Prázdninová dvoufáze

Jdi na stránku 1, 2  Další

odeslat nové téma  Odpovědět na téma - Prázdninová dvoufáze  Úvodní stránka -> Trénink -> Prázdninová dvoufáze
Rychle na stránku:
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
jamesco

PříspěvekZaslal: po červen 18, 2012 5:33 pm    Předmět: Prázdninová dvoufáze Odpovědět s citátem

Takže, teď budu mít přes prázdniny vcelku volno a chci toho maximálně využít. Samozřejmě jsem už něco o dvoufázovém tréninku četl, ale názory sou dost rozporuplný, nikde sem se nedozvěděl konkrétní info.
Teď už konkrétněji:
Je mi 16 let, měřim okolo 195-200cm, váha 95kg. Cvičím teprve něco přes 2 měsíce, ale hodně mě to chytlo a prázdniny bych rád maximálně využil.
1) má vůbec dvoufázový trénink smysl?
2) mam ject obě fáze silový trénink, nebo jeden silový, jedna aerobka?
3) jak dlouhé mají být tréninky? předpokládám že kratší, ale tak 45min.?
4) protein/gainer dávat radši po tom rannim nebo odpolednim? nebo po obou?
5) má smysl ject nějakou už zavedenou objemovou rutinu dvoufázově?
6) pokud oba silové tréninky, pak stejnou nebo jinou partii?

K jídelníčku tak o prázkách to bude vypadat asi takhle:

ráno ovesné vločky s mlékem a banánem
trénink A
gainer?
rýže+maso+zelenina
trénink B
sýr (cottage)
chleba+šunka (kvalitní)
tvaroh s lžičkou medu

porce asi budou větší než obvykle vzhledem k vydané energii...
Díky moc za každou reakci, Jamesco
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
guruhonza
Anonymní

PříspěvekZaslal: po červen 18, 2012 5:44 pm    Předmět: Re: Prázdninová dvoufáze Odpovědět s citátem

a) 1. řádek a moje reakce: "Proboha"
b) "Je mi 16 let, měřim okolo 195-200cm, váha 95kg. Cvičím teprve něco přes 2 měsíce" a moje reakce "Pane bože"
c) body 1 až 6 a má reakce "ten o tom ví sakra velký prt"
d) jídelníček - "neeeeee, to by musel sakra přidat, božeeeee"

Takže stručně - Dvoufazovej tréning je pro tebe úplně zbytečnej, o stravě toho moc nevíš podle všeho a už vůbec né co kdy dávat. Bohatě ti stačí tréning třikrát týdně - tečka.
Poman

PříspěvekZaslal: po červen 18, 2012 5:53 pm    Předmět: Re: Prázdninová dvoufáze Odpovědět s citátem

guruhonza napsal:
a) 1. řádek a moje reakce: "Proboha"
b) "Je mi 16 let, měřim okolo 195-200cm, váha 95kg. Cvičím teprve něco přes 2 měsíce" a moje reakce "Pane bože"
c) body 1 až 6 a má reakce "ten o tom ví sakra velký prt"
d) jídelníček - "neeeeee, to by musel sakra přidat, božeeeee"

Takže stručně - Dvoufazovej tréning je pro tebe úplně zbytečnej, o stravě toho moc nevíš podle všeho a už vůbec né co kdy dávat. Bohatě ti stačí tréning třikrát týdně - tečka.

A já můžu dvoj-trojfázovej trénink?:D
guruhonza
Anonymní

PříspěvekZaslal: po červen 18, 2012 5:57 pm    Předmět: Re: Prázdninová dvoufáze Odpovědět s citátem

Ty ho zvládneš dokonce i ujíst a nebudeš se ptát, jestli jet stejnou partii ráno odpoledne a večer :D
jamesco

PříspěvekZaslal: po červen 18, 2012 5:57 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

to stačilo říct rovnou , ale stejně moc dík, jenom jsem potřeboval poradit. Když jsem takhle lama, asi bude nejlepší najít si nějakej fullbody? Jinak jídelní lístek, za ten se omlouvám, vážně o tom vím velký.. , takže co je tam špatně prosímtě. Asi všechno co ..
P.S.: v ty netréninkový dny mužu jezdit na kole atak že?
Dík za reakci J.
guruhonza
Anonymní

PříspěvekZaslal: po červen 18, 2012 6:00 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

K jídelníčku tu najdeš stovky topiců a desítky článků.
3x týdně fullbody - toho je tu taky hodně a klidně si dej běh, kolo nebo jinej sport, nezničíš si tím progress.
Poman

PříspěvekZaslal: po červen 18, 2012 6:02 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

jamesco napsal:
to stačilo říct rovnou , ale stejně moc dík, jenom jsem potřeboval poradit. Když jsem takhle lama, asi bude nejlepší najít si nějakej fullbody? Jinak jídelní lístek, za ten se omlouvám, vážně o tom vím velký.. , takže co je tam špatně prosímtě. Asi všechno co ..
Dík za reakci J.

Moje bejvalá co neměla ani 50kila jedla víc než ty
Jídlo ujde,ale neboj se přidat.
jamesco

PříspěvekZaslal: po červen 18, 2012 6:09 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

guruhonza:právěže je jich tu tolik..no každopádně díky za pomoc, fullbody si jasně najdu, šlo mi spíš o to jestli vubec to fullbody nebo něco jinýho
poman: dobře, dík moc, mam hodně sklony k nabírání tak sem si zvyknul jíst málo, což je zřejmě teď nanic, holt to budu do sebe ládovat
Mablung

PříspěvekZaslal: po červen 18, 2012 8:39 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

jamesco napsal:
Dík za reakci J.

Pokud máš sklony k nabírání, aerobku klidně každý den. Vůbec ti neuškodí a svaly ti to nesežere
Foresten

PříspěvekZaslal: út červen 19, 2012 8:57 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Ja myslim, ze ten jidelnicek je v poho ;)
John Chipsa

PříspěvekZaslal: út červen 19, 2012 9:38 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Foresten napsal:
Ja myslim, ze ten jidelnicek je v poho ;)

a já myslím, že sakra ne. Kor jestli chce jet dvoufázově....
jirdano

PříspěvekZaslal: út červen 19, 2012 10:47 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

ale on přece nechce jet dvoufázově, není přeci úplnej ignorant - no ne?
jamesco

PříspěvekZaslal: so červen 23, 2012 6:38 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Ne opravdu nepojedu dvoufázově, když jste mě řekli že je to uplná kravina pro mě. Pokusil sem si něco načíst, a složit jakýsi trénink. Hodim ho sem, ještě nemám napsán počet opakování, ale předpokládám mín opakování a spíš větší váhy než to šmrdlat 30x. Taky sem se tak nějak usmyslel, že jídelnák moc řešit nebudu, mam na to ještě čas. Navíc nejim špatně, nemam rád smaženy, nepiju sladký nápoje jenom vodu a čaj...př. dneska oběd steak z tuňáka a pár brambor. Prostě budu jenom víc jíst, abych to uregeneroval. A ted už ta slibovaná pohroma

Pondělí
stahování kladky na hrudník
tlaky na ramena
benchpress s JČ
bicepsový zdvih s EZ
břicho

Středa
benchpress s VČ
přítahy jednoručky v předklonu
stahování horní kladky na triceps
veslování s dolní kladkou
břicho

Pátek
mrtvý tah
bicepsový zdvih
rozpažování na lavici
benchpress na šikmé lavici
břicho

Neděle
stahování kladky na hrudník
kliky mezi lavičkami
hyperextenze
stahování protisměrných kladek
přítahy JČ v předklonu

Úterý-aerobka
Čtvrtek-aerobka
Sobota-aerobka

Než mi začnete nadávat, bohužel nemohu zapojovat moc kolena, mám velké problémy už od narození. Proto chybí dřep atd. Aerobku jezdim co kolena dovolí, nejčastěji kolo to mi (podle ortopeda) nemá vadit, a taky to po něm nebolí. Břicho jedu mín opakování, snažim se technicky. Zkracovačky zdvihání trupu na lavičce, zkracovačky se zátěží...atp.
dík moc za jakkoukoliv reakci Jamesco
jamesco

PříspěvekZaslal: ne červen 24, 2012 12:04 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

a ještě jeden dotaz, je po tréninku lepší BCAA nebo proteiňák? Někdo tu psal BCAA že se nemusí rozkládat nebo co, dík moc. J.
jamesco

PříspěvekZaslal: čt červen 28, 2012 6:14 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Nakonec jsem se rozhodnul pro něco jiného, řekněte mi k tomu něco PROSÍM...
A-Hrudník, ramena, triceps

Benchpress
Tlaky na ramena
Stahování horní kladky na triceps
Klliky mezi lavičkama
Tlaky s JČ na šikmé lavici
Upažování s JČ
Břicho

B- Záda, trapéz, biceps

Mrtvý tah
Zdvih EZ ve stoje
Krčení ramen (nevim jestli znáte lepší cvik na trapéz?)
Stahování horní kladky (časem shyby s širokým úchopem)
Přítahy JČ v předklonu
Břicho

Jel bych to asi 2 plus 1 teda tohle odjet den volna aktivního (tzn. nějaká lehká nebo težká /jak se budu cejtit/ aerobka). Ještě přijde mi že na prsa mam jenom tlaky, nemam tam dát i třeba protisměrný kladky? Láká mě to přidat veslování na záda (ty cvičim nejradši ) ale asi by to bylo moc cviků už...na biceps tam je jenom zdvih EZ, ale myslim že ten se zapojuje i v jinejch cvikach, tak myslim že to stačí ale nevim..ten trapéz nevim jakej jinej cvik než to krčení no. Na ten tricák se budu snažit přejít na kliky na bradlech, stejně jako u zad na shyby, zatim bych to vůbec nedával.
Jinak dneska jsem zkusil druhej den toho tréninku (B), protože prázdniny už začínají za 2 dny, sice pořád nevim jestli to je dobrej trénink, ale když nikdo nic nepsal, snad jo..zvolil sem 3x12 serie..celkově docela dobrej pocit, problém je že sem to odjel ani ne za pulhodinu...mam přidat serie? díky..

odeslat nové téma   Odpovědět na téma - Prázdninová dvoufáze Jdi na stránku 1, 2  Další
Rychle na stránku:

Přejdi na: