Přizpůsobení stravy cvičení

odeslat nové téma  Odpovědět na téma - Přizpůsobení stravy cvičení  Úvodní stránka -> Začátečníci -> Přizpůsobení stravy cvičení
Rychle na stránku:
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
Vopice

PříspěvekZaslal: út červen 26, 2012 7:24 pm    Předmět: Přizpůsobení stravy cvičení Odpovědět s citátem

Ahoj, nakonec jsem se odhodlala k registraci. Tak mě prosím nekamenujte, dost možná mému pochopení nebudou platné žádné složité a vědecké články o výživě nebo metabolismu :-D Ale ráda budu za jakoukoliv odpověď a radu. :-)

Jak nadpis napovídá, potřebovala bych poradit se stravou. O výživu už se nějaký čas zajímám, ale momentálně trochu tápu a chtěla bych mít jasno. Ráda bych zapracovala na svém těle, zpevnila ho. A to při výšce 164 cm, váhu mám kolem 50kg a je mi 19let. Uvedu můj denní režim:
5:15 sn: většinou ovesné vločky (40g v syr.stavu)+100g čerstvého ovoce (nebo 10g sušeného)+150ml mléka/oves.vločky+bílý jog+ovoce/nebo jiná varianta snídaně, ale tyhle převahují v různých variantách
8:15 sv: ty svačiny jsou mými pochybnými body. Většinou volím 100-125g nt. tvarohu s ovocem nebo plátek žitného chleba se šunkou nebo sýrem, či ovoce samotné, ale to jen zřídka
11:00 ob : (40g v syr.stavu)těstoviny/rýže/kuskus+100-150g masa nebo brambory ve 100g
14:0 0 sv: stejné jako dopolední svačiny, jent o střídám, občas dám bílý jogurt s menší porcí ovoce, ale nevím, jestli v odpoledních hodinách zvolit k svačině sacharidy formou pečiva, nebo už jen bílkoviny formou tvarohu, jogurtu s kouskem ovoce. Upřímně, tvaroh se samotnou zeleninou mi zrovna nejede :-D
Kolem půl čtvrté se vracím z práce, pracuji od půl sedmé a cvičit stíhám kolem čtvrté nebo až večer po sedmé hodině, to, když mám autoškolu. proto bych potřebovala pomoci s doladěním jídla.
18-18:30 : ve: to už bývají především zeleninové saláty s jogurtovou nebo cottagovou zálivkou na všemožné způsoby. Někdy si dám vajíčko vařené, nebo míchané a tak dokola.. pečivo jen velmi málo, záleží, v jakém množství ho konzumuji v předešlých chodech.

Po případě bych byla ráda, kdybyste mi poradili s množstvím suroviny. Ale ty váhy uvedené mě zasycují na danou dobu. Uvítám však jakékoliv připomínky.

Teď mi došlo, že bych pro upřesnění mohla dodat, co vůbec cvičím. Nechodím nikam do fitka, ale cvičím doma podle Jillian Michaels její tří měsíční program Body Revolution, akorát jsem v půlce prvního levlu, haha :-D Teď už snad vše. :-)
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Vopice

PříspěvekZaslal: st červenec 04, 2012 6:37 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Své tělo, koukám, nikdy nemůžeme ošálit a já na to nyní doplatila druhý den za sebou. Jsem ale odhodlaná přes tento nezdar pokračovat dál. Asi to způsobilo několikadenní vynechání cvičení, cítila jsem se po práci unavenější a tak jsem energii získávala ze špatného jídla. Jakýkoliv tip od vás ale ráda uslyším. Docela mě překvapila ta nulová odezva.
Merrao

PříspěvekZaslal: st červenec 04, 2012 7:29 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Kvalitativně je ten jídelníček v pořádku a s tímto si držíš váhu nebo hubneš nebo i přibíráš?...
Vopice

PříspěvekZaslal: st červenec 04, 2012 8:25 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Merrao napsal:
Kvalitativně je ten jídelníček v pořádku a s tímto si držíš váhu nebo hubneš nebo i přibíráš?...

Díky té pravidelnosti a cvičení jsem zhubla asi tak o kilo, váha se víceméně drží na těch padesáti. Ale cítim, že se zpevnila postava - trochu
Merrao

PříspěvekZaslal: čt červenec 05, 2012 6:21 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Já si hlavně myslím, že bys měla spíš přibrat svalovou hmotu na 52kg a stáhnout tím pádem i tuk. Vydrž posilovat, nesnaž se zhubnout ...

50kg mám já a u mě to rozhodně není úplný ideál co bych měla vážit...takže myslímsi, že pokud budeš posilovat s činkami, nabereš, ale svaly, pokud s vlastní vahou, nenabereš toho tolik ale možná se trošku více zpevníš, jak jsi říkala.
Mablung

PříspěvekZaslal: čt červenec 05, 2012 9:40 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Hlavně jde o to, že jídelníček není nic co by ti pomohlo se zpevněním těla.
Jídelníček ti pomůže shazovat/přibírat, ale na zpevnění těla pomáhá jedině pohyb.
Pokud chceš zpevnit tělo, vřele ti doporučuji nějaký sport, dle tvého naturelu. Ideální je posilovna, ale ta nebaví každého. Výborně zpevní tělo pilates a nebo kickbox (či jakýkoliv jiný bojový sport. Polovina lidí co chodí na bojové sporty tam nejdou kvůli mlácení, ale kvůli fyzičce). Zkus si projet sporty které tě baví a jednomu či dvou se věnovat. Po půl roce poznáš rozdíl a tělo se ti zpevní přirozeně, aniž bys tomu musela věnovat pozornost.
Vopice

PříspěvekZaslal: čt červenec 05, 2012 1:16 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Mablung : Já ale posiluji každý den. :D Sice tak 45 minut, ale momentálně víc ani nestíhám. Psala jsem o projektu od cvičitelky Jillian Michaels již v úvodnim příspěvku. :-) K tomu si tak 5-6x týdně přidávám posilování břicha.

Merrao : Hubnoout se nesnažím, snažím se, jak jsi sama řekla, nabrat svalovou hmotu a zpevnit se.

Dozvěděla jsem se, co jsem potřebovala. Strava teda ok, pohyb mám každý den, no téměř, někdy hodím den nebo dva pauzu.

Dík.
Reichenberk

PříspěvekZaslal: čt červenec 05, 2012 2:17 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Rozcvička Jillian Michaels je velmi blízká full splitbody ahead Josefa Švejka, jedl bych tedy totéž co on. Tedy až na balounovu staniolovou játrohousku, tu bych v tomto vedu radši nedával.
Martule

PříspěvekZaslal: ne červenec 08, 2012 10:58 am    Předmět: Odpovědět s citátem

jídelníček mi přijde relativně ok, chce to trochu pestrost, jinak ti to časem začne lézt i očima. možná mi přijde trochu velká pauza mezi obědem a večeří...nicméně já jím prakticky skoro každý den to stejné a nevadí mi to..záleží asi na člověku...chce to čas a vydržet..výsledek se dostaví...
Vopice

PříspěvekZaslal: ne červenec 08, 2012 12:44 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Martule napsal:
jídelníček mi přijde relativně ok, chce to trochu pestrost, jinak ti to časem začne lézt i očima. možná mi přijde trochu velká pauza mezi obědem a večeří...nicméně já jím prakticky skoro každý den to stejné a nevadí mi to..záleží asi na člověku...chce to čas a vydržet..výsledek se dostaví...

Mně takhle ty rozestupy taky nesedí, ale kvůli práci to tak musí být, alespoň do konce měsíce. O pestrost se snažím, ale na nějaké extra vyvařování taky není čas, proto ten stereotyp. Pokusím se to změnit, protože je pravda, že už pociťuji chutě i na jiné potraviny. A nechci tak zbytečně sklouznout k přeplácání se pátým přes devátý.

Rychle na stránku:

Přejdi na: