Zařazení shybů do cvičebního plánu

Jdi na stránku 1, 2  Další

odeslat nové téma  Odpovědět na téma - Zařazení shybů do cvičebního plánu  Úvodní stránka -> Trénink -> Zařazení shybů do cvičebního plánu
Rychle na stránku:
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
Radagabi

PříspěvekZaslal: čt srpen 02, 2012 11:09 pm    Předmět: Zařazení shybů do cvičebního plánu Odpovědět s citátem

Ahoj.

Je mi 16 let,doopravdy posiluju zhruba rok,předtím jsem to rok flákal :) . Dnes mi došla hrazda na shyby...Mám svůj vlastní cvič. plán,otázka zní jestli zařadit shyby do cvič. plánu...Myslel jsem si,že to pro mě nebude problém,jenže po dnešku jsem došel k nemilému zjistění,že shyby nejsou tak lehké jak jsem si myslel :) . Vážím 80kg,což je na můj věk celkem dost (že by těžké kosti? ). Shybů podhmatem nemám problém dát 5,myslím že bych možná dal sérii 3×5.Shyby nadhmatem jsou horší,5. je pro mě už celkem dost obtížný a obávám se, že kloudné série bych z toho asi neudělal : ( . Shyby se širokým úchopem si nedávám skoro vůbec,na hrudník jsem rád za jeden a za hlavu nedám ani ten jeden... Přemýšlel jsem,že bych shyby teda do cvič. plánu nedrtil a dal si je jako "bonus" k nějakým necvičícím dnům.... Ale zas se trošku bojím,abych se z toho potom nepřetrénoval.... Prekérní situace :/,má někdo nějakou radu nebo názor?

Budu vděčný!
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Moocha

PříspěvekZaslal: čt srpen 02, 2012 11:23 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Ahoj.

Shyby nejsou na přetrénování, ty jsou na relax po tréninku (cituji Ustinova :D). Doporučil bych ti Arnoldovu metodu, tzn. určíš si počet shybů (př. 20) a ty uděláš a je jedno v kolika sériích (5,4,3,2,2,2,2 opak.) to mě pomohlo nejvíc. Postupem času jenom zvyšuješ celkový počet opakování
Na shyby za hlavu se vykašli, není to nic dobrého pro ramena, alespoň dokud nemáš 100% techniku

shybu zdar :)
Radagabi

PříspěvekZaslal: pá srpen 03, 2012 9:07 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Díky za reakci :).

Fajn,ta metoda zní dobře! Takže když mám cvič. dny v úterý a v sobotu,tak si můžu dat ty "shybovací dny" třeba na čtvrtek a pondělí. Takže třeba v pondělí 20 shybů nadhmatem,20 shybů podhmatem a ve čtvrtek bych asi dal znovu 20 shybů nadhmatem a pak něco s tím širokým úchopem ...
Otázka je jak na to,když dám s těží jeden? : (
Judson

PříspěvekZaslal: pá srpen 03, 2012 9:12 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Podle me jsou zhyby jako kazdej jinej cvik, proste uplne normal zarazeni, serie i opakovani, zadny speciality. Samozrejne je to na zada, tak to delat k dalsim cvikum na zada.
A aspon par serii na hodne nasiroko, kdyz to jinak nejde tak s oporou nohou.
Luster

PříspěvekZaslal: pá srpen 03, 2012 10:01 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Moocha napsal:
Shyby nejsou na přetrénování, ty jsou na relax po tréninku (cituji Ustinova :D
tim bych si teda nebyl uplne jistej, taky existuje pomerne vysoka sance si tim treba zadelat na zanet slach v okoli lokte.. takze opatrne a vnimat reakce tela, bolestivost apod., nejmin nevhodne zatezujici bude shybovat na kruzich nebo treba trx (moznost rotace rukou)
Radagabi

PříspěvekZaslal: pá srpen 03, 2012 10:25 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Judson napsal:
Podle me jsou zhyby jako kazdej jinej cvik, proste uplne normal zarazeni, serie i opakovani, zadny speciality. Samozrejne je to na zada, tak to delat k dalsim cvikum na zada.
A aspon par serii na hodne nasiroko, kdyz to jinak nejde tak s oporou nohou.

Dobře,nicméně jak jsem už psal,nedám jich tolik abych to mohl zařadit mezi ostatní cviky...Prostě bych po nich byl podle mě úplně mrtvej a další cviky už bych šidi,takže právě proto je chci zařadit mimo,abych si na ně nejdřív zvykl a zlepšil svou výkonnost,až jich udělám alespoň 15,tak to samozřejmě do plánu zařadím :)
Magumi

PříspěvekZaslal: pá srpen 03, 2012 10:33 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Pokud ti nejde o vytrvalost, ale spíš o hypertrofii a sílu, tak bych se držel nižšího počtu opakování (řekněme 3x5) a až to bude lehké, přidal bych váhu místo víc opakování.
eSko
Naivka

PříspěvekZaslal: pá srpen 03, 2012 10:40 am    Předmět: Odpovědět s citátem

A pokud ti jde o hypertrofii ZAD, nikoliv bicepsů, tak se přitahuješ tak, že pohyb začíná ve spodní fázi stažením lopatek k sobě a snahou se přitáhnout zádama, nikoliv bicepsy. Netlačit lokty před sebe, ale za sebe, tak aby byly v rovné přímce s rameny (něco jako když začínáš opakování na peck-decku, tak se jedná o počáteční fázi) a tvá záda byly v takovém postavení, jako když kultíci dělají zadní bicepsovou pózu. A neprohýbat se v bedrech, ale držet pevnej střed těla s minimální lordózou.

A dělej shyby raději před sebe, za sebe jsou pro mnoho lidí nebezpečné a hrozí problémy s rameny, jelikož se dostávají do nefyziologické polohy.
Radagabi

PříspěvekZaslal: pá srpen 03, 2012 2:43 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Děkuji :)
magion

PříspěvekZaslal: pá srpen 03, 2012 2:49 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

eSko napsal:
A pokud ti jde o hypertrofii ZAD, nikoliv bicepsů, tak se přitahuješ tak, že pohyb začíná ve spodní fázi stažením lopatek k sobě a snahou se přitáhnout zádama, nikoliv bicepsy. Netlačit lokty před sebe, ale za sebe, tak aby byly v rovné přímce s rameny (něco jako když začínáš opakování na peck-decku, tak se jedná o počáteční fázi) a tvá záda byly v takovém postavení, jako když kultíci dělají zadní bicepsovou pózu. A neprohýbat se v bedrech, ale držet pevnej střed těla s minimální lordózou.

A dělej shyby raději před sebe, za sebe jsou pro mnoho lidí nebezpečné a hrozí problémy s rameny, jelikož se dostávají do nefyziologické polohy.

hypertrofovat ti ztoho bicaky budou dycky a muzes se stavet klidne na hlavu, shyb je proste jeden z nejlepsich cviku na bicaky, samozrejme i na laty...
Luster

PříspěvekZaslal: pá srpen 03, 2012 2:52 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

magion napsal:
hypertrofovat ti ztoho bicaky budou dycky a muzes se stavet klidne na hlavu
handstand pull ups?
magion

PříspěvekZaslal: pá srpen 03, 2012 2:55 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

jo pro ty kteri jeste nezvladnou handstand pushups, ze Lustyrku Ne abych te potesil, tak se tes, prtoze jestli je budes ted drtit treba 4-5 tydne, tak nekecam za 3 tydny se dostanes na uplnej klik a to se tes jak ti to katapultuje bench a military 10+ kg nahoru, vazne nekecam, vyzkouseno osobne...

Naposledy upravil magion dne pá srpen 03, 2012 2:57 pm, celkově upraveno 1 krát
eSko
Naivka

PříspěvekZaslal: pá srpen 03, 2012 2:55 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Bohužel technika většiny cvičenců je spíše primárně zaměřená na biceps, než na záda. Pak tu každý machruje jak dá 15 opakování jedna dvě, ale když dotyčnýmu člověk ukáže správnou techniku, tak je NAJEDNOU hroznej problém se několikrát přitáhnout. A smutný je, že to není problém jen začátečníků, magione.

Naposledy upravil eSko dne pá srpen 03, 2012 3:03 pm, celkově upraveno 1 krát
magion

PříspěvekZaslal: pá srpen 03, 2012 3:00 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

shyb se nerozdeluje na techniku pres bicaky a pres zada... shyb musi byt proste technicky spravne odjet a zatizi se u nej dost znacne jak bicaky tak laty viz. http://www.t-nation.com/free_online_article/sports_body_training_performance/inside_the_muscles_best_back_and_biceps_exercises&cr=

kdyby nekoho zajimaly i odezvy jinych partii, tak sou jeste 2 dily:
http://www.t-nation.com/free_online_article/sports_body_training_performance/inside_the_muscles_best_chest_and_triceps_exercises&cr=
http://www.t-nation.com/free_online_article/sports_body_training_performance/inside_the_muscles_best_shoulders_and_trap_exercises&cr=
Luster

PříspěvekZaslal: pá srpen 03, 2012 3:03 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

magion napsal:
jo pro ty kteri jeste nezvladnou handstand pushups, ze Lustyrku Ne abych te potesil, tak se tes, prtoze jestli je budes ted drtit treba 4-5 tydne, tak nekecam za 3 tydny se dostanes na uplnej klik a to se tes jak ti to katapultuje bench a military 10+ kg nahoru, vazne nekecam, vyzkouseno osobne...
ja sem mel do nedavna nejakej blok i ze samotnyho handstandu, takze sem rad i za tenhle pomalej pokrok, Vego
ok, tak sem zvedavej, hlavne teda na military, bench me momentalne vubec nezajima

odeslat nové téma   Odpovědět na téma - Zařazení shybů do cvičebního plánu Jdi na stránku 1, 2  Další
Rychle na stránku:

Přejdi na: