Filmy

Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3 ... 439, 440, 441 ... 614, 615, 616  Další

odeslat nové téma  Odpovědět na téma - Filmy  Úvodní stránka -> Ostatní -> Filmy
Rychle na stránku:
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
Johncreasy

PříspěvekZaslal: st srpen 08, 2012 9:03 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Je mi líto, že ses v tom stádu našel. Za nej filmového znalce se nepovažuju, to je vzhledem k rozsáhlosti kinematografie ai znalostem skutečných odborníků směšné, a mám co dohánět......ovšem z toho co jsem za ta léta prošel jsou podle mě vyjímeční tvůrci: Bergman, Vláčil, ale nejen ti....
Kdybych měl jmenovat dle mého vrcholná díla, tak:

Lesní jahody, Sloní muž, Unaveni sluncem, Doktor Živago, Playtime, Dům duchů, Šepoty a výkřiky, Hodina vlků, Bílá stuha, Bídníci. Z našich Petrolejové lampy, Údolí včel, Ucho, Všichni dobří rodáci. Z televizních inscenací, Pilát Pontský onoho dne, Tažní ptáci, Ikarův pád, Ubohý pan Kufalt.

Ale najdou se i komerčnější věci, které mají mistrovskou atmosféru: Sedm, 8mm, Život Davida Galea, 12 Opic, Vetřelec, L.A Confidental, Training day, Funny Games U.S.A, Tenkrát na západě, Excalibur, Zelená míle

Je mi samozřejmě jasné, že v tomhle spolku uctívačů toho, co se mi řekne....nemůže jít o populární názor.
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
guruhonza
Anonymní

PříspěvekZaslal: st srpen 08, 2012 9:09 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Z těch tvých filmů jsem viděl jen jeden - Se7en a dva nedodíval - Vetřelec a Zelená míle - a filmově ochuzenej se rozhodně necejtím. Jinak ale souhlas - Expendables mi mají, narozdíl od 99% filmů včetně batmanů a dalších filmů, které si hrají na to, jak jsou skvělé, co nabídnout. A koho zajímá scénář, když to je to poslední, očem ten film má bejt.
marash

PříspěvekZaslal: st srpen 08, 2012 9:11 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Spolek uctívačů toho, co se mi řekne ... No nic, myslím, že jari to vystihnul víc než dobře. Já si jdu zalízt zpět do svého stáda.
Johncreasy

PříspěvekZaslal: st srpen 08, 2012 9:14 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Problém je, jestli to ode mě znělo povýšeně. To jsem nechtěl. Lidské kvality člověka samozřejmě neurčuje jenom jeho filmový vkus, či nevkus.
jari

PříspěvekZaslal: st srpen 08, 2012 9:15 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Filmy co jmenuješ, jsou skvělý ikdyž jsem je všechny neviděl. Naprostej souhlas.

Reaguju na toto:
Johncreasy napsal:
To, že se pro něco nadchne stádo oveček, neznamená, že to má nějakou skutečnou hodnotu, něco skutečného ke sdělení

To je prostě blábol. Nikdo tu netvrdí, že SW, LOTR nebo Batman mají "skutečnou" hodnotu a něco ke sdělení. Ony hodnotu mají - pro diváky. A tak by to mělo být.
CIZO

PříspěvekZaslal: st srpen 08, 2012 9:16 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Johncreasy napsal:
8mm, 12 Opic

Z těch komerčních jsou tyhle dva společně s Donnie Darkem moje nejoblíbenější.

Z těch ostatních na mě pak dost zapůsobily Zlo mezi námi, nebo American Crime. U těhle filmů bezděky svírám ruce v pěst a úplně se to ve mě vaří.

Derek Poundstone
Johncreasy

PříspěvekZaslal: st srpen 08, 2012 9:23 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

American crime je film, který skutečně bolí sledovat. Já si navíc u filmů mapujících skutečný zločin najdu i skutečná fakta, fotky, vyjádření vyšetřovatelů apod. A tady došlo k tak strašně zlé věci, že jsem měl tu pěst sevřenou také, zvlášť když na fotce vidíš tu opravdovou milou krásnou holku.
Majesty

PříspěvekZaslal: st srpen 08, 2012 9:23 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Johncreasy napsal:
...........

Me teda hodne bavi ze se ti "z těch patetických vět, směšně vážných výrazů hrdinů, klišoidních proslovů se mi che blejt" a zaroven tady obhajujes a milujes filmy jako jsou rambo, nebo expendables, vetsi ironii jsem uz dlouho nevidel
LOTR, i kdyz se mi filmove zpracovani nelibilo (bylo osekane), je jeden z nejvetsich filmu dekady a co se tyce knizky tak je to nejvetsi fantazy dilo dejin, po Bibli a Harry Potterovi nejprodavanejsi knizka na svete a je promysleno tak dokonale (jazyk, historie, rasy) ze poradne ani nejde pochopit. Tolkien Hobita, Lotra, Silmarilion, Hurinovi Deti a dalsi knizky o stredozemi psal dohromady petatricet let, z toho snad deset jen samotnou trilogii.

A Star Wars jsou kultovni dilo ktere nas prezijou.
Johncreasy

PříspěvekZaslal: st srpen 08, 2012 9:29 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Ano, obhajuji, ale nedělám si iluze o kvalitách, kterých prostě nedisponují. Tohle jsou čisté akčňárny, které si na nic nehrají, a v rámci žánru jsou špička, kdežto Batman, nebo LOTR se tváří pomalu jako drama a poselství lidstvu. To je fakt komedie.
Mimochodem prodejnost....nemyslíš si doufám, že je to ukazatel kvality. Justin Bieber taky vcelku boduje. Nejlepší fantasy dějin? Tak to je pro mě ideální titul, proč se tomu vyhnout. Člověče, četl si někdy něco skutečně kvalitního, nebo jenom to tuhle chytře vykreslenou prázdnou nabubřelost. Radši si koupím encyklopedii, než ztrácet čas, takovou pošetilostí, jako je četba Pána prstenů.

Naposledy upravil Johncreasy dne st srpen 08, 2012 9:34 pm, celkově upraveno 1 krát
Reiben

PříspěvekZaslal: st srpen 08, 2012 9:32 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Shawshank Redemption, Zelená míle, Pulp Fiction, Matrix, Návrat do budoucnosti, Klub rváčů, Goodfellas, Smrtonosná past, Smrt krásných srnců... my best movies
guruhonza
Anonymní

PříspěvekZaslal: st srpen 08, 2012 9:33 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Luster

PříspěvekZaslal: st srpen 08, 2012 9:47 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

docela dlouho mi vrtalo hlavou, co to vubec je ten LOTR nevidel sem.. stejne tak POTR)) a dokonce ani SW, tyhle filmy mi prijdou naprosto nezajimavy a pusobi na me az odpudivym dojmem ALE je to samozrejme zalezitost individualniho vkusu a nemam nikoho za tupou ovci apod., kdyz se mu tyhle filmy libej
JENDA10

PříspěvekZaslal: st srpen 08, 2012 9:52 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Johncreasy napsal:
....Člověče, četl si někdy něco skutečně kvalitního, nebo jenom to tuhle chytře vykreslenou prázdnou nabubřelost. Radši si koupím encyklopedii, než ztrácet čas, takovou pošetilostí, jako je četba Pána prstenů.

Johne, a proč si myslíš, že zrovna ty víš, co je skutečně kvalitní?
Mnemosyne

PříspěvekZaslal: st srpen 08, 2012 9:55 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Johncreasy napsal:
Člověče, četl si někdy něco skutečně kvalitního, nebo jenom to tuhle chytře vykreslenou prázdnou nabubřelost. Radši si koupím encyklopedii, než ztrácet čas, takovou pošetilostí, jako je četba Pána prstenů.

A jak víš, že je to nabubřelé a pošetilé, když jsi to nečetl?
CIZO

PříspěvekZaslal: st srpen 08, 2012 9:55 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Johncreasy napsal:
Nejlepší fantasy dějin? Tak to je pro mě ideální titul, proč se tomu vyhnout. Člověče, četl si někdy něco skutečně kvalitního, nebo jenom to tuhle chytře vykreslenou prázdnou nabubřelost. Radši si koupím encyklopedii, než ztrácet čas, takovou pošetilostí, jako je četba Pána prstenů.

Johne, tohle už trochu zavání pózou. "Pošetilost", "prázdnou nabubřelost"? Tolkien stvořil obrovskej pestrej svět s nádhernou provázanou mytologií. Vytvořil jednoduchej pohádkovej příběh, ale dokázal ho tak úžasně převyprávět, že jsem si celou tu trilogii přečetl třikrát a pokaždé jsem si ji užil. Nemusíš mít rád fantasy, to samozřejmě respektuju, ale vyjádřit se o takovym literárním díle tak jak ses vyjádřil, to mi přijde trošku jako ignorace.

Derek Poundstone

odeslat nové téma   Odpovědět na téma - Filmy Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3 ... 439, 440, 441 ... 614, 615, 616  Další
Rychle na stránku:

Přejdi na: