Trombóza

Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4

odeslat nové téma  Odpovědět na téma - Trombóza  Úvodní stránka -> Trénink -> Trombóza
Rychle na stránku:
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
Poman

PříspěvekZaslal: pá srpen 10, 2012 8:28 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Žádný vynechávání cvičení nohou...přesnej opak
EpsteinBarr

PříspěvekZaslal: pá srpen 10, 2012 2:35 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Pri tromboze, resp. zapale zil hlbkoveho systemu (flebotromboza) by som minimalne do absolutneho vyliecena (ci je trombus rozpusteny a podla toho, aku cas zily zasiahol urci ultrazvuk) urcite nezaradoval silove cviky na nohy.
Ano, nohy cvicit mozes, resp. je, ci bude to ziaduce, ale nie cviky, kde je kratkodoba a vysoka tlakova zataz (drepy). Idealne su skor aerobne cviky. Tym ale nechcem povedat, ze po vylieceni a dodrziavani zivotospravy nebudes moct cvict nohy na 100%. To bude v pohode.

idoktor: robili ti krv? Resp. ak aj ano, tak mas len nejake zakladne vysledky, ktore maju sice vysoku vypovednu hodnotu (aktualnu) ale neurcia dovod a povod. Robili ti genetiku? Draper tu pisal o Leidenskej mutacii. Nepamätam si presne, ale mam pocit, ze v heterozygotnej forme je velmi rozsirena. 99% ludi nikdy v zivote nepride na to, ze nieco take ma. Niekedy staci (zvycajne vo vyssom veku) par dni sediet za volantom, nepit - a problem je na svete. Chce to geneticke vysetrenie, inak sa zistit neda.

A dal by som si mozno pozor na doplnky, ktore ovplyvnuju krvotvorbu (zvysuju mnozstvo erytrocytov, resp. laicky povedane "mnozstvo krvi)) a zadrzuju krv vo svale. Neviem o tom, ze by nejaky takyto doplnok mal potvrdeny negativny ucinok v zmysle trombozy, ale teoreticka moznost tu je.

A samozrejme, doping je vyluceny. Derivaty tst, boldenone a trenbolone su v tomto pripade svinstvo. To len tak na okraj.
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Broken

PříspěvekZaslal: so srpen 11, 2012 10:13 am    Předmět: Odpovědět s citátem

pravdou ovšem je,že i přes vyšetření leidenské mutace i dalších koagulačních faktorů,se stejně skoro u poloviny pacientů na žádný vrozený defekt koagulace nepříjde.
Chce to nechat trombus rozpustit medikací a potom jsou rehabilitační cvičení nohou na místě.
zlepšení jídelníčku je určitě dobrý nápad,sice to tvůj trombofilní stav spíše neovlivní,ovšem ve světle tvrdých čísel mortality a morbidity na kardiovaskulární choroby naší populace,to určitě namístě je.Co se týká stravy,tak poradit můžu klasiku,která nezklame
Vlákninu,Antioxidanty vit.E, C, A, Kys. listová, B6, B12,Potraviny s nízkým nebo středním GI,méně cholesterolu,poměr omega-3 omega-6 zhruba 1/4
takže soja,hrách,česnek,ryby,olej,ovoce,zelenina,vločky.....
idoktor

PříspěvekZaslal: so srpen 11, 2012 1:47 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Poman napsal:

Tak doktor řekl, že můžu dělat všecko co jsem dělal. Krom extrémů a adrenalinových sportů. Ale s bandáží. Veslo, kolo i posilovnu. Zapoměl jsem se zeptat na saunu, ale tam tomu dám asi chvíli pokoj. Jen nevím jak s tou posilovnou, protože někde čtu, že posilování a vzpírání je spíš na škodu.
idoktor

PříspěvekZaslal: so srpen 11, 2012 1:59 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Jinak díky za reakce, je vidět, že jsem krom blbců a pubíků ještě pořád chodí normální rozumní lidi.
Jen pár poznámek /odpovědí
- as mě nezajímají, to jde mimo mě
-genetiku řekl doktor tak za půl roku
- vitamín C je bohužel kontraindikován s warfarinem, takže tady se to nesmí přehánět, určitě ne ve formě doplňků. Co se týče soja/hrách čočka, tam nevím. Nesmí to obsahovat moc vitamínu K, což je problém skoro kařdé zeleniny. Resp. zeleninu můžu v menším množství, ale ideální je pravidelnost. Třeba každý den 2 rajčata a jednu papriku.
-nohy jsem cvičil dosud často, ale tak nějak mně nevadí, že už je cvičit nebudu. Aspoň ne nijak extrémě, zůstanu nejspíš u zakopávání/předkopávání, případně mě napadají lýtka na legpressu hlavou dolů a nohama nahoru.
Kdyby něco někoho zajímalo, tak se klidně ptejte, jsme tu všichni dost mladí, abychom onemocněli takovýma potvorama.
Mablung

PříspěvekZaslal: so srpen 11, 2012 5:43 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

idoktor napsal:
Poman napsal:

Tak doktor řekl, že můžu dělat všecko co jsem dělal. Krom extrémů a adrenalinových sportů. Ale s bandáží. Veslo, kolo i posilovnu. Zapoměl jsem se zeptat na saunu, ale tam tomu dám asi chvíli pokoj. Jen nevím jak s tou posilovnou, protože někde čtu, že posilování a vzpírání je spíš na škodu.

S tou saunou mě to zajímá, já si občas po posilce do sauny zajdu. V čem by měla být nevhodná?
Pr!nc

PříspěvekZaslal: so srpen 11, 2012 6:02 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

řekl bych, že toho prostě moc vypotíš a tím de facto máš po sauně i "hustší" krev.

odeslat nové téma   Odpovědět na téma - Trombóza Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4
Rychle na stránku:

Přejdi na: