|
|
|
| Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
| Autor |
Zpráva |
Gazilion555
|
Zaslal: st červen 27, 2012 12:02 pm Předmět: |
|
|
Nevím kde se zeptat, ale když se tu o tom bavíte, tak toho využiju ;-)
Spolužák, původem z vietnamu mi přivezl před 2 dny jasmínovou rýži ( balení 10kg asi ) tam od nich a na obalu je napsáno krom dalších milionu čínskejch znaků taky toto :
uncooked rise (50g) :
Carbohydrates - 27,3
Calories - 522
takže mi to vychází na 100g asi takto
KJ - 1044
Sacharidy - 54,6 toto mi přijde málo sacharidů na rýži na to se ptám
Tak mě zajímá, jestli je to možné nebo ne, ale myslím, že když je to tam na obalu takhle dané a ke všemu ta rýže vypadá hodně slušně, jako to balení :-) Tak prosím o vaše názory. Jinak rýže povařená v mléce posypaná skořicí a tvrdým nastrouhaným tvarohem je pro mě po ovesný kašíčce od babči nejlepší začátek dne..... :-) :-)
A ještě mě zajímá, jak je to ze skořicí, jestli je dobrá na slazení, nebo jestli není nějak špatná třeba do diety... Má sice na 100g asi 80g sacharidů, ale z toho jen 2g cukru... a ještě jsem někde četl, že snižuje GI u jídla, do kterého je přidaná o 29% a že urychluje metabolismus cukrů ( to asi souvisí s tím snižováním GI ) a tuků...
Předem děkuji za odpovědi :-)
|
|
| nahoru |
|
 |
| |  |
Frozz.

|
Zaslal: st červen 27, 2012 12:19 pm Předmět: |
|
|
| Gazilion555 napsal: |
takže mi to vychází na 100g asi takto
KJ - 1044
Sacharidy - 54,6 toto mi přijde málo sacharidů na rýži na to se ptám
|
Zrovna nedávno jsem se v Tescu díva a některý druh rýže má třeba 75g S, některý jen 40-50g, takže je to normální.
| Gazilion555 napsal: |
A ještě mě zajímá, jak je to ze skořicí, jestli je dobrá na slazení, nebo jestli není nějak špatná třeba do diety... Má sice na 100g asi 80g sacharidů, ale z toho jen 2g cukru... |
Je OK i v dietě. Musíš si uvědomit, že té skořice použiješ jednorázově hrozně málo, třeba půl lžičky - cca 3g. Tak si spočítej, kolik má 3g skořice sacharidů :-))) _________________ "For me life is continuously being hungry. The meaning of life is not simply to exist, to survive, but to move ahead, to go up, to achieve, to conquer."
|
|
| nahoru |
|
 |
RavenStalker

|
Zaslal: st červen 27, 2012 1:41 pm Předmět: |
|
|
Skořice? Dokonalost, tedy pokud toho dokážeš pozřít dost velké množství bez vedlejších účinků, je dost alergenní.
Beyond spicing up your pumpkin pie, you probably never give cinnamon a second thought. However, the simple addition of cinnamon to your diet has been shown in several studies to delay gastric emptying (4, 5), lower blood glucose levels following a meal (4, 5), reduce fasting insulin (6), and maybe even make up for temporary insulin resistance due to lack of sleep. (7)
To reap the glucose-controlling benefits of cinnamon you'll need to use 3-6 grams (approx 2-3 teaspoons). Adding a couple teaspoons of cinnamon to your morning muscle gruel is a no-brainer, so you have no excuse not to add this to your dietary arsenal.
In one study, it reduced the fasting plasma glucose levels of patients with full-blown Type 2 diabetes by 10.3%. (5)
Another study of 60 women with Type 2 Diabetes showed a decrease of fasting glucose levels of 29%, which is an incredible increase in insulin sensitivity and all the more impressive because the patients were diabetic. (6)
A third study showed that cinnamon extract given to 21 adults with pre-diabetes led to a 1.1% increase in muscle mass and a 0.7% decrease in body fat, without exercise. (7)
Clearly, Cinnamomum burmanni extract improves insulin sensitivity.
Na snížení inzulinové rezistence je to parádní věc, hlavně pro normální lidi co jedí sladké srágory a chlastají a tak :-)
|
|
| nahoru |
|
 |
jirdano

|
Zaslal: st červen 27, 2012 3:47 pm Předmět: |
|
|
ještě bych měl takovej (možná blbej) dotaz, ale byl by mi někdo schopen vysvětlit, jak se v těle chovají ty těstoviny s tvarohem? jde mi o to, že laktóza má poměrně vysoký GI, takže jestli to nějak ovlivní rychlost vstřebávání komplexních sacharidů z těch těstovin
jestli sem se zeptal na kravinu tak se omlouvám, ale jen tak mě to teď napadlo _________________ Do you even lift?
|
|
| nahoru |
|
 |
Peter Ustinov

|
Zaslal: st červen 27, 2012 3:52 pm Předmět: |
|
|
nudle s tvarohem mam rad, akorat si tvaroh redim trochou mleka aby z toho byla lepsi kase apak to klouzaolo lip do krku, prihazuju nekdy kokos, jindy treba marmeladu
podle me idealni jidlo _________________ Padre vám možná řekne, co je peklo, ale já vám ho ukážu!
|
|
| nahoru |
|
 |
Pr!nc
|
Zaslal: st červen 27, 2012 4:06 pm Předmět: |
|
|
Ale tak kolik té laktózy tam je. Navíc to trávení se zpomalí tím tvarohem.
|
|
| nahoru |
|
 |
Pavelcb

|
Zaslal: st červen 27, 2012 4:07 pm Předmět: |
|
|
já to nikdy nedělal..uvařim těstovky a do nich zamíchám nizkotučnej tvaroh? _________________ Věci se nestávají..věci se tvoří !
|
|
| nahoru |
|
 |
Spam

|
Zaslal: st červen 27, 2012 4:10 pm Předmět: |
|
|
Těstoviny + nastrouhanej tvrdej tvaroh. Případně pokud chceš, tak přidáš trošku másla a posypeš cukrem... A s mákem to stejné
|
|
| nahoru |
|
 |
chippie

|
Zaslal: st červen 27, 2012 6:05 pm Předmět: |
|
|
Nešlo by do těch těstovin s tvarohem (mákem) nějak zakomponovat i arašídové máslo? Jak se vůbec chová, když ho dám do mikrovlnky, rozpustí se? Nerad bych si zaliskal mikrovlnku tak se radši ptám
|
|
| nahoru |
|
 |
Frozz.

|
Zaslal: st červen 27, 2012 7:45 pm Předmět: |
|
|
| chippie napsal: | | Nešlo by do těch těstovin s tvarohem (mákem) nějak zakomponovat i arašídové máslo? Jak se vůbec chová, když ho dám do mikrovlnky, rozpustí se? Nerad bych si zaliskal mikrovlnku tak se radši ptám |
Rozpustí, 1 lžíce arašídové másla se rozpustí za cca 60s při výkonu nějakých 900W. Ale i tak je to pořád hutné, nevím jestli by se to dalo jíst s těstovinama . _________________ "For me life is continuously being hungry. The meaning of life is not simply to exist, to survive, but to move ahead, to go up, to achieve, to conquer."
|
|
| nahoru |
|
 |
Spam

|
Zaslal: st červen 27, 2012 10:00 pm Předmět: |
|
|
Ještě se vrátím k úplně prvnímu dotazu: A to jestli je v pohodě je dát na snídani, i v dietě (když vynechám máslo a cukr)?.
Myslím že určitě je lepší je posnídat, než je dát kdykoli jindy během dne na oběd nebo večeři, ať s mákem nebo tvarohem...
|
|
| nahoru |
|
 |
Vladic

|
Zaslal: čt červen 28, 2012 7:36 am Předmět: |
|
|
já myslím že na tom není nic špatného, lepší než snídat nějaké sladké sračky viz. musli,nesquik atd... _________________ "Consistency is the key to succes"
|
|
| nahoru |
|
 |
honzaj95

|
|
| nahoru |
|
 |
matejkorvin

|
Zaslal: čt červen 28, 2012 2:39 pm Předmět: |
|
|
sladidlom neslad vodu, ale tvaroh _________________ EDIT: viz pravidla fora
[size=10:bfcda6cc54]Naposledy upravil Pakosta dne st únor 31, 2007 22:15, celkově upraveno 1 krát[/size:bfcda6cc54]
| nahoru |
|
 |
honzaj95

|
|
| nahoru |
|
 |
| |
|
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru
|
Populární značky:
|