|
|
|
| Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
| Autor |
Zpráva |
jirdano

|
Zaslal: út květen 22, 2012 9:26 pm Předmět: |
|
|
| polly.90 napsal: |
Zní to dobře, ale mají potom ty svaly kdy růst? Máš to osobně vyzkoušeno? |
mají, to si už určíš sám kdy se cejtíš na další trénink, pokud tě všechno bolí tak to roste a nemá cenu to znova drtit
vyzkoušený to mám, cvičím takhle poměrně krátce a za tu dobu sem se zlepšil jako nikdy jindy
| Moocha napsal: | | Cvičit ramena a břicho se musí, přes to nejede vlak. |
však ramena zapojuješ při benchi/tlakách s jednoručkama i při mrtvým tahu a břicho a celej střed těla při dřepech
|
|
| nahoru |
|
 |
| |  |
Smazaný uživatel (071)
|
Zaslal: út květen 22, 2012 9:32 pm Předmět: |
|
|
Jojo, bench=přední delty, tlaky=tak maximálně střední (spíš trapézy/cokoli jinýho, jak pozoruju techniku ostatních). Kde máš zadní?
|
|
| nahoru |
|
 |
Luster

|
Zaslal: út květen 22, 2012 9:33 pm Předmět: |
|
|
jirdano: FB nemusi bejt nutne jenom mt+bench+drep _________________ Humans are land-based bipeds. Pullups are for monkeys. Or at least a second-tier priority.
|
|
| nahoru |
|
 |
Moocha

|
Zaslal: út květen 22, 2012 9:35 pm Předmět: |
|
|
| jirdano napsal: |
mají, to si už určíš sám kdy se cejtíš na další trénink, pokud tě všechno bolí tak to roste a nemá cenu to znova drtit
vyzkoušený to mám, cvičím takhle poměrně krátce a za tu dobu sem se zlepšil jako nikdy jindy
| Moocha napsal: | | Cvičit ramena a břicho se musí, přes to nejede vlak. |
však ramena zapojuješ při benchi/tlakách s jednoručkama i při mrtvým tahu a břicho a celej střed těla při dřepech |
a) přesně tak, když si natáhneš šlachu, tak ti bude krásně růst, protože přece bolí. Mě z tebe zase asi vyroste hlava.
b) tyhle věci jsou dost individuální, tzn. co působí na tebe, nemusí zabírat na jiné.
c) po dřepech a mt je dobré jet břicho jako kompenzaci, ony ty spodní záda taky nevydrží všechno
BTW: tvrdíš, že se ramena nemusí cvičit, protože se zapojí u benche a zároveň cvičíš supersérie na bicáky? Logika?
EDIT: Octoppe, mám pocit, že neměl na mysli tlaky na ramena.. Takže procvičí vlastně jenom ty přední.
|
|
| nahoru |
|
 |
Mablung
|
Zaslal: út květen 22, 2012 9:58 pm Předmět: Re: Trénink 6x týdně? Prosím o váš názor... |
|
|
| polly.90 napsal: |
Břicho moc nejezdím, dostatečně se trénuje při ostatních cvicích. I když teď po roce bych asi měl, abych posílil střed, na to jsem nemyslel ..
Jo, k ektomorfům blízko mám. Když pořádně nejím a necvičím, tak jsem fakt jak ten pavouk :-). Navíc po pár týdnech spinningu jsem vždycky vyrýsovaný.
K těm suplementům - mohl bys mi něco doporučit? Moc se v tom nevyznám. Koupil jsem si protein a creatin. Myslíš že má smysl kupovat ještě něco? |
Já se suplementům docela vyhýbám, tudíž moc doporučovat nemohu. Nicméně, pokud máš peníze, jak jsi napsal. Protein, creatin a BCAA. BCAA jsou drahá sranda (najdi si na netu správnou suplementaci, ne to co uvádí výrobce), ale zcela zřetelně pomáhají. Máš léto, takže nemusíš multivitamíny, pokud si ohlídáš dostatečný příjem ovoce a zeleniny.
|
|
| nahoru |
|
 |
jirdano

|
Zaslal: út květen 22, 2012 9:59 pm Předmět: |
|
|
já netvrdím že se má cvičit jen tohle a nic jinýho, jen že by to měl bejt základ tréninku. břicho cvičím například pokaždý, jen to beru jako doplněk a nepíšu to..
řešili sme teď delty a lejtka, to mě kdyžtak inspirujte jak to zakomponovat, já to dával taky doplňkově upažování v předklonu/výpony na konec tréninku jednou za tejden, protože to sou spíš moje silnější partie
Moocha s nataženou šlachou si snad děláš p*del, zase tak nechytej za slovo a co se individuality týče - budiž, ale měl sem za to že základní cviky by prostě fungovat měly, a u začátečníka především
*edit píšeš, že píšu že cvičím supersérie na bicáky, což nepíšu - co píšu je supersérie na ruce, tzn. triceps + biceps
Naposledy upravil jirdano dne st květen 23, 2012 11:22 am, celkově upraveno 1 krát
|
|
| nahoru |
|
 |
Mablung
|
Zaslal: st květen 23, 2012 6:20 am Předmět: |
|
|
| jirdano napsal: | já netvrdím že se má cvičit jen tohle a nic jinýho, jen že by to měl bejt základ tréninku. břicho cvičím například pokaždý, jen to beru jako doplněk a nepíšu to..
řešili sme teď delty a lejtka, to mě kdyžtak inspirujte jak to zakomponovat, já to dával taky doplňkově upažování v předklonu/výpony na konec tréninku jednou za tejden, protože to sou spíš moje silnější partie
Moocha s nataženou šlachou si snad děláš p*del, zase tak nechytej za slovo a co se individuality týče - budiž, ale měl sem za to že základní cviky by prostě fungovat měly, a u začátečníka především |
Začátečníkem myslíš sebe a nebo Pollyho?
Mimochodem, všimni si že Polly nechce hubnout, tak nevím proč to v jednom z předchozích příspěvků zmiňuješ
|
|
| nahoru |
|
 |
Smazaný uživatel (071)
|
|
| nahoru |
|
 |
CIZO

|
Zaslal: st květen 23, 2012 8:01 am Předmět: |
|
|
Já hlavně nikde nevidím ten rozpis tréninku u tazatele, protože tohle
| citace: | Po-prsa, biceps
Út-záda, triceps
St-nohy, ramena |
jsou tři řádky textu, na kterých jsou vypsané tři náhodné dny v týdnu a svalové partie v náhodném pořadí. Tohle není rozpis tréninku, takže to zkus znovu, polly.90, pak bude mít smysl ten tvůj příspěvek číst a případně na něj odpovídat. _________________ "Excuses will only get you so far in life, you know? You could make excuses for everything - this hurts, that hurts... but it'll only get you so far.
Won't really get you anywhere with me."
Derek Poundstone
|
|
| nahoru |
|
 |
jirdano

|
Zaslal: st květen 23, 2012 9:52 am Předmět: |
|
|
Mablung -> on na začátku psal že "naopak mu trochu narostlo břicho"
*edit: a začátečníkem myslim nás oba, jeho minimálně proto, že dlouhou dobu necvičil, sám cvičim necelých 5 let - ano považuju se za začátečníka, ovšem když vidím, že se mu nikdo neozývá a mám co říct, tak poradím
Octopuss -> vůbec nevim proč to tu rozmazáváte, já sem nepsal žádnej rozpis tréninku, jen sem napsal že fb trénink založenej na základních cvikách by mu moh pomoct, takže mi řekni co je na týhle myšlence špatnýho nebo tu ze mě, prosím přestaň dělat kokota
Naposledy upravil jirdano dne st květen 23, 2012 11:18 am, celkově upraveno 1 krát
|
|
| nahoru |
|
 |
Majesty

|
Zaslal: st květen 23, 2012 10:24 am Předmět: |
|
|
Ja trenuju petkrat tydne, a osobne musim rict ze tohle je co se tyce nabirani svalstva nejvetsi zlo, takhle se nedostanes nikam. Chod proste trikrat tydne jako normalni clovek, dobre spi, dobre jez a nevymyslej picoviny...
|
|
| nahoru |
|
 |
polly.90
|
Zaslal: st květen 23, 2012 10:51 pm Předmět: |
|
|
| CIZOPASNIK napsal: | Já hlavně nikde nevidím ten rozpis tréninku u tazatele, protože tohle
| citace: | Po-prsa, biceps
Út-záda, triceps
St-nohy, ramena |
jsou tři řádky textu, na kterých jsou vypsané tři náhodné dny v týdnu a svalové partie v náhodném pořadí. Tohle není rozpis tréninku, takže to zkus znovu, polly.90, pak bude mít smysl ten tvůj příspěvek číst a případně na něj odpovídat. |
Původně se mi to tady nechtělo vypisovat, chtěl jsem jen znát názor na tu základní myšlenku.
Nějak takhle jsem to myslel:
Po:
Prsa:
-tlaky s jednoručkama na rovné lavici (bench bohužel kvůli ramenům nemůžu) - 4 série opakování cca 10, 8, 8, 6-8
-tlaky s jednoručkama na šikmé - 3 série cca 8,8,8
Biceps:
-Scotovka - 4 série 10, 8, 8, 6-8
-osa ve stoje - 3 série 10, 8, 8, do mrtva
Út:
Záda:
-přítahy kladky před hlavou na hrudník 4 série 10, 8,8,8
-"veslování" - přítahy ke středu těla 3 série
-hyperextenze cca 80 opakování ve 3-4 sériích
Triceps:
-kladka ve stoje (stahování kladky k pánvi, nevím, jak to nazvat) - 3 série
-bradla - 4 série
St:
Ramena:
-tlaky s jednoručkama v sedě 4 série
-upažování ve stoje 4 série
Nohy:
-hacken dřep - 4 série
-leg press 4 série
-vzpory na lýtkách ve stoje - 3x3 série po cca 15 opakováních, vždy 3 série na každou část lýtek (chodidla mám nejdříve rovně, potom udělám tři série s patami u sebe a špičkami od sebe a pak 3 naopak se špičkami u sebe a patami od sebe) - s lýtkama mám problém, nechtějí růst...
Pá:
Prsa:
-tlaky s jednoručkama na rovné - 3 série
-spažování na rovné - 3-4 série
Biceps:
-osa 3 série
-izolované zdvihy jednoruček (sednu, opřu loket o kolenu, zvednu činku tam kde je největší záběr a držím několik vteřín)
So:
Záda:
-přítahy kladky za hlavou 3 série
-něco na křídla, asi spažování kladek
Triceps:
-bench s úzkým úchopem
Ne:
Nohy:
-opět lýtka to samé
Ramena:
-předpažování s jednoručkama
-"zapažování s jednoručkama" (lehnu na sklopenou lavici čelem k zemi a rozpažuju s jednoručkami za sebe - kurevsky to pálí...)
Takový je hrubý plán, rád přijmu vaši kritiku a návrhy ...
|
|
| nahoru |
|
 |
Adam K
|
Zaslal: čt květen 24, 2012 5:45 pm Předmět: |
|
|
Já tohle jel asi 2 měsíce od ledna. Jel jsem kozy+biceps/záda+triceps/ramena/pauza/kozy+biceps/záda+triceps/ramena/nohy. Za suplementy jsem utrácel tak 3500 měsíčně, žral jsem jako prase a spal jsem 10-12 hodin denně.
Dalo se to celkem v pohodě, ale ne dýl jak ty dva měsíce. Taky je dobrý si třeba kozy a záda rozdělit v rámci toho tejdne na těžkej a lehkej trénink. Osvědčilo se mi nahradit na benchi velkou činku jednoručkama, měl jsem pocit, že tak míň zabíraj ramena a tricepsy s když jsem se
Jel jsem to takhle hlavně proto, že mě prostě nebavilo mít odpočinkovej den.
|
|
| nahoru |
|
 |
| |
|
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru
|
Populární značky:
|