- super, moc se mi ten film líbil, většinou na takové žánry nekoukám, ale tohle byla pecka. Film sám o sobě byl dost "silný, emotivní", na zamyšlení, nevím jak bych to jinak nazval. Navíc je to prostředí reálného života, konflikty, vztahy, všechno. Dávám 9,5/10.
PS: nezná někdo podobně laděný film, který nás nutí "se zamyslet"? (je jedno nad čím)
_________________ "For me life is continuously being hungry. The meaning of life is not simply to exist, to survive, but to move ahead, to go up, to achieve, to conquer."
Gran torino, Ledge....dobré filmy. Líbily se mi. Ovšem proti skutečným filmům pro zamyšlení je to pořád komerce. O tom žádná. Dej si nějakou skutečnou klasiku. Bergman, Vláčil, Polanski....když už máš koule napsat, že chceš film k zamyšlení.
Díky, podívám se po nich. Intouch. se mi taky velmi líbil.
_________________ "For me life is continuously being hungry. The meaning of life is not simply to exist, to survive, but to move ahead, to go up, to achieve, to conquer."
Drive je filmem roku na mnoha frontách, velmi nadprůměrně hodnocen, je to přesně ten film, na který se můžu koukat znova a znova, protože tam něco je, co hypnotizuje. Dávám mu 10/10 už jen z principu.
- super, moc se mi ten film líbil, většinou na takové žánry nekoukám, ale tohle byla pecka. Film sám o sobě byl dost "silný, emotivní", na zamyšlení, nevím jak bych to jinak nazval. Navíc je to prostředí reálného života, konflikty, vztahy, všechno. Dávám 9,5/10.
PS: nezná někdo podobně laděný film, který nás nutí "se zamyslet"? (je jedno nad čím)
Zamýšlet se můžeš nad mnoha filmy. Když jsem třeba viděl Nebe nad Berlínem, zamýšlel jsem se jestli by čumnění do prázdné zdi nebylo zábavnější než tohle
Zkus třeba japonské filmy. Ghost in the Shell, Rašomon na zamyšlení, Princezna Mononoke či Cesta do Fantazie k poznání japonské kinematografie, Battle Royale abys viděl jak Japonci dokáží být divní.
Můžeš se podívat na válku americkýma a japonskýma očima - Dopisy z Iwo Jimy/Vlajky našich otců.
Z korejských filmů bych doporučil Welkeom tu Dongmakgol.
Z izraelských Vals Im Bashir.
Ještě přidám, za Rusko film Dvanáct, za Jugoslávii Černá kočka, bílý kocour .
Drive je filmem roku na mnoha frontách, velmi nadprůměrně hodnocen, je to přesně ten film, na který se můžu koukat znova a znova, protože tam něco je, co hypnotizuje. Dávám mu 10/10 už jen z principu.
Asi sem nebyl v tom správném rozpoložení, ale už jen to jak v každé scéně 20-30 sekund čekal než řekl záhy jedno slovo mě neskutečně iritovalo
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru