Úplný začátečník - pomoc a rady :)

Jdi na stránku Předchozí  1, 2

odeslat nové téma  Odpovědět na téma - Úplný začátečník - pomoc a rady :)  Úvodní stránka -> Začátečníci -> Úplný začátečník - pomoc a rady :)
Rychle na stránku:
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
Wass

PříspěvekZaslal: so červen 09, 2012 9:41 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Potřebuješ motivaci aby ses přenesl :) tim nemyslim to, že "chci vypadat líp" ale důvod, proč to chci. Něco, díky čemu objetuju pohodlnost a lenost, spousta lidí něco takovýho má a obzvlášť zezačátku to pomůže.
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
honzaj95

PříspěvekZaslal: so červen 09, 2012 9:57 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

A co takhle chodit do poslky ktera nebyva plna nebo v dobu kdy neni plna? Motivace je hodne dulezita a tu v te posilce dostanes, uvidis jak nekdo zveda vic nez ty a reknes si ze ty jednou zvednes jeste vic a pujde to
Michalllll

PříspěvekZaslal: so červen 09, 2012 9:57 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Důvod mám taky a docela velký :D je to cca rok něco co jsem byl na operaci hrudníku. Měl bych ho zpevnit mi doporučil doktor. Taky jsem šel na tu operaci s tím, že posilovat začnu, ale skutek utek : (
Bomberguy

PříspěvekZaslal: ne červen 10, 2012 2:04 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Ohledně motivace..
Máme vnitřní a vnější. Vnější je špatná, protože vás nedotáhne nikdy až na vrchol.. vnější je jako smrad, vyvětrá se a je po ní. Vnější motivace často bývá spojována s tím že chceš zvednout víc než tvůj sparing, chceš být lepší než ten druhej..
Pak máš motivaci vnitřní, která vychází z tebe samého. Třeba toužíš po tom vážit 90kg ve svalech..

Nikdy nejdu do posilovny s tím že chci zvednout víc než ten co je zrovna na benchi. Jedu si to svoje co potřebuju k tomu abych se dostal na svůj cíl a neohlížím se na ostatní.

takže si ujasni svoji vnitřní motivaci, která tě dovede k cíli..
Mablung

PříspěvekZaslal: ne červen 10, 2012 8:04 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Bomberguy napsal:
Ohledně motivace..
Máme vnitřní a vnější. Vnější je špatná, protože vás nedotáhne nikdy až na vrchol.. vnější je jako smrad, vyvětrá se a je po ní. Vnější motivace často bývá spojována s tím že chceš zvednout víc než tvůj sparing, chceš být lepší než ten druhej..
Pak máš motivaci vnitřní, která vychází z tebe samého. Třeba toužíš po tom vážit 90kg ve svalech..

Nikdy nejdu do posilovny s tím že chci zvednout víc než ten co je zrovna na benchi. Jedu si to svoje co potřebuju k tomu abych se dostal na svůj cíl a neohlížím se na ostatní.

Až tak úplně s tebou nesouhlasím. Podle mě bys tu vnější měl spíše definovat jako činnost kterou nechceš dělat, ale někdo nad tebou stojí s bičem. Když se třeba podíváš na Arnolda, to byl vysloveně člověk který se podíval na někoho a prostě chtěl být lepší. Ne kvůli svalům, ale kvůli tomu aby byl lepší.
chippie

PříspěvekZaslal: ne červen 10, 2012 8:54 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Mablung napsal:
Bomberguy napsal:
Ohledně motivace..

Až tak úplně s tebou nesouhlasím. Podle mě bys tu vnější měl spíše definovat jako činnost kterou nechceš dělat, ale někdo nad tebou stojí s bičem. Když se třeba podíváš na Arnolda, to byl vysloveně člověk který se podíval na někoho a prostě chtěl být lepší. Ne kvůli svalům, ale kvůli tomu aby byl lepší.

Nesouhlasím Mablungu, být lepší než někdo ostatní není podle mě ta správná cesta. Vždycky se najde někdo kdo je lepší a je to podle mě takové honění se za vlastním ocasem. Já když cvičím, tak mám jasný cíl - být lepší než v předchozím tréninku. To je reálná věc, které lze dosáhnout. Takže ti michale doporučuju, aby ses vykašlal na ostatní, zamyslel se nad sebou tvým cílem. A šel za ním bez ohledu na okolí, až uvidíš progress, bude tě to motivovat k lepším výkonům.
Michalllll

PříspěvekZaslal: ne červen 10, 2012 11:58 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Ok. Začnu hledat nějakou brigádu, ať mám na fitko ;) :D:D
Mablung

PříspěvekZaslal: ne červen 10, 2012 12:09 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

chippie napsal:

Nesouhlasím Mablungu, být lepší než někdo ostatní není podle mě ta správná cesta. Vždycky se najde někdo kdo je lepší a je to podle mě takové honění se za vlastním ocasem. Já když cvičím, tak mám jasný cíl - být lepší než v předchozím tréninku. To je reálná věc, které lze dosáhnout. Takže ti michale doporučuju, aby ses vykašlal na ostatní, zamyslel se nad sebou tvým cílem. A šel za ním bez ohledu na okolí, až uvidíš progress, bude tě to motivovat k lepším výkonům.

Proto jsem uvedl třeba Arnolda. Ten člověk byl vysloveně hnán tím být lepší než ostatní.
Bomberguy

PříspěvekZaslal: ne červen 10, 2012 12:46 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Mablung, že se mnou v něčem úplně nesouhlasíš, je z tvé strany v podstatě obrovský souhlas :D
přečetl jsem si několik knížek o úspěchu, od lidí co něco v životě dokázali a trochu teorie.. ano, pokud je vnější motivace neustále hnací silou a je dostatečně velká, je možnost se někam dostat. Ale v okamžiku kdy tato vnější motivace není, dostaneš se nad úroveň lidí kteří jsou okolo tebe (a že sem s tímhle míval sakra problém) tak končí i tvůj progres. Např můj kamarád má ohromnou vnější motivaci. Dva roky to šmrdlal, poté co zjistil že se moje váhy pomalu blíží těm jeho, nakoupil suplementy za 5 tisíc a v posilovně i skoro spí :D jen abych nebyl lepší než on. když na to začnu kašlat, začne i on.. Nebo brácha mojí staré, hraje za mladý nejvyšší soutěž ve fotbale, ale má v sobě vnitřní motivaci.. Ikdyž nebyl nikdy ten nejrychlejší, nebo nejlepší, furt na sobě dřel, nehledě na ostatní a dneska když se na ně dívám tak v něm vidím toho, kdo dělá rozdíl mezi jeho týmem a soupeřem a divím se, že ještě nemá pozvánku do repre :) třeba ho tam časem uvidíme..
Takže vnitřní motivace, v té spočívá úspěch. Výjimky jen potvrzují pravidlo ;)
dogeatdog

PříspěvekZaslal: ne červen 10, 2012 2:27 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Michalllll napsal:
no ono podle mě je nejhorší tam poprvé jít a odhodlat se a to já asi nepřekousnu přes moji hlavu...

Ja bych se prekonal kdyby byla posilka prazdna nevaham a chodim tam denne : ( :D:D

Moc se soustředíš na okolí.. btw, ono "okolí" (a posměváčkové bez vyjímky) to v posilovně zpravidla tak prasí (čest vyjímkám), že neradno se dívat kolem sebe..
Osobně se při cvičení potřebuju soustředit SÁM NA SEBE (občas mě bolí oči, jak se lidi ničí špatnou technikou), takže mp3 do ucha (bez toho už vůbec necvičím), pořádný rachot a nevidím neslyším, makám.

odeslat nové téma   Odpovědět na téma - Úplný začátečník - pomoc a rady :) Jdi na stránku Předchozí  1, 2
Rychle na stránku:

Přejdi na: