hloubka na legpressu

Jdi na stránku 1, 2  Další

odeslat nové téma  Odpovědět na téma - hloubka na legpressu  Úvodní stránka -> Trénink -> hloubka na legpressu
Rychle na stránku:
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
Bernard

PříspěvekZaslal: so červenec 17, 2010 6:35 pm    Předmět: hloubka na legpressu Odpovědět s citátem

dobrý den, chtěl bych se zeptat jak "nízko" mám jet na legpressu. Uprostřed je takový stříbrný obdélníček, a všichni co vidim, jezděj tak do půlky toho, tak jezdim stejně. Leckdo se mě zeptá kolik dám třeba na legpressu, tak když řeknu přehnaný číslo, tak aby to nebylo že mám malej rozsah pohybu. Díky.
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
the.animal.batista

PříspěvekZaslal: so červenec 17, 2010 6:43 pm    Předmět: Re: hloubka na legpressu Odpovědět s citátem

Na netu píšou tak aby lýtka a stehna byly v pravém úhlu...taky by mě zajímalo jak to má bejt správně..

A taky by mě zajímalo jak je to u dřepu s hloubkou, ptal sem se jednoho, co cvičil dřepy s činkou a řikal, že prej ani hluboko tolik neni potřeba jezdit, prej to dělá tlak na koleno..
Bernard

PříspěvekZaslal: so červenec 17, 2010 6:51 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

dřepy tak podle souteznich pravidel tak, aby horni strana stehna byla pod urovni kolena (myslim, ze sem to cetl takhle).. no me ten legpress zarazi, vim ze nohy sou u me na prvnim miste co se tyce sily a objemu (mam geneticky dane po otci, ktery ma nohy jak ja trup), ale i tak mi neprislo (NECHCI se nijak vychloubat), jak to tu ctu, ze kazdy dava na legpress 100-200, a ja si jedu serie 4x10 s 300, tak me napadlo jestli nedelam neco spatne..
Janze

PříspěvekZaslal: so červenec 17, 2010 7:01 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

každej LP je jinej a čísla na něm nejsou žádnej ukazatel síly noh.
Bernard

PříspěvekZaslal: so červenec 17, 2010 7:15 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

nerikam ze jo. :) samozrejme drepuju, a drep preferuju, jen me to zajima.
Pepa

PříspěvekZaslal: so červenec 17, 2010 7:37 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Ja delam legpress hodne hluboko,vpodstate tak ze se mi koleno dotkne hrudniku nebo alespon tedy kousek od nej. Jinak legpressy jsou fakt kazdej jinej ve fitku slo max 250kg na horizontalu a delal jsem tam s tim uplne normalne na serie ted nevim ale asi 12op. Doma na tom delanym jsem uz taky dal 250 ale to me malem rozdrtilo.
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Zobrazit WWW stránky autora
daymoon
Moderátor

PříspěvekZaslal: so červenec 17, 2010 8:04 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Tak hluboko, aby se ti neodlepil spodek zad od podložky. Bacha na leg-press, dost zranění pochází i odsud.

*´¨)
¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)
(¸.•` (¸.•` *daymoon*´¨)¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)
Dome-V

PříspěvekZaslal: so červenec 17, 2010 8:20 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

daymoon napsal:
Tak hluboko, aby se ti neodlepil spodek zad od podložky . Bacha na leg-press, dost zranění pochází i odsud.

Ak sa nemylim tak Draper sa na nom davnejsie zranil?

Chrbat neodlepuvat , to je zaklad . Dost zalezi od ulozenia nôh na podlozke (na uzko, siroko,...) [/b]
mikex2

PříspěvekZaslal: so červenec 17, 2010 8:40 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Taky mi jednou při leg-pressu ruplo v zádech, ale naštěstí nic vážného. Odlepil jsem záda od podložky a přitom jsem tam měl jen lehkou váhu.
Myslím, že správně je to asi takto:
- chodidla umístit relativně nízko na platformu - čím výš, tím hůř pro záda
- závaží spouštět co nejníž, vyžaduje to hodně ubrat na váze, ale myslím, že pro kolena je to lepší než velká váha v malém rozsahu pohybu
- na vrcholu pohybu nohy nepropínat
- nikdy neodlepovat záda od podložky, ani s nízkou váhou
- šířka chodidel na platformě je už víc individuální, špičky však vytočit mírně ven, jinak stres pro kolena

Provedení cviku i video je dobře popsáno na bodybuilding.com.
Myslím, že leg-press v rozsahu pohybu do pravého úhlu v kolenou skoro nic moc nepřináší.
Fenix

PříspěvekZaslal: so červenec 17, 2010 9:01 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Já leg-press nejedu protože se něco děje a po jedné sérii bliju jak šakal.
Bernard

PříspěvekZaslal: so červenec 17, 2010 9:11 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

mikex2 napsal:
Taky mi jednou při leg-pressu ruplo v zádech, ale naštěstí nic vážného. Odlepil jsem záda od podložky a přitom jsem tam měl jen lehkou váhu.
Myslím, že správně je to asi takto:
- chodidla umístit relativně nízko na platformu - čím výš, tím hůř pro záda
- závaží spouštět co nejníž, vyžaduje to hodně ubrat na váze, ale myslím, že pro kolena je to lepší než velká váha v malém rozsahu pohybu
- na vrcholu pohybu nohy nepropínat
- nikdy neodlepovat záda od podložky, ani s nízkou váhou
- šířka chodidel na platformě je už víc individuální, špičky však vytočit mírně ven, jinak stres pro kolena

Provedení cviku i video je dobře popsáno na bodybuilding.com.
Myslím, že leg-press v rozsahu pohybu do pravého úhlu v kolenou skoro nic moc nepřináší.

- chodidla mam uprostred, +-
- snazim se tak aby se neodlepili zada, nevim jak je ten rozsah pohybu, muzu to v pondeli zmerit baj voko.
- nohy nepropinam, toho sem si vsiml u spousty lidi co myslim, ze cviceni rozumi
- samozrejmost
- sirku mam vic doprostred tak, ze vedle nohou ven by se veslo 1 chodidlo. snad chapete.

diky za rady. :)
Draper

PříspěvekZaslal: so červenec 17, 2010 9:19 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Dome-V napsal:
daymoon napsal:
Tak hluboko, aby se ti neodlepil spodek zad od podložky . Bacha na leg-press, dost zranění pochází i odsud.

Chrbat neodlepuvat , to je zaklad . Dost zalezi od ulozenia nôh na podlozke (na uzko, siroko,...) [/b]

Jo zranil, ale to bylo neco jineho s odlepovanim zadku od podlozky to nemelo nic spolecneho.

Jinak presne jak pise daymoon, pred X lety jsem to nevedel, ze si prave takto muzu dojebat zada a neustale jsem hledal pricinu, proc me tolik boli a vina byla prave ono zminovane odlepovani zadku od podlozky a myslim, ze jsem to tenkrat delal dost vyrazne. Od te doby jsem tam byl vzdy napasovanej, ze by podemnou ani blecha neprolezla :)
Dome-V

PříspěvekZaslal: so červenec 17, 2010 9:30 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Draper napsal:
Dome-V napsal:
daymoon napsal:

Jo zranil, ale to bylo neco jineho s odlepovanim zadku od podlozky to nemelo nic spolecneho.

Jinak presne jak pise daymoon, pred X lety jsem to nevedel, ze si prave takto muzu dojebat zada a neustale jsem hledal pricinu, proc me tolik boli a vina byla prave ono zminovane odlepovani zadku od podlozky a myslim, ze jsem to tenkrat delal dost vyrazne. Od te doby jsem tam byl vzdy napasovanej, ze by podemnou ani blecha neprolezla :)

Draper Mohol bys objasnit v com bolo tvoje zranenie, pokial to nieje osobne Diky
Draper

PříspěvekZaslal: so červenec 17, 2010 10:09 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Byla to unavova zlomenina kolene, presneji zlomena patella a nasledne strhane vazy
Radzo325

PříspěvekZaslal: út červen 26, 2012 9:43 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Draper napsal:
Byla to unavova zlomenina kolene, presneji zlomena patella a nasledne strhane vazy

auu

odeslat nové téma   Odpovědět na téma - hloubka na legpressu Jdi na stránku 1, 2  Další
Rychle na stránku:

Přejdi na: