|
|
|
| Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
| Autor |
Zpráva |
kuše
|
Zaslal: ne červenec 29, 2012 4:11 pm Předmět: |
|
|
chtěl bych se prosím zeptat, když si osmahnu česnek na pánvi (změkne, není poté tak pálivý...), ztratí se z něho některé zdraví prospěšné látky? Díky
|
|
| nahoru |
|
 |
| |  |
jirdano

|
Zaslal: ne červenec 29, 2012 8:28 pm Předmět: |
|
|
tak jsem se nechal inspirovat tim co psala merrao . zelenina + mixér, do toho nějaký to koření a oblizuju se až za ušima  odteď budu praktikovat při každé příležitosti a všem doporučuju _________________ Do you even lift?
|
|
| nahoru |
|
 |
Judson

|
Zaslal: ne červenec 29, 2012 8:34 pm Předmět: |
|
|
| jirdano napsal: | tak jsem se nechal inspirovat tim co psala merrao . zelenina + mixér, do toho nějaký to koření a oblizuju se až za ušima odteď budu praktikovat při každé příležitosti a všem doporučuju |
Fuj, kdyz si predstavim jaka je to asi zelena brecka, tak je me blivno.
|
|
| nahoru |
|
 |
Mick994

|
Zaslal: po červenec 30, 2012 7:48 am Předmět: |
|
|
Nejsem vědeckej odborník , ale vždycky jsem někde slyšel že po tepelne upravě to něco strácí , nebo nestrácí na výživové kvalitě. Ale podle mě ať už to někdo hodí na pánev nebo to hodí do páry, tak zas takový masivní ubytek tam bejt nemuže. Ale i tak preferuji syrovou zeleninu.
|
|
| nahoru |
|
 |
jirdano

|
|
| nahoru |
|
 |
kuše
|
Zaslal: po červenec 30, 2012 4:27 pm Předmět: |
|
|
| Mick994 napsal: | | Nejsem vědeckej odborník , ale vždycky jsem někde slyšel že po tepelne upravě to něco strácí , nebo nestrácí na výživové kvalitě. Ale podle mě ať už to někdo hodí na pánev nebo to hodí do páry, tak zas takový masivní ubytek tam bejt nemuže. Ale i tak preferuji syrovou zeleninu. |
díky, na konkurenčním webu jsem už dostal odpověď... ale dík, alepoň jeden se ozval
|
|
| nahoru |
|
 |
Luster

|
|
| nahoru |
|
 |
MAST3R

|
Zaslal: čt březen 07, 2013 6:50 pm Předmět: |
|
|
Jo taky jsem si toho všimnul, když jsem kupovla pekingské, ale vždycky jsem to snědl. _________________ Do posilovny chodím jen proto, abych mohl říkat, že tam chodím.
Chvála je příjemná, kritika potřebná! - Jaromír Jágr 68.
|
|
| nahoru |
|
 |
Luster

|
|
| nahoru |
|
 |
jachym
|
Zaslal: pá březen 08, 2013 8:34 pm Předmět: |
|
|
Nevim nakolik se to dá použít, ale jednou jsem slyšel takovou zajímavou orientační radu, v zásadě se dá říct, že čím "tmavší" je zelenina, tím výhodnější je po nutriční stránce. A kupodivu to docela funguje. Například květák je proti brokolici nic moc, bílá paprika proti té barevné taky nic moc, špenát je taky o hodně lepší než ledový salát apod.
Proto nejmíň "hodnotný" jsou zeleniny jako ledový salát, okurky, žampiony apod. Je to vlastně skoro jen voda. Naopak nejlíp vychází právě brokolice, špenát, mrkev atd.
Samozřejmě je potřeba to brát s rezervou, jo a je jedna výjimka :D A to je červená řepa, ptž ta taky za moc nestojí :D
|
|
| nahoru |
|
 |
Bosorka

|
Zaslal: pá březen 08, 2013 9:40 pm Předmět: |
|
|
| jachym napsal: |
Samozřejmě je potřeba to brát s rezervou, jo a je jedna výjimka :D A to je červená řepa, ptž ta taky za moc nestojí :D |
Červená řepa za moc nestojí? Jak jsi na to přišel?
"Je to zelenina velmi hodnotná - ve 100 g bulvy je asi 70 mg sodíku, 380 mg draslíku a 20 mg vápníku, dále řepa obsahuje hořčík a z mikroprvků rubidium a caesium. Důležitý je obsah rostlinných barviv, antokyanů, Zabraňujících křehkosti cév. Z vitamínů obsahuje vitamín C, vitamíny skupiny B a další." - wikipedie _________________ Porušíš, prohraješ!
petraurbankova.cz
|
|
| nahoru |
|
 |
jachym
|
Zaslal: so březen 09, 2013 5:12 am Předmět: |
|
|
Jasně, tak ona každý zelenina je dobrá a na všechnu najdeš pozitiva, já jen že v porovnání se zbytkem je to chudší i když je z nich asi nejtmavší a nejvíc barví :D :D Samozřejmě že má plno pozitiv
|
|
| nahoru |
|
 |
| |
|
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru
|
Populární značky:
|