KATEGORIE STRONGMAN DO 105KG

Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Další

odeslat nové téma  Odpovědět na téma - KATEGORIE STRONGMAN DO 105KG  Úvodní stránka -> Strongman -> KATEGORIE STRONGMAN DO 105KG
Rychle na stránku:
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  

Byli byste pro zavedení kategorie strongman do 105 kg, podobně jako v některých zahraničních zemích?
ANO
70%
 70%  [ 36 ]
NE
29%
 29%  [ 15 ]
Celkem hlasů : 51

Autor Zpráva
Smile04

PříspěvekZaslal: so srpen 25, 2012 4:03 am    Předmět: Odpovědět s citátem

ježiš vy tu teda ťápete pátý přes devátý :D ...

no k tématu

rozhodne bych byl pro 105tku byla by to paráda...mohl bych i tedka pořádně závodit a né jenom trénovat sám s nářadím a před každou soutěží se strachovat doslova že tam dojedou "lidi" nad 120kg...chci závodit a získávat zkušenosti ale být na závodě do počtu to je vážně nepříjemné.

to máte jak s tou lysou nad labem...vypadalo to docela dobře na zkušenou a pak se to hodně zvrhlo a vlastně skoro jako bych tam ani nebyl...byl sem tam se 176cm a 103kg jako anorektik

tak si musím dát minimálně rok...dva...kdoví možná tři abych se svou postavou 176cm nabral na nějákých šílěných 110-120kg...popravdě ano vím že budu mít sílu bude to super bude ze mě "vobluda"

ale budu jako upocená bečka...to už nebudu atlet ale prase...omlouvám se tímto oněm velkým strongmanům...ale jistě mi dají za pravdu že to možná není uplně ta nejlepší cesta...protože abych cvičil třeba dalších 10let a byl fakt dobrej...a pak přijde nějaka vobluda co má 180 kg cvičí pul roku jen dispcipliny a totálně mě roztrhá...jó to jsou vyhlídky :D

mnohem radši bych zůstal třeba v oné kategorii do 105kg a rozvíjel dál už jenom čistou sílu a né NABÍRAT ZA KAŽDOU CENU....stojí to zdraví...tuny peněz do žrádla a vy-víte-čeho a taky bych vypadal jako člověk...

i když je to depresivní sem odhodlanej pokračovat a závodit klidně s těma vobludama pokud je to nevyhnutelný...STRONGMAN zavody miluju je to prostě BOMBA

a víte co? KLIDNĚ SI TAKOVÝ ZÁVODY USPOŘÁDÁM SÁM :)
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu AOL Instant Messenger Yahoo Messenger MSN Messenger
madball

PříspěvekZaslal: so srpen 25, 2012 7:56 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Podle mě mají nějaký kategorie smysl pouze v případě, pokud je dost velká základna. Dělat kategorie jen kvůli tomu, aby měl někdo šanci vyhrát je nesmysl.

Když přijedu na nějakej basketovej turnaj, tak tam taky není kategorie do 190cm a nad 190cm. Prostě buď vyhraju nebo prohraju. Samozřejmě je to trochu něco jinýho, ale spousta jiných sportů taky nemá žádný katgorie a 100kg borci neskáčou do výšky a neběhají maratony. Výška 160cm (třeba Muggsy Bogues) byla a je v NBA rarita. Jediná kategorie která je, jsou chlapi a ženský.
Samozřejmě existují nižší soutěže, kde je taky nižší úroveň, kde si můžou zahrát i ti horší, ale pořád tam není dělení podle tělesných parametrů.

smile: myslíš, že velcí chlapi toho žerou málo? Že za jídlo nic neutratí? Jako jedinou výhodu bych viděl to, že nebudou mít takovej problém to všechno strávit jako někdo menší. Ber to prostě jako předpoklad (talent) k této činnosti.
Non-functional hypertrophy (sarcoplasmic hypertrophy) doesn’t lead to an improvement in the capacity to produce force, but it does lead to added body weight (thus you have to carry more weight without having more strength).
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
HonzaVojtech

PříspěvekZaslal: so srpen 25, 2012 9:28 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Já jsem proti dělení na váhové kategorie. Všechny příznivce dělení zvu na trojbojařské závody. Tam uvidíte na vlastní oči, jak to může dopadnout. Na druhou stranu každý pořadatel závodů si může nastavit pravidla jak chce, takže nevidím problém v tom, aby si příznivci 105 kategorie závody uspořádali. Přijde mi, že by tu někteří pisatelé rádi prosadili systém typu - pokud chceš udělat závody pod českým pohárem, musíš udělat i závod pro 105. Sami neuspořádají nic a ostatním by rádi diktovali jak to mají dělat. Tak doufám, že to tak nedopadne.
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Zobrazit WWW stránky autora
No_pain

PříspěvekZaslal: so srpen 25, 2012 10:35 am    Předmět: Odpovědět s citátem

HonzaVojtech napsal:
Já jsem proti dělení na váhové kategorie. Všechny příznivce dělení zvu na trojbojařské závody. Tam uvidíte na vlastní oči, jak to může dopadnout. Na druhou stranu každý pořadatel závodů si může nastavit pravidla jak chce, takže nevidím problém v tom, aby si příznivci 105 kategorie závody uspořádali. Přijde mi, že by tu někteří pisatelé rádi prosadili systém typu - pokud chceš udělat závody pod českým pohárem, musíš udělat i závod pro 105. Sami neuspořádají nic a ostatním by rádi diktovali jak to mají dělat. Tak doufám, že to tak nedopadne.

tak trojboj trpí hlavně kvůli tomu že se to rozpadlo na 4 asociace jestli se nemýlím :)
No_pain

PříspěvekZaslal: so srpen 25, 2012 10:37 am    Předmět: Odpovědět s citátem

madball napsal:
Podle mě mají nějaký kategorie smysl pouze v případě, pokud je dost velká základna. Dělat kategorie jen kvůli tomu, aby měl někdo šanci vyhrát je nesmysl.

Když přijedu na nějakej basketovej turnaj, tak tam taky není kategorie do 190cm a nad 190cm. Prostě buď vyhraju nebo prohraju. Samozřejmě je to trochu něco jinýho, ale spousta jiných sportů taky nemá žádný katgorie a 100kg borci neskáčou do výšky a neběhají maratony. Výška 160cm (třeba Muggsy Bogues) byla a je v NBA rarita. Jediná kategorie která je, jsou chlapi a ženský.
Samozřejmě existují nižší soutěže, kde je taky nižší úroveň, kde si můžou zahrát i ti horší, ale pořád tam není dělení podle tělesných parametrů.

smile: myslíš, že velcí chlapi toho žerou málo? Že za jídlo nic neutratí? Jako jedinou výhodu bych viděl to, že nebudou mít takovej problém to všechno strávit jako někdo menší. Ber to prostě jako předpoklad (talent) k této činnosti.

Ale tohle není basketbal, toto je silová atletika, něco jako desetiboj v opravdu obtížnějším provedení :) a tady prostě kluci kolem 105kg nemaj šanci moc uspět... maximálně ve vyjímkách :) myslím že myšlenka není taková, že by se zhoršil stav, ale prostě by to nalákalo novou a třeba i lehčí skupinu kluků :))
No_pain

PříspěvekZaslal: so srpen 25, 2012 10:40 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Smile04 napsal:
ježiš vy tu teda ťápete pátý přes devátý :D ...

no k tématu

rozhodne bych byl pro 105tku byla by to paráda...mohl bych i tedka pořádně závodit a né jenom trénovat sám s nářadím a před každou soutěží se strachovat doslova že tam dojedou "lidi" nad 120kg...chci závodit a získávat zkušenosti ale být na závodě do počtu to je vážně nepříjemné.

to máte jak s tou lysou nad labem...vypadalo to docela dobře na zkušenou a pak se to hodně zvrhlo a vlastně skoro jako bych tam ani nebyl...byl sem tam se 176cm a 103kg jako anorektik

tak si musím dát minimálně rok...dva...kdoví možná tři abych se svou postavou 176cm nabral na nějákých šílěných 110-120kg...popravdě ano vím že budu mít sílu bude to super bude ze mě "vobluda"

ale budu jako upocená bečka...to už nebudu atlet ale prase...omlouvám se tímto oněm velkým strongmanům...ale jistě mi dají za pravdu že to možná není uplně ta nejlepší cesta...protože abych cvičil třeba dalších 10let a byl fakt dobrej...a pak přijde nějaka vobluda co má 180 kg cvičí pul roku jen dispcipliny a totálně mě roztrhá...jó to jsou vyhlídky :D

mnohem radši bych zůstal třeba v oné kategorii do 105kg a rozvíjel dál už jenom čistou sílu a né NABÍRAT ZA KAŽDOU CENU....stojí to zdraví...tuny peněz do žrádla a vy-víte-čeho a taky bych vypadal jako člověk...

i když je to depresivní sem odhodlanej pokračovat a závodit klidně s těma vobludama pokud je to nevyhnutelný...STRONGMAN zavody miluju je to prostě BOMBA

a víte co? KLIDNĚ SI TAKOVÝ ZÁVODY USPOŘÁDÁM SÁM :)

A právě díky tomu by měli šanci závodit a něco dokazovat i lidé, kteří si dbají na formu.... a prostě mají nějaký důvod proč se neprasit a přesto dokazovat svou sílu :) ale věř mi že i ty "prasata" dřou jak hovado a právě pro ty nejlepší jsou tu evropské a světové soutěže, na které prostě zatím ještě výkonostně u nás nikdo nemá :) A tyto amatérské závody, které jsou dostupné jsou prostě výborným tréninkem :))
No_pain

PříspěvekZaslal: so srpen 25, 2012 10:53 am    Předmět: Odpovědět s citátem

champa napsal:
Doufám, že vám do toho mohu trošku vstoupit. Závody už dělám mnoho let a ne jedny. Tento sport je založen na show a na ničem jiném, z toho žije. Lidi chtěj vidět maximální výkony nejlépe nadlidské. Nikoho nezajímá jestli ten nebo onen sype či nikoli, co si budem povídat, čistejch je i v "amatérech" velmi málo. Ale o tom se tu nebavíme. Amatéři byli zařazeni proto, aby se závodníkům lépe zařazovalo do "profíků". Bohužel je trochu vidět, že se tam těm klukům stejně moc nechce, důvod? Jednoduchý v amatérech jednička - v profíkách určitě napoprvé ne... To spousta kluků špatně nese. Amatérské závody jsou v podstatě otevřené ikdyž se to trošku zazdilo registrací, ale co brání amatérovi v registraci? K ničemu ho nezavazuje a jestli má nebo nemá 105kg je uplně jedno. Já jsem proti kategorii do 105kg, proč? Je to jednoduchý, závody trvají cca 4 hodiny, udržte pozornost diváků dýl... Další věc tady se sice každej chce přihlásit do 105kg, ale pak až dojde na lámání chleba, tak se přihlásí sotva pár závodníků... A je tady spousta dalších proti, určitě víc než pro... Jinak jsem toho názoru, že závody se mají dělat tak, aby většina závodníků startovního pole zvládla všechny, takže nač dávat 600 gumu, když jí otočí 1 závodník? To lidi fakt tolik nebaví, mimoto tento závodník má pak v podstatě vyhranej závod, protože když nebude špatnej na ostatních disciplínách, je těžší ho dohnat... Nicméně možnost udělat závody třeba do 105kg má každej, takže ukažte, co ve vás je, možná závodníci této kategorie budou skromnější a přijedou na závody ikdyž nevyhrajou peníze nebo budou vědět, že jim nikdo nezaplatí cestu. Ostatně, já nevím jak kdo, ale mě nikdo na powerliftingové závody cestu nezaplatil a umístění na republice také ne, takže se domnívám, že strongman závody, tak jak jsme je nastavili jsou velmi zajímavé o co se odměn týče. Zkuste si jednou sehnat sponzory na závody a uspořádejte je, věřím, že nejen já, ale spousta dalších vám s tím ráda pomůže, ale není to sranda to mi věřte. Spousta kluků závody udělá jen jednou a dost (nemyslím tím jen Žďár).
Jsem se nějak rozepsal, za to se omlouvám, ale domnívám se, že tato diskuse stejně nikam nepovede a nic nevyřeší :)

Jo Pavle také s tebou ve většině souhlasím, ono je těžké postupovat do profi, když tam není ani pořádně zvládnutá organizace :) Mě by se do profi chtělo a ani by mi nevadilo, že bych neměl výsledky, takovej třeba já nejsem :) co se týče peněz, máš pravdu, já třeba dlouhé roky jezdil na vodě a neměl jsem z toho prakticky nic :) jen pocit ze závodění :)) ale naprosto souhlasím s tím, aby se závody dělaly tak aby je zvládla převážná část startovního pole a ne závody typu Aš, kde se objevila mrtvola s prakticky nezvednutelnou vahou mimo pana Šímy a to samé nás čekají teplice, kde se půjde v profi koule 170 bez vosku, což je pro 95% lidí nereálné, toť ale můj názor.... chtěl bych aby vybavení, jako je vosk, popřípadě různé bandáže byly povolené jako ve světě, nikde jsem neviděl že by byla takováto omezení, to k tomu prakticky patří :) něco jiného trhačky, ty jsou pak na dohodu :)
madball

PříspěvekZaslal: so srpen 25, 2012 11:01 am    Předmět: Odpovědět s citátem

No_pain napsal:
madball napsal:

Ale tohle není basketbal, toto je silová atletika, něco jako desetiboj v opravdu obtížnějším provedení :) a tady prostě kluci kolem 105kg nemaj šanci moc uspět... maximálně ve vyjímkách :) myslím že myšlenka není taková, že by se zhoršil stav, ale prostě by to nalákalo novou a třeba i lehčí skupinu kluků :))

Ano, já tohle všechno chápu. Je mi jasný, že s velkou pravděpodobností nemají lehčí borci šanci proti těžším a to je taky jeden z důvodů, proč mám obrovskej ke světové špičce strongamanů, stejně tak k vítězům sprintů na 100m na olympiádě, ale už mnohem menší ke vzpěračům ve váhovce do 56kg, ikdyž předvádí parádní výkony, obvzlášť v poměru k jejich bw a rozhodně netvrdím, že nedřou.
Je to prostě můj názor typu, že každej nemůže dělat všechno na vrcholové úrovni, zkráceně řečeno.
Minimálně u strongmanů mi připadá hranice 105kg docela nízká a pokud by byly 2 kategorie, tak bych spíš zapřemýšlel něco o kategorii do 120kg, ke které bych měl asi větší respekt, než ke 105ce.
Non-functional hypertrophy (sarcoplasmic hypertrophy) doesn’t lead to an improvement in the capacity to produce force, but it does lead to added body weight (thus you have to carry more weight without having more strength).
s.sman

PříspěvekZaslal: so srpen 25, 2012 11:59 am    Předmět: Odpovědět s citátem

champa napsal:
Spousta kluků závody udělá jen jednou a dost (nemyslím tím jen Žďár).

To že letos závody nevyšly, je hlavně z důvodu zaplněného kalendáře. Za profi by nám nikdo ze Slovenska nepřijel a Český pohár je v září taky každý týden. Pro příští rok se z toho poučíme a pevný termín dáme hned před začátkem sezony. Takže žádné jednou a dost. Pokud s tím máš problém, mohl jsi se nás na to optat v Jeníkově osobně a ne to vytahovat tady.
SFUCC

PříspěvekZaslal: so srpen 25, 2012 1:43 pm    Předmět: ... Odpovědět s citátem

Naposledy upravil SFUCC dne so srpen 25, 2012 9:04 pm, celkově upraveno 1 krát
HonzaVojtech

PříspěvekZaslal: so srpen 25, 2012 4:03 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

No_pain napsal:
HonzaVojtech napsal:

tak trojboj trpí hlavně kvůli tomu že se to rozpadlo na 4 asociace jestli se nemýlím :)

Tady jsem měl na mysli hlavně průběh trojbojařských závodů, kde závodí závodníci rozdělení na spoustu váhových kategorií, diváci (když už nějací příjdou) se v tom neorientují a největší zájem stejně sklidí ty, jak tu někteří nazívají "obludy". Nehledě na to, že závody trvají celý den a jen vyhlašování výsledků bývá hodinu. To nemá s rozdělením na 4 federace nic společného.
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Zobrazit WWW stránky autora
HonzaVojtech

PříspěvekZaslal: so srpen 25, 2012 4:27 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Ještě s dovolením přidám jednu osobní zkušenost. Letos jsem pořádal 2. ročník závodu v mrtvém tahu ve Volyni. Na přání mnoha "lehkých vah" z řad závodníků i nezávodníků jsem přidal jednu váhovku do 90kg. Mnozí z nich také říkali "to my bychom závodili, kdyby pro nás byla kategorie". Nakonec v "do 90" závodili dva. Byla to nejslabší kategorie (pokud pominu ženy). Takže se tochu obávám, že mnoho těch co vykřikují, že nezávodí jen proto, protože to proti těm velikým "obludám" nejde, stejně závodit nepřijedou i když bude závod pro jejich váhu.
CIZO

PříspěvekZaslal: so srpen 25, 2012 5:22 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

No_pain napsal:

Zdeňku, neobořil ses na mě náhodou v diskusi že je to můj problém že mám jen 110 kilo a ať si na to nestěžuju, že každý může vážit kolik chce? :) (Podotýkám, já si nestěžoval, pouze jsem říkal, že nezávodím, abych mohl v klidu přibírat a dostat se po zranění do formy).

:)

Derek Poundstone

Naposledy upravil CIZO dne so srpen 25, 2012 5:42 pm, celkově upraveno 1 krát
CIZO

PříspěvekZaslal: so srpen 25, 2012 5:26 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

No_pain napsal:
ale naprosto souhlasím s tím, aby se závody dělaly tak aby je zvládla převážná část startovního pole a ne závody typu Aš, kde se objevila mrtvola s prakticky nezvednutelnou vahou mimo pana Šímy a to samé nás čekají teplice, kde se půjde v profi koule 170 bez vosku, což je pro 95% lidí nereálné, toť ale můj názor

Tohle byla v Aši jediná disciplína, která se vymykala, takže to je trošku nefér vůči Čestmírovi, který udělal fantastické závody na úrovni s vysokými prizemoney.

Co se týče Teplic, máš špatné info.

Derek Poundstone
s.sman

PříspěvekZaslal: so srpen 25, 2012 5:31 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Co se týče Teplic, tak vychází z toho co v Jeníkově říkal sám Honza. Sám nevím jestli si dělal legraci nebo ne.

odeslat nové téma   Odpovědět na téma - KATEGORIE STRONGMAN DO 105KG Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Další
Rychle na stránku:

Přejdi na: