Grogy...Nový začátek

Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3 ... 129, 130, 131 ... 183, 184, 185  Další

odeslat nové téma  Odpovědět na téma - Grogy...Nový začátek  Úvodní stránka -> Osobní tréninkové logy -> Grogy...Nový začátek
Rychle na stránku:
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
Koutňa

PříspěvekZaslal: po září 10, 2012 7:12 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

grogy napsal:
Koutňa napsal:
A cos měl přesně za kreatin?

Monohydrát od aminostáru.

Majesty, ne tak jako sranda dobrý, ale já zůstávám v -120 takže víc už přibírat nebudu ....už jsem to i omezil, místo 5x denně k mekáči, už jenom 4x denně

Aha... No já když jsem kdysi poprvé a naposledy brala monohydrát, tak mi po jeho vysazení váha nešla dolů ani o deko... takže bych zázraky nečekala. Kdo ví, jestli to je vůbec voda, cos nabral, že...
Ono možná (jestli to někdy nastane) až budeš mět nějaký volnější režim po závodech a půjdeš dolů s váhama, tak spadne ta voda sama jen tím, že prostě budeš zvedat třeba jen 60% po více opakováních. Ale nedoufám v to, že ty někdy polevíš, dokud se totálně neodvaříš.
grogy

PříspěvekZaslal: po září 10, 2012 7:16 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Koutňa napsal:
grogy napsal:
Koutňa napsal:

Majesty, ne tak jako sranda dobrý, ale já zůstávám v -120 takže víc už přibírat nebudu ....už jsem to i omezil, místo 5x denně k mekáči, už jenom 4x denně

Aha... No já když jsem kdysi poprvé a naposledy brala monohydrát, tak mi po jeho vysazení váha nešla dolů ani o deko... takže bych zázraky nečekala. Kdo ví, jestli to je vůbec voda, cos nabral, že...
Ono možná (jestli to někdy nastane) až budeš mět nějaký volnější režim po závodech a půjdeš dolů s váhama, tak spadne ta voda sama jen tím, že prostě budeš zvedat třeba jen 60% po více opakováních. Ale nedoufám v to, že ty někdy polevíš, dokud se totálně neodvaříš.

No já právě po monohydrátu (nic jinýho stejně nefunguje) většinou něco shodil (vodu) ale teď ne....ale to je jedno, brečet z toho nebudu
To nevím jestli by nastalo, ale ani to nezjistím protože do žádnýho velkýho objemu se pouštět nebudu.......
Ale poslední větu moc nechápu, já jsem teď v podstatě 3 týdny nic velkýho nezvedal (kromě 1 soutšžního dne) jinak už 3 týdny pohoda, momentálně jsem odpočatej jako blázen, a pojedu, s maximálním nasazením, přípravu na podzim....já nevím jak by u tebe měla vypadat pauza

"Vždyť je to jen bolest"

http://www.kstkurim.estranky.cz/
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Koutňa

PříspěvekZaslal: po září 10, 2012 7:31 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

grogy napsal:
Koutňa napsal:
grogy napsal:
Koutňa napsal:

No já právě po monohydrátu (nic jinýho stejně nefunguje) většinou něco shodil (vodu) ale teď ne....ale to je jedno, brečet z toho nebudu
To nevím jestli by nastalo, ale ani to nezjistím protože do žádnýho velkýho objemu se pouštět nebudu.......
Ale poslední větu moc nechápu, já jsem teď v podstatě 3 týdny nic velkýho nezvedal (kromě 1 soutšžního dne) jinak už 3 týdny pohoda, momentálně jsem odpočatej jako blázen, a pojedu, s maximálním nasazením, přípravu na podzim....já nevím jak by u tebe měla vypadat pauza

Aha, zajímavý názor... Jela jsem přípravu na MČR na CEE a myslím, že to na mě mělo docela účinky, Kulich pokud vím používá CEEM a taky si nestěžuje... a voda žádná. Ale asi to bylo placebo no. Ale s tím monohydrátem to porovnat osobně moc nemůžu, měla jsem jen vzorek a vystačil mi asi na 5 týdnů, jenže to bylo v době, kdy jsem celkem se suple zkušenosti neměla, takže jsem se celkově cítila líp. To CEE jsem brala dvojnásobnou dobu.

Nebavila jsem se o objemu, ale dá se říct o kondičním tréninku (s činkama, samo). Tam by pak ten objem nazvedaných tun ztěží dosáhl toho, co nazvedáš teď. No a RTC (roční tréninkový cyklus) by měl mít nějakou periodizaci, ve zkratce fázi přípravnou a pak soutěžní, ty se klidně v rámci toho RTC 2 - 3x zopakují, záleží, kolik máš vrcholů... No a na konci RTC následuje fáze přechodná, kdy správně nemáš dělat vůbec nic nebo aspon něco zcela jiného (třeba běhat ). No to je jedno, dělej si to jak chceš, jen mi přijde, že sotva skončí jedna soutěž, připravuješ se hned na další a takhle to praktikuješ už dost dlouho, dle mého skromného názoru je jen otázka času, kdy se odpálíš.
grogy

PříspěvekZaslal: po září 10, 2012 11:41 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Koutňa napsal:

Nebavila jsem se o objemu, ale dá se říct o kondičním tréninku (s činkama, samo). Tam by pak ten objem nazvedaných tun ztěží dosáhl toho, co nazvedáš teď. No a RTC (roční tréninkový cyklus) by měl mít nějakou periodizaci, ve zkratce fázi přípravnou a pak soutěžní, ty se klidně v rámci toho RTC 2 - 3x zopakují, záleží, kolik máš vrcholů... No a na konci RTC následuje fáze přechodná, kdy správně nemáš dělat vůbec nic nebo aspon něco zcela jiného (třeba běhat ). No to je jedno, dělej si to jak chceš, jen mi přijde, že sotva skončí jedna soutěž, připravuješ se hned na další a takhle to praktikuješ už dost dlouho, dle mého skromného názoru je jen otázka času, kdy se odpálíš.

Je to pěkný, že to máš takhle teoreticky zmáklý, ale vždycky platí, řídit se vlastním tělem. Však já už na konci přípravy na MS byl docela zničenej, už jsem to cítíl, dřív (už 14 dní před závody) jsem zvolnil a myslím že na závodech padla celkem slušná forma. Navíc teď už se cítím zase skvěle odpočatě, připravenej na další trénink...nehledě na to, že já nemám momentálně prostor na nějakej odpočinek nemám. Závodím 10.11 což jsou skoro přesně 2 měsíce, to na dobrou přípravu stačí, ale o nic víc času tam není.
Musíš se na to taky dívat tak že já jsem dost pasivní člověk. Ty máš x krát týdně posilovnu, potom atletiku, potom bazén a potom něco dalšího. Já mám 3x týdně cca 2 hodiny v posilovně, a jinak nedělám nic, to se potom taky regeneruje jinak.
Stejně, že bych měl jezdit s 50%, i když by na to byl čas (když bych se zrovna na nic nepřipravoval) , proč? To že pojedu takovej trénink mi bude naprosto k ničemu. To se na to radši vyseru a pudu dělat něco jinýho...
A jiný aktivity (kolo, třeba).....tos asi nemyslela vážně že ne? Já cvičím protože mě baví trojboj, jsem jednostraně zaměřenej, nemám radost z pohybu jako ty (navíc, když se dělá moc věcí, tak potom většinou všechny stojej za hovno).
Ale třeba na to jednou doplatím, a přepálím (už 2 roky jedu v podstatě bez nějaký delší pauzy, nebo výrazně lehkýho tréninku) tak se ti hluboce pokloním, a uznám že jsi měla pravdu

"Vždyť je to jen bolest"

Koutňa

PříspěvekZaslal: út září 11, 2012 8:52 am    Předmět: Odpovědět s citátem

grogy napsal:
Koutňa napsal:

Je to pěkný, že to máš takhle teoreticky zmáklý, ale vždycky platí, řídit se vlastním tělem. Však já už na konci přípravy na MS byl docela zničenej, už jsem to cítíl, dřív (už 14 dní před závody) jsem zvolnil a myslím že na závodech padla celkem slušná forma. Navíc teď už se cítím zase skvěle odpočatě, připravenej na další trénink...nehledě na to, že já nemám momentálně prostor na nějakej odpočinek nemám. Závodím 10.11 což jsou skoro přesně 2 měsíce, to na dobrou přípravu stačí, ale o nic víc času tam není.
Musíš se na to taky dívat tak že já jsem dost pasivní člověk. Ty máš x krát týdně posilovnu, potom atletiku, potom bazén a potom něco dalšího. Já mám 3x týdně cca 2 hodiny v posilovně, a jinak nedělám nic, to se potom taky regeneruje jinak.
Stejně, že bych měl jezdit s 50%, i když by na to byl čas (když bych se zrovna na nic nepřipravoval) , proč? To že pojedu takovej trénink mi bude naprosto k ničemu. To se na to radši vyseru a pudu dělat něco jinýho...
A jiný aktivity (kolo, třeba).....tos asi nemyslela vážně že ne? Já cvičím protože mě baví trojboj, jsem jednostraně zaměřenej, nemám radost z pohybu jako ty (navíc, když se dělá moc věcí, tak potom většinou všechny stojej za hovno).
Ale třeba na to jednou doplatím, a přepálím (už 2 roky jedu v podstatě bez nějaký delší pauzy, nebo výrazně lehkýho tréninku) tak se ti hluboce pokloním, a uznám že jsi měla pravdu

Tohle, co jsem psala, je takový opravdu velmi stručný výcuc toho, co bys měl vědět o výkonnostním tréninku, chceš-li výkonnostně trénovat. Vlastním tělem je dobré se řídit a taky je občas dobré řídit se i hlavou. Dva týdny před MS zničenej? To je docela blbý, že kvůli tomu musíš upravovat trénink, ač třebas forma vyšla (a já věřím, že vyšla, když sis dal tolik osobáků- druhá věc teda je, jak to vychází na Wilkse oproti těm předchozím, to teď počítat nebudu...). Mohla být třeba i lepší... No jinak ty dva týdny bych opravdu do nějakého volna nepočítala, to se dá přinejlepším nazvat laděním na závody.
S tím během a kolem bych si to nikdy nedovolila myslet vážně, proto tam za tím byl taky ten vychlámanej smajlík, že. Psala jsem 60%, ne 50%. A třeba by ti to pomohlo shodit tu "vodu", cos nabral s kreatinem. Ostatně existují mraky cviků a tréninkových postupů, dalo by se to udělat tak, aby to bavilo a s trojbojem se to nevylučovalo. Ale to člověk nesmí být línej jako prase, sport i myšlení někdy bolí a když se nechce, tak to se nedá nic dělat. A s tím, že se nedá dělat víc věcí zaráz, aniž by všechny stály za houby, to je pěknej nesmysl. Jen nad tím musí sportovec/ trenér trochu zapřemýšlet, než začne sestavovat nějaký plán. A klanět se mi nemusíš, o této pravdě jsem hluboce přesvědčená už několik let a zdá se, že ona funguje.
grogy

PříspěvekZaslal: út září 11, 2012 2:03 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Koutňa napsal:

Tohle, co jsem psala, je takový opravdu velmi stručný výcuc toho, co bys měl vědět o výkonnostním tréninku, chceš-li výkonnostně trénovat. Vlastním tělem je dobré se řídit a taky je občas dobré řídit se i hlavou. Dva týdny před MS zničenej? To je docela blbý, že kvůli tomu musíš upravovat trénink, ač třebas forma vyšla (a já věřím, že vyšla, když sis dal tolik osobáků- druhá věc teda je, jak to vychází na Wilkse oproti těm předchozím, to teď počítat nebudu...). Mohla být třeba i lepší... No jinak ty dva týdny bych opravdu do nějakého volna nepočítala, to se dá přinejlepším nazvat laděním na závody.
S tím během a kolem bych si to nikdy nedovolila myslet vážně, proto tam za tím byl taky ten vychlámanej smajlík, že. Psala jsem 60%, ne 50%. A třeba by ti to pomohlo shodit tu "vodu", cos nabral s kreatinem. Ostatně existují mraky cviků a tréninkových postupů, dalo by se to udělat tak, aby to bavilo a s trojbojem se to nevylučovalo. Ale to člověk nesmí být línej jako prase, sport i myšlení někdy bolí a když se nechce, tak to se nedá nic dělat. A s tím, že se nedá dělat víc věcí zaráz, aniž by všechny stály za houby, to je pěknej nesmysl. Jen nad tím musí sportovec/ trenér trochu zapřemýšlet, než začne sestavovat nějaký plán. A klanět se mi nemusíš, o této pravdě jsem hluboce přesvědčená už několik let a zdá se, že ona funguje.

Jo, určitě je fajn, to znát, ale řekni mi, proč bych měl dávat pauzu, jenom proto že to mám napsaný v tréninkovým rozpise, když jí vlastně vůbec nepotřebuju?
"zničenej" to byl zlej výraz, spíš "přirozeně unavenej" vlivem 10ti týdenní přípravy, v čem já nevidím nic divnýho, forma vyšla, na moje poměry víc než obvykle (stačí se podívat na ty nejtěžší tréninky před MS), to že mohla být lepší, je docela blbej argument, vždycky, může bejt lepší. Nevím jak wilks souvisí s formou (jasně že jsem přibral, ale taky dal cca o 50kg na total víc) pokud to chceš vědět, tak zhruba +18 bodů od ME.
Ne 2 týdny, ale 3 týdny jsem nic nedělal (týden po závodech taky ne), pokud se 3 týdny nepočítají do volna, tak kolik? 2 měsíce? 3 měsíce?

Ten creatin už neřeš, já jsem psal že z toho brečet nebudu, určitě není mým cílem cvičit 2 měsíce na kokot, abych shodil 2kg, to opravdu nechci
Dobře tak ne 50% ale 60%. Když budu počítat, tak třeba u dřepu (raw) bych jezdil s váhou okolo hmm 105-110kg. Jakej mi tahle váha dá pokrok do trojboje? žádnej, je to vyhozenej čas, není to k ničemu.

Ale to je přesně to o čem se bavíme, já sem línej nevím proč bych měl dělat něco co nesouvisí s trojbojem (a nebude to mít do trojboje přínos), 30ti kilometrová jízda na kole, mi fakt dřep nezlepší. I kdybych chtěl dělat nějakou aerobní činnost, tak by to stejně bylo ze silových sportů (Strongman, vysoký počty op.) klasická aerobní činnost je kontraproduktivní.

Dá se dělat víc věcí najednou, dá se dělat spousta věcí najednou, ale nikdy v nich nedokážeš takových kvalit, než kdyby jsi se zaměřila na 1 věc a dělala jí pořádně.... tohle je naprosto logický.

Tak ty o tom seš možná přesvědčená, ale myslím že to i dál budu dělat podle sebe. Myslím že nějakou chvilku už cvičím, a vím jak mi to jde nejlíp

Jen tak na zamyšlení, když píšeš o odpočívání, znám jednoho liftera, i ty ho znáš, kterej odpočívá míň než kdokoliv jinej, má x hodinový tréninky a taky mu to evidentně funguje

"Vždyť je to jen bolest"

guruhonza
Anonymní

PříspěvekZaslal: út září 11, 2012 3:14 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

citace:
Jo, určitě je fajn, to znát, ale řekni mi, proč bych měl dávat pauzu, jenom proto že to mám napsaný v tréninkovým rozpise, když jí vlastně vůbec nepotřebuju?

1) jó kdyby tak někdo mohl poznat, že jí potřebuje...

2) preventivně. Jsi skoro už vrcholovej sportovec a děláš velmi náročný sport nejen na klouby a svaly, ale taky na CNS a vnitřní orgány. Tělo takhle nemůže šlapat pořád (a na mladém tělě těžko požnáš předem kdy je to DOST). Sám víš určitě o mnoha lidech, kteří to přepálili ve v životě... ve sportu... v trojboji... a jsou dokonce i z ČR... a chodili třeba i na tohle forum.
RaptorMira

PříspěvekZaslal: út září 11, 2012 3:28 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Jasně Koutňo. Periodizace je určitě důležitá. To že potřebuješ zvolnit opravdu moc jednoduše nepoznáš, zvláště u lineárky. Mimo soutěžní období tě nějakých směšných 30km na kole nezabije. Jezdíval jsem 150, když jsem se ještě vlezl na kolo, teprve tam je to znát. Neseděl jsem na tom ale už 3 roky.

Obecně by tě ale neměla mimosezona hodit v tvém hlavním sportu půl roku zpátky, abys další 3 měsíce neztratila dosahováním předchozí úrovně a další měsíce se nemohla dostat dále protože jsi unavená z předchozích třech měsíců. Tohle vidím dost často. Bohužel.

Teď je ale ještě důležitější jedna věc. Jede se extraliga a potřebujeme dát dohromady tým. Znamená to pro něj prodloužení soutěžního období na 1 závod (nejede oba - pokud nebude chtít). V prosinci si může vyjet na běžky a chodit plavat jak bude chtít a mimosezony si může užít - což svorně s tebou doporučuju...
grogy

PříspěvekZaslal: st září 12, 2012 5:45 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Trénink

Mrtvola
5x50
5x130
5x160
5x160
5x160

Dotahy, 13cm boxy
3x190
3x190
3x190
3x190
3x190

Tlaky na ramena v sedě
5x50
5x50
5x50

Rozpažky v předklonu
10x10
10x10
10x10

5tky hrozný, ale jinak ok. Dost jsem spěchal, teď absolutně nestíhám

"Vždyť je to jen bolest"

Wass

PříspěvekZaslal: st září 12, 2012 6:50 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

dělat tlaky na ramena s 50kg jednoručkama v 18 letech si nedokážu představit, člověka s takovejma činkama v ruce sem viděl za půl roku jen jednou a to byl asi největší namakanec, co chodí k nám do posilky :D takže dost dobrý teda :)
Majesty

PříspěvekZaslal: st září 12, 2012 6:51 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Myslim ze urcite myslel velkou osu, ne jednorucky
Wass

PříspěvekZaslal: st září 12, 2012 7:21 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

aha :D to mi nějak nedošlo
grogy

PříspěvekZaslal: st září 12, 2012 10:20 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Ramena jsou jedna z mých nejslabších partií, majesty to odhadl správně, opravdu jde o velkou činku
Sice i 50tku jednoručku dostanu nad hlavu, ale Push pressem, samotný ramena mám fakt slabý

Jediný, co je na tom pozitivní, je to, že sílu ramen nepotřebuju.

"Vždyť je to jen bolest"

grogy

PříspěvekZaslal: so září 15, 2012 5:17 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Trénink

Dřep
5x50
5x90
5x130
5x150
5x150
5x150

Dřep s řetězy
3x130-182
3x130-182
3x130-182

Benč
5x50
Super ram
5x90
5x110
5x110
5x110
5x110
5x110

Tric. kliky proti bandu
10xBand
10xBand
10xBand
10xBand
10xBand
10xBand
10xBand

Břicho

Dřepy docela těžký, benče v pohodičce.

"Vždyť je to jen bolest"

grogy

PříspěvekZaslal: po září 17, 2012 3:14 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Trénink

Dřep
5x65
5x95
5x125
5x145
5x145
5x145
5x145

Dosedy na paralel
3x125
3x125
3x125
3x125

Benč
7x65
7x85
7x85
7x85
7x85
7x85

Pullover
7x25
7x30
7x35

Kladka na triceps
10x20
10x30
Změna adaptéru
10x50
10x65
10x65
10x65
10x65
10x65

Facepulls
10x20
10x35
10x35
10x35
10x35
10x35

Včera jsem vyvíjel nadměrnou aktivitu (nachozených spousty km, + vylezení na nějakou věž, nahoru a dolu asi 650 schodů) takže dnešní dřepy stáli za píču ne, nedělám si prdel, fakt to bylo znát. Technika dřepu mě poslední dobou docela jebe, nemůžu se do toho pořádně dostat...takže dřepy docela těžký, benč až poslední serie, ostatní pohoda, řekl bych že za poslední dobu zase docela zesílil triceps...

Zejtra jdu místo školy házet koulí, nechtěl by mi někdo dát nějakej rychlokurz abych něco málo hodil? vím že před 2 ma rokama jsem hodil asi 11,5 tak jsem zvědavej co hodím zejtra....

"Vždyť je to jen bolest"

odeslat nové téma   Odpovědět na téma - Grogy...Nový začátek Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3 ... 129, 130, 131 ... 183, 184, 185  Další
Rychle na stránku:

Přejdi na: