|
|
|
| Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
| Autor |
Zpráva |
Blaža
|
Zaslal: čt květen 17, 2012 6:51 pm Předmět: Uraz lokte,omezena hybnost |
|
|
Čaute,před necelým rokem jsem utrpěl uraz na kole a šel jsem na operaci.Dali mi tam 2 dráty a ted na rehabilitacích mi řekli že hybnost zůstane omezena.Mě by zajímaly 2 věci.
1.Věc-Kdybych cvičil s činkama dokázala by se ta ruka uplně propnout a ohnout (respektive jake ty cviky bych měl děla)
2.Věc kdyby přeci jen ta hybnost zůstala omezena a cvičil bych mělo by to taky takový učinek jako se zdravou rukou resp.Jestli by narostl "bicák" i když se sval nedostane do krajních poloh.
Předem díky za rady
|
|
| nahoru |
|
 |
| |  |
Smazaný uživatel (071)
|
Zaslal: čt květen 17, 2012 6:54 pm Předmět: |
|
|
Jestli ti na rehabilitaci řekli, že to tak zůstane, asi bych jim věřil. Doktorovi ne, ale fyzioterapeutovi jo.
Ještě tak zkusit jinýho...
NĚJAK s tím asi cvičit půjde, ale na 100%? To teda nevím.
|
|
| nahoru |
|
 |
Poman

|
|
| nahoru |
|
 |
Blaža
|
Zaslal: čt květen 17, 2012 7:06 pm Předmět: |
|
|
No tak mám tam 2 dráty,ale ony pujdou ven, tak krčení a natahování chybí mí asi 20 stupnů v každém směru,když si to doma protáhnu tak se to ještě o 5 stupnů povolí,ale pak se to zase smrští.
Zlomenina lokte,je to asi jen ve svalech jinak ty draty tomu udajně nevadí.
|
|
| nahoru |
|
 |
Poman

|
Zaslal: čt květen 17, 2012 9:01 pm Předmět: |
|
|
| Blaža napsal: | No tak mám tam 2 dráty,ale ony pujdou ven, tak krčení a natahování chybí mí asi 20 stupnů v každém směru,když si to doma protáhnu tak se to ještě o 5 stupnů povolí,ale pak se to zase smrští.
Zlomenina lokte,je to asi jen ve svalech jinak ty draty tomu udajně nevadí. |
20 stupnů do flexe i extenze skoro rok po úraze? to je teda docela síla...
Bych musel vidět,ale to musej dát dohromady... PIRky na biceps,tripce, flexory,extenzory, uvolnění fascií, popř., mobilizace záleží jak ta ruka vypadá. _________________ Nikoho nemasíruju...
|
|
| nahoru |
|
 |
Izman
|
Zaslal: čt květen 17, 2012 9:07 pm Předmět: |
|
|
| Blaža napsal: | No tak mám tam 2 dráty,ale ony pujdou ven, tak krčení a natahování chybí mí asi 20 stupnů v každém směru,když si to doma protáhnu tak se to ještě o 5 stupnů povolí,ale pak se to zase smrští.
No sice jsmenemel zlomenej loket ale roztristeny zapesti se taky pocita a po dvou letech premanentniho protahovani a prace se zapestim byla hybnost temer 100% uz je to celkem 10 let
Jen mi to vadi kdyz zvedam vyssi zatez tak v urcitych pozicich to boli jak cert jinak je to v klidu takze ten loket se ti casem muze taky usadit ale hlavne na nic nespechat mit trpelivost a snazit se :) (asi to uz nikdy nebudes mit uplne v pohode )
|
|
| nahoru |
|
 |
Poman

|
Zaslal: čt květen 17, 2012 9:15 pm Předmět: |
|
|
| Izman napsal: | | Blaža napsal: | No tak mám tam 2 dráty,ale ony pujdou ven, tak krčení a natahování chybí mí asi 20 stupnů v každém směru,když si to doma protáhnu tak se to ještě o 5 stupnů povolí,ale pak se to zase smrští.
No sice jsmenemel zlomenej loket ale roztristeny zapesti se taky pocita a po dvou letech premanentniho protahovani a prace se zapestim byla hybnost temer 100% uz je to celkem 10 let
Jen mi to vadi kdyz zvedam vyssi zatez tak v urcitych pozicich to boli jak cert jinak je to v klidu takze ten loket se ti casem muze taky usadit ale hlavne na nic nespechat mit trpelivost a snazit se :) (asi to uz nikdy nebudes mit uplne v pohode ) |
Ale kulový proč by to nebylo úplně v pohodě... _________________ Nikoho nemasíruju...
|
|
| nahoru |
|
 |
Izman
|
Zaslal: čt květen 17, 2012 9:23 pm Předmět: |
|
|
| Poman napsal: | | Izman napsal: | | Blaža napsal: | No tak mám tam 2 dráty,ale ony pujdou ven, tak krčení a natahování chybí mí asi 20 stupnů v každém směru,když si to doma protáhnu tak se to ještě o 5 stupnů povolí,ale pak se to zase smrští.
Jen mi to vadi kdyz zvedam vyssi zatez tak v urcitych pozicich to boli jak cert jinak je to v klidu takze ten loket se ti casem muze taky usadit ale hlavne na nic nespechat mit trpelivost a snazit se :) (asi to uz nikdy nebudes mit uplne v pohode ) |
Ale kulový proč by to nebylo úplně v pohodě... |
Mluvim z moji zkusenosti, zlomenin kloubu jsem utrzil 6 :D obe kolena, oba kotniky, zapesti (kost nikdy zadna :D ) plus nastipnuty rameno :D
Kolena jsou v pohode u kotniku mam povoleny vazy, navic cas od casu pri spatnym tlaku treba pred destem me obcas ty klouby boli.
Mohu rict jen jedno nic nesetrit a neomezovat (ted nemyslim pretezovat) ale jakmile zacnes ruku omezovat nikdy se ti to nespravi. Zatezovat s rozumem a davat si bacha. Ale urcite nedelej to ze by jsi tu ruku setril. Zeptej se klidne i fyzioterapeuta ze ta ruka by mela byt pomalu zatezovana.
|
|
| nahoru |
|
 |
Smazaný uživatel (071)
|
|
| nahoru |
|
 |
Izman
|
Zaslal: čt květen 17, 2012 9:29 pm Předmět: |
|
|
| Octopuss napsal: | Ty jsi kaskadér? |
ne jen blbec :D divoky mladi a prasteny napady obcas to nedopadlo uplne dobre (lyze, telak, spatna sazka, preceneni svych sil autobus) holt ne kazdej travi detstvi a mladi u TV a nebo u PC. Jen je divny ze jsem nikdy aktivne necvicil az na stary kolena
|
|
| nahoru |
|
 |
Poman

|
Zaslal: čt květen 17, 2012 9:32 pm Předmět: |
|
|
| Izman napsal: | | Poman napsal: | | Izman napsal: | | Blaža napsal: | No tak mám tam 2 dráty,ale ony pujdou ven, tak krčení a natahování chybí mí asi 20 stupnů v každém směru,když si to doma protáhnu tak se to ještě o 5 stupnů povolí,ale pak se to zase smrští.
Ale kulový proč by to nebylo úplně v pohodě... |
Mluvim z moji zkusenosti, zlomenin kloubu jsem utrzil 6 :D obe kolena, oba kotniky, zapesti (kost nikdy zadna :D ) plus nastipnuty rameno :D
Kolena jsou v pohode u kotniku mam povoleny vazy, navic cas od casu pri spatnym tlaku treba pred destem me obcas ty klouby boli.
Mohu rict jen jedno nic nesetrit a neomezovat (ted nemyslim pretezovat) ale jakmile zacnes ruku omezovat nikdy se ti to nespravi. Zatezovat s rozumem a davat si bacha. Ale urcite nedelej to ze by jsi tu ruku setril. Zeptej se klidne i fyzioterapeuta ze ta ruka by mela byt pomalu zatezovana. |
Tak fyzioterapeuta už se ptá tady:) Tys měl ale koukám zase dost těžký zlomeniny:) _________________ Nikoho nemasíruju...
|
|
| nahoru |
|
 |
Izman
|
Zaslal: čt květen 17, 2012 9:41 pm Předmět: |
|
|
| Poman napsal: |
Tak fyzioterapeuta už se ptá tady:) Tys měl ale koukám zase dost těžký zlomeniny:) | No ani ne, kolena se mi nastesti zhojili temer dokonale. Stvou me kotniky kde se mi cas od casu stane ze blbe doslapu a pak zas tejden boli jak cert.
A to zapesti, to mam dokonce zivota rozdrbany : (
|
|
| nahoru |
|
 |
Blaža
|
Zaslal: pá květen 18, 2012 2:42 pm Předmět: |
|
|
takže ještě nic není ztraceno jo,kdybych začal normalně cvičit s činkama tak by se to protahlo jo?Doktorka co k ní chodím na kontrolu,řekla,že léčba trvá rok až 2
|
|
| nahoru |
|
 |
Poman

|
Zaslal: pá květen 18, 2012 3:10 pm Předmět: |
|
|
| Blaža napsal: | | takže ještě nic není ztraceno jo,kdybych začal normalně cvičit s činkama tak by se to protahlo jo?Doktorka co k ní chodím na kontrolu,řekla,že léčba trvá rok až 2 |
NE.
| Poman napsal: |
Bych musel vidět,ale to musej dát dohromady... PIRky na biceps,tripce, flexory,extenzory, uvolnění fascií, popř., mobilizace záleží jak ta ruka vypadá. | _________________ Nikoho nemasíruju...
|
|
| nahoru |
|
 |
Blaža
|
Zaslal: pá květen 18, 2012 3:20 pm Předmět: |
|
|
|
|
|
| nahoru |
|
 |
| |
|
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru
|
Populární značky:
|