|
|
|
| Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
| Autor |
Zpráva |
Blongie007

|
Zaslal: út září 18, 2012 10:38 am Předmět: Zbývá mi už jen CKD? |
|
|
Pročítám si už dlouho toto forum a tak doufám, že tu taky najdu radu.
Od března do června jsem zhubla o 18 kg.Zdravou stravou, s principem ing. Havlíčka. Strava 5x denně, málo tuku, cca 300-350 g sacharidů, cca 140g bílkovin,celkem cca 7500-9000 KJ. Vše bylo ok,ale pak jsem se zastavila a od června ani ťuk.
Udělala jsem si teda jeden nehlídanej týden, přibrala při něm 1 kg, to abych to rozhejbala a nasadila jsem v zoufalství sacharidový vlny.Dnes začínám 4 týden a nemám na to nervy, protože celkový úbytek za 3 týdny byl pouze 0,8kg. Vydržím cokoliv, jen at to jde dále dolů.
Vlnu jsem měla 150-200-250-150-220-250-300
Momentálně mám 119 kg, z toho asi 50kg tuk dle bodystatu. Chci začít s CKD. Chci vědět, jak si to sestavit, jestli se to počítá na váhu včetně tuku, nebo na čistou váhu. Na bodystatu mi vyšel bazál 2800 kcal, tak kolik mám jíst těch bílkovin a tuků?
Už 2 měsíce chodím 3x týdně do posilovny, zaměřuju se na velké partie. cvičím na strojích + strojích s volnou váhou. Nějaký dřepy apod. zdravotně nedávám.Přesto s váhou běžným způsobem nehnu. Nechci držet hladovky a zpomalit si metabolismus.
Chodím svičit po-st-pá, tak jak to změnit do toho CKD? asi po-ut-pá?
Je CKD vhodná na hubnutí min. 30 kg? Ještě mě zajímá, jestli v pátek po začátku carb up je možné si jako cukry zařadit i pivo nebo víno v rozumném množství, nebo pokud ne, tak proč, když jsou to sacharidy.
Děkuju za všechny rady
|
|
| nahoru |
|
 |
| |  |
Magumi

|
Zaslal: út září 18, 2012 11:24 am Předmět: |
|
|
Cvičení v posilovně moc chválím, za dosavadní pokrok si zasloužíš velkou gratulaci.
Neblbnul bych s vlnama, to je jak s kanónem na vrabce. Podle mně budeš muset ubrat na jídle, nevím, kolik měříš, ale 2800 kalorií na den je dost i pro slušně osvaleného chlapa. Tuky se doporučují tak v rozmezí 15-25 procent denní spotřeby, bílkoviny můžeš nechat, takže ti nezbude než omezit sacharidy. Zpomalit metabolismus chvíli trvá; podle mně je paradoxně lepší nasadit krátkodobě větší deficit (při dostatku bílkovin a cvičení), a pak si během pár dní srovnat hormony (trvá to aspoň dva dny), než zůstávat dlouho v nízkém deficitu.
Tahle knížka by ti mohla pomoct: http://www.bodyrecomposition.com/a-guide-to-flexible-dieting, ale nejlepší by bylo zajít za odborníkem.
Alkohol na doplnění sacharidů moc nedoporučuju, ale sklenička vína nebo pivo ti rozhodně neuškodí.
|
|
| nahoru |
|
 |
Blongie007

|
Zaslal: út září 18, 2012 12:05 pm Předmět: |
|
|
Na jídle jsem přidávala, ubírala, zkoušela jsem vše. Ten bazál dle bodystatu mi přišel jako blbost. Držela jsem se v rozmezí 7000-8500 KJ, přibližně a tři měsíce to stojí, tak chci jít do CKD, žádná strava, zdravá strava, omezení apod. nepomáhají. Za odborníkem jsem byla. v nemocnici. V podstatě mi vytiskl to, co jsem držela, takže nic novýho.
A ten odkaz není funkční:- (
|
|
| nahoru |
|
 |
Reichenberk

|
Zaslal: út září 18, 2012 12:07 pm Předmět: |
|
|
Kolik aktivní hmoty naměřil bodystat? Kolik plánované aktivní hmoty máš jako cílový stav? A čím vlastně hubneš?
|
|
| nahoru |
|
 |
Rachela

|
Zaslal: út září 18, 2012 12:10 pm Předmět: |
|
|
| Blongie007 napsal: |
A ten odkaz není funkční:- ( |
Skus zmazat ciarku na konci _________________ Wilks? Makes little guys feel better about lifting less. Means nothing. I came up with my own formula that makes weaker guys like me to feel better: it's a combination of bw, years training, leverages, excuses, potential and heart :D:D:D
|
|
| nahoru |
|
 |
Blongie007

|
Zaslal: út září 18, 2012 1:11 pm Předmět: |
|
|
| Reichenberk napsal: | | Kolik aktivní hmoty naměřil bodystat? Kolik plánované aktivní hmoty máš jako cílový stav? A čím vlastně hubneš? |
Bodystat 30.5.2012 naměřil v oblečení 124kg (má být 83-90kg), tuk 57,4 kg (17-23kg), ath 66,6 kg (64-70), voda 48,7kg (62-74) celý dopoledne jsem nepila, stála jsem ve frontě, jinak piju tak 6-8 litru denně, bazál 2850 kcal. Hubla jsem zdravou stravou, viz. nahoře
Rachela- čárka pomohla, ale musela bych knihu házet do google translate a to se mi nechce _________________ [img:486a1c0fe1]http://www.ketoforum.de/diet-ticker/pic/weight_loss/121150/.png[/img:486a1c0fe1]
|
|
| nahoru |
|
 |
Reichenberk

|
Zaslal: út září 18, 2012 1:58 pm Předmět: |
|
|
| Blongie007 napsal: | | Reichenberk napsal: | | Kolik aktivní hmoty naměřil bodystat? Kolik plánované aktivní hmoty máš jako cílový stav? A čím vlastně hubneš? |
Bodystat 30.5.2012 naměřil v oblečení 124kg (má být 83-90kg), tuk 57,4 kg (17-23kg), ath 66,6 kg (64-70), voda 48,7kg (62-74) celý dopoledne jsem nepila, stála jsem ve frontě, jinak piju tak 6-8 litru denně, bazál 2850 kcal. Hubla jsem zdravou stravou, viz. nahoře
Rachela- čárka pomohla, ale musela bych knihu házet do google translate a to se mi nechce |
A tělesná výška? Co děláš za sport? Té poznámce o hubnutí zdravou stravou nerozumím, to funguje jak? Znamená to že nemáš žádné spalovací aerobní aktivity?
Zkus to trochu rozepsat - tohle vypadá dost záhadně, napiš jaký máš energetický výdej, jeho typ, časování, ať se to dá trochu rozkódovat. Teď to jen vypadá že máš malý výdej a vysoký příjem - to tak v reálu určitě nebude.
|
|
| nahoru |
|
 |
Blongie007

|
Zaslal: út září 18, 2012 2:18 pm Předmět: |
|
|
Měřím 170 cm, jedla jsem asi těch 8000KJ, pohyb v té době skoro nulovej, jen každý den 1/2 hod. chůze, 2x týdně doma Tabatovy intervaly skákáním přes švihadlo. Shodila jsem asi16 kg
Potom jsem začala chodit 3x týdně do posilky, vždy cca 50 minut a za poslední 3 měsíce jsem shodila jen 2 |KG Občas in-line.Ani vzhledově to není tak, jako bych shazovala tuk a třeba nabrala svaly.
Jedla jsem 5x denně, vyváženej poměr sacharidu, bílkovin a tuku. cca 300g sach+140g B+25g T
|
|
| nahoru |
|
 |
riker

|
Zaslal: út září 18, 2012 2:27 pm Předmět: |
|
|
ten 2800 cal basalni metabolismus se me zda hrozne moc
misto ckd bych zkusil spis neco na zpusob leangains ( http://leangains.com )
V treningovy den dat 2300 cal a v netreningovy 1500 a musi to jit dolu
|
|
| nahoru |
|
 |
Tracey

|
|
| nahoru |
|
 |
Blongie007

|
Zaslal: út září 18, 2012 3:13 pm Předmět: |
|
|
| riker napsal: | ten 2800 cal basalni metabolismus se me zda hrozne moc
misto ckd bych zkusil spis neco na zpusob leangains ()
V treningovy den dat 2300 cal a v netreningovy 1500 a musi to jit dolu |
Všechny pohyby vyzkoušený a nic. I opačně, což je podle mě logičtější, víc jíst v odpočinku a regeneraci
Ten bazál nevím, ale rozhodně jsem ho neřešila. jak říkám jedla jsem asi 2000kcal
|
|
| nahoru |
|
 |
riker

|
Zaslal: út září 18, 2012 3:36 pm Předmět: |
|
|
| Tracey napsal: | Když vezmu v úvahu její hodnoty (124kg, tuk 57,4 kg, ath 66,6 kg) a srovnám je s mými (cca 52, 7, 25) a mým bazálním metabolismem, který mám podle inbody 1320, tak těch 2800 je asi reálných |
zkousel jsem ruzny vzorce z https://en.wikipedia.org/wiki/Basal_metabolic_rate a vychazi me to pro ni kolem 2000 cal.
Pro tebe me to vychazelo kolem 1500, takze o trochu vic ale v podstate to sedelo (vek a vysku jsem tipoval)
|
|
| nahoru |
|
 |
riker

|
Zaslal: út září 18, 2012 3:55 pm Předmět: |
|
|
| Blongie007 napsal: | Všechny pohyby vyzkoušený a nic. I opačně, což je podle mě logičtější, víc jíst v odpočinku a regeneraci
Ten bazál nevím, ale rozhodně jsem ho neřešila. jak říkám jedla jsem asi 2000kcal |
nene, nejdulezitejsi je jist po treningu, kdy telo potrebuje opravit svaly. Ve dnech volna klidne muzes byt hladem (coz uz je hodle drasticky a nerikam ze to tak mas delat).
K problemu me jeste napada:
1. nejis nejaky skryty kalorie? napr sladky piti
2. treba vazne ztracis tuk a nabiras svaly. Chodis na mereni, nebo to odhadujes jenom od pohledu? Protoze pri 120kg ty svaly neuvidis.
3. jinak ti asi nezbyde nic jinyho nez snizovat kalorie dokud nezacnes hubnout...
|
|
| nahoru |
|
 |
Tracey

|
Zaslal: út září 18, 2012 3:55 pm Předmět: |
|
|
| riker napsal: | | Tracey napsal: | Když vezmu v úvahu její hodnoty (124kg, tuk 57,4 kg, ath 66,6 kg) a srovnám je s mými (cca 52, 7, 25) a mým bazálním metabolismem, který mám podle inbody 1320, tak těch 2800 je asi reálných |
zkousel jsem ruzny vzorce z https://en.wikipedia.org/wiki/Basal_metabolic_rate a vychazi me to pro ni kolem 2000 cal.
Pro tebe me to vychazelo kolem 1500, takze o trochu vic ale v podstate to sedelo (vek a vysku jsem tipoval) |
Vyšlo mi to 1335, takže to bude asi docela přesné _________________ Rozum a chtíč nemohou být v opozici natrvalo (Sigmund Freud).
|
|
| nahoru |
|
 |
8Shade

|
Zaslal: út září 18, 2012 4:12 pm Předmět: |
|
|
Z mého pohledu máš nedostatek aerobní aktivity. Cvičení v posilce na strojích/volných vahách je sice hezký na zachování aktivní hmoty, ale pokud k tomu nedáš víc aerobky, tak to podle mě dolů nepůjde. I ve jste to co jíte přece cvičí aerobně každý den ráno přibližně půl hodiny, aby shazovali.
|
|
| nahoru |
|
 |
| |
|
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru
|
Populární značky:
|