Další pc trapnej dotaz...

Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3 ... 57, 58, 59 ... 125, 126, 127  Další

odeslat nové téma  Odpovědět na téma - Další pc trapnej dotaz...  Úvodní stránka -> Na smazání... -> Další pc trapnej dotaz...
Rychle na stránku:
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
Deadlift
Moderátor

PříspěvekZaslal: po květen 28, 2012 12:21 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Použil jsem text do sloupců. Nevýhoda je tak, že potřebuji vyhodit 2 a 24 sloupec. to touto funkcí rozdělím do sloupců a tyto požadované sloupce vyhodím. pak bych ale potřeboval získat výstup v té podobě jak jsem uvedl nahoře, tj. vč. čárek. Není možnost jak to v tom inc souboru ( prakticky v pozn. blohu udělat jinak ? Tj. např. najít 55. znak v každém řádku (pokud tam je) a ten odstranit?

S těmi daty se potom počítá v jedné webové aplikaci a ta tam musí mít ty čárky mezi čísly.
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Deadlift
Moderátor

PříspěvekZaslal: po květen 28, 2012 12:25 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

resp. existuje možnost jak to udělat reversně ? tj. pak ty sloupce opět sloučit s tím, aby tam byly ty čárky?
Deadlift
Moderátor

PříspěvekZaslal: po květen 28, 2012 12:29 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Používám fci concatenate. Asi to jinak nepůjde?

Dopr. tohle mě nebaví
drlift_

PříspěvekZaslal: po květen 28, 2012 12:53 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Deadlift napsal:
Používám fci concatenate. Asi to jinak nepůjde?

Dopr. tohle mě nebaví

Proc to jednoduse neulozis, tak jak to mas ve sloupcich jako format csv, kde jsou hodnoty oddelene strednikem? Po ulozeni si to pak v necem otevri a nahrad si ten strednik, cim se ti zachce.
Spazik

PříspěvekZaslal: po květen 28, 2012 1:16 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Si na to napiš (nech napsat) skript co ti to projede, pokud to je něco custom co není ve standartních nabídkách PSPadu nebo Excelu...
skript bude vypadat třeba tak:
-vylistuje si nějakej adresář, kde budou ty texťáky (nebo jeden velkej, podle toho jak to máš)
-načte texťák (y) a vystřihne třeba znaky s indexem 1,2,3,4 a 71,72,73,74 na každém řádku (nebo whatever co chceš)
-uloží upravenej texťák
Práce na 5minut pro někoho kdo někdy viděl programování, kyž dodáš přesnou specku a sample data můžu se ti na to mrknout (PM).
Mablung

PříspěvekZaslal: po květen 28, 2012 2:57 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Deadlift napsal:
resp. existuje možnost jak to udělat reversně ? tj. pak ty sloupce opět sloučit s tím, aby tam byly ty čárky?

Nenechal jsi náhodou Excel aby to rozdělil za tebe? Vezmu-li tvůj příklad, dělící čáry budou jen na#, abys to rozdělil na 5 sloupců. Dva sloupce smažeš, takže budeš mít na spojení 3
(0.99,#0.01,#0.99,0.99,0.01,0.99,0.99,0.50,0.50,0.50,0.99,0.04,0.99,0.80,0.99,0.01,0.99,0.50,0.50,0.01,0.67,0.98,0.99,#0.01,#0.01,0.50,0.50,0.50,0.50,0.50,0.50,0.50,0.01,0.87,0.10,0.50,0.99,0.84,0.90))

Potom už jen funkce concatenate AX+BX+CX. Čárky mezi sloupcema ti samozřejmě zůstanou správně.
Deadlift
Moderátor

PříspěvekZaslal: po květen 28, 2012 3:37 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Excel to rozdělil sám - to je fakt.
Smazaný uživatel (071)

PříspěvekZaslal: po květen 28, 2012 8:22 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Mohl by tohle téma někdo přejmenovat např. na "IT okénko" nebo tak něco? :)

Pobavte se: předloni jsem koupil UPSku, protože tady na vesnici nehorázně kolísá napětí a není snad týden, aby to aspoň na chvíli nevypadlo, což mě samozřejmě s nonstop běžícím počítačem neskutečně vytáčí.
UPSka už mírně kvalitnější, relativně drahá (3k z druhý ruky)... těšil jsem se. Doma zapojil a fffuuuuck! Hukot jako svině. Nezaregistroval jsem, že má vzadu miniaturní větrák - turbínu. Nakonec jsem ji zase zabalil do krabice a rok a půl nechal stát s tím, že tohle pod stolem mít nebudu.
Teď už jsem se chystal ji prodat (za polovinu než jsem za ni dal) - původnímu majiteli, aby to bylo ještě vtipnější - a s údivem se dozvěděl, že přece doprdele nehučí furt, jen když živí komp a v několika málo jiných situacích. Ehm

No aspoň že si ji můžu nechat a dokonce i k něčemu bude
I ajťák se někdy chová jako BFU
MAST3R

PříspěvekZaslal: po květen 28, 2012 8:25 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Octopuss napsal:
Místo zformátování zkus napřed odstranit všechny oddíly a pak to dát instalovat.

Díky zatim to zabralo a vše funguje. :)
Turakam

PříspěvekZaslal: út květen 29, 2012 7:35 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Viete niekto poradiť ako preniesť tabuľku z wordu do powerpointu?, klasika ctrlv/c mi prenesie z tabulky len text...vdaka vopred
Vidlák

PříspěvekZaslal: út květen 29, 2012 7:45 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Můžeš to tam vložit třeba jako obrázek přes PrtSc->malování->vytvoření obrázku (ořežeš si to) a pak použití v PP (možná existuje i něco inteligentnějšího :D)
Mablung

PříspěvekZaslal: út květen 29, 2012 7:52 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Vidlák napsal:
Můžeš to tam vložit třeba jako obrázek přes PrtSc->malování->vytvoření obrázku (ořežeš si to) a pak použití v PP (možná existuje i něco inteligentnějšího :D)

Existuje. Jednoduše využít možnost vložit jako a vybrat, kdo by to řekl, možnost obrázek
Druhou možností je vložit to tam jako MS Word object. Musíš jen zvolit vložit jako (paste special)
Vidlák

PříspěvekZaslal: út květen 29, 2012 8:11 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Mablung napsal:
kdo by to řekl, možnost obrázek

Tomu se říká lidová tvořivost. To víš já jsem vidlák, ale pomohlo by mu to :)
marcos23

PříspěvekZaslal: st červen 06, 2012 11:01 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

hoši chci se zeptat...jakou máte uhlopříčku u monitoru? Já si koupil místo straého CRT monitoru nový lcd monitor s 21,5 uhlopříčkou a zdá se mi to nějaké moc velké. Teď jsem navíc četl, že pro běžné kancelářské potřeby je nejvhodnější 17 až 19 palců uhlopříčka. I na netu mám u stránek zbytečně moc místa po stranách. Uhlopříčka 20 a víc je prý dobrá, když chci sledovat filmy nebo hrát hry, což je logické. Nicméně v každém obchodě říkali, že je lepší mít od 20 výš. Nevím, není lepší jít širokoúhlou obrazovku vyměnit za klasickou? Ty menší klasické stojí i 1700 kč. Co myslíte? Máte někdo taky 21,5 cm uhlopříčku?
Lunreal

PříspěvekZaslal: čt červen 07, 2012 12:10 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Zvykneš si... podle mě je ideální na práci, filmy a hry tak 23 až 24 palců.

odeslat nové téma   Odpovědět na téma - Další pc trapnej dotaz... Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3 ... 57, 58, 59 ... 125, 126, 127  Další
Rychle na stránku:

Přejdi na: