|
|
|
| Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
| Autor |
Zpráva |
sharg
|
Zaslal: út červenec 03, 2012 8:50 pm Předmět: Zdrava telesna hmotnost |
|
|
Zdravim, s posilovanim jsem zacal jiz pred par lety nicmene vzdy prisly nejake vetsi pauzy/nemoc a urcite procento nabrane svalove hmoty slo nekam...
Nikdy jsem nebyl zadny tloustik ani vychrtlina, akorat ze spatnych stravovacich navyku jsem nejake ty zasoby tuku (nejvic samozrejme na brise) mel...
Ted jsem zacal zase po par mesicich posilovat (dva krat tydne), a uz vic jak rok se snazim jist zdrave (zadne smazene/hranolky/fast food). Hlavne diky lepsi strave jsem zacal hubnout, zacinam byt pomalu vyrysovany, takze je tam naznak vanocky a po prve v zivote se mi na bicepsech zacinaji objevovat zily, pricemz objemove to taky neni spatne.
Problem je ma nizka telesna hmotnost, pri vysce 165cm (22 let) mi naposledy vaha ukazala 51.5 kg (celkem to kolisa, vynechal jsem jeden tyden fitko a na tech 51.5 to spadlo z 53kg) coz ve me vyvolalo obavy, vim ze mi pri me vysce se neda cekat 85 kg, nicmene 51.5 je opravdu malo (zvlaste pak pro chlapa), mel bych se nejak obavat o sve zdravi nebo je ma vaha v poradku? uplne pred tim nez jsem zacal posilovat jsem mel kolem 58kg ale ten tuk tam byl docela znat
zhruba muj jidelnicek:
0.5l polotucneho mlika + vlocky + banan
k obedu nejake menicko v restauraci (bohuzel) - vetsinou kureci/hovezi s ryzi
ke svacine banan
k veceri konzerva tunaka s fazolema / omeleta z fazolema
po treninku proteinovy shake (vim ze na objem by to chtelo spise sacharidak) a pak vecere....
|
|
| nahoru |
|
 |
| |  |
Mablung
|
Zaslal: út červenec 03, 2012 8:59 pm Předmět: Re: Zdrava telesna hmotnost |
|
|
| sharg napsal: | Zdravim, s posilovanim jsem zacal jiz pred par lety nicmene vzdy prisly nejake vetsi pauzy/nemoc a urcite procento nabrane svalove hmoty slo nekam...
Nikdy jsem nebyl zadny tloustik ani vychrtlina, akorat ze spatnych stravovacich navyku jsem nejake ty zasoby tuku (nejvic samozrejme na brise) mel...
Ted jsem zacal zase po par mesicich posilovat (dva krat tydne), a uz vic jak rok se snazim jist zdrave (zadne smazene/hranolky/fast food). Hlavne diky lepsi strave jsem zacal hubnout, zacinam byt pomalu vyrysovany, takze je tam naznak vanocky a po prve v zivote se mi na bicepsech zacinaji objevovat zily, pricemz objemove to taky neni spatne.
Problem je ma nizka telesna hmotnost, pri vysce 165cm (22 let) mi naposledy vaha ukazala 51.5 kg (celkem to kolisa, vynechal jsem jeden tyden fitko a na tech 51.5 to spadlo z 53kg) coz ve me vyvolalo obavy, vim ze mi pri me vysce se neda cekat 85 kg, nicmene 51.5 je opravdu malo (zvlaste pak pro chlapa), mel bych se nejak obavat o sve zdravi nebo je ma vaha v poradku? uplne pred tim nez jsem zacal posilovat jsem mel kolem 58kg ale ten tuk tam byl docela znat
zhruba muj jidelnicek:
0.5l polotucneho mlika + vlocky + banan
k obedu nejake menicko v restauraci (bohuzel) - vetsinou kureci/hovezi s ryzi
ke svacine banan
k veceri konzerva tunaka s fazolema / omeleta z fazolema
po treninku proteinovy shake (vim ze na objem by to chtelo spise sacharidak) a pak vecere.... |
Když se, s prominutím, vyseru, tak mi váha spadne o dvě kila. Tohle neřeš.
Podle BMI, a na tebe BMI platit bude, jsi mezi podváhou a normální vahou, tj. měl bys něco přibrat, nicméně vlivu na zdraví bych se neobával, pokud jíš normálně.
Jsi vyrýsovaný protože nemáš tuk, ale nemáš ani moc svaly. Vyrýsovanost není o množství svalů, ale o množství podkožního tuku.
Já osobně bych ti doporučil více jíst abys nabral svaly a pokud bys začal nabírat i tuk, řešil bych to pak aerobkou. Základem u tebe bude zvětšit energetický příjem.
|
|
| nahoru |
|
 |
Frozz.

|
Zaslal: út červenec 03, 2012 8:59 pm Předmět: Re: Zdrava telesna hmotnost |
|
|
Jíš málo, váha je dost pod-průměrem (nechci říkat že je to anorexie), ale vážíš jako ženská, neber to zle. Zkus přidat na jídle (zvyš sachry) a uvidíš, že to půjde nahoru. Nějakého toho nabraného tuku se neboj, bez něj to nepůjde a zrovna při tvé BW tě to trápit myslím nemusí.
Kolik gramů je těch vloček? A vajíček večer, z kterých děláš omeletu? _________________ "For me life is continuously being hungry. The meaning of life is not simply to exist, to survive, but to move ahead, to go up, to achieve, to conquer."
|
|
| nahoru |
|
 |
sharg
|
Zaslal: út červenec 03, 2012 9:12 pm Předmět: |
|
|
"vážíš jako ženská" - ja vim, stve me to a prave proto to resim
vim ze vyrysovanost neni o svalech ale o mnozstvi podkozniho tuku, muj hruby odhad je ze mam tak 11-12% +-
do anorexie mam myslim hodne daleko, svalu taky moc neni ale urcite vic nez u prumerneho cloveka co nechodi do fitka/nedela sport, posilovani je na me trosku znat - hlavne zada, kozy a tricepsy
kazdopadne dik  , zvysim celkovy prijem kalorii a pridam na sacharidech
vlocek sypu podle oka tak do poloviny bezne misky
vajicka do omelety davam 2-3
|
|
| nahoru |
|
 |
Mablung
|
Zaslal: út červenec 03, 2012 9:54 pm Předmět: |
|
|
| sharg napsal: |
do anorexie mam myslim hodne daleko, svalu taky moc neni ale urcite vic nez u prumerneho cloveka co nechodi do fitka/nedela sport, posilovani je na me trosku znat - hlavne zada, kozy a tricepsy
|
Hodně dělají váhu nohy. Nevím nakolik je cvičíš, ale pokud je zanedbáváš, o dost přicházíš.
|
|
| nahoru |
|
 |
Prasopes.

|
Zaslal: st červenec 04, 2012 5:00 am Předmět: |
|
|
https://forum.ronnie.cz/merrao-atletika-behy-a-crossfit-ruku-v-ruce-t29947-120.html
doporucuji ti tento log, vahove/vyskove jsi na tom podobne ... nicmene misa je rekl bych o dost aktivnejsi a ji o dost vic jak ty :) ikdyz je to zensky log, slecny ktere je 17 let, tak si myslim, ze ti hodne pomuze.
co se tyce treninku tak naopak si priklad ber z jinych objemovych treninku at uz na strankach ronnie.cz nebo hledej odpovedi v logach napriklad Kubaze, Cizopasnika apod. _________________ Bolest je jen psychická záležitost.
|
|
| nahoru |
|
 |
sharg
|
|
| nahoru |
|
 |
Vittus

|
Zaslal: st červenec 04, 2012 8:41 am Předmět: |
|
|
Uz to tu zaznelo, malo jis. Ja abych zvednul energeticky prijem, tak si beru do prace racio chlebicky. A furt je prichroupavam. Takova investice to neni a mas tam kvalitni sachry. _________________ Semper fidelis!
|
|
| nahoru |
|
 |
sharg
|
|
| nahoru |
|
 |
secret78

|
Zaslal: st červenec 04, 2012 10:53 am Předmět: |
|
|
| sharg napsal: | mablung: jelikoz mam fitko 2x tydne takze mam split, nohy jedu druhy den - klasika drepy pak leg extension a jeste jedu lytka, vetsinou kdyz pak jdu do sprchy tak po schodech dolu tak chodim jako robokop |
2x do týždňa na budovanie niečoho je málo, a keď už tak práve fullbody je vhodné a nie split.
|
|
| nahoru |
|
 |
Vittus

|
Zaslal: st červenec 04, 2012 11:39 am Předmět: |
|
|
Ktere dny chodis do posilky? _________________ Semper fidelis!
|
|
| nahoru |
|
 |
sharg
|
Zaslal: st červenec 04, 2012 12:29 pm Předmět: |
|
|
|
|
|
| nahoru |
|
 |
| |
 |
|
|
|
|
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru
|
Populární značky:
|