Objem, rada, dík

odeslat nové téma  Odpovědět na téma - Objem, rada, dík  Úvodní stránka -> Trénink -> Objem, rada, dík
Rychle na stránku:
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
Lukáš B.

PříspěvekZaslal: ne srpen 19, 2012 10:27 pm    Předmět: Objem, rada, dík Odpovědět s citátem

Zdravím, sem tu novej, tak se chci zeptat,
cvičil sem dlouho split, jednu partii jednou za týden.
Teď jsem měl přestávku ale opět začal (měsíc cvičím).
Tento split sem vyřadil protože se mi zdá, že je to opravdu málo, a že bych zvládl více, jelikož jdu do objemu, tudíž si chci udělat novej tréninkovej rozpis, měl sem
po-kozy
ut-ramena
stř- bicák, tricák
čtvrt - nohy
pátek - záda.

Teď jsem kvůli práci vyřadil nohy, takže mám o partii méně a udělal sem si novej split..

po-kozy, bicák
út - ramena
středa - tricák
čtvrtek - kozy, bicák
pátek - záda

Samotný partie jezdím 4 sérky,6-10 opak. když jedu prsa, biceps tak 3 série,6-10opak, na jednu partii.

Bylo mi řečeno, že jedna svalová partie stačí procvičit jednou za 8 dní, protože i u ostatních cviků procvičím onu procvičenou partii.

Jenže jak sem četl forum, a rady tak je split naprd. Jak mám ale potom cvičit vícekrát za tréninkový týden tj. 5 dní, více svalových partií, když nemám čas jezdím dvoufázovej?
A do toho bych ještě měl zařazovat mrtvý tahy, atp, máte někdo radu na úpravu a zefektivnění tr. plánu ?

Stravu řešit nemusíme, snažím se jíst od 600g do 1 kg masa denně,ryby, rýže, těstoviny, zeleninu jako hlavní jídlo, a tvaroh, tuňáky, ovoce, racioly, náhražky sacharidů (banány atp.) jako sváču, k tomu gainer, protein, bcaa ...

proporce: 102-5kg,186cm, % tuku nevim.

Dík moc za rady.
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
grogy

PříspěvekZaslal: ne srpen 19, 2012 10:39 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Já bych tenhle tréning rychle vymazal.
5x týdně, proč?
trénink kde cvičíš jenom triceps, nebo jenom ramena, proč?
o vyřazení nohou ani nemluvím.

Najdu si tady na ronnie články o tréninku a vyber si něco z toho protože tohle je k ničemu

"Vždyť je to jen bolest"

http://www.kstkurim.estranky.cz/
Lukáš B.

PříspěvekZaslal: ne srpen 19, 2012 10:43 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

To je právě pozůstatek z toho předchozího splitu, a je mi jasný, že ten tricák je tam takovej... slušně řečeno na oko.. tak záda zase jedu komplexně, a sou to velký svaly, takže tam mi to nevadí.
Prostě v tom rozpisu tréninku pořád trochu plavu, a ne a ne se z toho hnout...
grogy

PříspěvekZaslal: ne srpen 19, 2012 10:46 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Žádnej pozůstatek, úplně to hoď za hlavu a zapomeň na to, tohle nemá ani hlavu ani patu.
Vezmi si klasický fullbody 3x týdně a věř mi, že budeš spokojenej.

"Vždyť je to jen bolest"

http://www.kstkurim.estranky.cz/
Lukáš B.

PříspěvekZaslal: ne srpen 19, 2012 10:57 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Okej, dík, jdu si o tom něco přečíst, ale nezdá se mi reálný, že bych za jeden trénink měl stihnout prsa,záda, paže,ramena, aniž bych musel být ve fitku dýl jak hoďku.[/code]
Ricky1

PříspěvekZaslal: ne srpen 19, 2012 11:10 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Nemusis jezdit na kazdou partii 4 cviky, pokud ji procvicis 3 krat tydne tak staci 1-2 zakladni cviky na partii, napr. den 1 bench, mrtvy tah, pritahy velke cinky, push press, den 2 drepy, jednorucky na prsa na sikme lavici, tlaky na ramena s jednoruckami, shyby, den 3 rumunsky mrtvy tah, vypony, stahovani horni kladky, upazovani, strihani s kladkami, bicepsove zdvihy, kliky na bradlech
Illumi

PříspěvekZaslal: po srpen 20, 2012 12:05 am    Předmět: . Odpovědět s citátem

Zařaď fullbody , věř že to do hoďky stihneš pokud se nebudeš flákat. Jinak 1kg masa denně ? To seš dobrej strávník :D
Gome6

PříspěvekZaslal: po srpen 20, 2012 12:15 am    Předmět: Odpovědět s citátem

1kg masa denně by pro mě byla smrtelná dávka :D když si dám k obědu porci cca 150-200g masa tak si s tím vystačím na celej den,no a když na to přijde tak si dám maso i k večeři ale 1kg denně ? docela hardcore
Magumi

PříspěvekZaslal: po srpen 20, 2012 9:56 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Lukáš B. napsal:
Okej, dík, jdu si o tom něco přečíst, ale nezdá se mi reálný, že bych za jeden trénink měl stihnout prsa,záda, paže,ramena, aniž bych musel být ve fitku dýl jak hoďku.[/code]

Když dáš na každou partii jeden cvik, tak to stihneš. Cviky můžeš klidně rotovat, takže se nemusíš bát, že by to pro svaly byla nuda. Při třech tréninkových dnech stihneš za týden každou partii procvičit dvakrát až třikrát (třikrát velké, dvakrát malé), což je vyšší frekvence, než při pětidenním splitu. Objem práce na tréninkovou jednotku a sval bude nižší, ale to doženeš frekvencí a intenzitou.
Lukáš B.

PříspěvekZaslal: po srpen 20, 2012 10:44 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Díky za vysvětlení, chápu.
Jsem ale zvyklej chodit 5x týdně, jak jsem jeden bez cvika, tak sem nesvůj. Tak nevím jestli mi bude trénink 3x týdně stačit, přece jenom začátečník, si myslím, že už dávno nejsem.
Je ale pravda, že jak jsem jel teď ten split 2x kozy a bicák, tak sem s nima více spokojený, navrch cviky po a čtvrtek (kozy, bicák) obměnuju, a zase mi to přijde lepší, takže něco pravdy na tom asi bude.
Zkusil bych kombinaci splitu a fullbody, tak abych v tom fitku byl více, než jen 3x týdně.

Jak nad tím přemýšlím tak nevím jestli bude fullbody vhodný v tom, že každej trénink protáhnu sval 1-2 sérkou, jenže jedna série na partii na dva dny je podle mě málo, protože si myslím, že regenerovat sval dva dny, přičemž jsem ho leda "protáhl" 1 sérií, je zbytečně dlouhé, a ano, sice nahradím objem práce intenzitou, a ve výsledku bude na sval vyšší frekvence, ale menší zatížení (onou dlouhou regenerací), ne ?

S tím jídlem: Já věřím, že rostu jen z masa, takže je pro mě důležité dodržet gramáž bílkovin, ale priorita je pro mě sníst minimálně těch 600g masa, důležitější než abych dodržel přesnou gramáž g/kg bílkovin.

A vono to není tak hrozný, pamatuju si, když sem jel sachar. vlny, a nesměl nic, to mi to jídlo lezlo všude, ted jak jsem v objemu a můžu si dát daleko víc věcí na to maso (koření), + příloha, tak je to fajn :)

Dlouho sem hledal, to co si na to jídlo patlal coleman, kc masterpiece original, *** kcmasterpiece.com/bbq_original/ ***a našel sem v tescu nějakou obdobu jim beam, sice za stovku za flašku, ale je to s tím o poznání lepší, neochucený maso už fakt ne, pamatuju si, jak sem to do sebe zoufale ládovával [/code]
duke.dukem

PříspěvekZaslal: po srpen 20, 2012 10:59 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Pises ze chces delat objem a nejsi zacatecnik. Tak, prosim te, nevymyslej kraviny, vyber si nejakou overenou objemovou rutinu (napr. korte) a jdi poradne makat!
Magumi

PříspěvekZaslal: po srpen 20, 2012 11:09 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Lukáš B. napsal:
... nevím jestli mi bude trénink 3x týdně stačit.... 1-2 sérkou, jenže jedna série na partii na dva dny je málo...

Nikdo neříká, že máš cvičit jednu sérii, mluvilo se o jednom cviku. Příklad fullbody; momentálně jedu taky split (nohy-ramena), ale po prázdninách se budu vracet k něčemu takovému:

Pondělí:
Mrtvý tah: 3x3
Tlaky vsedě JČ: 3x5-8
Zapažky: 3x8
Rozpažky: 3x8
RDL: 2-3x10
Kliky na bradlech: 3-4x5 + zátěž
Břicho

Středa:
Benč: 3x5, 1x12
Legpress: 3x10
Shyby: série po 5 opakováních s maximální zátěží, co unesu + tolik sérií s BW, kolik bude potřeba do 30 opakování celkem
Rotátory 3x10
Břicho

Pátek:
Dřep: 3x5, 2x8
Military press: 3x5, 1x10
Přítahy JČ na lavičce: 3x8
Břicho

Jestli nebudeš mít dost, vždycky si můžeš přidat kardio.
Smazaný uživatel (071)

PříspěvekZaslal: po srpen 20, 2012 12:11 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Lukáš B. napsal:
aniž bych musel být ve fitku dýl jak hoďku

A čemu to vadí, nebo proč je to problém?
John Chipsa

PříspěvekZaslal: po srpen 20, 2012 6:27 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

se nechce zpotit sry za OT
Peter Ustinov

PříspěvekZaslal: po srpen 20, 2012 6:30 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Lukáš B. napsal:
.

Jak nad tím přemýšlím tak nevím jestli bude fullbody vhodný v tom, že každej trénink protáhnu sval 1-2 sérkou, jenže jedna série na partii na dva dny je podle mě málo, protože si myslím, že regenerovat sval dva dny, přičemž jsem ho leda "protáhl" 1 sérií, je zbytečně dlouhé, a ano, sice nahradím objem práce intenzitou, a ve výsledku bude na sval vyšší frekvence, ale menší zatížení (onou dlouhou regenerací), ne ?

proc by u FB mel byt jneom jedna serie na partii????
korte je dobrej, bear je dobrej
freimenuv korte, a nebo tezko lehky split podle freimena, tohle vsechno je vyzkousene

Rychle na stránku:

Přejdi na: