|
|
|
| Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
| Autor |
Zpráva |
cashew
|
Zaslal: st srpen 15, 2012 7:19 pm Předmět: supersérie dlouhodobě |
|
|
Ahoj,
nedávno jsem měl omezený čas na trénink (normálně cvičím něco přes hodinku, tentokrát jsem měl necelých 45 minut), tak jsem se rozhodl že si trošku zařádím a celý trénink jsem sjel způsobem, že jsem kombinoval vždy dvě partie do supersérií, tzn. např. jsem odjel sérii tlaků na vodorovné lavici a okamžitě po skončení jsem šel na sérii shybů. Pak cca 30 sekund pauza a opět znovu tlaky. Takto stále dokola, nakombinoval jsem si dvojice cviků z různých partií tak aby to dávalo smysl.
Trénink byl supr, váhy jsem zvládal téměř stejné jako normálně, jen s tím rozdílem, že po cca půl hodině jsem byl zničený jak hovado. Takže pocitově super, ale chci se zeptat: Má takový trénink smysl? Dá se to zvládat dlouhodobě, nebo to může mít nějaké negativní dopady (přetrénování, klouby, nervy, atd..)? Díky moc za odpovědi.
|
|
| nahoru |
|
 |
| |  |
kuše
|
Zaslal: st srpen 15, 2012 8:16 pm Předmět: |
|
|
já takhle cvičím už rok (15-20 vteřin mezi sériemi - díky tomu jich mám tak 10-20 na jednom cviku)... na nic nečekám, baví mě to, klouby ani nic podobnýho mě nebolí - když jsem zvedal váhy a odpočíval 60-120 sekund, to mě občas bolelo, nebo luplo... strašně jsem křupal (lokty, ramena, kolena, zápěstí), ale poslední dobou téměř vůbec....
edit: jsem vždyna jednom cviku, cvičím s poloviční váhou než normálně...
|
|
| nahoru |
|
 |
Tracey

|
Zaslal: st srpen 15, 2012 8:21 pm Předmět: Re: supersérie dlouhodobě |
|
|
| cashew napsal: | Ahoj,
Takže pocitově super, ale chci se zeptat: Má takový trénink smysl? Dá se to zvládat dlouhodobě, nebo to může mít nějaké negativní dopady (přetrénování, klouby, nervy, atd..)? Díky moc za odpovědi. |
Podle mého názoru to bude ke kloubům určitě šetrnější než většina silovek, dopadu na CNS bych se taky nebála... Ale jak už tu bylo nejednou psáno, všechno funguje, ale nic nefunguje věčně. _________________ Rozum a chtíč nemohou být v opozici natrvalo (Sigmund Freud).
|
|
| nahoru |
|
 |
jirdano

|
Zaslal: čt srpen 16, 2012 4:02 am Předmět: |
|
|
posledních pár měsíců se taky snažím takhle cvičit - po tom, co jsem se dočetl, že je tenhle styl tréninku obzvlášť vhodný pro endomorfy (směrem k ekto by potom měly být vyšší váhy+delší pauzy) _________________ Do you even lift?
|
|
| nahoru |
|
 |
| |
 |
|
|
|
|
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru
|
Populární značky:
|