Dávkování doplňků.

Jdi na stránku 1, 2  Další

odeslat nové téma  Odpovědět na téma - Dávkování doplňků.  Úvodní stránka -> Výživa a suplementace -> Dávkování doplňků.
Rychle na stránku:
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
Crewe

PříspěvekZaslal: po červenec 09, 2012 3:17 pm    Předmět: Dávkování doplňků. Odpovědět s citátem

Zdravím. Začínám nový trénink a potřeboval bych poradit s dávkováním doplňků. - Přišlo mi jich pár nových, nikdy jsem je nepoužíval, ale dost jsem si o tom pročetl, tak jenom pro upřesnění.

Ráno: 50min rotoped, přes den brigáda, po brigádě: 30min HIIT, k večeru: posilka +20-40min kardia.
Potřeboval bych od vás poradit, co a kdy použít.

6:45 - Kafe + 20mg synephrymu
6:55 - 10g BCAA
7:00-8:00 - rotoped
8:10 - 2 tablety vlákniny - inulin ( 1400mg) + 2gr. rybího oleje.
8:30 - 150gr. vloček + 300ml mléka + odměrka proteinu. +1 tableta extraktu ze zeleného čaje
11:00 - 2*fitness chléb + 50gr. eidamu 20%, + 10-20 gr. tavenýho sýru.
13:30 - 200gr. kuřecího + 80-100gr. rýže basmati, +1 tableta extraktu ze zeleného čaje, 2 tablety vlákniny - inulin ( 1400mg) + 2gr. rybího oleje.
15:20 - 5gr BCAA
15:30 - 30min HIIT.
16:00 - odměrka proteinu + 3 rýžové racia
16:30 - Cottage
17:00 - 2gr. Taurinu + 30mg synephrymu
17:20 - 10gr. BCAA
17:30 - 19:00 - Trénink
19:10 - odměrka proteinu +3 rýžové racia + 20gr. glutaminu + Vit. C a Zinek
20:00 - 200gr. kuřecího + zelenina, + 1 tableta extraktu ze zeleného čaje, 2 tablety vlákniny - inulin ( 1400mg) + 2gr. rybího oleje.
20:30 - Horčík
22:30 - Tvaroh/ noční protein

- Myslíte, že by to takhle mohlo být?
Problémy:
1. Zajímalo by mě, jestli mám dávat glutamin po ranním rotopedu, nebo po HIIT.
2. Mám dávat Taurin ráno před rotopedem?
3. Je lepší ten zelenj čaj, rybí olej dávat s jídlem, nebo je lepší to dát třeba 30min před tréninkem?
4. Mám nějakýho doplňku dávat víc? (Př. zelenej čaj)
Díky za případné rady a názory
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Vidlák

PříspěvekZaslal: po červenec 09, 2012 5:17 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Není těch aktivit na jeden den trochu moc? 50min rotoped, 30min HIIT a pak ještě posilovna a hned po ní 20-40min kardia. Možná se pletu, ale mám pocit, že existují jen tři vysvětlení: jsi extrémně trénovaný, nebo toho je na tebe moc najednou a byť to krátkodobě dáváš, tak výsledný efekt může být kontraproduktivní (nebo zbytečně neefektivní v poměru výkon/výsledek), nebo ty jednotlivé tréninky flákáš a pak bych uvážil jestli není lepší jich mít méně, ale pořádné ;). Né, že bych na to byl nějaký machr a vyznal se v tom, jen by mě zajímalo, jestli ty sám opravdu víš co a proč děláš. Kupříkladu o HIIT jsem všude četl, že je dobré ho kombinovat s běžným kardiem jenže ne během jednoho dne, ale jako tréninkové jednotky během týdne, což je jaksi dost podstatný rozdíl, že? Navíc už ten název - vysoce intenzivní trénink sám o sobě říká jak je náročný...
Mick994

PříspěvekZaslal: po červenec 09, 2012 6:15 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Tolik sypání ... proboha ... to se divím že vůbec normálně žiju a sportuju když jedu jen na Proteinu a sacharidu po tréningu.

To je jak jídelníček malého chemika. V jednoduchosti je síla. Tohle je fakt moc.
Draper

PříspěvekZaslal: po červenec 09, 2012 6:21 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Sice ted forum sleduji jen minimalne, ale u tebe Crewe jsem si vsiml, ze tvuj pristup je uplne nesmyslne prekombinovanej, a proto nemas vysledky, jake chces viz. tvuj log. Tot vse odeme.
jirdano

PříspěvekZaslal: po červenec 09, 2012 6:27 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Mick994 napsal:
Tolik sypání ... proboha ... to se divím že vůbec normálně žiju a sportuju když jedu jen na Proteinu a sacharidu po tréningu.

To je jak jídelníček malého chemika. V jednoduchosti je síla. Tohle je fakt moc.

zas další kdo neví co znamená sypat ale jinak víc než souhlas.. když už chceš do sebe cpát takových doplňků tak budiž ale řešit přesný časy a dávkování..no potěš, člověk by si myslel že se chystáš na soutěž

btw teď se mi vybavilo video ronnieho colemana unbelievable jak tam měl tu krabici s 50ti různejma práškama a vysvětloval k čemu kterej má
Crewe

PříspěvekZaslal: po červenec 09, 2012 6:54 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

To draper: A co myslíš, že je konkrétně překombinovaný? - Budu jenom rád, když mi zkušenější poradí.
To jirdano: Ty časy jsem si tam napsal, aby to bylo komplet. 5min navíc mě nezabije... :-D

Poslechnu vás a to HIIT vyhodím..
Buchtič

PříspěvekZaslal: ne červenec 15, 2012 7:34 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Mick994 napsal:

Hm hm, tak nějak bych to chtěl dělat, ale mám v tom vážně zmatky, jeden řiká ráno sacharidy druhej zas proteiny
. Přečet sem toho vagón a fakt nejsem moudrej. Písnu vám můj "tréninkovej" tejden a prosím vás o radu, kdy "sypat" proteiny a kdy sacharidy:
Po - ranní běh 40 minut > 8,5 hodiny sezení v práci na židli > 1,5 - 2 hodiny posilovna
Út - 40 minut cesta do práce na kole > 8,5 hodiny sezení v práci na židli > vyjížďka na kole 50-60 km
St - ranní běh 40 minut > 8,5 hodiny sezení v práci na židli > hodinka posilovna
Čt - 40 minut cesta do práce na kole > 8,5 hodiny sezení v práci na židli > 40 minut cesta z práce na kole
Pá - někdy ranní běh 40 minut > 8,5 hodiny sezení v práci na židli
Víkendy volno, minimální aktivity s rodinou.
Zatím suplementuju takto: Po raním běhu dávám ovesnou kaši s banánem, po posilkách hned sachariďák, proteiny dávám okolo desátý dopoledne Po-Čt, někdy i večer v den posilovny. Dyš nemám v den žádnou aktivitu, "nesypu" nic. Snad si na mě někdo najde chvilku a poradí. Mám 188 cm, 106 kg, ale nebudou to jen svaly. Hejbu se pro radost, nelámu rekordy, sem tam to pokazím pivkem.
Crewe

PříspěvekZaslal: ne červenec 15, 2012 9:33 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Nejdřív by to chtělo naspat, co myslíš tím, že okolo 10-tý dáváš proteiny. - To je pěkný, ale to dáváš proteiňák, nebo šunku? To stejný s těma sacharidama.. - Myslíš gainer, nebo komplexní sacharidy..?
RavenStalker

PříspěvekZaslal: ne červenec 15, 2012 9:47 pm    Předmět: Re: Dávkování doplňků. Odpovědět s citátem

Crewe napsal:
Zdravím. Začínám nový trénink a potřeboval bych poradit s dávkováním doplňků. - Přišlo mi jich pár nových, nikdy jsem je nepoužíval, ale dost jsem si o tom pročetl, tak jenom pro upřesnění.

Ráno: 50min rotoped, přes den brigáda, po brigádě: 30min HIIT, k večeru: posilka +20-40min kardia.
Potřeboval bych od vás poradit, co a kdy použít.

6:45 - Kafe + 20mg synephrymu
6:55 - 10g BCAA
7:00-8:00 - rotoped
8:10 - 2 tablety vlákniny - inulin ( 1400mg) + 2gr. rybího oleje.
8:30 - 150gr. vloček + 300ml mléka + odměrka proteinu. +1 tableta extraktu ze zeleného čaje
11:00 - 2*fitness chléb + 50gr. eidamu 20%, + 10-20 gr. tavenýho sýru.
13:30 - 200gr. kuřecího + 80-100gr. rýže basmati, +1 tableta extraktu ze zeleného čaje, 2 tablety vlákniny - inulin ( 1400mg) + 2gr. rybího oleje.
15:20 - 5gr BCAA
15:30 - 30min HIIT.
16:00 - odměrka proteinu + 3 rýžové racia
16:30 - Cottage
17:00 - 2gr. Taurinu + 30mg synephrymu
17:20 - 10gr. BCAA
17:30 - 19:00 - Trénink
19:10 - odměrka proteinu +3 rýžové racia + 20gr. glutaminu + Vit. C a Zinek
20:00 - 200gr. kuřecího + zelenina, + 1 tableta extraktu ze zeleného čaje, 2 tablety vlákniny - inulin ( 1400mg) + 2gr. rybího oleje.
20:30 - Horčík
22:30 - Tvaroh/ noční protein

- Myslíte, že by to takhle mohlo být?
Problémy:
1. Zajímalo by mě, jestli mám dávat glutamin po ranním rotopedu, nebo po HIIT.
2. Mám dávat Taurin ráno před rotopedem?
3. Je lepší ten zelenj čaj, rybí olej dávat s jídlem, nebo je lepší to dát třeba 30min před tréninkem?
4. Mám nějakýho doplňku dávat víc? (Př. zelenej čaj)
Díky za případné rady a názory

Chudák tvůj Iphone a jeho task manager...
Buchtič

PříspěvekZaslal: ne červenec 15, 2012 9:48 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Proteiny jako proteiňák PROFESSIONAL WPC 80 a sachaidy jako sachariďák-gainer Hardcore Gain 21
Crewe

PříspěvekZaslal: ne červenec 15, 2012 9:54 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Buchtič napsal:
Proteiny jako proteiňák PROFESSIONAL WPC 80 a sachaidy jako sachariďák-gainer Hardcore Gain 21

Napíšu ti sem jen základ, jak to dělám já. Snad jeto správně...
K snídani po běhu. Si dej vločky + proteiňák.
Okolo tý 10 si dej normální svačinu. A proteiňák si dej odpoledne po posilce. + můžeš i ten gainer.
kubaz

PříspěvekZaslal: po červenec 16, 2012 5:19 am    Předmět: Odpovědět s citátem

no.. abych to rekl slusne , nevim jestli bych si zrovna od tebe nechal radit
Crewe

PříspěvekZaslal: po červenec 16, 2012 6:49 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Napsal jsem to, jak to dělám já. = může to být špatně. Už je na něm, jestli si z toho něco vezme, nebo ne.
A místo tý věty jsi mu radši mohl poradit ty, nemyslíš? - Vyšlo by tě to na stejnej čas.
guruhonza
Anonymní

PříspěvekZaslal: po červenec 16, 2012 7:22 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Crewe napsal:
Napsal jsem to, jak to dělám já. = může to být špatně. Už je na něm, jestli si z toho něco vezme, nebo ne.
A místo tý věty jsi mu radši mohl poradit ty, nemyslíš? - Vyšlo by tě to na stejnej čas.

to je sice hezký, ale tvoje odpověď měla být "mám pravdu" a pokud to nevíš, tak neradit. Co si z tohodle vezme autor dotazu? "No jo, ale čemu mám věřit, když mi každej radí něco jinýho"
jirdano

PříspěvekZaslal: po červenec 16, 2012 7:47 am    Předmět: Odpovědět s citátem

to máš těžký, na tomhle fóru napsat odpověď "mám pravdu" znamená být sestřelen, ne-li zadupán do země třema lidma co maj jinej názor, a nebo se prostě jen chytnou nějakýho slovíčka, takže tady to pak máš..

odeslat nové téma   Odpovědět na téma - Dávkování doplňků. Jdi na stránku 1, 2  Další
Rychle na stránku:

Přejdi na: