|
|
|
| Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
| Autor |
Zpráva |
Cratach

|
Zaslal: po květen 21, 2012 8:41 pm Předmět: Poloha zápěstí - bench |
|
|
Tak po dlouhý době bych měl dotaz :)
Jaká je vlastně správná poloha zápěstí u benche ?
Konkrétně při obyčejný pracovní sérii, ne maximálce. Zjistil jsem, že s tím mám docela problém, od cca 80 kg mám problém ho udržet tak, aby "nepadalo" dozadu jako při military pressu / push pressu, u 100 kg uz je to pak naprostý scifi. Zkoušel jsem různé šířky úchopu, kontroloval polohy loktů a nic. Zápěstí jsem zkoušel posilovat visem na hrazdě na čas (nadhmat, palcovej úchop, já (cca 95-100kg) + baťoh (15-20 kg)) a nic - pro vis sice síla úchopu a výdrž narostla, na úchop u bence vliv nula nula nic. Moje obvod zápěstí je tak průměr, 19 cm, ale šlachy a úpony na něm docela tenký, stejně jako dlaně nemam extra masitý (pokud to hraje roli). _________________ "A vy jste jako kdo?"
|
|
| nahoru |
|
 |
| |  |
Mablung
|
Zaslal: po květen 21, 2012 9:19 pm Předmět: Re: Poloha zápěstí - bench |
|
|
| Cratach napsal: | Tak po dlouhý době bych měl dotaz :)
Jaká je vlastně správná poloha zápěstí u benche ?
Konkrétně při obyčejný pracovní sérii, ne maximálce. Zjistil jsem, že s tím mám docela problém, od cca 80 kg mám problém ho udržet tak, aby "nepadalo" dozadu jako při military pressu / push pressu, u 100 kg uz je to pak naprostý scifi. Zkoušel jsem různé šířky úchopu, kontroloval polohy loktů a nic. Zápěstí jsem zkoušel posilovat visem na hrazdě na čas (nadhmat, palcovej úchop, já (cca 95-100kg) + baťoh (15-20 kg)) a nic - pro vis sice síla úchopu a výdrž narostla, na úchop u bence vliv nula nula nic. Moje obvod zápěstí je tak průměr, 19 cm, ale šlachy a úpony na něm docela tenký, stejně jako dlaně nemam extra masitý (pokud to hraje roli). |
Nebylo by nejjednoduší si zápěstí zpevnit rukavicemi či bandážemi?
|
|
| nahoru |
|
 |
matejkorvin

|
Zaslal: po květen 21, 2012 9:27 pm Předmět: |
|
|
zapastie ma byt vyvratene dozadu co najmenej, to sa da dosiahnut tym, ze cinku chytis co najblizsie pri zapasti, takto
vlavo zle, vpravo dobre
vlavo zle, vpravo dobre
pri vyssich vahach to aj tak tlaci na zapastie, hlavne ked casto benchujes tak ta zrejme zacne v zapasti pichat ako mna. Vtedy pomozu dobre utiahnute bandaze, zabrania vyvrateniu zapastia dozadu _________________ EDIT: viz pravidla fora
[size=10:bfcda6cc54]Naposledy upravil Pakosta dne st únor 31, 2007 22:15, celkově upraveno 1 krát[/size:bfcda6cc54]
| nahoru |
|
 |
Cratach

|
Zaslal: út květen 22, 2012 4:06 pm Předmět: |
|
|
Díky za rady. Rukavice pouzivam, ale zkusim jeste prikoupit nejaky bandaze na zapesti.
Chytat cinku co nejbliz zapesti jsem uz zkousel stejne jako tlacit zapestim tak, jako kdybych "chtel tyc ohnout" - efekt ale bohuzel nic moc. Casem mi v nem samozrejme pichat zaclo, takze ted mam od benche radsi na cas pauzu... _________________ "A vy jste jako kdo?"
|
|
| nahoru |
|
 |
kuše
|
Zaslal: út květen 22, 2012 4:55 pm Předmět: |
|
|
| Cratach napsal: | Díky za rady. Rukavice pouzivam, ale zkusim jeste prikoupit nejaky bandaze na zapesti.
Chytat cinku co nejbliz zapesti jsem uz zkousel stejne jako tlacit zapestim tak, jako kdybych "chtel tyc ohnout" - efekt ale bohuzel nic moc. Casem mi v nem samozrejme pichat zaclo, takze ted mam od benche radsi na cas pauzu... |
mám podobnej problém, zápěstí se mi při větších vahách vždy vyvrátila dozadu - druhej den mi v nich pořádně lupalo, vyřešil jsem to tím, že jsem si koupil rukavice s omotávkami (pevně utáhnout) a od tý doby nemám problém...
|
|
| nahoru |
|
 |
| |
 |
|
|
|
|
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru
|
Populární značky:
|