Lýtka

odeslat nové téma  Odpovědět na téma - Lýtka  Úvodní stránka -> Trénink -> Lýtka
Rychle na stránku:
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
blackaned

PříspěvekZaslal: po červenec 02, 2012 8:20 am    Předmět: Lýtka Odpovědět s citátem

Dobrý deň, chcel by som sa spýtať na vaše skúsenosti so zlepšením zaostávajúcich lýtok. Osobne mám lýtka svalovo zaostávajúce za zvyškom tela,silovo sú na tom,si myslím,veľmi dobre. Preferujem skôr "ťažký" tréning lýtok, neosvečila sa mi metóda supersérii a stoviek opakovaní až kým nevládzem chodiť. V tréningovom pláne mám dva rôzne druhy tréningov na lýtka. V prvom idem výpony špičkami na legpresse,pričom začínam od tých 80 kg po 10 opakovaní a postupne pridávam váhu až na svoje maximum o 10 opakovaní (cca 270-290 kg). Počet opakovaní v sériach však nemením,stále je ich 10. Druhý cvik sú výpony v sede (váha cca 50-70 kg) po 10-15 opakovaní. Druhý tréning začínam výponmi v stoji rovnakým postupom ako pri výponoch na legpresse a druhý cvik sú tiež výpony v sede ale po 20-25 opakovaniach. Po každej sérii na lýtka urobím ešte niekoľko opakovaní s vlastnou váhou na napumpovanie. Pri výponoch v stoji aj na legpresse mám mierne pokrčené kolená. Polohu špičiek neustále obmieňam. Techniku mám dobrú,zavolal som si nejedného chlapa k sebe aby sa na to pozrel,konám pomalý,kontrolovaný pohyb po celej dráhe,pričom negatívna fáza mi trvá trochu dlhšie a dráhu cviku vykonávam v plnom rozsahu. Pri výponoch v sede však občas použijem mierny cheating smerom nahor,alebo robím opakovania na dve doby. Tréning lýtok absolvujem skoro stále prvý v daný tréningový deň,ak nie tak nasleduje po tréningu chrbta alebo hrudníka. Medzi jednotlivými tréningami mám pauzu 2-5 dní, záleží od toho či som bol medzi nimi behať. Raz za čas zaradím úplne iný tréning,napr. 3 cviky po 3-4 série najskôr 8-12 opakovaní a ku koncu tréningu 20-30 opakovaní. Rád by som ich zlepšil,kedže kazia dojem z celkovej postavy a myslím si,že veľa makačov,ktorým príroda nenadelila dobrú genetiku pre lýtka,vie o čom hovorím.
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
jirdano

PříspěvekZaslal: po červenec 02, 2012 9:44 am    Předmět: Odpovědět s citátem

lýtka sou hodně problémová partie, někomu prostě nerostou ať se třeba staví na hlavu a zase znam třeba kluka kterýmu narostly z atletiky, že je má lepší než většina kulturistů..

údajně si s nima svoje užil i arnie - tady máš článek, třeba pomůže http://www.davekoprna.estranky.cz/clanky/fenomen-schwarzenegger/trenink-s-arnoldem-lytka.html
PeterNu

PříspěvekZaslal: po červenec 02, 2012 9:49 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Tak ako nechápem, že si k sebe zavoláš nejedného chlapa, ktorý sa do toho tak vyzná, že ti vie skontrolovať techniku, ale neporadíš sa s ním ako by sa tie lýtka dali zlepšiť. To museli byť ale borci.

PS. Na tvojom mieste by som skúsil viac opakovaní v sériach tak od tých 30 hore. A zaradil by som výskoky na bedňu, švihadlo a výskoky z drepu so záťažou.
Mast0d0nt

PříspěvekZaslal: pá srpen 10, 2012 5:54 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

našel jsem na youtube tohle video - nevíte, jak na to?

Rychle na stránku:

Přejdi na: