|
|
|
| Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
| Autor |
Zpráva |
RANDO
Anonymní
|
Zaslal: ne červen 17, 2012 7:52 pm Předmět: Drepy (na strojoch, hack...) vs. legpres = zadok |
|
|
Ahojte...
Mám problém.
Príliš mi rastie zadok (sval).
Preto už nerobím drepy s voľnou činkou (už dva roky...), ale na strojoch, pričom si stále dávam pozor na to, aby som ho "nepúlil", a aby som viac preciťoval kvadricepsy, než hamstringy a zadok...
Cvičím fullbody, a v každom tréningu mám aj drepy (na stroji, aby zadok nerástol no stále rastie s objemom ostatných partií...), mŕtvy ťah, zakopávanie a lýtka - čo sa nôh týka.
OTÁZKA : Ak nahradím drepy "kvadricepsovým legpresom s dobrou technikou šetrnou ku kolenám", pomôže mi to k tomu, aby mi to zadok precvičovalo menej a tak mi nerástol "sedací sval" ? ... Mŕtvych ťahov sa nechcem vzdať, pekne z nich ide hĺbka chrbátu (u mňa samozrejme málo badateľná...)... Pocíti môj chrbát (v rozvoji) zmenu, ak nahradím drepy na strojoch legpresom ? Drepy aj tak cvičím na stroji a s malými váhami - lebo si dávam pozor na techniku a precítenie, takže nejaká extra váha mi nepôsobí na chrbát...
Poradíte ?
Zajtra idem preč, no už dnes by som si rád prečítal názory.
Díky.
Mimochodom, od februára 2011 som pribral zo 73 na 82kg na strave 3x denne s množstvom proteínov 1,3-1,5g/kg váhy, pričom tuku som nabral tak max. 1kg, takže asi až tak zle necvičím... Len tie strojové drepy asi nahradiť legpresom...že ?
PS : čelné drepy neradiť... tie nenávidím...
Naposledy upravil RANDO dne ne červen 17, 2012 7:58 pm, celkově upraveno 1 krát
|
|
| nahoru |
|
 |
| |  |
Grimley

|
|
| nahoru |
|
 |
RANDO
Anonymní
|
Zaslal: ne červen 17, 2012 7:59 pm Předmět: |
|
|
| Grimley napsal: | Podle mě bys měl míň dřepovat v posilce a víc "trtkať" ty své ženy |
Nebuď trápny, tým časom už odzvonilo. Už o dobrodružstvá záujem nemám, ani keby to bola samotná Miss World...
ALE DRŽME SA TÉMY.
|
|
| nahoru |
|
 |
Grimley

|
Zaslal: ne červen 17, 2012 8:00 pm Předmět: |
|
|
Pak bych zkusil legpress no :)) _________________ [img:b9a3a7a497]http://forum.ronnie.cz/images/uploads/img_1290793266_1.jpg[/img:b9a3a7a497]
|
|
| nahoru |
|
 |
guruhonza
Anonymní
|
Zaslal: ne červen 17, 2012 8:03 pm Předmět: |
|
|
Spíš si nabral tuk, pokud ti roste zadek.
Jinak ale hackeny na paralel by měly být nej izolovanej cvik na quadricepsy, ale na kolena to dobrý nebude - stejně jako všechno, kde nemáš váhu na zadní straně stehen a přenášíš jí jinam.
|
|
| nahoru |
|
 |
RANDO
Anonymní
|
Zaslal: ne červen 17, 2012 8:11 pm Předmět: |
|
|
guruhonza : Nie, veľký zadok som mal aj pri 73kg.... Trochu som ho zhodil pri špecifických čelných drepoch... ale pobolievali kolená, tak ich necvičím, a znova rastie zadok... Tuk nie je tvrdý ako môj zadok...
Takže guruhonza, radíš MNE (lebo som možno špecifický prípad v tomto) nahradiť akýkoľvek typ drepov na strojoch (iné aj tak necvičím) za legpres ? ... Hmmm ? Inak, zadok mi začal rásť na legprese, keď som dával nohy veľmi vysoko.... to bola "osudová chyba", nejak som ho tým naštartoval... Teraz chcem dávať nohy nízko, znížiť váhu a dbať na techniku a precítenie, aby zadok nerástol...
...Gironda odporúčal sissy drepy.... Ale to ja cvičiť nechcem.... to je na kolená určite zabijak....
|
|
| nahoru |
|
 |
RANDO
Anonymní
|
Zaslal: ne červen 17, 2012 8:15 pm Předmět: |
|
|
Alebo sa mám zmieriť s veľkým sedacím svalom ???? ... Nevyzerá to dobre, lebo od pása hore z boku nie som vôbec tak široký ako je z boku veľký môj zadok (sval, nie tuk)....hmmm...
Nemôžem obmedziť cvičenie nôh, lebo by mi "spadli", a to nechcem, ja chcem len, aby sa mi zmenšil zadok.... asi legpres pomôže. Ak nie, tak sa s tým zmierim... ale každý mi na zadok pozerá... na kúpalisku vidia že je to sval a nie tuk, ale aj tak pozerajú... a mňa štve, že práve na zadok.... :D :D :D ...
Z boku mám subtilný trup.... to je ten problém..... a rozvoj svalov proste kostru nezmení... preto ten zadok musí ísť dole (!!!)
Naposledy upravil RANDO dne ne červen 17, 2012 8:18 pm, celkově upraveno 1 krát
|
|
| nahoru |
|
 |
guruhonza
Anonymní
|
Zaslal: ne červen 17, 2012 8:17 pm Předmět: |
|
|
Ne, legpress ti neradím. Radím ti hackeny (hack squat), pokud chceš izolovat quadriceps. Ale je to stejně škodlivé pro kolena jako legpress a předkopávání.
|
|
| nahoru |
|
 |
RANDO
Anonymní
|
Zaslal: ne červen 17, 2012 8:18 pm Předmět: |
|
|
| guruhonza napsal: | | Ne, legpress ti neradím. Radím ti hackeny (hack squat), pokud chceš izolovat quadriceps. Ale je to stejně škodlivé pro kolena jako legpress a předkopávání. |
Takže tým chceš povedať, že klasické drepy sú najšetrnejšie ku kolenám ??? ...
|
|
| nahoru |
|
 |
guruhonza
Anonymní
|
Zaslal: ne červen 17, 2012 8:22 pm Předmět: |
|
|
| RANDO napsal: | | guruhonza napsal: | | Ne, legpress ti neradím. Radím ti hackeny (hack squat), pokud chceš izolovat quadriceps. Ale je to stejně škodlivé pro kolena jako legpress a předkopávání. |
Takže tým chceš povedať, že klasické drepy sú najšetrnejšie ku kolenám ??? ... |
Rozhodně ano. Ty určitě nedřepuješ ani se 100kg, takže pro tebe tuplem.
|
|
| nahoru |
|
 |
RANDO
Anonymní
|
Zaslal: ne červen 17, 2012 8:25 pm Předmět: |
|
|
| guruhonza napsal: | | RANDO napsal: | | guruhonza napsal: | | Ne, legpress ti neradím. Radím ti hackeny (hack squat), pokud chceš izolovat quadriceps. Ale je to stejně škodlivé pro kolena jako legpress a předkopávání. |
Takže tým chceš povedať, že klasické drepy sú najšetrnejšie ku kolenám ??? ... |
Rozhodně ano. Ty určitě nedřepuješ ani se 100kg, takže pro tebe tuplem. |
Ale zabudol si na jednu vec.... Rastie z nich zadok.... a to je práve to, čo ja nechcem....
A čo sa týka prístroja na hackendrep, tak mi máme taký "nešťastný" v posilňovni, že opierka na chrbát je konštruovaná tak, aby sa pri drepovaní prehýbala dopredu, takže to zaberá aj na dolný chrbát, a ja mám dojem, že tým pádom sa to prenáša aj dosť na hamstringy... A keď sa otočím smerom čelom ku tomu stroju a chcem drepovať na predné stehná, tak musím ho naplniť všetkými 20-tkami kotúčmi, aby som cítil váhu (neviem kto ten stroj vymyslel...hrôza, lebo ja som bežne robieval drepy len s 80kg na série)...
A teraz kvôli jednému nevyhovujúcemu stroju chodiť do inej posilky...to nie...
... A sumodrepy na smithovom prístroji ? .... Neznášam ich robiť, lebo pri väčšej váhe (na moje pomery) sem-tam schytím dvojsekundový kŕč do stehna... a myslím, že tie sumo drepy zväčšujú zadok... nie som si ale istý... Hmmmm....
|
|
| nahoru |
|
 |
guruhonza
Anonymní
|
Zaslal: ne červen 17, 2012 8:34 pm Předmět: |
|
|
| RANDO napsal: | | guruhonza napsal: | | RANDO napsal: | | guruhonza napsal: | | Ne, legpress ti neradím. Radím ti hackeny (hack squat), pokud chceš izolovat quadriceps. Ale je to stejně škodlivé pro kolena jako legpress a předkopávání. |
Rozhodně ano. Ty určitě nedřepuješ ani se 100kg, takže pro tebe tuplem. |
Ale zabudol si na jednu vec.... Rastie z nich zadok.... a to je práve to, čo ja nechcem....
A čo sa týka prístroja na hackendrep, tak mi máme taký "nešťastný" v posilňovni, že opierka na chrbát je konštruovaná tak, aby sa pri drepovaní prehýbala dopredu, takže to zaberá aj na dolný chrbát, a ja mám dojem, že tým pádom sa to prenáša aj dosť na hamstringy... A keď sa otočím smerom čelom ku tomu stroju a chcem drepovať na predné stehná, tak musím ho naplniť všetkými 20-tkami kotúčmi, aby som cítil váhu (neviem kto ten stroj vymyslel...hrôza, lebo ja som bežne robieval drepy len s 80kg na série)...
A teraz kvôli jednému nevyhovujúcemu stroju chodiť do inej posilky...to nie...
... A sumodrepy na smithovom prístroji ? .... Neznášam ich robiť, lebo pri väčšej váhe (na moje pomery) sem-tam schytím dvojsekundový kŕč do stehna... a myslím, že tie sumo drepy zväčšujú zadok... nie som si ale istý... Hmmmm.... |
Však já ti normální dřep nedoporučuju. Doporučuju ti hacken dřep (na multipressu nebo hack stroji).
Třeba je problém v tom, že nemáš žádné hamstringy a proto ti přijde, ze mas zadek, na čemž není nic špatnýho a neboj, na tebe určo nikdo nikde nekouká.
btw, hod fotku a uvidíme, jestli máš fakt zadek tak nevyhovující
Žádná opěrka ti nepřenese váhu na nějakou partii, to závisí na tom, jakej máš postoj a jestli tlačíš váhu přes špičky-přes paty-přes holeně-přes kolena-přes kyčle nebo přes všechno.
Čelní dřepy ti asi nebudu doporučovat, protože jsi psal, že jsi vysokej a nesrovnal by ses pod ně.
Sumo dřepy jsou snad na zadek, ne?
|
|
| nahoru |
|
 |
blazen
|
Zaslal: ne červen 17, 2012 8:35 pm Předmět: |
|
|
RANDO ty nehledáš odpověď, ty jenom blbě kecáš  buď ti z toho cviku bude růst prdel (ve tvým případě jasně že SVAL, NE TUK ) nebo to předem odsuzuješ že tě z toho budou bolet kolena... prostě cvič předkopávání a budeš spokojenej :D
imho z každýho dřepu a podobných pohybů (legpress,...) ti bude růst prdel - ve tvém případě samozřejmě NE TUK ALE SVAL!!! ikdyž budeš dřepovat jen s vlastní tělesnou vahou tak ti bude prdel stejně "růst" ( SAMOZŘEJMĚ SVAL, NE TUK!! )
a ještě nám sem stokrát napiš, jak ti ostatní pořád čumí na prdel :D ale samozřejmě nemáš tlustou prdel ale SVALNATOU !!
|
|
| nahoru |
|
 |
RANDO
Anonymní
|
Zaslal: ne červen 17, 2012 8:43 pm Předmět: |
|
|
Guruhonza : Díky ti za dobré odpovede, ktoré majú hlavu a pätu. Ale s nerozvinutými hamstringami nemôžem súhlasiť, lebo ich mám pekne členité, a každý tréning sa mi skladá z drepov, mŕtvych ťahov a rôznych variant zakopávania (vždy len jedno samozrejme...), lýtok... takže z toho si určite zistil, že mi hamstringy za kvadricepsami rozhodne zaostávať nebudú...
Inak, díky ti za rady, na dovolenke posilňovňa bude, pocvičím aj tam... a skúsim niečo vymyslieť... Len problém je to ako udržať vzpriamený chrbát pri smithovom stroji.... To sa totiž dá len keď sú nohy dosť v predu, a vtedy to ide dosť na zadok... Hmm... popremýšľam, poskúšam....
Takže o pár dní odpíšem...
MAJ SA ....
|
|
| nahoru |
|
 |
guruhonza
Anonymní
|
Zaslal: ne červen 17, 2012 8:45 pm Předmět: |
|
|
| RANDO napsal: |
MAJ SA .... |
Pá draku ;) a čekáme na ty fotky
|
|
| nahoru |
|
 |
| |
|
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru
|
Populární značky:
|