HIIT trenink a měření intervalu

odeslat nové téma  Odpovědět na téma - HIIT trenink a měření intervalu  Úvodní stránka -> Trénink -> HIIT trenink a měření intervalu
Rychle na stránku:
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
Eros

PříspěvekZaslal: ne srpen 05, 2012 2:25 pm    Předmět: HIIT trenink a měření intervalu Odpovědět s citátem

Ahoj chci se optat jak si měříte intervaly např (15s sprint , 60s beh....) idealni by bylo kdyby se to dalo nastavit na sporttesteru nebo nečem takovem že by mi to po tech 15s vždycky piplo pak po těch 60s pak zas po 15s atd... a dalo se to nastavit na treba 7 cyklů.

Vím že se ptam jako blbec ale nemám zkušenost se sporttestery atd.. a nechci koupit neco co mi pak bude k ničemu.

Díky za každou radu.
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Frozz.

PříspěvekZaslal: ne srpen 05, 2012 2:33 pm    Předmět: Re: HIIT trenink a měření intervalu Odpovědět s citátem

http://www.gymboss.cz/gymboss/eshop/4-1-Gymboss-intervalovy-casovac

To by ti mělo pomoci.
Vidlák

PříspěvekZaslal: ne srpen 05, 2012 2:36 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Nevím jestli je potřeba to až tak hrotit. Trénuješ na běžeckou soutěž? Já když dělal třeba intervalové sprinty do kopce tak jsem si v duchu počítal, pak jsem zjistil že cca doběhnu vždy stejnou vzdálenost a časem běhal ten daný úsek bez zbytečného přemýšlení o čase. A jak potom poznáš zlepšení? Dokážeš zkrátit odpočinek mezi intervaly, přidáš počet intervalů, nebo zjistíš, že jsi rychlejší :)
Eros

PříspěvekZaslal: ne srpen 05, 2012 2:37 pm    Předmět: Re: HIIT trenink a měření intervalu Odpovědět s citátem

Frozz. napsal:
http://www.gymboss.cz/gymboss/eshop/4-1-Gymboss-intervalovy-casovac

To by ti mělo pomoci.

Diky ti mnohokrát
Eros

PříspěvekZaslal: ne srpen 05, 2012 2:45 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Vidlák napsal:
Nevím jestli je potřeba to až tak hrotit. Trénuješ na běžeckou soutěž? Já když dělal třeba intervalové sprinty do kopce tak jsem si v duchu počítal, pak jsem zjistil že cca doběhnu vždy stejnou vzdálenost a časem běhal ten daný úsek bez zbytečného přemýšlení o čase. A jak potom poznáš zlepšení? Dokážeš zkrátit odpočinek mezi intervaly, přidáš počet intervalů, nebo zjistíš, že jsi rychlejší :)

Počitaní v hlavě mi moc u tohoto treningu nevyhovuje
Vidlák

PříspěvekZaslal: ne srpen 05, 2012 2:50 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Eros napsal:
Vidlák napsal:

Ano a kdyby sis to přečetl pořádně zjistil bys že jsem ti radil si to jednou pořádně změřit ten čas (na to ti stačí třeba i mobil a ušetříš prachy) a pak běhat pořád stejnou vzdálenost. Pochybuju, že trénuješ kvůli nějakému specifickému závodu na přesně 15sec, případně 60.sec. Tzn. když tam budeš mít mírné odchylky tak to ve výsledku vůbec nepoznáš.
Peet
peetthemaster

PříspěvekZaslal: ne srpen 05, 2012 5:33 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Vidlák napsal:
Eros napsal:
Vidlák napsal:

Ano a kdyby sis to přečetl pořádně zjistil bys že jsem ti radil si to jednou pořádně změřit ten čas (na to ti stačí třeba i mobil a ušetříš prachy) a pak běhat pořád stejnou vzdálenost. Pochybuju, že trénuješ kvůli nějakému specifickému závodu na přesně 15sec, případně 60.sec. Tzn. když tam budeš mít mírné odchylky tak to ve výsledku vůbec nepoznáš.

No..a když běhá třeba pokaždé někde jinde?
Luster

PříspěvekZaslal: ne srpen 05, 2012 5:50 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

tohle samozrejme zadny vyhozeny penize nejsou, navic cena je pomerne prizniva..
duke.dukem

PříspěvekZaslal: po srpen 06, 2012 3:21 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Tak ja si poustim do usi tohle (je tam i odkaz na stazeni)

kód:
http://tindeck.com/listen/frca

je to 10 intervalu po 30 sec. s 30 sec. pauzama.

Hudba je to hnusna, ale to mi je jedno, poe kdyz jedu naplno (coz je u HIIT celkem uzitecne,ze), tak to stejne moc nevnimam,poe mam dost problemu sam se sebou, nez abych cucel na casomiru nebo premyslel o tom, jak je ta hudba blba Navic neni problem si tam do tech 30 sec. intervalu narvat pri trose snahy cokoliv podle individualni chuti.

Zajimave je, ze kdyz nekde zaslechnu nejakou z tech pisnicek, co jsou v tom mixu, tak se automaticky zacnu potit, podlamuji se mi kolena a zacernuje se mi pred ocima. Asi Pavlovuv reflex

Rychle na stránku:

Přejdi na: