Dřepy x legpress

odeslat nové téma  Odpovědět na téma - Dřepy x legpress  Úvodní stránka -> Trénink -> Dřepy x legpress
Rychle na stránku:
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
Gobione

PříspěvekZaslal: so červen 23, 2012 4:44 am    Předmět: Dřepy x legpress Odpovědět s citátem

Zajímolo by mě, jaký je rozdíl v pohybu při dřepech a legpressu. Myslím to tak, že když cvicím dřepy, tak by se měli jet ass to grass, ale když se jezdí legpress tak by se nemělo jít pod 90° (aspoň tak mi to všichni tvrdili, abych nenamáhal moc kolena). Tak se prám: Proč dřepy pod 90° a legpress ne? Mě se totiž ten pohyb zdá stejný, když teda neberu zapojení více svalů při dřepech.Dík
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Tracey

PříspěvekZaslal: so červen 23, 2012 5:43 am    Předmět: Re: Dřepy x legpress Odpovědět s citátem

Gobione napsal:
když se jezdí legpress tak by se nemělo jít pod 90° (aspoň tak mi to všichni tvrdili, abych nenamáhal moc kolena).

Moc nechápu ten dotaz, u legpressu přece není problém v plném rozsahu pohybu aniž by úhel v koleni šel po 90°. Se dřepy pod paralel souhlasím, pokud si do něj správně sedneš a umíš se správně zvednout, tak není důvod hluboké dřep nedělat.
Mravenec1

PříspěvekZaslal: so červen 23, 2012 7:06 am    Předmět: Re: Dřepy x legpress Odpovědět s citátem

Gobione napsal:
Zajímolo by mě, jaký je rozdíl v pohybu při dřepech a legpressu. Myslím to tak, že když cvicím dřepy, tak by se měli jet ass to grass, ale když se jezdí legpress tak by se nemělo jít pod 90° (aspoň tak mi to všichni tvrdili, abych nenamáhal moc kolena). Tak se prám: Proč dřepy pod 90° a legpress ne? Mě se totiž ten pohyb zdá stejný, když teda neberu zapojení více svalů při dřepech.Dík

Což oto, že hloubkou dřepu přetěžuješ kolena, ale hlavně aby ti nešli kolena přes špičky..
Smazaný uživatel (071)

PříspěvekZaslal: so červen 23, 2012 8:44 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Asi co komu individuálně vyhovuje. Já legpress párkrát zkoušel, a jedinej efekt bylo dušení se, jak jsem si v dolní poloze lisoval hrudník a nemoh se pořádně nadechnout.
Gobione

PříspěvekZaslal: so červen 23, 2012 2:21 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Asi jsem to napsal spatne, omlouvam se! Mel jsem na mysli toto: kdyz mam trenink s trenerem a jedu legpress tak me zastavuje, kdyz jdu moc hluboko, ze bych si mohl oddelat kolena, ale pri drepu me zase cpe co nejniz to jde a me zajima proc muzu drepovat skoro az k patam, ale nemuzu to delat i s legpressem aniz bych si udajne oddelal kolena.
honzaj95

PříspěvekZaslal: so červen 23, 2012 2:32 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

mozna tim ze na legpressu mas 350kg a na drepu 150? ( cisla jsem jen placnul )
guruhonza
Anonymní

PříspěvekZaslal: so červen 23, 2012 2:44 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

konečně pořádnej trenér!
CIZO

PříspěvekZaslal: so červen 23, 2012 8:43 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Legpress je legpress a dřep je dřep. Proto ten rozdíl. U legpressu je té extrémní hloubce dobré vyhnout se hlavně kvůli spodním zádům, kolena zas takové drama nejsou, pokud si je člověk na té desce alespoň trochu srovná.

Jinak je ale u mě klasickej legpress naprosto zbytečnej cvik, maximálně ještě ten horizontální pro lidi, co na to vyloženě nejsou zdravotně moc slavně.

Derek Poundstone
jirdano

PříspěvekZaslal: so červen 23, 2012 9:04 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

CIZOPASNIK napsal:
...
Jinak je ale u mě klasickej legpress naprosto zbytečnej cvik, maximálně ještě ten horizontální pro lidi, co na to vyloženě nejsou zdravotně moc slavně.

co se ho tedy týče, tak je ok když ho beru v podstatě jako zpestření pro občasnou obměnu tréninku?
Gobione

PříspěvekZaslal: po červen 25, 2012 1:41 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Ok,dík! Já stejně už legpress moc nepojedu...dřív jsem jel dřepy a pak legpress na totální dodělání stehen,ale to už asi znova dávat nebudu.
johny.26

PříspěvekZaslal: po červen 25, 2012 2:01 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

honzaj95 napsal:
mozna tim ze na legpressu mas 350kg a na drepu 150? ( cisla jsem jen placnul )

No tak na legpressu tlačíš tu váhu pod úhlem 45 stupňů, takže zvedáš jakoby míň než těch 350 a navíc tam nezvedáš tělesnou váhu jako na dřepu. Proto si myslim že síla kterou působíš je +- stejná jak na legpressu tak na dřepu

Rychle na stránku:

Přejdi na: