|
|
|
| Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
| Autor |
Zpráva |
Nedvd
|
Zaslal: út srpen 21, 2012 7:52 pm Předmět: Zhodnocení treninku |
|
|
Dobrý den,
rád bych poprosil zkušenější kulturisty o zhodnocení tréninku případně rady co dělat jinak:
1)Biceps + záda
-kladivový bicepsový zdvih
-jednoručky v sedě bez vytáčení
-velká činka nadhmat
-velká činka podhmat
-stahování kladky
-přítahy na hrazdě nadhmat
2)Prsa + triceps
-bench s širokým úchopem na rovné lavici
-bench s širokým úchopem na šikmé lavici
-kladky (spodní a vrchní)
-pokud můžu ještě dávám bradla
-kladka s lanem
3)Trapez + břicho + ramena
-tlaky s jednoručkami
-rozpažování s jednoručkami
-zvedání ramen ve stoji s velkou činkou
-posilovací kolečko
-zvedání nohou ve visu s podsazením pánve
-plank
K tomu obden chodím ráno nalačno běhat cca 40 minut.
Cvičím 6x týdně takže tohle stihnu obejít dvakrát za týden. V sériích je to cca 4 až 6 serií po max 10, s vyššími váhami max 8 opakováními.
|
|
| nahoru |
|
 |
| |  |
jirdano

|
Zaslal: út srpen 21, 2012 8:10 pm Předmět: |
|
|
promiň, ale je to klasickej trénink co si píšou začátečníci, kde je všechno od základu špatně, zbytečný se rozepisovat, jdi na ronnie do sekce začátečníci a čti si články, popřípadě pokud už chvilku cvičíš tak vygoogli "korte" nebo "bear routine" _________________ Do you even lift?
|
|
| nahoru |
|
 |
Mick994

|
|
| nahoru |
|
 |
Mari.Shinzon

|
|
| nahoru |
|
 |
Mablung
|
Zaslal: út srpen 21, 2012 8:51 pm Předmět: |
|
|
| Mari.Shinzon napsal: | Kde jsou nohy? |
U většiny lidí někde mezi zadkem a zemí.
Co se posilování týče, dost lidí je má jen u prdele
|
|
| nahoru |
|
 |
Study
|
Zaslal: út srpen 21, 2012 8:55 pm Předmět: |
|
|
|
|
|
| nahoru |
|
 |
Mari.Shinzon

|
|
| nahoru |
|
 |
Mick994

|
Zaslal: st srpen 22, 2012 6:49 am Předmět: |
|
|
Nohy asi nejsou v "módě".
Ne fakt, chce je to do treningu , do jednoho dne klidně zařaď stehna , do jiného lýtka. Ale jet stylem , "Napumpovat kozy , nahnat bicák, vysekat břišáky a hurá.... " to není ta správna cesta.
Běhat obden 40 minut. Řeknu to takhle, taky jsem takhle běhal v objemu. Ale pak když se váha nehla ani o deko tak mi bylo jasné že to nebude ono.
Když už tak bych zařadil menší tak +- 20 minut, nebo fakt volně, protože takhle se zasekneš na mrtvým bodě.
|
|
| nahoru |
|
 |
jirdano

|
Zaslal: st srpen 22, 2012 7:01 am Předmět: |
|
|
je uplně jedno jak moc běhá pokud tomu přizpůsobí energetický příjem.. všichni sice zmiňujete jen nohy, ale zbytek je taky vedle - bic+záda začínat dvěma cvikama na biceps, víc cviků na jednu oblast zad nebo prsou, špatně rozdělený série/opakování...a moh bych takhle pokračovat - prostě tohle uplně zahodit, je to exemplární příklad toho co by se dělat nemělo _________________ Do you even lift?
|
|
| nahoru |
|
 |
Nedvd
|
Zaslal: st srpen 22, 2012 7:28 am Předmět: |
|
|
Moc díky za reakce tohle mi poskládal borec co dělá trenéra tak mě zajímalo jestli byl úplně vedle nebo ne.
|
|
| nahoru |
|
 |
CIZO

|
|
| nahoru |
|
 |
dogeatdog
|
Zaslal: st srpen 22, 2012 10:34 am Předmět: |
|
|
| Mablung napsal: | | Mari.Shinzon napsal: | Kde jsou nohy? |
U většiny lidí někde mezi zadkem a zemí.
Co se posilování týče, dost lidí je má jen u prdele |
tak tohle mě rozsekalo
|
|
| nahoru |
|
 |
dave25
|
Zaslal: st srpen 22, 2012 11:47 am Předmět: Re: Zhodnocení treninku |
|
|
| Nedvd napsal: | Dobrý den,
rád bych poprosil zkušenější kulturisty o zhodnocení tréninku případně rady co dělat jinak:
1)Biceps + záda
-kladivový bicepsový zdvih
-jednoručky v sedě bez vytáčení
-velká činka nadhmat
-velká činka podhmat
-stahování kladky
-přítahy na hrazdě nadhmat
2)Prsa + triceps
-bench s širokým úchopem na rovné lavici
-bench s širokým úchopem na šikmé lavici
-kladky (spodní a vrchní)
-pokud můžu ještě dávám bradla
-kladka s lanem
3)Trapez + břicho + ramena
-tlaky s jednoručkami
-rozpažování s jednoručkami
-zvedání ramen ve stoji s velkou činkou
-posilovací kolečko
-zvedání nohou ve visu s podsazením pánve
-plank
K tomu obden chodím ráno nalačno běhat cca 40 minut.
Cvičím 6x týdně takže tohle stihnu obejít dvakrát za týden. V sériích je to cca 4 až 6 serií po max 10, s vyššími váhami max 8 opakováními. |
Ak Ti mozem poradit, na zaciatok by som rozhodne ubral z tempa, lebo sa takto rychlo pretrenujes. Myslim, ze by stacilo cvicit 4x tyzdenne 2+1,1+1,1+1.
Pokial cvicis hrudnik/triceps a chrbat/biceps tak je tych cvikov na biceps vela. Teda na biceps ich je vela aj keby si ich cvicil len samotne. Bicepsy a su relativne mala partia (napr. oproti chrbatu alebo noham..) takze ked odcvicis chrbat, stacia Ti na biceps 2 cviky napr. velka cinka + nejake jednorucky, obidva cviky po troch seriach. Na triceps podobne, povedzme francuzsky tlak a nejaka kladka obidva cviky v styroch seriach.
Osobne radsej kombinujem chrbat s tricepsom a hrudnik s bicepsom, ale je na tebe ako Ti to viac vyhovuje.
Na rozvoj chrbta Ti len siroke zhyby a kladka nestacia. Zarad striedavo s nimi klasicke zhyby podhmatom a urcite nejaky cvik na „hrubku“ chrbta. Napriklad pritahovanie velkej cinky v predklone alebo pritahy velkej cinky s T drziakom. Ked ziskas trochu skusenosti urcite zaraduj do treningu chrbta mrtvý tah. Ten buduje okrem chrbta aj celkovu hmotu svalstva tela. (Vsimni si, aky nepomer mas medzi poctom cvikov na biceps (4) a chrbat (2). Malo by to byt prave naopak, aj ked na chrbat stacia v pohode 3cviky v 3 pracovnych seriach.)
Co sa tyka hrudnika bench je ok, ale striedavo s velkou cinkou by som cvicil aj tlaky s jednoruckami ci uz na rovnej alebo sikmej lavici. A pridaj okrem tlakov aj rozpazovanie s jednoruckami. Teda 3 cviky a 3 pracovnych seriach. Na triceps Ti chyba „objemovy“ cvik, teda tlak na uzko, alebo francuzsky tlak (co Ti viac vyhovuje).
Na ramena by to chcelo okrem tlakov a rozpaziek nieco na zadnu hlavu, teda rozpazovanie v predklone. Okrem klasickych tlakov mozes vyskusat arnoldove tlaky.
V treningu chybaju nohy, takze urcite je ich treba zaradit, inac rozvoj postavy nebude uplna. Na nohy urcite drepy, predkopavanie, zakopavanie a nieco na lytka. Namiesto zakopavania mozes na hamstringy dat mrtvý tah (ak zvladas techniku) a cvicit hamstringy v dni spolu s chrbatom.
Toto je len priklad, akym smerom sa uberat. Vzdy sa snaz zistit co tebe najlepsie vyhovuje, ktore cviky zaberaju a ktore nie. Snaz sa necvicit stale to iste, ale cviky a ich poradie na jednotlive partie menit, aby si telo nezvyko. Nepises kolko uz cvicis, ale ak nie si uz uplny zaciatocnik mozes vyskusat napr. trening Korte, ktory ta v objemoch a sile urcite posunie dalej.
PS: Vymen trenera _________________ Natural way is the only way
|
|
| nahoru |
|
 |
Nedvd
|
Zaslal: čt srpen 23, 2012 3:09 pm Předmět: |
|
|
Cvičím něco přes rok pravidelně a s přestávkami tak dva. Začínal jsem na 3x týdně ale dopracoval jsem se až k 6x týdně a v tomto tempu mi to vyhovuje. Přecházel jsem z jiného tréninku a tohle mi chlapík poskládal, myslel jsem že když cvičí 20 let tak o tom něco bude vědět každopádně moc děkuji za rady a poučení.
|
|
| nahoru |
|
 |
Spashett

|
Zaslal: pá srpen 24, 2012 8:39 am Předmět: |
|
|
Ukazka toho ze nekdo dela 20 let akorat picoviny kdyz je po takove dobe schopnej napsat takovy plan. Jinak k tomu cviceni 6x tydne. Nechci rikat, ze je to uplne k hovnu ale proste takhle by podle meho nazoru nemel vypadat trenink cloveka co cvici jeden rok. Co rok. deset let protoze v tom nevidim moc logiku. To telo potrebuje odpocinout, tebe to treba neboli protoze jsi na to zvyklej.Mnohem vetsi problem ale vidim v pretizeni CNS, ktera ti proste jednou rekne papa a tobe vsechno snazeni bude uplne k nicemu protoze budes lezet v posteli jako lazar. Trenink 6x tydne si umim predstavit s tim ze 2-3x se jedna o aerobni trenink...
|
|
| nahoru |
|
 |
| |
|
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru
|
Populární značky:
|