TEchnika vs. Váha

odeslat nové téma  Odpovědět na téma - TEchnika vs. Váha  Úvodní stránka -> Trénink -> TEchnika vs. Váha
Rychle na stránku:
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
Gumak.Ln

PříspěvekZaslal: ne srpen 05, 2012 11:48 am    Předmět: TEchnika vs. Váha Odpovědět s citátem

Ahoj

chtel jsem vam poprosit o pomoc s vyresenim meho problemu. Pri cviceni davam prednost spise nizsim vaham a snazim se je provadet striktne spravne ale myslim si ze u toho premyslim az moc. Uz nejakou dobu se mi nedari ziskat novou svalovou hmotu a chtel bych to nejak prolomit. Myslite ze bych mel zkusit vyssi vahy na ukor techniky. Je asi pravda, ze pri zvedani velke cinky 12kg na biceps mit asi 50cm pres ruku mit nikdy nebudu co :) Jak zjistim s jakymi vahami mam cvicit? Lze se toho nejak dopocitat? Jde mi spise o objemovy trenink
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
balbi

PříspěvekZaslal: ne srpen 05, 2012 11:51 am    Předmět: Odpovědět s citátem

citace:
z malých vah rostou malé svaly z velkých velké
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Zobrazit WWW stránky autora
Draper

PříspěvekZaslal: ne srpen 05, 2012 11:56 am    Předmět: Odpovědět s citátem

balbi napsal:
citace:

Proc na nej mrkas, kdyz to neni tak uplne pravda? Nebo je to minimalne alespon hodne zavadejici tvrzeni!
Gumak.Ln

PříspěvekZaslal: ne srpen 05, 2012 12:00 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Draper napsal:
balbi napsal:
citace:

Proc na nej mrkas, kdyz to neni tak uplne pravda?

tak kde je teda zakopanej pes? :)
balbi

PříspěvekZaslal: ne srpen 05, 2012 12:05 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Buď zvyšuj váhu nebo počet opakování, ale když si sval zvykne na váhu, nemá potřebu růst, takžen je to "více méně" správně tvrzení
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Zobrazit WWW stránky autora
Draper

PříspěvekZaslal: ne srpen 05, 2012 12:06 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Gumak.Ln napsal:

tak kde je teda zakopanej pes? :)

Netusim, jak cvicis, jak jis, jak dlouho cvicis, kolik ti je atd. To budes asi na zacatek zaklad.

Pokud jde o otazku vaha vs technika, tak to samozrejme nejak rozumne zkombinovat, ale VZDY by mela by na prvnim miste technika. Pokud budes silet celkove, bude rust i vaha na cince, aniz by se to negativne projevilo na technice.

edit: samozrejme obcas nejaky kontrolovany cheating ke konci serie nevadi, takze si muzes pridat i mirne na ukor techniky, ale jak rikam, musi to byt kontrolovane a nevect to ke zraneni.
Frozz.

PříspěvekZaslal: ne srpen 05, 2012 12:29 pm    Předmět: Re: TEchnika vs. Váha Odpovědět s citátem

Ahoj,

doporučuju zvýšit váhu. Žádné složité počítání nepotřebuješ, poslouchej své tělo. Moc lidí má v hlavě jen samé tabulky, procenta, počítání, teorii namísto toho, aby šli radši pořádně makat.
Teorie a určitý řád a plán tréninku je dobrá věc, ale nesmí se to přehánět, pak se v tom utopíš.

Jestli teď zvedáš malé váhy s počtem opakování cca 10-15 (?), zvyš váhu natolik, aby si s ní dokázal odjet cca 6-8 opakování, stejně dobrou technikou jako u menších vah (zvedání větších vah automaticky NEznamená, že by si měl zhoršovat techniku).

Gumak.Ln napsal:
pri zvedani velke cinky 12kg na biceps mit asi 50cm pres ruku mit nikdy nebudu co :)

Bohužel.
Peter Ustinov

PříspěvekZaslal: ne srpen 05, 2012 12:55 pm    Předmět: Re: TEchnika vs. Váha Odpovědět s citátem

doporucuju stridat
zacit treba EZ s malym cheatingem, par opakovanima a velkou vahou, a jako druhy cvik treba izolovane s peclivym provedenim, vice opakovanim a asamozdrejme primerenou vahou

a osobne si myslim, ze s 12kg cinkama neudelas ani 40cm pres ruku
honzaj95

PříspěvekZaslal: ne srpen 05, 2012 1:02 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

já cvičím objemově a držím se rozpisu:

5x3 – od cca 80 % u 1. série do 90 % u poslední série
4x5-6 – od cca 70 do 80 %
3x8 – od cca 65 do 70 %
3x10 – od cca 60 do 65 %

je to určené pro určitý trénink, ale jako orientační tabulka si myslím, že to poslouží dobře, jinak když cvičím poslední 2 série zákl. cviků, tak mám problémy to s 90% odcvičit správně technicky ( nebo vůbec ), tak radši shodím 5kg, než se kulatit u mrtvoly nebo čtvrtdřepovat
buvolii

PříspěvekZaslal: ne srpen 05, 2012 1:36 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Už to tu bylo řečeno dá se přidávat váha na úkor techniky ale odsaď pocad , nedá se přece zvedat váhu bez jakýkoliv techniky a riskovat zdraví na druhou stranu pokud se budeš držet jen čistý techniky těžko budeš kdy zvedat vetší váhy
Gumak.Ln

PříspěvekZaslal: ne srpen 05, 2012 7:29 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Jen tak pro představu. Měřím 190cm váha 96kg prsa 131cm biceps (zatnutý) 41cm steno 63cm lýtko 42cm přes ramena 135cm pas 88cm. Posilovat mohu cca. 3 x týdně ale dělám i jiné sportovní aktivity tak 2x týdně. Vždy jsem cvičil celé tělo ale je pravda ze jsem v tom poradne zadny system nemel. Jedine na co jsem si daval vzdy zalezet byli prsa a zada na ostatni partie jsem se tolik nesoustredil. Mohli by jste mi poradit nejaky treninkovy plan k ziskani svalove hmoty. Co se tyce jidla tak se snazim jist kazde 2h a spise kvalitni stravu. Jaké mám volit váhy?

Taky si myslim, ze je asi na case zvysit vahy. Mel jsem hlavu plnou tech tabulek apd. a moc jsem se k tomu upinal. Zkusim proste zvedat tezke zelezo :)

díky za rady
Turakam

PříspěvekZaslal: ne srpen 05, 2012 7:40 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Inak k 50 cm ruke sa nemusíš dopracovať aj keď budeš zvedať akékoľvek ťažké váhy a s tvojou výškou už duplom nie hehe
Gumak.Ln

PříspěvekZaslal: ne srpen 05, 2012 7:44 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Turakam napsal:
Inak k 50 cm ruke sa nemusíš dopracovať aj keď budeš zvedať akékoľvek ťažké váhy a s tvojou výškou už duplom nie hehe

ano je mi jasne ze s moji vyskou je to obtiznejsi, ale chci dosahnout toho maxima co je mozne...hehe
Turakam

PříspěvekZaslal: ne srpen 05, 2012 7:55 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

tak to priprav injekcie + tony jedla.

Rychle na stránku:

Přejdi na: