|
|
|
| Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
| Autor |
Zpráva |
drlift_
|
Zaslal: čt červen 07, 2012 7:15 am Předmět: |
|
|
17 nejsou podle mne dobry na praci. Diky rozliseni je pismo hodne male (n u vsech programu funguje dobre zvetseni pisma) a spousta lidi co nema 100% oci mela v praci s temihle LCD monitory problemy.
|
|
| nahoru |
|
 |
| |  |
Smazaný uživatel (071)
|
Zaslal: čt červen 07, 2012 9:45 am Předmět: |
|
|
17" už se myslím nedělají. To jsou takový ty k pokladnám ne?
Ideální je 22" (obvykle 1680x1050), lépe 24" (1920x1200, i když bohužel tyhle už se skoro nevyskytují, protože se trh zbláznil z fenoménu fullHD, což je na práci dost nepříjemných 1920x1080).
|
|
| nahoru |
|
 |
prochm
|
Zaslal: čt červen 07, 2012 10:00 am Předmět: |
|
|
Já bych bral určitě 24", i když doma mám 30".
|
|
| nahoru |
|
 |
Wojtkingson

|
Zaslal: čt červen 07, 2012 10:55 am Předmět: |
|
|
Měl bych menší dotaz, ze zdroje (ATX) u desktopu vede konektor na napájení základní desky, plus další 2x2 jde k procesoru a pak tam je ještě doplňkový napájení 2x2, kterej se dává přímo k velkýmu konektoru, kterej napájí desku. Co tenhle 2x2 konektor napájí? Všiml jsem si u mýho jednoho PC, že to tam nemám zapojený, tak by mě to celkem zajímalo _________________ The pain you feel today will be the strength you feel tomorrow
|
|
| nahoru |
|
 |
Mablung
|
Zaslal: čt červen 07, 2012 3:47 pm Předmět: |
|
|
| Wojtkingson napsal: | | Měl bych menší dotaz, ze zdroje (ATX) u desktopu vede konektor na napájení základní desky, plus další 2x2 jde k procesoru a pak tam je ještě doplňkový napájení 2x2, kterej se dává přímo k velkýmu konektoru, kterej napájí desku. Co tenhle 2x2 konektor napájí? Všiml jsem si u mýho jednoho PC, že to tam nemám zapojený, tak by mě to celkem zajímalo |
Jediný velký žrout který zbývá je grafická karta.
| marcos23 napsal: | | hoši chci se zeptat...jakou máte uhlopříčku u monitoru? Já si koupil místo straého CRT monitoru nový lcd monitor s 21,5 uhlopříčkou a zdá se mi to nějaké moc velké. Teď jsem navíc četl, že pro běžné kancelářské potřeby je nejvhodnější 17 až 19 palců uhlopříčka. I na netu mám u stránek zbytečně moc místa po stranách. Uhlopříčka 20 a víc je prý dobrá, když chci sledovat filmy nebo hrát hry, což je logické. Nicméně v každém obchodě říkali, že je lepší mít od 20 výš. Nevím, není lepší jít širokoúhlou obrazovku vyměnit za klasickou? Ty menší klasické stojí i 1700 kč. Co myslíte? Máte někdo taky 21,5 cm uhlopříčku? |
Pro kancelářské potřeby je nutný zatraceně velký monitor, pokud tam ta kancelářská krysa nehodlá hrát jen solitaire. V současné době se zvyšuje objem zpracovávaných dat, excelové reporty jsou čím dál tím větší a u databází je většinou dobré mít otevřeno více oken. Kdo programuje, chce vidět maximum řádek.
Já osobně potřebuju dva monitory a s plochou co největší (ale mám jen NTB a monitor 24''. Chtělo by to větší, širokoúhlý). Doma mám 22'' širokoúhlý, což celkem vyhovuje, ale pár palců navíc by neškodilo.
|
|
| nahoru |
|
 |
Smazaný uživatel (071)
|
Zaslal: čt červen 07, 2012 4:05 pm Předmět: |
|
|
| Wojtkingson napsal: | | Měl bych menší dotaz, ze zdroje (ATX) u desktopu vede konektor na napájení základní desky, plus další 2x2 jde k procesoru a pak tam je ještě doplňkový napájení 2x2, kterej se dává přímo k velkýmu konektoru, kterej napájí desku. Co tenhle 2x2 konektor napájí? Všiml jsem si u mýho jednoho PC, že to tam nemám zapojený, tak by mě to celkem zajímalo |
Nevím přesně jak to je, ale obecně pokud máš desku kam se vejde krom toho dlouhýho konektoru ještě ten "doplněk", měl bys to zapojit. Je to jestli se nepletu ve stejným svazku drátů.
|
|
| nahoru |
|
 |
Smazaný uživatel (071)
|
Zaslal: čt červen 07, 2012 4:08 pm Předmět: |
|
|
|
|
|
| nahoru |
|
 |
Mablung
|
Zaslal: čt červen 07, 2012 11:05 pm Předmět: |
|
|
Teď si připadám jako idiot. Google se mi přepnul do azbuky a já nejsem schopen to přepnout zpátky do angličtiny. Jediné co dokážu je dát google.cz abych tam měl alespoň češtinu, ale to že mám google.com v azbuce mi do hlavy neleze ...
|
|
| nahoru |
|
 |
m1ro
|
Zaslal: čt červen 07, 2012 11:54 pm Předmět: |
|
|
Ja mam 26" od Samsungu a musim jedine doporucit. Rekl bych, ze velikost je uplne akorat jak na praci, tak na zabavu, tezko bych si uz zvykal na mensi. Rozliseni mam 1920x1200, podle me mnohem lepsi pomer nez 1920x1080.
|
|
| nahoru |
|
 |
Smazaný uživatel (071)
|
Zaslal: pá červen 08, 2012 5:50 am Předmět: |
|
|
| Mablung napsal: | | Teď si připadám jako idiot. Google se mi přepnul do azbuky a já nejsem schopen to přepnout zpátky do angličtiny. Jediné co dokážu je dát google.cz abych tam měl alespoň češtinu, ale to že mám google.com v azbuce mi do hlavy neleze ... |
Asi bych se s tím nemazal a komplet smazal nejen cookies ale komplet internet temporary files :)
Google mě s tímhle už pěkně sere. Prakticky neexistuje možnost jak ho nějak finálně nastavit, a když chci přepnout jendo češtiny, pro jistotu to vyhledává i anglický stránky, ale automaticky je překládá! Fakt na hlavu.
|
|
| nahoru |
|
 |
Peter Ustinov

|
Zaslal: so červen 09, 2012 8:28 am Předmět: |
|
|
nejsem si jisty, jestli to patri primo sem, ale...
potrebuju nutne 2 externi disky, velikost rekneme 1TB, budou lezet prevazne doma, takze klidne s vl.napajenim, velikost neni naskodu
zatim jsme si nasel tenhle http://shop.fmm.cz/shop/detail.aspx?id=12394
ale protoze tomu nerozumim, jedine kriterium je pro me cena a velikost
potrebuju radu od zkusenejsich
dik moc _________________ Padre vám možná řekne, co je peklo, ale já vám ho ukážu!
|
|
| nahoru |
|
 |
Wojtkingson

|
Zaslal: so červen 09, 2012 8:30 am Předmět: |
|
|
Tenhle má jen 5400 otáček, díval bych se po 7200 _________________ The pain you feel today will be the strength you feel tomorrow
|
|
| nahoru |
|
 |
Smazaný uživatel (071)
|
Zaslal: so červen 09, 2012 8:58 am Předmět: |
|
|
Externí disk vždycky 7200, 5400 má někdy opodstatnění leda v notebooku.
Nekupoval bych Western Digital. Speciálně ta jejich MyPassport edice je příšerná.
|
|
| nahoru |
|
 |
Peter Ustinov

|
Zaslal: so červen 09, 2012 10:02 am Předmět: |
|
|
| Octopuss napsal: | Externí disk vždycky 7200, 5400 má někdy opodstatnění leda v notebooku.
Nekupoval bych Western Digital. Speciálně ta jejich MyPassport edice je příšerná. |
a mate nekdo konkretni typ? _________________ Padre vám možná řekne, co je peklo, ale já vám ho ukážu!
|
|
| nahoru |
|
 |
Frozz.

|
Zaslal: so červen 09, 2012 10:59 am Předmět: |
|
|
| Peter Ustinov napsal: | | Octopuss napsal: | Externí disk vždycky 7200, 5400 má někdy opodstatnění leda v notebooku.
Nekupoval bych Western Digital. Speciálně ta jejich MyPassport edice je příšerná. |
a mate nekdo konkretni typ? |
http://pevne-disky.heureka.cz/seagate-expansion-1tb-usb-3-0-stay1000202/
Dobrá značka, případně by si mohl využívat USB 3.0, 7200 otáček.
Levnější neseženeš, případně se pak podívat po menším, 2,5", ale ceny jsou podobný, ale ty mají pouze 5400ot.
Tu je 2,5", mám ho doma (jen se menší kapacitou) a můžu doporučit:
http://pevne-disky.heureka.cz/a-data-sh93-1tb-2-5-usb2-0-ash93-1tu/ _________________ "For me life is continuously being hungry. The meaning of life is not simply to exist, to survive, but to move ahead, to go up, to achieve, to conquer."
|
|
| nahoru |
|
 |
| |
|
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru
|
Populární značky:
|