Mobilita (kloubů) kyčlí

odeslat nové téma  Odpovědět na téma - Mobilita (kloubů) kyčlí  Úvodní stránka -> Trénink -> Mobilita (kloubů) kyčlí
Rychle na stránku:
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
duke.dukem

PříspěvekZaslal: st srpen 15, 2012 2:05 pm    Předmět: Mobilita (kloubů) kyčlí Odpovědět s citátem

Zdravim! Mate nekdo, prosim, tipy na cviky pro efektivni procvicovani mobility kycli (a pripadne i kolen a kotniku)? Diky!
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
jirdano

PříspěvekZaslal: st srpen 15, 2012 2:16 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

trochu to rozveď - v čem máš problém? nejsou to jen zkrácené svaly nedostatkem strečingu?
blazen

PříspěvekZaslal: st srpen 15, 2012 2:25 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

mám úplně stejnej problém, stehna mám "protažený" dost a při sportu, který dělám, mě omezuje malý kloubní rozsah v kyčlích... nějaký cviky jsem našel tady - http://www.behej.com/clanek/1572-cviky-pro-zvyseni-kloubni-pohyblivosti
ale nějak nepozoruju zlepšení (cvičím tohle denně už skoro 2 měsíce)...
duke.dukem

PříspěvekZaslal: st srpen 15, 2012 2:45 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Nevim jestli to umim srozumitelne popsat, ale posledni dobou mam pri cviceni predevsim komplexnich cviku u kterych se zapojuji i nohy (jako drepy, mt atp.) pocit ani ne bolesti jako spis neprijemne ztuhlosti prave v oblasti kycelnich kloubu, ktera obratem zmizi jakmile si "preslapnu", tzn. s nohou pohnu, zmenim jeji pozici,polohu. Neprimerenou zatezi a snad ani spatnou technikou cviku to zpusobeno nebude. Sirka postoje u cviku ci smerovani spicek chodidel na to moc velky vliv, co jsem zatim zkousel, nema.

Jinak na youtube je hodne videi "hip mobility", ale rad bych si nechal nejake cviky poradit/doporucit.
blazen

PříspěvekZaslal: st srpen 15, 2012 3:09 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

pokud se bavíme o té "krátkodobé" pohyblivosti (před cvičením, abys necítil ten tlak apod.) tak mně nejvíc pomůžou na rozpohybování kloubů všelijaký varianty unožování - na všechny strany (nejlíp teda vleže, aby ten pohyb nahoru proti gravitaci byl tahem a ne švihem, a pak kontrolovaně dolů)

Rychle na stránku:

Přejdi na: