Já fakt nejsem ten pravej na kritiku techniky, protože ji sám dostávám , ale něco nakoukaného mám, takže můj názor:
1. hudba příšerná
2. fakt je špatná
3. zdáš se mi tam nějaký celý křivý
4. je super že se snažíš o výskok, ale skáčeš až moc. Věř mi, až tam budeš mít 60/70kg bude to o něčem jiném
5. je to vyfocené ve stejné fázi pohybu, podle mě málo kopeš (neboli šukáš činku), podívej na jeho záklon
_________________ "For me life is continuously being hungry. The meaning of life is not simply to exist, to survive, but to move ahead, to go up, to achieve, to conquer."
S tím skákáním máš pravdu, ale byl to účel.. Snažil jsem se jít co nejexplozivněji, třeba s padesátkou už tak nehopsám.
A k šukání. To vidím jako docela velký problém, ale jak ho řešit, to nevím. Asi to bude chtít ještě trochu snatchovat, abych na to přišel. Pak mi taky přijde, že dost nepracuju s krčením ramen.. Ale ona je to taková chvilka, že myslet u toho na 5 věcí najednou a ještě je dodržet, není žádná sranda.
A křivej, to já jsem už od narození, s tím nic neudělám
Ale ona je to taková chvilka, že myslet u toho na 5 věcí najednou a ještě je dodržet, není žádná sranda.
Přesně proto trénuju snatch po kusech, dost mi to pomohlo.
Začínal jsem na clean low/high pull from hang, to tě naučí, jak pracovat s ramenama a trapézama, jak se zaklonit a kopat (šukat) činku.
Pak jsem se učil snatch from hang a až nedávno jsem rozjel snatch ze země.
Nevím, jestli je to dobrý přístup, nejsem vzpěrač, ale připadá mi to logické.
edit: já jsem dneska při trzích konečně přišel na to, jak se záklanět a jakoby sebou švihnout dozadu, takže mám radost.
_________________ "For me life is continuously being hungry. The meaning of life is not simply to exist, to survive, but to move ahead, to go up, to achieve, to conquer."
Příští měsíc jsem chtěl rozjet lifterský trénink a ten tohle všechno zahrnuje, tak uvidím, jak moc mi to pomůže. Ikdyž nevím, jak ho uregeneruji, vypadá, že je sepsaný pro naroidovaný asiaty
Rozcvičku před snatchem jedu lehce založenou na tomto videu.
Příští měsíc jsem chtěl rozjet lifterský trénink...
Asi jsi chtěl napsat vzpěračský trénink. Lifterskej trénink by byl zaměřenej na trojboj a to mě trochu teď zmátlo. :)
_________________ Non-functional hypertrophy (sarcoplasmic hypertrophy) doesn’t lead to an improvement in the capacity to produce force, but it does lead to added body weight (thus you have to carry more weight without having more strength).
Já se k technikám nevyjadřuju, pokud mi něco nepřipadá jako úplná prasárna, takže ne. Možná by nebylo špatný kouknout po nějakým vzpěračským klubu a zajít na pár tréninků.
_________________ Non-functional hypertrophy (sarcoplasmic hypertrophy) doesn’t lead to an improvement in the capacity to produce force, but it does lead to added body weight (thus you have to carry more weight without having more strength).
To má MB pravdu, hodilo by se ti to i k těm CF tréninkům, ta technika je fakt důležitá a já stejně nevěřím, že se dá nacvičit dobře bez trenéra či odborného dohledu.
Pořád se protahuju, ale spodní záda bolí víc a víc. Zítra je pauza, ale sedět na zadku se mi nechce, takže dám něco crossfitového, to už tu 12 dní nebylo.
Po failu na jerku už se mi nechtělo pokračovat..
Přemýšlím, že bych zase pozměnil trénink. Inu, uvidíme.
Mad + Frozz: Už jsem o tom taky přemýšlel, ale tady ve Varech je leda velké kulové. Dvě fitness centra a pár bojových klubů..
Však ono to půjde, youtube a zrcadlo mě to naučí :) třeba Holmberg taky trenéra nikdy neměl a podívej se, kam se dostal.
Vždycky jsem nesnášel běhání a teď i vím proč, v první polovině jsem doslova chcípal. Prům. rychlost je jenom orientační. Zapomněl jsem se na ni podívat, než jsem vypnul app.
Nevim nevim ten program. Kdyz se ho dokazes drzet, tak ti to asi pomuze. Ja sem zjistil, ze pro me je nejlepsi cvicit vzdycky to, na co mam chut.
BTW cetl jsem o chlapovi co se dostal na Regionals, ze este úred rokem a pul mel 30 kilo nadvahu, neudelal ani jeden shyb atd. A pak proste kazdej den udelal to cviceni, co mel. Nic vic, nic min. To me dokaze pekne nasrat
Luster: No to sice jo, ale nejsou to PRka vydobytá, prostě jsem si stoupl k čince a zvedl ji, žádný předcházející trénink a bylo to tím, že jsem se konečně "naučil" snatch. A u FS je to tím, že jsem zpevnil core, jinak si to neumím vysvětlit, páč jsem předtím půl roku s činkou nedřepnul..
Coc: to bude zase nějakej Gary Roberts :D po tom CF programingu jsem sáhl jenom proto, že už prostě nevím, jak cvičit.
EDIT: A ten trénink si upravím. Zdá se mi, že je tam málo prostoru na zvyšování síly. Taky dám nějaké doplňky na ruce..
Secret: Ano, ten třídenní. Jak jsem teď jel svůj plán, tak byl taky 3+1 a ten den na odpočinek vážně pomohl. Síla byla, nálada taky, ale střed těla ten oddych vážně potřeboval.
No uvidíš, že ti to vychádzať nebude a začneš to modifikovať, tak ako ja:D Teda ja som to hlavne kvôli práci musel meniť, ale ako píše cocman je lepšie ísť to čo sa ti chce ten daný deň z hľadiska toho elementu a vyberať potom cvičenia ktoré ti idú horšie.
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru