AB trénink - prosím o objektivní kritiku

odeslat nové téma  Odpovědět na téma - AB trénink - prosím o objektivní kritiku  Úvodní stránka -> Trénink -> AB trénink - prosím o objektivní kritiku
Rychle na stránku:
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
Vittus

PříspěvekZaslal: so červen 16, 2012 8:49 am    Předmět: AB trénink - prosím o objektivní kritiku Odpovědět s citátem

Zdravím, pánové a dámy prosil bych o Váš názor k tomuto tréninkovému rozpisu. Jedná se o objemový trénink mírně pokročilého (cca 6 měsíců)
PO: A – lehce
ÚT: B – těžce
ST: Volno nebo lehké kardio
ČT: A – těžce
PA:B – lehce
SO: Volno nebo kolo, běh
NE: Volno

těžce (lehce)

A: Záda, hrudník, ramena, břicho
Shyb na široko 5 x 6 (Stahování horní kladky široký úchop 5 x 12)
Přítahy JČ v předklonu 3 x 6 (12)
Mrtvý tah 5 x 5 (10)

Bench 5 x 6 (12)
Tlaky na šikmé lavici 4 x 6 (12)

Tlaky vsedě s JČ 4 x 6 (12) Rozpažování 4 x 6 (12)
Rozpažování v předklonu 3 x 6 (12)

Zvedání nohou na empíru 5 x 20 (Zvedání nohou vleže 5 x 30)

B: Nohy, lýtka, triceps, biceps
Dřep 5 x 6 (12)
Legpress 3 x (12)
Zakopávaní 3 x (12)

Výpony 3 x 15 (25)
Výpony vsedě 3 x 15 (25)

Francouzský tlak ve stoji 5 x 6 (12)

Bicepsový zdvih 5 x 6 (12)

Leh sedy na šikmé lavici 5 x 20 (Zkracovačky 5 x 30)

Nejsou zde obsaženy 1-2 rozcvičovací/ protahovací série u každého cviku a jedna shazovací série (ne do selhání) na závěr partie.
Nešetřete prosím objektivní kritikou. Díky

EDIT: změna u ramen

Naposledy upravil Vittus dne so červen 16, 2012 11:33 am, celkově upraveno 1 krát
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
MAST3R

PříspěvekZaslal: so červen 16, 2012 10:26 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Plánoval jsem nový trénink a ty partie mám taky takhle rozhozené i podobné cviky, jen to mám A1, B1, A2, B2, s tím, že chodím 2+1, ale ještě jsem to nejel.

Jinak já mám hrudník, záda, ramena je pravda, že se mám začínat velkou partií (ale já mám hrudník úplně tragickej), ale taky když to dáš jak to máš ty, tak dáš záhul těm ramenům už u hrudníku a pak budeš podle mě vyšťavenej, takže bych tam šoupnul mezi to ty záda a nebo na ramena už asi nedával tlaky. Je to jen můj názor, netvrdím, že je to tak dobře.

btw: jen nevim co jsou ty čísla v těch závorkách?
MAST3R

PříspěvekZaslal: so červen 16, 2012 10:30 am    Předmět: Odpovědět s citátem

U břicha bych ubral na opakování a přidal na technice, i když já teda sed lehy nejezdím, dávám místo toho zkracovačky.

A tu shazovačku bych nedával pravidelně, ale spíš pro zpestření.
Vittus

PříspěvekZaslal: so červen 16, 2012 11:29 am    Předmět: Odpovědět s citátem

MAST3R napsal:
Plánoval jsem nový trénink a ty partie mám taky Jinak já mám hrudník, záda, ramena je pravda, že se mám začínat velkou partií (ale já mám hrudník úplně tragickej), ale taky když to dáš jak to máš ty, tak dáš záhul těm ramenům už u hrudníku a pak budeš podle mě vyšťavenej, takže bych tam šoupnul mezi to ty záda a nebo na ramena už asi nedával tlaky. Je to jen můj názor, netvrdím, že je to tak dobře.

btw: jen nevim co jsou ty čísla v těch závorkách?

U břicha bych ubral na opakování a přidal na technice, i když já teda sed lehy nejezdím, dávám místo toho zkracovačky.

Díky. Určitě máš pravdu s těmi rameny. Záda nechám první a pak už nebudu dávat tedy tlaky, ale zařadím spíše upažování na střední hlavu. Přeci jen by chudinka zaostávala.

Ty čísla v závorkách jsou počty opakování (cviky) při lehkém tréninku.

Nad tím břichem popřemýšlím a vyzkouším. Každopádně dík za postřehy
MAST3R

PříspěvekZaslal: so červen 16, 2012 12:27 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

A ještě jestli mohu poradit, tak u těch lehkých dnů to nedělej, tak že si tam dáš lehkou váhu a odšmrdláš to, ale spíš dej co nejvíc precizní techniku, aby si to procítil.

A na prsa bych nedával jen benche, ale střídal bych s JČ a když jednou začneš benchem na rovný a pak hlavou nahoru, tak příště bych dal první JČ hlavou nahoru a pak na rovný. A ještě lépe bych dal jeden trénink bench a JČ hlavou nahoru a další bench hlavou nahoru a k tomu jako druhý cviky JČ na rovné.
Vittus

PříspěvekZaslal: so červen 16, 2012 1:38 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Určitě jsem měl v plánu zaměřit se při lehčím tréninku precizně na techniku a jen to neojebat menší váhou. Myslim, že technika je věc, na který se dá neustále pracovat. Už jsem někde četl, že díky tomu se stane lehčí trénink dokonce možná obtížnějším než ten těžký. S tím benčem to je dobrá připomínka, určitě vyzkouším. Díky
Deflorátor

PříspěvekZaslal: st červen 20, 2012 11:50 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Já jedu A,B asi takhle...

A
Dřepy
Bench-press
Mrtvý tah
Biceps
Břicho

B
Dřepy
Incline-Press
Shyby
Kliky na bradlech
Rozpažování
Břicho

Tohle dělám vždycky "těžce" (zní to strašně ) 3-4x týdně. Když jdu cvičit víckrát tak si dám jen nějaký doplňky a delší kardio.
xxsml

PříspěvekZaslal: čt červen 21, 2012 11:19 am    Předmět: Odpovědět s citátem

já bych soobně prohodil triceps a ramena a dál bych doporučil necvičit leh-sedy na tý blbý šikmý lavici s fixovanýma nohama, na tom si akorát odděláš záda, správně se maj leh-sedy cvičit bez zapření nohou (maximálně, když to nezvládáš, si můžeš zapřít paty za okraj žíněnky) s tím, že bedra se nikdy nesmí odlepit od podložky. Pokud si totiž zapřeš nohy, tak ti břicho zabírá minimálně, dál bys měl zařadit nějký cvik i na šikmý břišní svaly.
Vittus

PříspěvekZaslal: čt červen 21, 2012 3:30 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

xxsml napsal:
já bych soobně prohodil triceps a ramena a dál bych doporučil necvičit leh-sedy na tý blbý šikmý lavici s fixovanýma nohama, na tom si akorát odděláš záda, správně se maj leh-sedy cvičit bez zapření nohou (maximálně, když to nezvládáš, si můžeš zapřít paty za okraj žíněnky) s tím, že bedra se nikdy nesmí odlepit od podložky. Pokud si totiž zapřeš nohy, tak ti břicho zabírá minimálně, dál bys měl zařadit nějký cvik i na šikmý břišní svaly.

sed-lehy souhlasím, ty škrtám. V úterý jsem je po dlouhý době jel a jsou naprosto nevyhovující. Místo nich právě zařadím něco na šikmé. Jen pro zajímavost proč by si prohodil ramena a triceps?
xxsml

PříspěvekZaslal: so červen 23, 2012 12:05 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Protože je triceps 1 sval (malá partie) a ty tam máš v A tréninku 2 velký partie + 1 střední (ramena), kdežto v B tréninku máš jenom 1 velkou partii ve spodní polovině těla a k tomu jen izolované svaly biceps+triceps v horní polovině.

Navíc si triceps předunavíš při benchpressu a pak už ho doděláš fracouzskými tlaky.
Vittus

PříspěvekZaslal: po červen 25, 2012 8:28 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Samozřejmě to si uvědomuji. Určitě na tom něco bude. Otázka jaké použít cviky na ramena pokud bych je vyměnil za triceps. Nechtějí se mi moc dávat tlakové cviky, protože by pak byli v každém tréninku. Ale bude upažování (ve stoje 3 série a 3 série v předklonu) stačit? Možná bych něco přidal na manžetu rotátoru (asi kubánské rotace).

EDIT: Ještě mě napadlo, že naopak na triceps bych mohl zařadit 3x úzký bench a tedy tím zabít dvě mouchy jednou ranou. Dodělal bych prsa a úzký bench mě baví více než francouzský tlak. Na Francouze bych pak dal už jen 3 série
Vittus

PříspěvekZaslal: po červenec 02, 2012 8:41 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Jen pro doplnění bylo mi doporučeno při lehkém tréninku cvičit s max 65% váhy používané při těžkém tréninku a jet tvrdě na techniku (něco jako Lukáš Osladil). Jen by mě zajímalo od kterého tréninku je vhodné občas zařadit bonus ve formě jedné série do selhání nebo shazovací série... Počítám, že do toho těžkého a jen opravdu jen občas.

odeslat nové téma   Odpovědět na téma - AB trénink - prosím o objektivní kritiku
Rychle na stránku:

Přejdi na: