|
|
|
| Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
| Byli byste pro zavedení kategorie strongman do 105 kg, podobně jako v některých zahraničních zemích? |
| ANO |
|
70% |
[ 36 ] |
| NE |
|
29% |
[ 15 ] |
|
| Celkem hlasů : 51 |
|
| Autor |
Zpráva |
madball

|
Zaslal: ne srpen 26, 2012 9:03 am Předmět: |
|
|
Já třeba ani do tohoto topiku nevěděl, že nějaká 105ka ve světě ve strongmanech vůbec existuje a řekl bych, že na ni asi nikdy koukat nebudu.
Pokud někdo chce, aby byl u nás strongman populární stejně jako v Polsku, tak se tady musí objevit další Mariusz Pudzianowski. Potom určitě bude tento sport mnohem populárnější a půjde do něj i víc peněz. Do té doby nemůže nikdo počítat s tím, že bude nějakej velkej sponzor a budou to dál financovat víceméně přivrženci tohoto sportu, jak to je asi dosud, jak předpokládám.
Ono je ta vlastně celkem jedno. Pokud se nějaká 105ka zavede, tak to stejně velká část národa ani nebude vědět a udělá se to asi jenom proto, aby se slabší a menší závodníci necítili méněceněji, jak mi tady z některých příspěvků vyznívá. Mě vždycky motivovalo na sobě makat víc, když jsem proti sobě měl lepší soupeře.
Strongmani mají být Hulkové jako Šíma, Šalata, Svoboda a další, vedle kterých (sorry) Cizo vypadá jako anorektik a když se mezi nima prosadí lehčí borec, tak ho budu bdivovat o to víc. _________________ Non-functional hypertrophy (sarcoplasmic hypertrophy) doesn’t lead to an improvement in the capacity to produce force, but it does lead to added body weight (thus you have to carry more weight without having more strength).
|
|
| nahoru |
|
 |
| |  |
CIZO

|
Zaslal: ne srpen 26, 2012 9:41 am Předmět: |
|
|
| madball napsal: | | Strongmani mají být Hulkové jako Šíma, Šalata, Svoboda a další, vedle kterých (sorry) Cizo vypadá jako anorektik a když se mezi nima prosadí lehčí borec, tak ho budu bdivovat o to víc. |
Neomlouvej se, řekl jsi to přesně Srovnání menších a obřích závodníků je samozřejmě super, viz například vystoupení Jasona Bergmana nebo Darrena Sadlera na WSM, kde jim spousta diváků fandila už jen proto, že byli ve srovnání s ostatníma poloviční a dokázali držet krok, nebo někdy dokonce nějakou disciplínu vyhrát. Bez monster co tvoří tu absolutní špičku to ale nejde. Kdo viděl třeba souboj nejtěžší čtyřky v Golčově jeníkově, dá mi určitě zapravdu. _________________ "Excuses will only get you so far in life, you know? You could make excuses for everything - this hurts, that hurts... but it'll only get you so far.
Won't really get you anywhere with me."
Derek Poundstone
|
|
| nahoru |
|
 |
eSko
Naivka

|
Zaslal: ne srpen 26, 2012 9:54 am Předmět: |
|
|
Ještě že mě nějak strongmani nezaujali, taková fotečka s Honzou Šalatou někde poblíž mě by mohla vypadat velice vtipně, když i já vypadám vedle Ciza momentálně jak anorektik. _________________ "Ti, kteří si myslí, že nemají čas na tělesná cvičení, si budou muset dříve či později najít čas pro nemoc." Edward Stanley
|
|
| nahoru |
|
 |
No_pain

|
Zaslal: ne srpen 26, 2012 12:24 pm Předmět: |
|
|
Tak už úplně naposedy napíšu jak je to dle mého úsudku myšleno:
1) Kategorie do 105 nikterak neomezí stávající kategorii s neomezenou vahou, je zde opravdu mizivé minimum těchto aktivních závodníků,kteří by se do váhového limitu vešly.
2) Znám minimálně 3 kluky, co by 105tku uvítali a jistě by projeli klidně celý pohár a to jsou jen lidé z mého okruhu... tito lidé mají i důležité důvody, proč nenabírat za každou cenu :)
3) Kategorie do 105 existuje i v jiných státech, proč těmto klukům nedat šanci? Pokud tito lidé nebudou závodit, nelze z nich udělat konkurenci 105tkám v zahraničí... myslím že náš sport je na pokraji lepšího rozvoje, tak neřešme aktuální stav, dobří závodníci schopní konkurence ve světě teprve příjdou.
4) Kdo se chce rovnat se světovou třídou a jezdit na závody za hranice, tak by se prostě soustředil na neomezenou kategorii a tam by mohl ukázat to nej co se v našem sportu dá vidět.
5) Ať si používá zakázané látky kdo chce, strongman sport nemá podepsanou olympijsou úmluvu
6) Lidé kteří nikdy neviděli ani jeden závod naživo, nebo ani neví jak to probíhá a co je pro tento sport potřeba a ani takto nikdy netrénoval a nezná lidi z tohoto okruhu, nebo maximálně lidi z tohoto fora jimiž je CIZO a SSMAN by měl myslím mlčet, bo toto není basketbal a tomu podobné kolektivní hry, individuální sporty jsou něco jiného, myslím, že by měli diskutovat o tomto spíše lidé, kteří by o toto měli zájem :))
Toť můj shrnutý názor... s pozdravem Zdeněk Chuchel (Aktivní závodník ČPS)
|
|
| nahoru |
|
 |
madball

|
Zaslal: ne srpen 26, 2012 12:54 pm Předmět: Re: KATEGORIE STRONGMAN DO 105KG |
|
|
| Miroslav Brabenec napsal: | Vážení kolegové, atleti, bouchači atp,
na webu http://ceskystrongman.cz se započala menší debata, na téma zavedení kategorie STRONGMAN DO 105KG. Rád bych si přečetl názory dalších a započal na toto téma diskusi. Prozatím je tato varianta technicky i finančně obtížně realizovatelná, ale pokuste se při hodnocení tohoto (již vícekrát diskutovaného) návrhu zmíněné komplikace pominout. |
| No_pain napsal: | ...
6) Lidé kteří nikdy neviděli ani jeden závod naživo, nebo ani neví jak to probíhá a co je pro tento sport potřeba a ani takto nikdy netrénoval a nezná lidi z tohoto okruhu, nebo maximálně lidi z tohoto fora jimiž je CIZO a SSMAN by měl myslím mlčet, [b]bo toto není basketbal a tomu podobné kolektivní hry, individuální sporty jsou něco jiného, myslím, že by měli diskutovat o tomto spíše lidé, kteří by o toto měli zájem :))
Toť můj shrnutý názor... s pozdravem Zdeněk Chuchel (Aktivní závodník ČPS) ... |
Některé tvoje názory a poznámky a narážky třeba na Ciza v logu po zranění mi připadají poněkud omezené, ale budiž, každý jsme nějaký.
Doufám, že se ze zranění nebudeš dostávat tak dlouho jako on a budeš moct brzo makat dál.
Na tvůj log na IFku občas kouknu, stejně jako pár dalších a řekl bych, že tady na fóru je víc lidí, kteří by o 105ku měli zájem.
Pouze jsem vyjádřil svůj názor za kterým si prostě stojím. _________________ Non-functional hypertrophy (sarcoplasmic hypertrophy) doesn’t lead to an improvement in the capacity to produce force, but it does lead to added body weight (thus you have to carry more weight without having more strength).
|
|
| nahoru |
|
 |
Smile04

|
Zaslal: ne srpen 26, 2012 4:24 pm Předmět: |
|
|
argumentovat nedostatečnou členskou zákládnou...když ta kategorie neexituje je vrchol idiotismu pánové...
vsadím všechno co mám že by se dostatek lidí našel...i v mém okolí znám spoustu potencionálních zájemců...
tento sport by se mohl krásně rozšířit kdyby se mladí a menší jedinci "nebáli" 140kg monster které v podstatě nemají nejmenší čanci porazit...
hough...
|
|
| nahoru |
|
 |
CIZO

|
Zaslal: ne srpen 26, 2012 4:30 pm Předmět: |
|
|
| Smile04 napsal: | | argumentovat nedostatečnou členskou zákládnou...když ta kategorie neexituje je vrchol idiotismu pánové... |
Amatéři jsou pátým (nebo čtvrtým?) rokem a kolik je závodníků? Dvacet? Takže argument je to zcela logický :)
Shrnul bych to tak, že pokud se najde dost závodníků do kategorie 105kg, kteří budou mít co předvést, aby to pořadatelům stálo za shánění sponzorů a pořádání závodů, nevidím v tom problém. Osobně ale tipuju, že tolik těch lidí prostě nebude a že organizátoři nebudou mít zájem takové závody organizovat (třeba se ale pletu, uvidíme). _________________ "Excuses will only get you so far in life, you know? You could make excuses for everything - this hurts, that hurts... but it'll only get you so far.
Derek Poundstone
|
|
| nahoru |
|
 |
Peter Ustinov

|
Zaslal: ne srpen 26, 2012 4:56 pm Předmět: |
|
|
| CIZOPASNIK napsal: | | Smile04 napsal: | | argumentovat nedostatečnou členskou zákládnou...když ta kategorie neexituje je vrchol idiotismu pánové... |
Amatéři jsou pátým (nebo čtvrtým?) rokem a kolik je závodníků? Dvacet? Takže argument je to zcela logický :)
Shrnul bych to tak, že pokud se najde dost závodníků do kategorie 105kg, kteří budou mít co předvést, aby to pořadatelům stálo za shánění sponzorů a pořádání závodů, nevidím v tom problém. Osobně ale tipuju, že tolik těch lidí prostě nebude a že organizátoři nebudou mít zájem takové závody organizovat (třeba se ale pletu, uvidíme). |
mozna blbej dotaz, ale proc by nemohli soutezit spolu, jenom by meli vlastni poradi? _________________ Padre vám možná řekne, co je peklo, ale já vám ho ukážu!
|
|
| nahoru |
|
 |
champa
|
Zaslal: ne srpen 26, 2012 6:19 pm Předmět: |
|
|
| s.sman napsal: | | champa napsal: | Spousta kluků závody udělá jen jednou a dost (nemyslím tím jen Žďár).
|
To že letos závody nevyšly, je hlavně z důvodu zaplněného kalendáře. Za profi by nám nikdo ze Slovenska nepřijel a Český pohár je v září taky každý týden. Pro příští rok se z toho poučíme a pevný termín dáme hned před začátkem sezony. Takže žádné jednou a dost. Pokud s tím máš problém, mohl jsi se nás na to optat v Jeníkově osobně a ne to vytahovat tady. |
Neber si to osobně, domníval jsem se, že nemáte dostatek sponzorů, tím jsem chtěl říct, že není jednoduché je shánět. Žádnej problém s tím absolutně nemám a už vubec nechápu, co je špatnýho na tom, že jsem to sem napsal...
|
|
| nahoru |
|
 |
guruhonza
Anonymní
|
Zaslal: ne srpen 26, 2012 7:11 pm Předmět: |
|
|
Peter Ustinov: byl si někdy na závodech strongmanů? trvá to třeba 4 hodiny... kdyby tam bylo třeba o 10 závodníků víc, tak to bude trvat třeba o 2 hodiny dýl možná. Teď v Kutný Hoře byly závody v jednom z největších pařáků a pro závodníky nebylo lehký určitě ani zvládat ty discipliny na začátku. Úchop pak byl evidentně v pytly u hodně závodníků, protože ani magnézko nepomohlo na ty spocený ruce... no a diváci by taky nevydrželi 6 hodin, když tady odcházeli tak po těch 2 a půl hodinách.
Ale tak třeba se pletu a závodníkům by to vyhovovalo. Já jako divák jsem taky nevydržel až do konce, se prostě nedalo.
|
|
| nahoru |
|
 |
CIZO

|
Zaslal: ne srpen 26, 2012 7:25 pm Předmět: |
|
|
guruhonza:
Velmi přesně řečeno. Závody o 15+ lidech se dají dělat jen se zdvojenými disciplínami, pokud to nemá být na půl dne. _________________ "Excuses will only get you so far in life, you know? You could make excuses for everything - this hurts, that hurts... but it'll only get you so far.
Derek Poundstone
|
|
| nahoru |
|
 |
ikski
|
Zaslal: ne srpen 26, 2012 9:45 pm Předmět: |
|
|
hmmm skusime to jednoduse at kazdy kdo by v te kategorii byl ochotny zavodit napise komentar primo pod kalendar akci na http://ceskystrongman.cz/kalendar.aspx
A uvidite kolik zavodniku by se vubec naslo. Muj osobni odhad jsou tak 4 mozna 5 v republice :) Pochybuju, ze tu mam zakladnu 90-ti kilovych strongmanu, kteri nemaji kde zavodit.
|
|
| nahoru |
|
 |
Miroslav Brabenec

|
Zaslal: po srpen 27, 2012 8:03 am Předmět: |
|
|
David to napsal moc hezky. Je pravda, že nám dává pěkně zabrat. Už si vysloužil i přezdívku "Zuřivý pes" .
davidos: Tohle je pro ty kdo čekají na své první závody až budou u nás 105.Nečekejte a běžte závodit za amatery,nelente,nekecejte neřešte blbosti a makejte,mám 108kg 176cm a dávám jim zabrat ne že ne,motivoval mě třeba Franta Bauer,jde to a eště uvidíte.váš aktivní závodník čps David Oberlander
|
|
| nahoru |
|
 |
Smile04

|
Zaslal: út srpen 28, 2012 3:53 pm Předmět: |
|
|
| Miroslav Brabenec napsal: | David to napsal moc hezky. Je pravda, že nám dává pěkně zabrat. Už si vysloužil i přezdívku "Zuřivý pes" .
davidos: Tohle je pro ty kdo čekají na své první závody až budou u nás 105.Nečekejte a běžte závodit za amatery,nelente,nekecejte neřešte blbosti a makejte,mám 108kg 176cm a dávám jim zabrat ne že ne,motivoval mě třeba Franta Bauer,jde to a eště uvidíte.váš aktivní závodník čps David Oberlander |
jojo taky jsem se sním bavil v lysé nad labem...je to trochu uklidnující a motivuje mě to že se udrží i lehčí závodníci :)
už se těším na příští rok závody amatérů..mám také 176cm...nyní 104,6 kg a stoupá :)
|
|
| nahoru |
|
 |
Morico

|
Zaslal: st srpen 29, 2012 8:09 am Předmět: |
|
|
Tak jdu také přidat svůj názor .. záměrně jsem si nepřečet víc než prvních pár přízpěvků, abych nebyl ovlivněn cizími názory.
Takže, dle mého názoru, je rozdělení jen na amatéry a profesionály naprosto dostačující a opravdu bych do toho nemíchal váhové kategorie a to ani v případě, že by se jednalo jen o jedno rozdělení na 105 a +105 ... Strongman má být prostě a jednoduše o brutální síle a o tom, kdo zvedne víc a hotovo - a to je to, co se mi na tom sportu právě líbí, ta jednoduchost, buď na to máš a nebo nemáš, buď to zvedneš a nebo nezvedneš. Váhové kategorie mi k tomuhle sportu prostě vůbec nepatří a myslim si, že by to bylo jen k horšímu. Spíše bych se snažil udělat závody více promyšlený, více atraktivní pro diváky, nějaký last man standing disciplíny, kde se pěkně ukáže pro laika, jak 100-120kg kládu zvedne každej závodník, ale pak už budou jednotlivě odpadávát. Neni náhodou, že se lidem líbí nejvíc disciplíny jako truck pull, car deadlift atd, protože jim to prostě přijde neuvěřitelný. A strongmani mají přece prvopočátky v nějakých takových cirkusácích, kteří dělali neuvěřitelný věci. Mělo by to tak zůstat. Nechte strongman sport takový aby reprezentoval svůj název "silný muž" a ne "strongman, but only among not so heavy people". Váhový kategorie jsou cesta do záhuby toho, co je na tomhle sportu to nejhezčí, to je muj názor. _________________ No man has the right to be an amateur in the matter of physical training. It is a shame for a man to grow old without seeing the beauty and strength of which his body is capable. Socrates
|
|
| nahoru |
|
 |
| |
|
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru
|
Populární značky:
|