Trénink 6x týdně? Prosím o váš názor...

Jdi na stránku 1, 2  Další

odeslat nové téma  Odpovědět na téma - Trénink 6x týdně? Prosím o váš názor...  Úvodní stránka -> Trénink -> Trénink 6x týdně? Prosím o váš názor...
Rychle na stránku:
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
polly.90

PříspěvekZaslal: út květen 22, 2012 1:10 pm    Předmět: Trénink 6x týdně? Prosím o váš názor... Odpovědět s citátem

Zdravím,
posiloval jsem několik let, ale poslední rok jsem raději vynechal kvůli zranění. Teď už jsem v pohodě a chtěl bych s posilováním zase začít.

Jelikož jsem zvyklý, že vypadám dobře a mám na sobě dostatečné množství svalů, tak dost nelibě nesu to, že současně vypadám jako pavouk - zkrátka žádné svaly, naopak mi trochu narostlo břicho, no hrůza :D No a jelikož léto už je skoro tady, tak jsem si říkal, že by to chtělo nabrat hmotu za co nejkratší čas. Poslední tři týdny jsem už chodil do fitka, takže svaly už jsou opět připraveny na nějakou zátěž.

Takže jsem uvažoval: kdybych jel
Po-prsa, biceps
Út-záda, triceps
St-nohy, ramena,
potom ve čtvrtek bych si dal pauzu a potom zase Pá, So, Ne totéž co předchozí tři dny - myslíte, že by to mělo kýžený účinek? Vím že to zní hrozivě, ale mé svaly se regenerují docela rychle, každá svalová partie by v tomhle tréninku měla tři dny na regeneraci, navíc už mám prázdniny a můžu si tak spát, odpočívat a regenerovat jak se mi zlíbí-takže bych si šel po každém tréninku zaplavat a na hodinku do sauny - ať si říká kdo chce co chce, mám vyzkoušeno, že tohle u mě regeneraci urychluje. Taky se nejedná o žádný dlouhodobý trénink (to by snad ani nešlo), ale zkrátka o hodně tvrdé dva měsíce, během nichž bych toho chtěl nabrat co nejvíc. Samozřejmě bych to podpořil vhodným jídelníčkem a suplementací.

Tak co si o tom myslíte? Máte někdo s něčím podobným zkušenosti? Nebo myslíte že bude lepší klasika 3x - 4x týdně s dostatečnými pauzami pro regeneraci? Nebo znáte nějaký jiný způsob, jak se dát co nejrychleji dokupy? Jen už bych chtěl mít co nejdřív za sebou to období, kdy se pomalu stydím svlíknout se na koupališti do plavek a kdy se ve fitku cítím hloupě, protože na maximálku zvedám to, s čím jsem se ještě před rokem rozcvičoval :D

Díky moc ze reakce ;-)
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Peet
peetthemaster

PříspěvekZaslal: út květen 22, 2012 1:56 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

A jak jsi cvičil v době, kdy jsi se rozcvičoval s tím, co je teď Tvá maximálka a necítil ses ve fitku hloupě?
polly.90

PříspěvekZaslal: út květen 22, 2012 2:08 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

peetthemaster napsal:
A jak jsi cvičil v době, kdy jsi se rozcvičoval s tím, co je teď Tvá maximálka a necítil ses ve fitku hloupě?

Po: Prsa, biceps
St: Záda, triceps
Pá: Nohy, ramena

Prostě klasika... Občas jsem to prokládal plaváním a občas když byl čas, tak jsem třeba biceps jel dvakrát týdně, protože ten to u mě snese ...Fungovalo to celkem dobře. Ale nejde mi o nějaký dlouhodobý tréninkový plán, jen prostě plán na následující dva měsíce, který zaručí ty nejlepší výsledky.
polly.90

PříspěvekZaslal: út květen 22, 2012 8:24 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Hmm, mělo mě napadnout, že zdejší osazenstvo nebude číst tak dlouhý text :D
jirdano

PříspěvekZaslal: út květen 22, 2012 8:41 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

už budu trapnej že to píšu v každým topicu, ale.. full body o základních cvikách
Moocha

PříspěvekZaslal: út květen 22, 2012 8:46 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

polly.90 napsal:
Hmm, mělo mě napadnout, že zdejší osazenstvo nebude číst tak dlouhý text :D

Chce pomoct a ještě držkuje
Reiben

PříspěvekZaslal: út květen 22, 2012 8:52 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Já myslím, že takový trénink je v pohodě, partii procvičíš 2x týdně... jednou bych cvičil těžce + jednou lehce. Pár týdnů věřím, že to může skvěle fungovat. ale z dlouhodobýho hlediska je lepší full body trénink 3x týdně nebo splity spodek/vršek, push/pull atd...
polly.90

PříspěvekZaslal: út květen 22, 2012 8:52 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

jirdano napsal:
už budu trapnej že to píšu v každým topicu, ale.. full body o základních cvikách

Co myslíš tím full body? Chápu to tak, že v jeden den procvičím celé tělo, ale jak často?
polly.90

PříspěvekZaslal: út květen 22, 2012 8:57 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Reiben napsal:
Já myslím, že takový trénink je v pohodě, partii procvičíš 2x týdně... jednou bych cvičil těžce + jednou lehce. Pár týdnů věřím, že to může skvěle fungovat. ale z dlouhodobýho hlediska je lepší full body trénink 3x týdně nebo splity spodek/vršek, push/pull atd...

Paráda, díky za konstruktivní příspěvek :-) Právě že by to mělo být maximálně na ty dva měsíce...Pak bych si dal týden pauzu a potom začal s normálním objemovým tréninkem...
jirdano

PříspěvekZaslal: út květen 22, 2012 9:09 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

polly.90 napsal:

Co myslíš tím full body? Chápu to tak, že v jeden den procvičím celé tělo, ale jak často?

základní cviky dřepy, mrtvý tahy, bench, supersérky na ruce.. vtip je v tom že partie jako břicho nebo ramena se ti tim procvičujou aniž bys na ně jel cíleně cviky
cvičí se to obden, s tím, že ze začátku pokud se necejtíš tak klidně ob dva
má to hodně rychlý výsledky a pokud to zkombinuješ s jídlem v tréninkový dny víc bílkovin, míň sachrů a v netréninkový obráceně, tak se na tom dá nabírat svaly a současně hubnout
Mablung

PříspěvekZaslal: út květen 22, 2012 9:11 pm    Předmět: Re: Trénink 6x týdně? Prosím o váš názor... Odpovědět s citátem

polly.90 napsal:
Zdravím,
posiloval jsem několik let, ale poslední rok jsem raději vynechal kvůli zranění. Teď už jsem v pohodě a chtěl bych s posilováním zase začít.

Jelikož jsem zvyklý, že vypadám dobře a mám na sobě dostatečné množství svalů, tak dost nelibě nesu to, že současně vypadám jako pavouk - zkrátka žádné svaly, naopak mi trochu narostlo břicho, no hrůza :D No a jelikož léto už je skoro tady, tak jsem si říkal, že by to chtělo nabrat hmotu za co nejkratší čas. Poslední tři týdny jsem už chodil do fitka, takže svaly už jsou opět připraveny na nějakou zátěž.

Po-prsa, biceps
Út-záda, triceps
St-nohy, ramena,
potom ve čtvrtek bych si dal pauzu a potom zase Pá, So, Ne totéž co předchozí tři dny - myslíte, že by to mělo kýžený účinek? Vím že to zní hrozivě, ale mé svaly se regenerují docela rychle, každá svalová partie by v tomhle tréninku měla tři dny na regeneraci, navíc už mám prázdniny a můžu si tak spát, odpočívat a regenerovat jak se mi zlíbí-takže bych si šel po každém tréninku zaplavat a na hodinku do sauny - ať si říká kdo chce co chce, mám vyzkoušeno, že tohle u mě regeneraci urychluje. Taky se nejedná o žádný dlouhodobý trénink (to by snad ani nešlo), ale zkrátka o hodně tvrdé dva měsíce, během nichž bych toho chtěl nabrat co nejvíc. Samozřejmě bych to podpořil vhodným jídelníčkem a suplementací.

Tak co si o tom myslíte? Máte někdo s něčím podobným zkušenosti? Nebo myslíte že bude lepší klasika 3x - 4x týdně s dostatečnými pauzami pro regeneraci? Nebo znáte nějaký jiný způsob, jak se dát co nejrychleji dokupy? Jen už bych chtěl mít co nejdřív za sebou to období, kdy se pomalu stydím svlíknout se na koupališti do plavek a kdy se ve fitku cítím hloupě, protože na maximálku zvedám to, s čím jsem se ještě před rokem rozcvičoval :D

Díky moc ze reakce ;-)

Pokud už posiluješ několik let, určitě své tělo znáš.
Já osobně bych ti doporučil abys jel co jsi napsal (předpokládám že břicho někam přihodíš, jen jsi ho tam nenapsal), střídal lehké a těžké tréninky, pořádně žral (nejedl, žral) a pokud máš peníze, řádně zasuplementoval. A pak jak jsi sám napsal, regenerace, regenerace a regenerace. Pokud tohle pojedeš měsíc či dva a ohlídáš si techniku, nevidím v tom žádný problém.
Co se tloustnutí z přebytku jídla týče, tipl bych si že máš blízko k ektomorfům, takže tuků bych se nebál.
polly.90

PříspěvekZaslal: út květen 22, 2012 9:13 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

jirdano napsal:
polly.90 napsal:

základní cviky dřepy, mrtvý tahy, bench, supersérky na ruce.. vtip je v tom že partie jako břicho nebo ramena se ti tim procvičujou aniž bys na ně jel cíleně cviky
cvičí se to obden, s tím, že ze začátku pokud se necejtíš tak klidně ob dva
má to hodně rychlý výsledky a pokud to zkombinuješ s jídlem v tréninkový dny víc bílkovin, míň sachrů a v netréninkový obráceně, tak se na tom dá nabírat svaly a současně hubnout

Zní to dobře, ale mají potom ty svaly kdy růst? Máš to osobně vyzkoušeno?
Moocha

PříspěvekZaslal: út květen 22, 2012 9:16 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Cvičit ramena a břicho se musí, přes to nejede vlak.
polly.90

PříspěvekZaslal: út květen 22, 2012 9:21 pm    Předmět: Re: Trénink 6x týdně? Prosím o váš názor... Odpovědět s citátem

Mablung napsal:
polly.90 napsal:
Zdravím,

Po-prsa, biceps
Út-záda, triceps
St-nohy, ramena,

Díky moc ze reakce ;-)

Pokud už posiluješ několik let, určitě své tělo znáš.
Já osobně bych ti doporučil abys jel co jsi napsal (předpokládám že břicho někam přihodíš, jen jsi ho tam nenapsal), střídal lehké a těžké tréninky, pořádně žral (nejedl, žral) a pokud máš peníze, řádně zasuplementoval. A pak jak jsi sám napsal, regenerace, regenerace a regenerace. Pokud tohle pojedeš měsíc či dva a ohlídáš si techniku, nevidím v tom žádný problém.
Co se tloustnutí z přebytku jídla týče, tipl bych si že máš blízko k ektomorfům, takže tuků bych se nebál.

Břicho moc nejezdím, dostatečně se trénuje při ostatních cvicích. I když teď po roce bych asi měl, abych posílil střed, na to jsem nemyslel ..
Jo, k ektomorfům blízko mám. Když pořádně nejím a necvičím, tak jsem fakt jak ten pavouk :-). Navíc po pár týdnech spinningu jsem vždycky vyrýsovaný.
K těm suplementům - mohl bys mi něco doporučit? Moc se v tom nevyznám. Koupil jsem si protein a creatin. Myslíš že má smysl kupovat ještě něco?
polly.90

PříspěvekZaslal: út květen 22, 2012 9:24 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Moocha napsal:
Cvičit ramena a břicho se musí, přes to nejede vlak.

Ramena tam mám společně s nohama vždycky ten třetí den, asi jsi to přehlídnul ;-) S tím bříchem fakt nevím - zpočátku jsem to cvičíval, ale potom jsem zjistil, že je tam mám, i když je zvlášť necvičím. Možná je to díky plavání, nevím, ale spíš se podle mě posílí při ostatních cvicích. Přeci jen při většině cvicích mimoděk zatínáš i to břicho ...

odeslat nové téma   Odpovědět na téma - Trénink 6x týdně? Prosím o váš názor... Jdi na stránku 1, 2  Další
Rychle na stránku:

Přejdi na: