Obecne a laicky o hubnuti a rustu svalu

Jdi na stránku 1, 2  Další

odeslat nové téma  Odpovědět na téma - Obecne a laicky o hubnuti a rustu svalu  Úvodní stránka -> Začátečníci -> Obecne a laicky o hubnuti a rustu svalu
Rychle na stránku:
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
FatMan

PříspěvekZaslal: st červen 13, 2012 11:42 pm    Předmět: Obecne a laicky o hubnuti a rustu svalu Odpovědět s citátem

Zhruba pul roku chodim do posilovny a stejnou dobu se snazim cist si zdejsi forum. Zacatecnikum je doporucovano nejdriv cist, pak se ptat. Ale na svoje otazky jsem nasel dost protichudne odpovedi.

Jako laik a zacatecnik se predevsim zajimam o to jak hubnout a jak pribirat svaly a nasel jsem zasadni rozpory v odpovedich na tyto otazky. Samozrejme by se mi libilo hubnou tuky a nabirat svaly zaroven, ale obecne je ve forech nazor, ze tohle nelze. Objemovy trenink=nabrani svalu ale i tuku a nasleduje rysovaci faze, kdy se svaly udrzi, nerostou a dolu jde tuk.

Ve finale je clovek vyrysovany, ale nema silu - aspon tak to vidim podle rozhovoru s kultuisty pred zavodem (i kdyz to je extrem). Ale obecne mi prijde, ze pokud je clovek vyrysovany, tak musi byt na diete a tim padem nema tolik energie a ztraci silu.
Kdyz se ale podivam napr na tohle video: tak vidim chlapa, ktery vystihuje ideal toho, jak si predstavuju ze ma chlap vypadat: je videt ze cvici, je mu videt vanocka ale evidentne sily ma dost. Nebo pokud si vezmu Honzu Karese. Cetl jsem s nim rozhovor, kde uvadel, ze cely rok vypada jako vyrysovany a pritom normalne ji a cvici. To je genetika, nebo chlapi co cvici kazdy den nekolik hodin?

Co me ale zajima vic a kvuli cemu tohle vsechno pisu je hubnuti.
Ve zdejsi diskuzi nekteri pisi ze po hodine posilovani staci 20-30 minut chuze na pasu ve spravne tepovce, telo uz je zahraty a hned spaluje. Jini oproti tomu jakoukoliv aerobni aktivitu pod 2 hodiny berou jako nedostatecnou.

Ja jsem se dostal ze 116kg laickou zmenou jidelnicku na 95kg. Pak jsem zacal s trenerem cvicit, jidelnicek jsem si hlidal poradne a spadlo to na 90kg - v pase daleko vyrazneji nez v kilech, asi o 2 velikosti. Jenze ted mi vaha zhruba 2 mesice stagnuje a nevim co dal. Kdyz uz chodim cvicit (a ted uz to neni jen o posileni stredu tela jako na zacatku, ale i o klasickem zvedani zeleza), tak bych chtel aby svaly rostly. Zaroven mam ale strasne moc tuku na trupu - bricho a hrudnik - a toho bych se rad zbavil. Nejlepe oba cile splnit naraz, ale jde to?
Domnival jsem se ze vaha stoji kvuli tomu, ze tuk jde dolu a nahoru svaly, ale InBody mi ukazalo ze tomu tak neni, dolu jdou i svaly.

Muj cil, asi nesplnitelny, je postava podobna plavcum, tzn. celkem namakani chlapi, poradny ramena, plochy bricho. Treba ten cernoch z videa, ale ten uz je hodne namakanej. Vylozene kulturisticka postava neni to co me zajima.

Moje otazky: je realne mit rozumne svalove prirustky a zaroven se zbavovat tuku? Nemyslim vylozene rysovani, kdy borci zacinaji na 13% a jdou na 6%, ale ja mam 17,5% a rad bych to na tech 13% srazil. Pokud to mozne je, jaka by mela byt aerobni cinnost, myslim cetnost a delka za tyden? Mam dojem, ze mam mezeru v jidelnicku a ze by hubnuti mohlo jit "samo" i pri cviceni. Obcas si rikam, jestli nejsem jako ti z poradu Jste to co jite, kterym vyjde, ze jsou podvyziveni.
Pro uplnost pridavam jidelnicek. (merim 182cm, vaha 90kg)
Po probuzeni 1/2 davky proteinu (nepravidelne)
Snidane:100g vlocek, 250ml mleka, jablko.
Posilovna
Svacina:hned po posilovne banan
Obed: 180g ryze, 2x tunak RioMare v oliv oleji ktery vyleju a vymackam. Male plechovky. cca 180-220g zeleniny.
Svacina: 400g bily jogurt, tmave pecivo 1-2 ks
Vecere: 150g kureci prso varene, 30-50g kuskus, zelenina Nebo
Mala plechovka tunaka, zelenina, tm.pecivo 1ks
Pred spanim nocni protein

Tohle jim 9 z 10 dni, obcas dam rano michana vajicka, nekdy odpoledne tm.rohlik+sunka, obcas jiny obed.

Jak jsem uz uvedl, chtel bych se zbavit tuku na trupu, ale nechci 2-3 mesice drzet sacharidove vlny a v podstate rezignovat na budovani svalu. I kdyz vlastne ted nehubnu a svaly mi taky nerostou... ach jo.
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
dogeatdog

PříspěvekZaslal: čt červen 14, 2012 6:44 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Gratulace k solidnímu pokroku.
Jinak k tvému jídelníčku - zkusil bych zvýšit příjem bílkovin plus nasadil objemový trénink (velké váhy, nižší počty opakování, pyramidy), na závěr doplněný půlhodinou kardia ve fat-burn frekvenci. Nevím ale, jak trénuješ.
honzaj95

PříspěvekZaslal: čt červen 14, 2012 2:29 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Podle me moc jis, pokud chces zhubnout a nechces vlnit, coz by bylo podle me lepsi, tak sniz prijem sacharidu a po posilce si dej 30-40min kardio a hodinu a pul po posilce NIC nejez. Pokud si v posilovani zacatecnik tak porostes i tak ( vlastni zkusenost) jen drz vysokej prijem bilkovin a cvic tvrde
Bomberguy

PříspěvekZaslal: čt červen 14, 2012 2:37 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Hubnout nepotřebuju a mnoho a mnoho let potřebovat nebudu, ale troufnu si říct že hodinu a půl po posilce do sebe nic nedostat je hloupost a tuhle radu bych vypustil druhým uchem hned ven..
dogeatdog

PříspěvekZaslal: pá červen 15, 2012 7:48 am    Předmět: Odpovědět s citátem

honzaj95 napsal:
Podle me moc jis, pokud chces zhubnout a nechces vlnit, coz by bylo podle me lepsi, tak sniz prijem sacharidu a po posilce si dej 30-40min kardio a hodinu a pul po posilce NIC nejez. Pokud si v posilovani zacatecnik tak porostes i tak ( vlastni zkusenost) jen drz vysokej prijem bilkovin a cvic tvrde

Moc jí? Moc jíst vypadá přece úplně jinak. Dále, u začátečníka bych sacharidové vlny vůbec nepokoušel, potřebuje do sebe nakopat základy.
Stejně tak silně nesouhlasím s tím, že má docvičit a další hodinu a půl držet půst. Mimo rizika, že sebou sekne, půjde tělo do katabolického stavu. Po cvičení bych v případě shazování okamžitě dal protein a cca hodinu poté pevnou stravu.
Prostě tvůj příspěvek je perla od začátku do konce, sorry.
Bomberguy

PříspěvekZaslal: pá červen 15, 2012 9:50 am    Předmět: Odpovědět s citátem

dogeatdog napsal:
honzaj95 napsal:

Moc jí? Moc jíst vypadá přece úplně jinak. Dále, u začátečníka bych sacharidové vlny vůbec nepokoušel, potřebuje do sebe nakopat základy.
Stejně tak silně nesouhlasím s tím, že má docvičit a další hodinu a půl držet půst. Mimo rizika, že sebou sekne, půjde tělo do katabolického stavu. Po cvičení bych v případě shazování okamžitě dal protein a cca hodinu poté pevnou stravu.
Prostě tvůj příspěvek je perla od začátku do konce, sorry.

+1
Mnozstvi prijate energie bude odhadem kolem 10t Kj, kvalitni veci. Podle me to bude nejspis ok. Hlavne nesnizovat prijem, ale navysovat vydej. Klidne pridat jeste vic zeleniny:)
Johny HaRd

PříspěvekZaslal: pá červen 15, 2012 9:59 am    Předmět: Odpovědět s citátem

dogeatdog napsal:

Ne, nesekne sebou, ani ho ta hodina a půl bez proteinu o žádný svaly nepřipraví, naopak, během a bezprostředně po tréninku není vhodná distribuce krve v těle k tomu cokoliv trávit a ta hodinka a půl na uklidnění, srovnání teploty, hormonů atd. rozhodně ničemu neuškodí.

Tahle představa, že trénink bez PTN s sebou nese rizika, jakože sebou sekneš nebo půjdeš do katabolického stavu a podobně je naprosto absurdní.

Eric Cartman
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Zobrazit WWW stránky autora
Draper

PříspěvekZaslal: pá červen 15, 2012 10:09 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Johny HaRd napsal:

Tahle představa, že trénink bez PTN s sebou nese rizika, jakože sebou sekneš nebo půjdeš do katabolického stavu a podobně je naprosto absurdní.

To bych uz musel byt cca 1250x po smrti
blazen

PříspěvekZaslal: pá červen 15, 2012 10:29 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Johny HaRd:

dogeatdog napsal:
Gratulace k solidnímu pokroku.
Jinak k tvému jídelníčku - zkusil bych zvýšit příjem bílkovin plus nasadil objemový trénink ( velké váhy, nižší počty opakování, pyramidy), na závěr doplněný půlhodinou kardia ve fat-burn frekvenci . Nevím ale, jak trénuješ.

celkem pochybuju, že po těžkým tréninku a intenzivní aerobce a navíc v kalorickým deficitu bude někdo ještě v klídečku hodinu a půl po tréninku hladovět... podle mě by s takovým přístupem stála regenerace za pytel a nebylo by to možný provozovat dýl než pár týdnů
neříkám, že by měl hned po tréninku do sebe hodit pixlu glukopuru a protein, ale určitě aspoň ten protein bude lepší než nic a hodina a půl se mi zdá taky až zbytečně moc (já umírám hlady už 3/4 hodiny po tréninku, ale to je individuální)
Johny HaRd

PříspěvekZaslal: pá červen 15, 2012 11:34 am    Předmět: Odpovědět s citátem

blazen napsal:

celkem pochybuju, že po těžkým tréninku a intenzivní aerobce a navíc v kalorickým deficitu bude někdo ještě v klídečku hodinu a půl po tréninku hladovět... podle mě by s takovým přístupem stála regenerace za pytel a nebylo by to možný provozovat dýl než pár týdnů

Tak já jsem to zkoušel (s ptn a bez) a žádnej rozdíl jsem nezaznamenal. I když je pravda, že moje cf tréninky se nedají považovat za těžký.

Provozuju to dlouhodobě stylem 16-18 hodin půst - trénink - další 2 hodiny půst - jídlo a vyhovuje mi to, nikomu nic podobnýho nenutím, jen si mi příčí to neustále omýlaný tvrzení, že jakmile do sebe po tréninku nenaliješ nějakej koktejl, tak bude stát regenerace za pytel.

Eric Cartman
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Zobrazit WWW stránky autora
blazen

PříspěvekZaslal: pá červen 15, 2012 12:10 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

ale to je úplně jiný způsob stravování a nemyslím si, že aplikovat část jednoho do něčeho druhýho jen proto, že to v tom prvním případě funguje nezaručuje, že to bude fungovat i v tom druhém případě
dogeatdog

PříspěvekZaslal: pá červen 15, 2012 1:47 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Johny HaRd napsal:

Nemůžu mluvit ani za tebe, ani za ostatní, ale pouze z vlastní zkušenosti, případně to, co jsem viděl na vlastní oči.
Já osobně jsem sebou dvakrát po tréninku téměř sekl (hypoglykemie jako z praku, popisovat netřeba), nemlich to samé jsem parkrát zažil přímo ve fitku.
Úplně úžasné bylo, když jsem hned po tréninku mazal do obchodu pro jídlo a u bankomatu se mi podlomily nohy (karta zasunutá). Hypoglykemii po intenzivním tréninku bych rozhodně nepodceňoval. Pokud ty jsi v tomto směru ok, jen dobře pro tebe, ale troufám si tvrdit, že se to rozhodně nevztahuje na všechny.
Pr!nc

PříspěvekZaslal: pá červen 15, 2012 1:51 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Přesně tohle si myslím taky. Proč tělo trápit ještě další čas hypoglykemií, když si můžu co nejrychleji dát PTN, popř. jídlo.
Peter Ustinov

PříspěvekZaslal: pá červen 15, 2012 2:11 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Pr!nc napsal:
Přesně tohle si myslím taky. Proč tělo trápit ještě další čas hypoglykemií, když si můžu co nejrychleji dát PTN, popř. jídlo.

hypoglykemika mam doma a nerekl bych ze je s tim nejaky velky problem, staci nestahovat cukry na nulu a po treningu hodit musli tycinku
souhlasim, ze je i pro me lepsi, kdyz si dam po treningu maltu, ale i bez ni dokazu zit a neslozit se

a ad puvodni tema, hanibal king ma solidni formu, ale s tim co ma, by podle me neprorazil ani na okresni soutezi, to neni vyrysovani, to je max plazova forma, vyrysovani (alespon dnesni standart) je uplne nekde jinde

ano, pokud si myslis, ze tohle je vyrysovani, tak pri nem muzes mit kondicku, kterou ti bude leckdo zavidet, staci se podivat na crossfitaky
Draper

PříspěvekZaslal: pá červen 15, 2012 3:33 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Kdyz pominu obdobi poslednich nekolika tydnu, tak bezne cvicivam 3-4 hodiny, cca 80 casto ale okolo 100 serii za trenink a k tomu jeste 40-60 minut hodne intenzivni kardio po skonceni, takze je predpoklad, ze pri treninku musim spalit toho cukru celkem dost a nechapu, ze zadnou hypoglykemku nedostanu. Mel jsem ji asi 3x v zivote a to jeste obvykle mimo trenink a pokud jsem mel nekdy nejaky jeji naznak pri trenink, tak to bylo pri kardiu na kole, ale to opravdu jen vyjmecne. Pred ani po treninku do sebe zadne cukry, aminokyseliny nebo cokoliv jineho, krome obcas kofeinu zasadne nedavam a nez se vysprchuju, prevlecu, nakoupim, dostanu domu, vyperu si veci, pripravim si jidlo a podobne blbosti, tak to trva klidne 60-90 minut a vubec nemam nejaky naznak potreby cukru, naopak spise citim nakopnuti.
Zajimalo by me, jestli jsem si za ta leta ten metabolizmus prenastavil na takovy rezim nebo protoze drive bych tohle rozhodne nedal a nebo jak je to mozne? A ani celkovy prijem sacharidu, co mam v jidelnicku, rozhodne neodpovida memu vydeji.Drive jsem jedl 2x tolik a vydej jsem mel 1/3 toho, co dnes.

odeslat nové téma   Odpovědět na téma - Obecne a laicky o hubnuti a rustu svalu Jdi na stránku 1, 2  Další
Rychle na stránku:

Přejdi na: