|
|
|
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
Autor |
Zpráva |
Máča
|
Zaslal: st srpen 15, 2012 12:28 pm Předmět: Mražené maso - bez živin? |
|
|
Čau,
dneska mi máti říkala, že viděla v TV nějaký pořad o vaření, kde nějaký kuchař říkal, že zmražené a následně rozmražené maso ztratí téměř všechny živiny. Údajně po rozmražení velká část bílkovin odteče z toho masa ve formě vody, takže člověk potom jí vlastně jenom hmotu bez veškerých živin. Moc se mi tomu nechtělo věřit, ale matka mě přesvědčuje, že to tak opravdu je - údajně to říkal snad Pohlreich nebo snad Kluci v akci .
Zajímalo by mě, co si o tom myslíte?
Blud, nebo na tom může být kus pravdy?
|
|
nahoru |
|
|
| | |
cipinek
|
Zaslal: st srpen 15, 2012 12:33 pm Předmět: |
|
|
všichni, co něco takového tvrdí jsou debilové, ta svalová hmota zvířete (maso) je právě ta kontraktilní bílkovina, neposlouchej blbečky, i kdyby to říkal ministr zemědělství nebo největší bůh výzkumu bílkovin, tak je to nesmysl!!! _________________ Don't be afraid of doing what you're best at
rozvíjet vlastní osobnost je jedna z nejvíc naplňujících činností
|
|
nahoru |
|
|
Korny
|
Zaslal: st srpen 15, 2012 12:35 pm Předmět: |
|
|
Podle mě blud, co by v tom mase teda zbylo po uvaření když zmrazením ztratí všechny živiny ve formě vody? Když ho uvaříš, ztratí cca 1/3 hmotnosti právě kvůli vodě, takže bys ho vlastně musel jíst jen syrový nebo třeba živýho bejka zkus ukousnout :D
Něco možná ztratí, ale že bys z masa po rozmrazení jedl jen hmotu bez živin je podle mě hovadina...
|
|
nahoru |
|
|
Partridge
|
Zaslal: st srpen 15, 2012 12:36 pm Předmět: |
|
|
Neuvěřitelné jaké kraviny ti lidi do světa dokážou vyvolat. A ještě horší je, že jim to tolik lidí potom žere. _________________ If the Jesus comes back, we will kill him again.
|
|
nahoru |
|
|
Gazilion555
|
Zaslal: st srpen 15, 2012 12:36 pm Předmět: |
|
|
Jestli to nemysleli tak, že když je maso mražené, tak má třeba 500g a tam sou hodnoty 110g bílkovin ( je to jen příklad, beru že má 22g/100g ) a když ho rozmrazíš, tak vyteče voda, čímž ztratí hmotnost třeba o 200g ( čistá rozmražená voda ) takže místo 500g kusu to bude 300g kus a to je o 44g bílkovin míň, ale tím, že něco zmrazíš a následně rozmrazíš, tak to nic neztratí. Vymyslel by jsi to i logicky, copak když v lékařství zamrazí nějaký orgán, aby ho mohli následně dát někomu jinému, nebo i krev se mrazí, tak že po rozmražení ztratí nějaké živiny, že třeba s krve vytečou krevní destičky nebo se ztratí bílkoviny když to rozmrazíš ?? To je nesmysl a máma to spíše špatně pochopila.
|
|
nahoru |
|
|
Luster
|
Zaslal: st srpen 15, 2012 12:37 pm Předmět: |
|
|
urcite bude lepsi ve vsech ohledech maso "cerstvy", na druhou stranu si nemyslim, ze by ho proces zamrazeni/rozmrazeni nejak zasadne znehodnotil.. _________________ Humans are land-based bipeds. Pullups are for monkeys. Or at least a second-tier priority.
|
|
nahoru |
|
|
jirdano
|
Zaslal: st srpen 15, 2012 2:04 pm Předmět: |
|
|
fuha podobnou kravinu sem dlohu neslyšel kdyby to byla pravda tak si pořídim do pokoje fakt toho živýho bejka a budu si z něj ukrajovat zaživa
ed: jo a jinak souhlas Gazilion, myslim že ho mamka fakt jen špatně pochopila _________________ Do you even lift?
|
|
nahoru |
|
|
Magumi
|
Zaslal: st srpen 15, 2012 2:22 pm Předmět: |
|
|
Pokud vím, tak zmražením se maso zevnitř potrhá (jelikož voda při přeměně na led krystalizuje) takže chutová kvalita jde dolů, ale pochybuji, že by se zhoršily výživové hodnoty.
|
|
nahoru |
|
|
bellito
|
Zaslal: ne srpen 19, 2012 2:41 pm Předmět: |
|
|
Tohle funguje u pečiva-Když zmrazíš a následně rozmrazíš chleba,hodnota GI se sníží. Ještě lepší je,když z chleba uděláš toust,to se GI sníží ještě o nějakých 5% víc,než po zmrazení a rozmrazení...
|
|
nahoru |
|
|
Archi
|
Zaslal: st srpen 22, 2012 6:11 pm Předmět: |
|
|
cipinek napsal: | největší bůh výzkumu bílkovin |
|
|
nahoru |
|
|
nEcro
|
Zaslal: st srpen 22, 2012 7:59 pm Předmět: |
|
|
resite kraviny, tim ze maso date na ohen a udelate z nej steak znehodnotine ho mnohem vice nez pri zmtazeni/rozmrazeni ale zase je lepe pozivatelne pro cloveka ktery je vyhradne bylozravec _________________ BP 165 l DL 300 l SQ 240 l RAW
BP 180 l DL 300 l SQ ??? l EQ
195cm/126kg 21let
|
|
nahoru |
|
|
Merrao
|
Zaslal: st srpen 22, 2012 8:02 pm Předmět: |
|
|
Necro, narážíš tím na to, že existují lidé a články, které tvrdí, že člověk není přirozený masožravec?:)
|
|
nahoru |
|
|
Study
|
Zaslal: st srpen 22, 2012 8:17 pm Předmět: |
|
|
|
|
nahoru |
|
|
nEcro
|
Zaslal: st srpen 22, 2012 8:21 pm Předmět: |
|
|
Merrao napsal: | Necro, narážíš tím na to, že existují lidé a články, které tvrdí, že člověk není přirozený masožravec?:) |
Pokud se nepletu clovek byl primarne bylozravec avsak evoluci se z nej stal vsezravec (doufam ze se nepletu ale je na to spousta teorii, ja teda osobne uznavam tu co jsem psal)
EDIT:
ted si nevzpomenu na vsechny podrobnosti (protoze sem vypil 3 pivka behem toho jak sme do sebe rval pul kg krkovicky z grillu) ale podle streva a zubu atd.. ktere jsou vyhradne prvkem bylozravcu _________________ BP 165 l DL 300 l SQ 240 l RAW
BP 180 l DL 300 l SQ ??? l EQ
195cm/126kg 21let
Naposledy upravil nEcro dne st srpen 22, 2012 8:23 pm, celkově upraveno 1 krát
|
|
nahoru |
|
|
Study
|
Zaslal: st srpen 22, 2012 8:22 pm Předmět: |
|
|
nEcro napsal: | Merrao napsal: | Necro, narážíš tím na to, že existují lidé a články, které tvrdí, že člověk není přirozený masožravec?:) |
Pokud se nepletu clovek byl primarne bylozravec avsak evoluci se z nej stal vsezravec (doufam ze se nepletu ale je na to spousta teorii, ja teda osobne uznavam tu co jsem psal) |
V nějakém dokumentu jsem slyšel, že právě díky masu se mohl lépe vyvíjet (hlavně mozek myslim)
|
|
nahoru |
|
|
|
|
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru
|
Populární značky:
|