Hamstringy - křeče

odeslat nové téma  Odpovědět na téma - Hamstringy - křeče  Úvodní stránka -> Výživa a suplementace -> Hamstringy - křeče
Rychle na stránku:
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
memphys

PříspěvekZaslal: ne červenec 15, 2012 4:18 pm    Předmět: Hamstringy - křeče Odpovědět s citátem

Ahoj,

topic dávám do suplementace, protože předpokládám problém tady.
K věci: Chytám ale neskutečný křeče do zadních stehen. Jenom při zakopávání ale. Objevilo se to až teď. Poslední měsíc skoro. I s čtvrtinovou vahou s kterou jsem cvičil najednou u ní chytnu křeč po sérii po dvou. Je to od tý doby, co jsem se protahoval v posteli ( takové to automatické, ani to nevnímate a nechtěně se protáhnete ) a chytil jsem neskutečnou křeč a složil se okamžitě na zem. Občas mívám to samé do lýtek, ale ty naštěstí poslední dobou drží a i při náročným tréninku na ně jsem v nich křeče neměl.

Teď věci okolo: před tréninkem se zahřívám (kardio +-5 minut) poté protažení a poté zahřívací série pak trénink. Celkem +-90 minut.
Hodně piju, takže tím se možná vyplavují potřebné minerály, ale ty doplňuji multivitamín-multiminerálovými doplňky, k tomu beru zvlášť hořčík b-komplex a C vitamin. Strava +- vyvážená, možná trochu míň zeleniny.

Váš názor z čeho to může být, že se to moc nezlepšuje i při nechání odpočinku na partii, případně návrhy jak zlepšit situaci ?

Thread na křeče jsem tu našel, ale věřím, že můj topic je trochu víc specifický a že nebude smazán, díky.
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Mick994

PříspěvekZaslal: ne červenec 15, 2012 4:33 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Nejsem si scela jistý účinky, ale kámoš proti křečím používal magnézium , nevím co je natom pravdy.
memphys

PříspěvekZaslal: ne červenec 15, 2012 4:41 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

psal jsem, že beru hořčík...
jirdano

PříspěvekZaslal: ne červenec 15, 2012 5:40 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

tak si micka vzdělal.. jinak taky jsem dřív míval v těchhle oblastech křeče, hlavně při plavání a nebo úplně samovolně v noci ve spaní. bylo to téměř bez výjimky v dietě, která byla špatně udělaná a hořčík vždycky zabral, teď ho beru pravidelně. jediný co mě u tebe napadá jestli třeba nevynecháváš v jídelníčku tuky, nic jinýho mě nenapadá..

////jo ještě bych se chtěl při týhle příležitosti zeptat osazenstva jestli má někdo zkušenosti se samovolnými záškuby svalů, konkrétně už asi týden mi s železnou pravděpodobností sám od sebe přeskakuje sval v oblasti přední delty, vždycky se na několik sekund viditelně stáhne a zase povolí několikrát za sebou přesně v tom samém místě - křeč to není, ale říkám si, jestli to nemůže mít nějakou souvislost
Mick994

PříspěvekZaslal: ne červenec 15, 2012 6:04 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Ajo , promin moje chyba , ja si letmo všiml toho Cčka .
Tím pádem nevím jestli tohle nějaká změna stravy vyřeší , přinejhorším poptat se u doktora.
memphys

PříspěvekZaslal: ne červenec 15, 2012 9:16 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

No... je pravda, že tukům zrovna moc neholduju. Beru to tak, že za den sním tolik jídla, tak se prostě někde nasčítaj. Rozhodně totiž nejím jen kuřecí prsa dělaný ve vodě a rejži. A mám to jak ty... samovolně ráno, když se automaticky nějak to tělo natahuje a prásk... najednou taková křeč, že lepší budík neseženete :)
blazen

PříspěvekZaslal: ne červenec 15, 2012 10:08 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

hromada lidí má hamstringy a lýtka děsně zkrácený, takže doporučuju se těmto partiím při strečinku extra věnovat... mně se třeba podařilo hamstringy celkem slušně "natáhnout", lýtka se mi sice pořád a pořád zkracují (i při protahování 3x denně každý den), ale aspoň jsem odstranil občasný křeče, který jsem do nich taky dostával
memphys

PříspěvekZaslal: ne červenec 15, 2012 11:08 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

no, ani protažení není problém, říkám, že se protahuju každý trénink ... a tak 2-3x do roka mě to chytne a dělám si extra strečinkový sezóny...

Rychle na stránku:

Přejdi na: