Rada od zkušených

Jdi na stránku Předchozí  1, 2

odeslat nové téma  Odpovědět na téma - Rada od zkušených  Úvodní stránka -> Začátečníci -> Rada od zkušených
Rychle na stránku:
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
Peter Ustinov

PříspěvekZaslal: po červen 11, 2012 3:41 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Rostislaw napsal:
30-45min objemovo silovy trenink, nasledne aerobka, zacni treba na 10min a kazdy tyden pridavej 5min. Tepovka cca 120 a vic. Po treninku protein, hodinu na to pevne jidlo. Neni potreba premyslet nad cicovinama, co a za jak dlouho se bude palit.
Ja davam aerobku po kazdem treninku i v objemu a nepozoruju, ze by me to poziralo svaly:-)

v sobotu jsme mel tepovku po silovem treningu 120 a myslel jsem ze tam zustanu
ale podle tabulek je to nizko
ale mela by se nejak zohlednovta klidova tepovka
Reichenberk

PříspěvekZaslal: po červen 11, 2012 3:47 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Peter Ustinov napsal:
Rostislaw napsal:
30-45min objemovo silovy trenink, nasledne aerobka, zacni treba na 10min a kazdy tyden pridavej 5min. Tepovka cca 120 a vic. Po treninku protein, hodinu na to pevne jidlo. Neni potreba premyslet nad cicovinama, co a za jak dlouho se bude palit.
Ja davam aerobku po kazdem treninku i v objemu a nepozoruju, ze by me to poziralo svaly:-)

To je tím že v těch tepovkách máš pořádný hokej. :-)
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Peter Ustinov

PříspěvekZaslal: po červen 11, 2012 3:48 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Reichenberk napsal:
Peter Ustinov napsal:
Rostislaw napsal:

To je tím že v těch tepovkách máš pořádný hokej. :-)

nerozumim
teoreticky jsem nekde na 60% z maxima
ale v klidu mam jenom 54 za minutu
Reichenberk

PříspěvekZaslal: po červen 11, 2012 4:08 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Maxima čeho? Zakopaný pes je v tom že nejdeš do hloubky - nezamýšlíš se nad příčinou zvýšené tepové frekvence. Ona sama není zdrojem zátěže či spotřeby - je jejím důsledkem - je to sice spojitá veličina ale není jednak lineární a druhak jednoduše shodná, ovlivňuje jí víc faktorů.
Proč se tepová frekvence zvedá? Potřebuješ při zátěži dostat do vyčerpaných a hladových buněk kyslík, živiny, odebrat kysličník uhličitý, laktát a další metabolické produkty. A jelikož ti je určitě jasné že při různých aktivitách bude různý poměr živin, kyslíku, tak i ta tepová frekvence podle toho bude vypadat - nebude vždy stejná. Takže třeba na kole, kde cyklicky zatěžuješ víceméně jen nohy, není přísun živin tak vysoký narozdíl od mrtvol. Laktát se třeba u toho kola recykluje v nezatížených svalech - tedy i na vršku - u mrtvoly moc nezatížených hladových svalů nebude. Podobné je to s energií a kyslíkem/kysličníkem uhličitým. A promluví do toho i doba trvání zátěže - nejen druh a intenzita.
Tudíž se dostáváme k meritu věci - tepová pásma je třeba počítat pro tu konkrétní zátěž. A liší se u plavce co plave kraul a nebo prsa. U běžce a cyklisty. No a u silovkáře, který sice má okamžitý vysoký výkon ale jen po krátkou dobu.
Nemůžeš si napočítat frekvenční pásma univerzálně - ten rozdíl je veliký.
Wass

PříspěvekZaslal: po červen 11, 2012 4:10 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Rostislaw napsal:
Po treninku protein

Dotaz - neměl by bejt po tréninku spíš gainer-sachariďák? Jsem úplnej začátečník, takže se ptám jen proto, protože ve většině článcích jsem četl právě tohle, že protein po tréninku nikoliv, to až někdy později. Jen se ptám, třeba sem to blbě pochopil, díky.
MAST3R

PříspěvekZaslal: po červen 11, 2012 4:22 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Wass napsal:
Rostislaw napsal:
Po treninku protein

Dotaz - neměl by bejt po tréninku spíš gainer-sachariďák? Jsem úplnej začátečník, takže se ptám jen proto, protože ve většině článcích jsem četl právě tohle, že protein po tréninku nikoliv, to až někdy později. Jen se ptám, třeba sem to blbě pochopil, díky.

Příště to quotni celé a na co se ptáš zvýrazni, blbě se to dohledává.

Ano v objemu se dává gainer nebo protein a glukopur/ malta, ale tohle je dieta a v dietě se většinou dává protein nebo BCAA.
Rostislaw

PříspěvekZaslal: po červen 11, 2012 5:27 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Po silovym treninku nepotrebujes ani ten protein, tam ti staci to pevne jidlo asi hodinu po. Cukry nedavam ani v objemu.
Peter Ustinov

PříspěvekZaslal: po červen 11, 2012 5:54 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Reichenberk napsal:
Maxima čeho? Zakopaný pes je v tom že nejdeš do hloubky - nezamýšlíš se nad příčinou zvýšené tepové frekvence. Ona sama není zdrojem zátěže či spotřeby - je jejím důsledkem - je to sice spojitá veličina ale není jednak lineární a druhak jednoduše shodná, ovlivňuje jí víc faktorů.
Proč se tepová frekvence zvedá? Potřebuješ při zátěži dostat do vyčerpaných a hladových buněk kyslík, živiny, odebrat kysličník uhličitý, laktát a další metabolické produkty. A jelikož ti je určitě jasné že při různých aktivitách bude různý poměr živin, kyslíku, tak i ta tepová frekvence podle toho bude vypadat - nebude vždy stejná. Takže třeba na kole, kde cyklicky zatěžuješ víceméně jen nohy, není přísun živin tak vysoký narozdíl od mrtvol. Laktát se třeba u toho kola recykluje v nezatížených svalech - tedy i na vršku - u mrtvoly moc nezatížených hladových svalů nebude. Podobné je to s energií a kyslíkem/kysličníkem uhličitým. A promluví do toho i doba trvání zátěže - nejen druh a intenzita.
Tudíž se dostáváme k meritu věci - tepová pásma je třeba počítat pro tu konkrétní zátěž. A liší se u plavce co plave kraul a nebo prsa. U běžce a cyklisty. No a u silovkáře, který sice má okamžitý vysoký výkon ale jen po krátkou dobu.
Nemůžeš si napočítat frekvenční pásma univerzálně - ten rozdíl je veliký.

dik, tahle cast mi nedochazela
nemohl jsm epochopit, jakto, ze mam tak nizkou tepovku u treningu, kde malem vypustim dusi, ale pri behani se dostavam na vyssi hodnoty, ale neni to pro me tak namahave
švadla

PříspěvekZaslal: ne říjen 07, 2012 7:37 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Čau, jezdím teďka pravidelně nějakej čas na spinningovém kole a protože mi jde zejména o pálení tuků, sleduji si tepovou frekvenci. A zjistil jsem určitý trend. Při sezení se vzpřímeným trupem mám tepovou frekvenci o cca 5-10 tepů vyšší, než když se předkloním a chytnu madel. Frekvence a zátěž je stejná. Jde tedy o vliv předklonu na tepovou frekvenci. Když se zamyslím, vychází mi lepší šlapání v předklonu, kdy při stejné tepové frekvenci jako se vzpřímeným trupem musím zvýšit frekvenci šlapání, tím pádem práci a úměně tomu vydám více energie. Tudíž spálím více tuku. Souhlasíte se mnou? A máte někdo ponětí proč se tomu tak děje? Napadá mě přiblížení se ideální vodorovný poloze, kdy by měla být tepová frekvence nejmenší? Díky za odpovědi.
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Zobrazit WWW stránky autora

odeslat nové téma   Odpovědět na téma - Rada od zkušených Jdi na stránku Předchozí  1, 2
Rychle na stránku:

Přejdi na: