Břišní svaly

Jdi na stránku 1, 2  Další

odeslat nové téma  Odpovědět na téma - Břišní svaly  Úvodní stránka -> Trénink -> Břišní svaly
Rychle na stránku:
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
Frantatu

PříspěvekZaslal: so červenec 28, 2012 6:10 pm    Předmět: Břišní svaly Odpovědět s citátem

Je pravda že břišní svaly se mužou cvičit každy trening a nepotrebují "dopočinek" ?? tzn když mam na 4x týdne rozdělené hlavní parite mužu pokažde ject poradne i bricho ? Nekdo me driv prave rikal že bricho se muže ject porad jeste bych se rád pozeptal zkušenějších
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Mari.Shinzon

PříspěvekZaslal: so červenec 28, 2012 6:39 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Záleží na tom kdy máš tréninky. Břišní svaly se rychle regenerují, takže je můžeš cvičit častějš. Nevidim problém v tom cvičit je 4x týdně
kamilz

PříspěvekZaslal: so červenec 28, 2012 6:45 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Každý tréning (4x týdně) možná ano. Ale i tak všeho s mírou. Já jsem to přehnal (drtil jsem ho prakticky denně, 3-4 cviky, 4 série po 15-20 opakování) a skončilo to tak, že jsem na něj pak asi měsíc nemohl ani sáhnout. Teď ho bez větších problémů zvládnu cvičit tak 2-3x týdně (a je to poznat úplně stejně, jako když jsem do drtil denně). To je má zkušenost.
Enn

PříspěvekZaslal: so červenec 28, 2012 6:48 pm    Předmět: Re: Břišní svaly Odpovědět s citátem

Frantatu napsal:
Je pravda že břišní svaly se mužou cvičit každy trening a nepotrebují "dopočinek" ?? tzn když mam na 4x týdne rozdělené hlavní parite mužu pokažde ject poradne i bricho ? Nekdo me driv prave rikal že bricho se muže ject porad jeste bych se rád pozeptal zkušenějších

Nevidim velky smysl v "drteni" brisnich svalu kazdy trenink nebo 4x tydne. Z vlastni zkusenosti muzu rict, ze trenink 2x tydne, poradne, staci... 2 roky sem cvicil bricho kazdy trenink a zbytecne..
Draper

PříspěvekZaslal: so červenec 28, 2012 6:51 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Brisni svaly slouzi jako stabilizacni svaly, ktere zapojujes u vetsiny cviku a nejen cviku, ale i v beznem zivote, takze netreba ho nejak vyrazne moc drtit, ovsem cvicit ho je velmi dulezite. Zvolil bych nejake efektivni cviky s vlastni vahou tela, zadne stroje nebo opravdu jen minimalne. Stejne tak jako kazdy jiny sval, i bricho potrebuje cas na regeneraci, takze kazdy den rozhodne ne. 3x tydne 1-2 efektivnimi a hlavne spravne provedenymi cviky bude naprosto dostatecne.

Mimochodem tuhle teorii, ze jiste svaly nepotrebuji regeneraci a mohou se cvicit prakticky kazdy den, jsem kdysi slysel i o lytkach a dokonce i o tricepsu. To by me zajimalo, kdo ma tohle puvod.
caparzo

PříspěvekZaslal: so červenec 28, 2012 7:39 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Tohle psal o tréninku lýtek před lety tady na fóru herza:

"Základem dobrých lýtek je jejich častý trénink, nejlépe každý druhý den a vzhledem k tomu, že provedení výponu je práce, která prochází v jednom kloubu, čímž nedochází k úplnému obsazení motorických jednotek a tímpádem k dramatické anihilaci periferních nervů, tak se můžou trénovat jak tvrdě chceme, klidně do totálních sraček v každé sérii. "
Frantatu

PříspěvekZaslal: so červenec 28, 2012 7:48 pm    Předmět: re Odpovědět s citátem

no myslel jsem tím 4x tydne Po St Pá So. Takže pokud jsem to pochopil je lepsi jim dat čas než je ject pokaždé ?
jirdano

PříspěvekZaslal: so červenec 28, 2012 7:49 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

proč vůbec chce někdo "drtit" břicho?? podle mě 90% sou lidi kteří vědí o cvičení s prominutím hovno a myslí si že tím vymakají kostky na břiše a nedochází jim že asi budou muset hlavně zhubnout.. protože pokud třeba mám dojem že mě břicho brzdí např. při dřepech, tak tomu tisícem opakování každej den asi moc nepomůžu
Magumi

PříspěvekZaslal: so červenec 28, 2012 8:07 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Pokud za cvičení břicha považuješ sed lehy, tak ano, ty můžeš cvičit každý den. Ale jakmile začneš břicho cvičit pořádně, zjistíš, že i břišní svaly potřebují regenerovat a odpočívat.
Wojtkingson

PříspěvekZaslal: so červenec 28, 2012 9:09 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Pokud chceš něco dobrýho na břicho, tak zkus AB ripper z P90X, tak 2x týdně po cvičení. Jednoduchý, na 20 minut a člověk to cítí
Spashett

PříspěvekZaslal: ne červenec 29, 2012 10:13 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

To ze clovek citi bricho jeste neznamena, ze se cvici efektivne. Tim padem to i znamena, ze kostky na brise neznamenaji automaticky, ze je brisni svalstvo cviceno spravne pro jeho spravnou funkcionalitu = jedna se o stabilizacni sval, ktery ma tendenci se oslabovat. V tomto pripade se pretezuji predevsim svaly v bederni casti a nakonec muze vse vyustit peknou hyperlordozou.
Pri cviceni bricha bych se urcite vyhnul cvikum jako jsou ruzne sedy-lehy treba na sikme lavici, kde jsou spicky nohou podsunute pod nejakou oporou. I kdyz z toho mozna plno lidi bude citit paleni na brisnim svalu, tak hlavni praci zde vykonavaji flexory kycelniho kloubu.
DiamonD123
(ban)

PříspěvekZaslal: ne červenec 29, 2012 10:16 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Spashett napsal:
To ze clovek citi bricho jeste neznamena, ze se cvici efektivne. Tim padem to i znamena, ze kostky na brise neznamenaji automaticky, ze je brisni svalstvo cviceno spravne pro jeho spravnou funkcionalitu = jedna se o stabilizacni sval, ktery ma tendenci se oslabovat. V tomto pripade se pretezuji predevsim svaly v bederni casti a nakonec muze vse vyustit peknou hyperlordozou.
Pri cviceni bricha bych se urcite vyhnul cvikum jako jsou ruzne sedy-lehy treba na sikme lavici, kde jsou spicky nohou podsunute pod nejakou oporou. I kdyz z toho mozna plno lidi bude citit paleni na brisnim svalu, tak hlavni praci zde vykonavaji flexory kycelniho kloubu.

Jestli to je pravda - tak to je pro mě cenná rada - Díky
Luster

PříspěvekZaslal: ne červenec 29, 2012 10:22 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

jasne, ze to je pravda
Reprotek

PříspěvekZaslal: út červenec 31, 2012 10:58 am    Předmět: Odpovědět s citátem

podle me nejlepsi cviky na bricho jsou vzpory, planky, planche, human flag, front lever, dragon flag, svicka, zvedani nohou ve visu co nejvic muzes, L sed, V sed a takova chuze po zemi vsemi ctyrmi - to nedokazu vysvetlit :D
DerB

PříspěvekZaslal: út červenec 31, 2012 3:06 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Nejlepší cvik na břicho ? Mrtvola. Když se cvičí tak, jak má.

Rychle na stránku:

Přejdi na: