|
|
|
| Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
| Autor |
Zpráva |
Don99
|
Zaslal: út květen 29, 2012 6:33 pm Předmět: Bolest zad - HSSP? |
|
|
Zdarec,mám problémy se záda.Dost často mě trápí bolest v bederní části zad.Konkrétně pravá strana u páteře.Problémy začali při fotbale přibližně 1,5 roku zpět,když jsem kopnul,tak jsem pocítil prudkou bodavou bolest.Od té doby se to zlepšilo,ale bolesti přetrvávali,tak jsem začal posilovat.Po přibližně 2,5 měsících posilování nebyl při fotbale problém (pořád jsem měl takovou nejistotu v těch zádech),ale pak jeden skok do dálky a bolest se vrátila.Doktorka mi tvrdí,že mi páteř nedrží osu a jedna strana zad (svalů) je přetěžovanější.Bolest je nejvíce cítit při trhavých či nečekaných pohybech,při kopnutí nebo pokud si lehnu,hlavu položím na zem a zvednu nohy.Po týdnu bez sportu se to ustálí,ale jakmile znovu začnu, vrátí se to.Nemůže se jednat spíš o HSSP?Co s tím neměl jste někdo podobné problémy? Díky za odpovědi. _________________ Don
|
|
| nahoru |
|
 |
| |  |
Smazaný uživatel (071)
|
Zaslal: út květen 29, 2012 6:37 pm Předmět: |
|
|
Nejsme fyzioterapeuti (až na výjimky  ), a k nějakýmu jsi už dávno měl jít. Víc k tomu nemám moc co říct...
|
|
| nahoru |
|
 |
Poman

|
Zaslal: út květen 29, 2012 8:01 pm Předmět: |
|
|
| Octopuss napsal: | Nejsme fyzioterapeuti (až na výjimky ), a k nějakýmu jsi už dávno měl jít. Víc k tomu nemám moc co říct... |
Jsme fyzioterapeuti:) Jinak musim souhlasit s tim nademnou ( sám nevěřim že to píšu )
To je jak přes kopírák- anteverze pánve jako blázen, hyperlordoza, erektory páteře, flexory kyčlí v hyperotnu že jsou jak strunky, břicho slabý, bránice absolutně nevyužitá- HSSP nefunkční, dechovej stereotyp špatnej, pohybový stereotypy taky špatný, všechno se jim to krásně řetězí...
a nejlepší je když se dozvíte že s tim maj problémy už léta a samozřejmě nic nepomáhá, bodejď by jo když na všechno co se jim řekne tak serou...jako jinak mám svou práci rád _________________ Nikoho nemasíruju...
|
|
| nahoru |
|
 |
Smazaný uživatel (071)
|
|
| nahoru |
|
 |
Mablung
|
Zaslal: út květen 29, 2012 8:08 pm Předmět: |
|
|
| Octopuss napsal: | Ty vole to nevím co bys řek na mě, kdybys mě viděl v reálu |
Nežer a makej
|
|
| nahoru |
|
 |
Pavelcb

|
Zaslal: út květen 29, 2012 8:08 pm Předmět: |
|
|
|
|
|
| nahoru |
|
 |
Smazaný uživatel (071)
|
|
| nahoru |
|
 |
Don99
|
Zaslal: út květen 29, 2012 9:19 pm Předmět: |
|
|
| Poman napsal: | | Octopuss napsal: | Nejsme fyzioterapeuti (až na výjimky ), a k nějakýmu jsi už dávno měl jít. Víc k tomu nemám moc co říct... |
Jsme fyzioterapeuti:) Jinak musim souhlasit s tim nademnou ( sám nevěřim že to píšu )
To je jak přes kopírák- anteverze pánve jako blázen, hyperlordoza, erektory páteře, flexory kyčlí v hyperotnu že jsou jak strunky, břicho slabý, bránice absolutně nevyužitá- HSSP nefunkční, dechovej stereotyp špatnej, pohybový stereotypy taky špatný, všechno se jim to krásně řetězí...
a nejlepší je když se dozvíte že s tim maj problémy už léta a samozřejmě nic nepomáhá, bodejď by jo když na všechno co se jim řekne tak serou...jako jinak mám svou práci rád |
Poman:Takže „nemoc“ už jsi mi popsal :-DD .Doma se to cvičit nedá?Případně jaké cviky.Předem díky _________________ Don
|
|
| nahoru |
|
 |
Smazaný uživatel (071)
|
Zaslal: út květen 29, 2012 9:24 pm Předmět: |
|
|
Tohle ti nikdo na dálku nevysvětlí. Jestli to myslíš vážně, čeká tě několik týdnů chození na rehabilitace a minimálně několik MĚSÍCŮ poctivýho cvičení, nejlíp denně.
Celkem je mi ale jasný jako to dopadne.
|
|
| nahoru |
|
 |
jirdano

|
Zaslal: st květen 30, 2012 5:46 am Předmět: |
|
|
jestli několik měsíců, tak to z toho vyvázne dobře, my máme v rodině problémy s páteří všeho druhu, sestra například cvičí ruzné rehabilitační cviky pravidelně už několik let - pokud vím, tak má přesně ty problémy, co tu popisuje Poman
|
|
| nahoru |
|
 |
Dřívko

|
Zaslal: st květen 30, 2012 8:19 am Předmět: |
|
|
Mám dost podobný problém co popsal Don99. Od třetí třídy do druháku jsem hrál závodně hokej. Teď už jen amatérská liga. Kvůli hokeje cvičím prakticky celý život, ale dá se říct, že s činkami jsem pořádně začal asi 16-17 letech. Tyto bolesti se u mě objevily cca přelom 17 a 18 roku. Dva roky zpět jsem byl u lékaře ten mi napsal rehabky. Chodil jsem tam dva měsíce a bez zlepšení ani náznak. Od té doby jsem měl několik období kdy jsem měl klid ale pak se vždy vrátilo. Zaměřil jsem se v poslední době hodně na strčink stím, že si myslím, že mám tuo blast zkrácenou chvili to zase bylo lepší a už jsem myslel, že jsem nad tím vyhrál ale už je to zase zpět. Jinak ten lékař nediagostikoval nic. Jen ty rehabky mi napsal. Dokážete mi říct kdo by mi mohl poradit nebo pomoci? Děkuji
|
|
| nahoru |
|
 |
Mablung
|
Zaslal: st květen 30, 2012 8:32 am Předmět: |
|
|
| Dřívko napsal: | | Mám dost podobný problém co popsal Don99. Od třetí třídy do druháku jsem hrál závodně hokej. Teď už jen amatérská liga. Kvůli hokeje cvičím prakticky celý život, ale dá se říct, že s činkami jsem pořádně začal asi 16-17 letech. Tyto bolesti se u mě objevily cca přelom 17 a 18 roku. Dva roky zpět jsem byl u lékaře ten mi napsal rehabky. Chodil jsem tam dva měsíce a bez zlepšení ani náznak. Od té doby jsem měl několik období kdy jsem měl klid ale pak se vždy vrátilo. Zaměřil jsem se v poslední době hodně na strčink stím, že si myslím, že mám tuo blast zkrácenou chvili to zase bylo lepší a už jsem myslel, že jsem nad tím vyhrál ale už je to zase zpět. Jinak ten lékař nediagostikoval nic. Jen ty rehabky mi napsal. Dokážete mi říct kdo by mi mohl poradit nebo pomoci? Děkuji |
V tomhle případě je diagnostika po internetu stejně účinná jako diagnostika rakoviny z dlaně. Musíš si zajít za fyzioterapeutem a začít s ním pracovat.
Nevím za jakým lékařem jsi byl, ale musíš si uvědomit, že lékaři na tebe nemají moc času, často hodí diagnosu a buď to zabere a nebo ne. Ono to zabere na 90 % lidí. Těch zbylých 10 % prostě potřebuje individuálnější péči.
|
|
| nahoru |
|
 |
Smazaný uživatel (071)
|
Zaslal: st květen 30, 2012 8:32 am Předmět: |
|
|
Lepší fyzioterapeut, řekl bych.
Chápu to správně, že ses na to po těch dvou měsísích vykašlal?
|
|
| nahoru |
|
 |
Dřívko

|
Zaslal: st květen 30, 2012 9:20 am Předmět: |
|
|
| Mablung napsal: | | Dřívko napsal: | | Mám dost podobný problém co popsal Don99. Od třetí třídy do druháku jsem hrál závodně hokej. Teď už jen amatérská liga. Kvůli hokeje cvičím prakticky celý život, ale dá se říct, že s činkami jsem pořádně začal asi 16-17 letech. Tyto bolesti se u mě objevily cca přelom 17 a 18 roku. Dva roky zpět jsem byl u lékaře ten mi napsal rehabky. Chodil jsem tam dva měsíce a bez zlepšení ani náznak. Od té doby jsem měl několik období kdy jsem měl klid ale pak se vždy vrátilo. Zaměřil jsem se v poslední době hodně na strčink stím, že si myslím, že mám tuo blast zkrácenou chvili to zase bylo lepší a už jsem myslel, že jsem nad tím vyhrál ale už je to zase zpět. Jinak ten lékař nediagostikoval nic. Jen ty rehabky mi napsal. Dokážete mi říct kdo by mi mohl poradit nebo pomoci? Děkuji |
V tomhle případě je diagnostika po internetu stejně účinná jako diagnostika rakoviny z dlaně. Musíš si zajít za fyzioterapeutem a začít s ním pracovat.
Nevím za jakým lékařem jsi byl, ale musíš si uvědomit, že lékaři na tebe nemají moc času, často hodí diagnosu a buď to zabere a nebo ne. Ono to zabere na 90 % lidí. Těch zbylých 10 % prostě potřebuje individuálnější péči. |
Asi máš pravdu měl jsem z toho i takový pocit. Zkusím se tedy obrátit na nějakého fyzioterapeuta.
|
|
| nahoru |
|
 |
Dřívko

|
Zaslal: st květen 30, 2012 9:24 am Předmět: |
|
|
| Octopuss napsal: | Lepší fyzioterapeut, řekl bych.
Chápu to správně, že ses na to po těch dvou měsísích vykašlal? |
Pak jsem ještě měsíc intezivně cvičil sám a když nebyly výsledky upouštěl jsem od toho. A aby se za 3 měsíce nic nezměnil to mi nepřijde normální.
|
|
| nahoru |
|
 |
| |
|
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru
|
Populární značky:
|