Rada od zkušených

Jdi na stránku 1, 2  Další

odeslat nové téma  Odpovědět na téma - Rada od zkušených  Úvodní stránka -> Začátečníci -> Rada od zkušených
Rychle na stránku:
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
johnyr

PříspěvekZaslal: čt červen 07, 2012 7:25 pm    Předmět: Rada od zkušených Odpovědět s citátem

Zdravím, po dlouhé době nic nedělání a pojídání bez ohledu na to jak to bylo připraveno atd., jsem se na sebe podíval a rozhodl jsem se to změnit. Vím, že to nebude otázka 1 měs. každopádně bych byl rád, kdybych docílil výsledku co nejdříve.

Takže nejdříve, krátká představa o mě: měřím 175 cm a váha se pohybuje okolo 73kg. Spodní část těla je ok, ale na vrchní části těla bych potřeboval trochu zapracovat (konkrétně břicho a trochu nabrat objem na rukou).Nechci vypadat jak kulturista spíše jen vyrýsovat postavu.

Začal jsem opět běhat a snažím se 4x do týdne + sem tam nějaká turistika, momentálně běhám 5,5km+- s průměrnou rychlostí 11,5km/hod (30min běh.) a na rukou mám zátěžové manžety 0.5kg (s tímto jsem teď začal a nepociťuji nějakou bolest v rukou). Co se týče jídla a pití, tak jsem musel hodně toho změnit. Snažím se pít pouze čistou vodu, hodně jíst zeleniny a omezil jsem snad veškeré sladké potraviny. Poslední jídlo si dávám okolo 7 hod.

Chci se zeptat co bych měl především zlepšit na stravě - co jíst a co úplně vynechat ?
Co užívat/dělat pro vyrýsování břišních svalů a shození té otravné tukové hmoty pod kůží.
Co užívat pro doplnění stravy ?

Četl jsem pár rad, ale bohužel u všech to platí jinak, proto se ptám zde.
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Peter Ustinov

PříspěvekZaslal: čt červen 07, 2012 7:47 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

https://forum.ronnie.cz/zacatecnik-trenink-t15199.html
Magumi

PříspěvekZaslal: čt červen 07, 2012 7:52 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Míň běhat, víc posilovat.

Nečekat, že to půjde rychle - chce to trpělivost a vytrvalost.

Počítat si, kolik toho sníš (kalorie i živiny). Je to otrava, ale po pár týdnech se to naučíš odhadovat a pak se ti bude shazovat mnohem líp.
johnyr

PříspěvekZaslal: čt červen 07, 2012 8:27 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Důvod proč méně běhat ? Co jsem četl od 20 min. běhu do 45 min. to spaluje tuky po 45min. to spaluje vše, takže běhám max do těch 45 min. Kalorie jsem nepočítal.
Pro Peter Ustinov:Nechci vypadat jak kulturista, ale spíše jen zhodit přebytečný tuk a vyrýsovat svaly. Preferuji spíše posilování s vlastním tělem, než chození do posilovny.
Peter Ustinov

PříspěvekZaslal: čt červen 07, 2012 8:32 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

johnyr napsal:
Důvod proč méně běhat ? Co jsem četl od 20 min. běhu do 45 min. to spaluje tuky po 45min. to spaluje vše, takže běhám max do těch 45 min. Kalorie jsem nepočítal.
Pro Peter Ustinov:Nechci vypadat jak kulturista, ale spíše jen zhodit přebytečný tuk a vyrýsovat svaly. Preferuji spíše posilování s vlastním tělem, než chození do posilovny.

co se tyce spalovani zalezi s jakou intenzitou (tepove frekvence ) behas
aby jsi spaloval prevazne tuky, behej na max 60%
jinak cerpas energii z glykogenu ve ssvalech
Mablung

PříspěvekZaslal: čt červen 07, 2012 8:42 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Magumi napsal:
Míň běhat, víc posilovat.

Nečekat, že to půjde rychle - chce to trpělivost a vytrvalost.

Počítat si, kolik toho sníš (kalorie i živiny). Je to otrava, ale po pár týdnech se to naučíš odhadovat a pak se ti bude shazovat mnohem líp.

Zastrčit hlavu do záchodu a spláchnout

Autorovi příspěvku
Vyjasni si cíle.
Pokud chceš jen zhubnout, hodně se pohybuj. Běh, turistika, ... . Neomezuj jídlo obecně, ale omez všechny zbytečnosti, tj. vše co obsahuje jednoduché cukry a různé další zbytečnosti. Takhle můžeš být hubený a bez tuků.

Pokud chceš nabrat, musíš začít posilovat. Nějaké pitomé zátěžové manžety na rukou ti nepomohou. Budeš muset zkombinovat aerobní pohyb na hubnutí, dostatečnou stravu na to aby ti rostly svaly a tréninky v tělocvičně.
Magumi

PříspěvekZaslal: čt červen 07, 2012 8:45 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

johnyr napsal:

Pokud jsou tvým fyzickým ideálem vytrvalostní běžci, klidně běhej. :-)

A nemusíš se bát, zvednutím činky se z nikoho kulturista nestane.
johnyr

PříspěvekZaslal: čt červen 07, 2012 9:02 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

citace:

Mohu se zeptat na přibližné číslo ?
Draper

PříspěvekZaslal: čt červen 07, 2012 9:08 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Peter Ustinov napsal:
johnyr napsal:

Tohle je trochu zavadejici. Clovek si to muze vylozit tak, ze pokud bude behat nebo neco delat s TF vyssi nez 60% MTF, nebude hubnout tuk, ale spalovat svaly, coz je kravina.
Moocha

PříspěvekZaslal: čt červen 07, 2012 9:22 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Ahoj vykašli se na nějaká procenta, párkrát si přečti mablungův příspěvek, ať to dostaneš do krve, pak ty rady nezapomeň dodržovat a splní se ti tvá přání.

EDIT: rady, né řady :D blbá autokorekce

Naposledy upravil Moocha dne čt červen 07, 2012 9:28 pm, celkově upraveno 1 krát
Reichenberk

PříspěvekZaslal: čt červen 07, 2012 9:27 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

johnyr napsal:

Četls to špatně, vždy se při zátěži spaluje vše, pokud to tělo má, ale samozřejmě nejdřív tělo sáhne přednostně na to co má snadno dostupné - tedy krevní glukóza, svalový glykogen. Na tuky začne sahat víc logicky tehdy, kdy klesne hladina cukru v krvi - v tu chvíli začne výrazněji sahat na zásobní zdroj energie - tuk. Ale na štěpení tuků potřebuješ kromě jiného dostatek kyslíku - tedy aerobní zátěž pod laktátovým prahem - sumárně. No a pak záleží na dalších věcech - jak máš nacvičený tukový metabolismus, jakou máš skladbu svalů - které při zátěži zapojuješ, typ zátěže a tak dál. Krátkým během si hlavu nelam, na ten bys měl mít energie dost.
Draper

PříspěvekZaslal: čt červen 07, 2012 10:45 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Reichenberk napsal:

Krátkým během si hlavu nelam, na ten bys měl mít energie dost.

Jenze jak te tu tak zname, tak v tvem podani je kratky beh pulmaraton
Peter Ustinov

PříspěvekZaslal: pá červen 08, 2012 4:40 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Draper napsal:
Peter Ustinov napsal:
johnyr napsal:

Tohle je trochu zavadejici. Clovek si to muze vylozit tak, ze pokud bude behat nebo neco delat s TF vyssi nez 60% MTF, nebude hubnout tuk, ale spalovat svaly, coz je kravina.

OK, tak to upravim, je vyhodnejsi velmi pomaly beh, nez sprinty
videl bych to zhruba takhle
MTF ..................... energie ze sacharidů (%)... energie z tuků (%)
55 - 65 %........................... 15......................... 85
65 - 75 %........................... 32......................... 68
75 - 85 %........................... 49......................... 51
85 - 95 %........................... 66......................... 34
95 - 99 %........................... 83......................... 17

a nebo muzes prubnout HIIT
minutu bezis (veslujes, jedes na rotopedu) jako by te honili vsichni certi, a minutu jako by ses kochal krajinou, a stridas to dokud muzes
arkan

PříspěvekZaslal: po červen 11, 2012 2:22 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

johnyr napsal:
.

Já nevím jak může někdo ještě napsat takovou blbost že tuky se spalují až po 20 minutách zátěže,toho autora článku bych se zeptal co se spaluje do těch 20 minut ?Asi jeho mozek.
Svaly v klidu ,při lehkém zatížení a při regeneraci spotřebovávají přednostně mastné kyseliny (spaluje se částečně i cukr u kosterního svalstva se jedná vždy u složené energetické krytí)

Volně přeloženo v klidu, třeba ve spánku, při aerobním pohybu s nižší TF a taky např po anaerobním tréninku v posilovně při následné regeneraci spotřebovávájí přednostně TUK, nikdy tam se přednostně nespalují cukry.

Náš organismus má proto své praktické důvody.
Využívání tuků (zejména kosterní svaly + myokard) = šetření glykogenu jako hlavního paliva pro mozek.

Zásob cukru je v těle asi pro 2 hodiny tréninku
a tuku na desitky hodin (tzv. nekonečná zásoba)

Takže nevidím jediný důvod upřednostnovat v aerobním tréninku cukry,- proč?

Pro pálení tuků není rozhodující čas (délka tréninku nějakých 20 minut) ,ale intenzita zátěže (TF), čím vyšší tím se víc spaluje cukr a naopak.
Rostislaw

PříspěvekZaslal: po červen 11, 2012 3:39 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

30-45min objemovo silovy trenink, nasledne aerobka, zacni treba na 10min a kazdy tyden pridavej 5min. Tepovka cca 120 a vic. Po treninku protein, hodinu na to pevne jidlo. Neni potreba premyslet nad cicovinama, co a za jak dlouho se bude palit.
Ja davam aerobku po kazdem treninku i v objemu a nepozoruju, ze by me to poziralo svaly:-)

odeslat nové téma   Odpovědět na téma - Rada od zkušených Jdi na stránku 1, 2  Další
Rychle na stránku:

Přejdi na: