Trénink malých svalových partiíí

Jdi na stránku 1, 2  Další

odeslat nové téma  Odpovědět na téma - Trénink malých svalových partiíí  Úvodní stránka -> Trénink -> Trénink malých svalových partiíí
Rychle na stránku:
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
kaufly

PříspěvekZaslal: st srpen 01, 2012 9:33 am    Předmět: Trénink malých svalových partiíí Odpovědět s citátem

Chtěl jsem se zeptat, co se týče menších svalových partií (biceps, triceps, lýtka) jak je lepší je cvičit..? určitý počet serií (celkem o 6 serií) nebo prostě do vyčerpání pomocí redukovaných serií.. co se Vám více osvědčilo..? Chápu že tohle je individuální, ale tak pro zajímavost :-)

cvičím 3 denní split teď.. jenom bych se chtěl prostě z vašich zkušenosti motivovat, jestli při tomhle tréninku mám jéct do vyčerpání nebo tak abych sval dostatečně "protáhl"

PO : Prsa, biceps
ST : Zada, Triceps
PA : Nohy, ramena

Naposledy upravil kaufly dne st srpen 01, 2012 11:43 am, celkově upraveno 3 krát
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Magumi

PříspěvekZaslal: st srpen 01, 2012 9:47 am    Předmět: Re: Trénink malých svalových partiíí Odpovědět s citátem

kaufly napsal:
Chtěl jsem se zeptat, co se týče menších svalových partií (biceps, triceps, lýtka) jak je lepší je cvičit..? určitý počet serií (celkem o 6 serií) nebo prostě do vyčerpání pomocí redukovaných serií.. co se Vám více osvědčilo..? Chápu že tohle je individuální, ale tak pro zajímavost :-)

cvičím 3 denní split teď..

PO : Prsa, biceps
ST : Zada, Triceps
PA : Nohy, ramena

Dokud nezatlačíš nad hlavu svoji váhu, nedřepneš dvojnásobek svojí váhy a nezatáhneš dvaapůlnásobek svojí váhy, tak nemá cenu cvičit izolovaně biceps a triceps, procvičí se dost i u základních cviků a cviků s vlastním tělem, jako jsou kliky na hrazdě nebo shyby podhmatem.
kid

PříspěvekZaslal: st srpen 01, 2012 10:39 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Do tréninku patří i zařazení izolovaných resp. jednokloubových cviků.

Má to mnoho pragmatických důvodů a to platí i pro biceps a triceps.
Draper

PříspěvekZaslal: st srpen 01, 2012 10:42 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Ja nevim, proc je tu stale tendence cpat vsem hned od zacatku zakladni vicekloubove cviky. Teoreticky je to sice hezke, ale v praxi uz je to trochu jine a je videt, ze to vicemene doporucuji jen ti, co nemaji s trenovanim lidi absolutne zadne zkusenosti.
Moocha

PříspěvekZaslal: st srpen 01, 2012 10:52 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Draper napsal:
Ja nevim, proc je tu stale tendence cpat vsem hned od zacatku zakladni vicekloubove cviky. Teoreticky je to sice hezke, ale v praxi uz je to trochu jine a je videt, ze to vicemene doporucuji jen ti, co nemaji s trenovanim lidi absolutne zadne zkusenosti.

Tak to já bych se k tomu doporučení s dovolením přidal velká trojka a spol. jsou základ, ale na izolované procvičení malých partií se také zapomínat nesmí (ikdyž už to dělám asi půl roku )
Magumi

PříspěvekZaslal: st srpen 01, 2012 11:09 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Draper napsal:

To jsem nepsal :-). Do začátku bych doporučil cviky s vlastní váhou na zpevnění, pak jednoručky a kladku, a teprve potom základní cviky. Ale drtit hned od začátku split biceps - triceps se mi nezdá moc produktivní.
kaufly

PříspěvekZaslal: st srpen 01, 2012 11:36 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Magumi napsal:
Draper napsal:

To jsem nepsal :-). Do začátku bych doporučil cviky s vlastní váhou na zpevnění, pak jednoručky a kladku, a teprve potom základní cviky. Ale drtit hned od začátku split biceps - triceps se mi nezdá moc produktivní.

Kdo řekl že jsem až takový začátečník? Já jsem se jen ptal dle vašich vlastních zkušeností co se vám při tréninku osvědčilo, jestli prostě ject tak aby jste ten sval dostatečně procvičili nebo do úplného vyčerpání..

a zatím tu jenom čtu jak mi radíte že mám nejdříve vlastní vahou.. a co bych měl dělat než vlastně začnu cvičit.. a že mám cvičit izolovaný.. a cvičit hlavní trojici cviků BP , dřepy, MT..

Nechápu to tady prostě.. na blbý diskuzi lide.cz se na něco zeptám a tam mi prostě lidi píšou odpovědi.. tady se na něco zeptám a místo toho aby odpověděli k věci tak píšou úplné nesmysli .. a to téměř pokaždé za ty 3 roky co tu jsem registrovaný..
CIZO

PříspěvekZaslal: st srpen 01, 2012 11:43 am    Předmět: Odpovědět s citátem

kaufly napsal:

Nechápu to tady prostě.. na blbý diskuzi lide.cz se na něco zeptám a tam mi prostě lidi píšou odpovědi.. tady se na něco zeptám a místo toho aby odpověděli k věci tak píšou úplné nesmysli .. a to téměř pokaždé za ty 3 roky co tu jsem registrovaný..

Když chceš kvalitní odpvěď, nesmíš se ptát s prominutím jako tatar. O sobě a svym tréninku jsi nenapsal nic. O tom čeho bys chtěl dosáhnout (síla, svalový objem, silová kondice) jsi nenapsal taky nic. Tak jakou čekáš odpověď?

Derek Poundstone
Magumi

PříspěvekZaslal: st srpen 01, 2012 11:43 am    Předmět: Odpovědět s citátem

kaufly napsal:
Magumi napsal:
Draper napsal:

Kdo řekl že jsem až takový začátečník? Já jsem se jen ptal dle vašich vlastních zkušeností co se vám při tréninku osvědčilo, jestli prostě ject tak aby jste ten sval dostatečně procvičili nebo do úplného vyčerpání..

a zatím tu jenom čtu jak mi radíte že mám nejdříve vlastní vahou.. a co bych měl dělat než vlastně začnu cvičit.. a že mám cvičit izolovaný.. a cvičit hlavní trojici cviků BP , dřepy, MT..

OK, máš to mít - 40 až 50 opakování se zátěží v rozmezí 75-85% 1RM v odpovídajícím počtu sérií. Jeden, maximálně dva cviky na partii.
Magumi

PříspěvekZaslal: st srpen 01, 2012 11:47 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Ještě k lýtkům - většina lidí potřebuje větší objem než na jiné partie, rostou hodně blbě, je to dost o genetice.
Magumi

PříspěvekZaslal: st srpen 01, 2012 11:49 am    Předmět: Odpovědět s citátem

kaufly

PříspěvekZaslal: st srpen 01, 2012 11:51 am    Předmět: Odpovědět s citátem

CIZOPASNIK napsal:
kaufly napsal:

Když chceš kvalitní odpvěď, nesmíš se ptát s prominutím jako tatar. O sobě a svym tréninku jsi nenapsal nic. O tom čeho bys chtěl dosáhnout (síla, svalový objem, silová kondice) jsi nenapsal taky nic. Tak jakou čekáš odpověď?

Já se chtěl hlavně jenom zeptat názory, co se obecně v praxi osvědčilo..
kaufly

PříspěvekZaslal: st srpen 01, 2012 11:52 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Smazaný uživatel (071)

PříspěvekZaslal: st srpen 01, 2012 1:12 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

OT: vlastnictví profilu na lide.cz a psaní "nesmysli" o mnohém vypovídá
kaufly

PříspěvekZaslal: st srpen 01, 2012 2:03 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Octopuss napsal:
OT: vlastnictví profilu na lide.cz a psaní "nesmysli" o mnohém vypovídá

Přesně to o čem jsem mluvil.. řešíte všechno kolem.. naháníte si své ega tím kdo je větší bodybuilder a s lepšími vědomostmi.. ale psát k topiku..? prostě WTF!?

odeslat nové téma   Odpovědět na téma - Trénink malých svalových partiíí Jdi na stránku 1, 2  Další
Rychle na stránku:

Přejdi na: