Filmy

Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3 ... 441, 442, 443 ... 614, 615, 616  Další

odeslat nové téma  Odpovědět na téma - Filmy  Úvodní stránka -> Ostatní -> Filmy
Rychle na stránku:
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
Merrao

PříspěvekZaslal: čt srpen 09, 2012 10:21 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Broken napsal:
Ani náhodou. Dle mého je Pán prstenů vcelku brak, takže jsem neulítl vůbec. Dokonalé literární dílo, nebo něco, co se tomu zdálky přibližuje, jsi zřejmě ještě nečetl.

Já sice nevím kdo to na tomhle fóru řekl, nicméně bych chtěla reagovat jen na tohle.

Někdo říká, že skutečně mistrovské dílo je například od Rimbauda...a to zrovna mě přijde jako něco co opravdu bylo oslavováno jen tehdejší rozrostlou sférou básníků a prostě proto se to od té doby učí.
(A opravdu to není jen stářím...velice poutavé básně jsou i z dob starších, ...)
Rozhodně ocením více příběh - celkem poutavý a originální, než melancholické výlevy. A ani se nestydím za to, že občas nevím co tím chtěl básník říct.

Mimochodem Tolkiena by si lidé "měli" vážit už jen díky tomu jak byl sečtělý. Určitě je takových lidí spousta, ale já bych si nedovolila říct ani muk proti člověku co mluvil několika jazyky a ještě k otmu si k vlastní knize vymyslel řeč a vytvořil tak spletitý příběh, že by se v něm dalo žít (a vše má své opodstatnění v tom příběhu..).
Stejně tak bych zmínila R.A. Knaaka (který napsal sérii Warcraftů)...to je také zajímavý autor.

Každý má právo na kritiku, nicméně by ten dotyčný měl také uznat, že nemá pravdu jen on a spousta věcí na světě je věc názoru, kdy je potřeba říci "Ano, je možné, že máš pravdu."

Poslední poznámka: Od Tolkiena jsem četla zatím dvě knihy a chci ještě Silmarilion. Jen mě naštvali, že tolik rozkouskují Hobita. Docela se bojím na něj podívat ...
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
JENDA10

PříspěvekZaslal: čt srpen 09, 2012 10:33 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Johncreasy napsal:
...ale asi žiješ v dojmu, že moudrost je automaticky názorová zdrženlivost. Ano je hezké pochybovat a o vlastní pravdě, a držet se zpátky abys neriskoval možnost, že budeš stoupencem falešného dogmatu, ale jaký pak má tvůj postoj význam pro diskuzi. Neposuneš jí nikam dál.

Ale názorová zdrženlivost a pokora jsou skutečně základem moudrosti, alespoň podle mě. A hlavně by sis měl uvědomit, že diskuzi nemůžeš nikdy posunout dál, když nejsi sám schopnej změnit názor a přijmout pravdu ostatních (viz můj předchozí post, kde jsi tohle sám uznal).

Já vím, že máš rád Stalloneho, ale považuješ jeho tvorbu (hereckou nebo snad dokonce režijní) za nějakej přínos kinematografii? Nechci teď pitvat kvalitu jednotlivých filmů, ale asi se shodneme, že to obecně není žádnej Bergman, že jo? Čili v tomhle případě ti nedělá problém přijmout mainstreamový akční béčka, ale v ostatních případech už to je bezcenej brak a šmitec

Johne, pokud chceš zaujímat pózu intelektuála, měl bys přitom být aspoň konzistentní a nehájit tady Slyovy dementní výtvory. Mnohem rozumnější alternativa je potom ta, aby sis uvědomil, že člověk by neměl všechno škatulkovat na chytrý-hloupý apod., ale měl by se dívat na to, co ho baví a naplňuje
Johncreasy

PříspěvekZaslal: čt srpen 09, 2012 2:37 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Broken s Jendou.
Uvědomuješ si vůbec,že tyhle tvé bláboly se dají klidně aplikovat i na ramba,exp samotné.

Pánové, když podrobujete moje vyjádření rádoby pečlivé kritice, přečtěte si příště co jsem napsal. Já mám totiž rád i "debilní" humor Ivana Mládka, a ten jistě také není Bergmanem. To jsou věci,které se nevylučují. Takže házet do nějakého ambivalentního přístupu dvojího metru mou kritiku Ramba a LOTR,je hloupé a levné. Co jiného Vám také jako argument zbývá? Jasně jsem popsal odlišnosti. Jasně jsem dal najevo proč je můj přístup právě tak nestejný. lotr je pro mě prostě blbost nudná...kdežto Rambo IV mistrovská, přímočará akční extratřída, která si nehraje, na to co, nesmyslně přisuzují fanoušci pána prstenů svému milovanému dílu....tady se tváří, že to je komplexní, mnohovsrtevnaté dílo s všeobsažnými myšlenka aplikovanými i na současnost a bla, bla. Já říkám, je to jenom pitomej kýč, nákladnej, výpravnej, se směšnými dialogy.

Ano říká člověk,který knížku od tolkiena ani neotevřel,ale už má naprosto jasno v tom o jaký nechutný brak se musí jednat.Tohle by zase podle mého mohla být klidně charakteristika hlupáka a ignoranta ve slovníku.

A znovu opakuji pro nechápavost Brokena....Opravdu se nedá předpokládat, že by film vytáhl z knihy jen splašky ( a za ty pokládám scény z filmu) a nějakou náhodou nezakomponoval to kvalitní z knihy. Z tohoto důvody si troufám říci, že knihu nemusím číst, abych v hrubých obrysech odtušil, že to jaksi za to ani nestojí.

nikdy by mě nenapadlo hodnotit na tomhle základě tvůj filmový vkus nebo snad intelekt,jak si tu několikrát předvedl

k tomu jsem včera napsal toto. Problém je, jestli to ode mě znělo povýšeně. To jsem nechtěl. Lidské kvality člověka samozřejmě neurčuje jenom jeho filmový vkus, či nevkus.

Dochází to tvé naivitě? Takže nezapomeň, že nepochopení všech způsobů v argumentace druhého, nebo jejich záměrné přehlížení, je rovněž charakteristikou hlupáka.

Evidentně to u tebe není v pohodě a nejsi schopen podívat se na vše s nadhledem a alespoň s elementárním množstvím tolerance,natož pak respektovat jinačí názor.

To naopak jsem nucen dnes a denně. Však se podívej na návštěvnost této a podobných hovadin, ke které si pravděpodobně také přispěl svým malým dílem.

Naposledy upravil Johncreasy dne čt srpen 09, 2012 3:27 pm, celkově upraveno 5 krát
CIZO

PříspěvekZaslal: čt srpen 09, 2012 2:44 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Johne, něco si nepřečíst a hodnotit to, to je docela síla :)

Derek Poundstone
Johncreasy

PříspěvekZaslal: čt srpen 09, 2012 2:49 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

CIZOPASNIK napsal:

Podrobuji ten námět, ten zdroj pro filmové zpracování. Nebo snad chcete říci, že Jackson odvedl Tolkienovu odkazu medvědí službu? Ne, myslím, že ne pánové. Podrobuji kritice lidi všeobecně za to, že se nedokáží věnovat vážnějším a skutečně umělecky a invenčně uměleckému. Že navštěvují kina a stahují filmy z 90% jen komerčního rázu. Že svůj čas utápí hlavně fantasy břečkou, přestože už nejsou děti. Že se pak naivně nadchnou pro kvalitu něčehož, což opravdu kvalitní není. Podrobuji pak kritice lidi jako ty, kteří se stav věci bojí nazvat, protože většine reagujících zákonitě bude reprezentovat onu masu. Zní Vám to jako póza pseudointelektuála? Nemám s tím problém.

Naposledy upravil Johncreasy dne čt srpen 09, 2012 3:12 pm, celkově upraveno 2 krát
Majesty

PříspěvekZaslal: čt srpen 09, 2012 3:03 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Johncreasy napsal:
CIZOPASNIK napsal:

Podrobuji ten námět, ten zdroj pro filmové zpracování. Nemám s tím nejmenší problém, nebo snad chcete, říci, že Jackson odvedl Tolkienovu odkazu medvědí službu? Ne myslím, že ne pánové.

Film je oproti knizce asi tak ctvrtinovy a to mozna jeste prehanim, vubec ani zdaleka neobsahne rozmery celeho dila, a vlastne to ani nejde.
Jackson se snazil, ale ani tak podle me uplne neprenesl toho Tolkienovskeho ducha a ten epicnost knizky, bohuzel. Nicmene kdyby jsi prvne cetl knizku a az potom film tak verim ze mas jiny nazor :) ale vzhledem k tomu je to tu uz je sedmdesat let a film ani ne deset tak jsi na to mel dost casu a holt te netahlo takze je to jedno
Johncreasy

PříspěvekZaslal: čt srpen 09, 2012 3:11 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Majesty. OK to je rozumný názor. Možná Tolkienovi křivdím. Ikdyž tomu nevěřím. Každopádně se ale čtenářům fantasy (hlavně těm, co čtou i něco jiného) omlouvám. Tohle popíchnutí nikam nevede a bylo zbytečné.
Magumi

PříspěvekZaslal: čt srpen 09, 2012 3:32 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Johncreasy napsal:
Majesty. OK to je rozumný názor. Možná Tolkienovi křivdím. Ikdyž tomu nevěřím.

Já mám na svoje pseudointelektuálství papíry , nepotřebuju si na nic hrát. Těch tisíc stran tě nezabije, přečti si to, a pak suď.
Johncreasy

PříspěvekZaslal: čt srpen 09, 2012 3:35 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Člověče, čím se živíš, že si můžeš dovolit být takovým čtenářem?
Bombay

PříspěvekZaslal: čt srpen 09, 2012 3:44 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Johncreasy napsal:

Tak to je celkem jedno, není to o práci, ale o chuti číst.
Sám jsem přečetl taky sta a sta knih a je to jen o tom, zda někoho čtení baví, nebo ne. klidně si dám pár stránek i na hajzlíku při sr*ní
Magumi

PříspěvekZaslal: čt srpen 09, 2012 6:46 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Johncreasy napsal:

Shodou okolností čtením a psaním.
guruhonza
Anonymní

PříspěvekZaslal: čt srpen 09, 2012 6:56 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

http://www.csfd.cz/film/269236-bitevni-lod/

:D 7/10 a nejlepší katastrofickej film posledních let... když to srovnám s 2012, transformákama, Reevesovým Day the Earth Stood Still a dalšíma podobnýma, tak prostě nejlepší. Nejvíc reálný, docela hezký efekty a i kvalitní herci. Film je ale nakonec stejně o tom, že je vtipnej a proto je tam i Rihanna. No pokud někdo hledá osvícení, tak nemá smysl to sledovat, ale jinak koukatelný a čekal jsem to teda mnohem horší.
smetak

PříspěvekZaslal: čt srpen 09, 2012 7:00 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Johne ty fakt ja nevim, vem si prasky

A docela obdivuje vsechny, co precetli Silmarillion, ja to vydrzel asi 10 minut a pak uz jsem to nikdy neotevrel.
Mablung

PříspěvekZaslal: čt srpen 09, 2012 9:37 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Johncreasy napsal:
CIZOPASNIK napsal:

Podrobuji ten námět, ten zdroj pro filmové zpracování. Nebo snad chcete říci, že Jackson odvedl Tolkienovu odkazu medvědí službu? Ne, myslím, že ne pánové. Podrobuji kritice lidi všeobecně za to, že se nedokáží věnovat vážnějším a skutečně umělecky a invenčně uměleckému. Že navštěvují kina a stahují filmy z 90% jen komerčního rázu. Že svůj čas utápí hlavně fantasy břečkou, přestože už nejsou děti. Že se pak naivně nadchnou pro kvalitu něčehož, což opravdu kvalitní není. Podrobuji pak kritice lidi jako ty, kteří se stav věci bojí nazvat, protože většine reagujících zákonitě bude reprezentovat onu masu. Zní Vám to jako póza pseudointelektuála? Nemám s tím problém.

Johny, vážím si lídí kteří jsou chytří, kteří něco dokázali, kteří něco umí a také je podle toho hodnotit. Nicméně život mě naučil nehodnotit lidi podle vkusu. Vkus je subjektivní věc. Neexistuje nic jako dobrý nebo špatný vkus. Existuje jen vkus se kterým rezonuješ a nebo ne.
To o co ty se teď hádáš není problém zda to je shit či ne. Je to věc vkusu. Jediný problém který se tu řeší je nedostatek tvé tolerance ke vkusu ostatních.
Majesty

PříspěvekZaslal: čt srpen 09, 2012 9:47 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

smetak napsal:
Johne ty fakt ja nevim, vem si prasky

A docela obdivuje vsechny, co precetli Silmarillion, ja to vydrzel asi 10 minut a pak uz jsem to nikdy neotevrel.

Prvni kapitola je necitelnej salat, pak je to uzasny

odeslat nové téma   Odpovědět na téma - Filmy Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3 ... 441, 442, 443 ... 614, 615, 616  Další
Rychle na stránku:

Přejdi na: