|
 |
Mablung
|
Zaslal: ne květen 13, 2012 10:38 pm Předmět: |
|
|
Nic proti pánové, ale když sežeru na posezení půl kila masa (tj. asi 100 g bílkovin), samotného, tak nemám problémy s trávením či plynatostí. Ono skutečně strašně moc závisí na formě, člověku a s čím to jíte. Takže si vyzkoušejte co vaše střeva snesou a nechte teorii profíkům.
Tímhle neříkám že má každý dělat to co já, jen že řešit zda tělo stráví 20 či 50 g bílkovin je nesmysl. Prostě si to vyzkoušejte a řiďte se svými pocity.
|
|
| nahoru |
|
 |
Tracey

|
Zaslal: po květen 14, 2012 6:21 am Předmět: Re: Množství bílkovin |
|
|
Začínám mít pomalu pocit, že někteří lidé tato témata zakládají schválně a pak se baví tím, jak se tu půl fóra dohaduje  Copak nejde odpovědět na to, na co se ptal, aniž by se tu po sté dohadovalo o tom samém? Stejně tak jako o nutnosti PTN, kardiu na lačno, četnosti cvičení břicha apod.? _________________ Rozum a chtíč nemohou být v opozici natrvalo (Sigmund Freud).
|
|
| nahoru |
|
 |
Magumi

|
Zaslal: po květen 14, 2012 9:27 am Předmět: |
|
|
Já se snažím držet si bílkoviny kolem 3g/kg, rozložené to mám do tří jídel v průběhu 8-10 hodin, vyhovuje mi to. Problémy s trávením jsem zaznamenal jenom když jsem se přehoupl přes 3.5 g/kg.
|
|
| nahoru |
|
 |
Khalaf

|
|
| nahoru |
|
 |
kuše
|
Zaslal: út květen 15, 2012 6:58 pm Předmět: |
|
|
osobně si myslím, že držet 2-3g bílkovin denně po celej rok je zbytečně moc a neprospívá to zdraví.... po 2 měsících dám měsíc pauzu, stravu omezim na 1g bílkovin (i pod) a je mi fajn... můj názor, nazdar
|
|
| nahoru |
|
 |
Luster

|
Zaslal: út květen 15, 2012 7:12 pm Předmět: |
|
|
kolem 2g, nekdy mam slabsi obdobi i s 1,5g a da se to.. _________________ Humans are land-based bipeds. Pullups are for monkeys. Or at least a second-tier priority.
|
|
| nahoru |
|
 |
robo2512
|
Zaslal: út květen 15, 2012 7:33 pm Předmět: |
|
|
| kuše napsal: | | osobně si myslím, že držet 2-3g bílkovin denně po celej rok je zbytečně moc a neprospívá to zdraví.... po 2 měsících dám měsíc pauzu, stravu omezim na 1g bílkovin (i pod) a je mi fajn... můj názor, nazdar |
dobry napad, takisto to preferujem, ale asi nie az do takej miery. nie je mesiac dost? myslim relativne k 2 mesiacom...
|
|
| nahoru |
|
 |
Johny HaRd
|
Zaslal: út květen 15, 2012 7:33 pm Předmět: |
|
|
Snažím se držet 1g/lb. _________________ "To mi rve koule"
Eric Cartman
|
|
| nahoru |
|
 |
ALKAPONE

|
Zaslal: út květen 15, 2012 8:14 pm Předmět: |
|
|
drzim bilkoviny na 1,5g/kg a nemam problem ze bych nerostl
|
|
| nahoru |
|
 |
kuše
|
Zaslal: út květen 15, 2012 9:27 pm Předmět: |
|
|
| robo2512 napsal: | | kuše napsal: | | osobně si myslím, že držet 2-3g bílkovin denně po celej rok je zbytečně moc a neprospívá to zdraví.... po 2 měsících dám měsíc pauzu, stravu omezim na 1g bílkovin (i pod) a je mi fajn... můj názor, nazdar |
dobry napad, takisto to preferujem, ale asi nie az do takej miery. nie je mesiac dost? myslim relativne k 2 mesiacom... |
můj názor - myslím, že akorát.... na měsíc bez bílkovin rvu jen sacharidy, masu, vejcím a mléčnejm výrobkům se vyhejbám, na 2 měsíce to pak prohodím - k masu jím jako přílohu jen zeleninu (ne rýži) a vyhovuje mi to.
|
|
| nahoru |
|
 |
| |
|
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru
|
Populární značky:
|