|
|
|
| Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
| Autor |
Zpráva |
Koutňa

|
Zaslal: po září 17, 2012 3:36 pm Předmět: |
|
|
| grogy napsal: | Zejtra jdu místo školy házet koulí, nechtěl by mi někdo dát nějakej rychlokurz abych něco málo hodil? vím že před 2 ma rokama jsem hodil asi 11,5 tak jsem zvědavej co hodím zejtra....[/color] |
Koulí se neháže, ale vrhá. To pro začátek.
První věc- položíš si ji do celé dlaně a pak uložíš mezi klíční kost a čelist, trochu to tlačí. Za uchem nebo daleko od krku je to špatně. Pak záleží, jakou technikou hodláš vrhat, každopádně asi to nejdůležitější je, že u vrhů rozhodují nohy, ne ruce. Tzn. spodek těla máš v pohybu neustále napřed před vrškem...
Za předpokladu, že pudeš z místa a seš pravák, tak: Stoupneš si levým bokem směrem k výseči, levá noha oproti pravé mírně ukročená do zadu, stoj rozkročný (rozhodně víc, než na šířku ramen- pravá noha cca v polovině kruhu). Pravou rukou držíš tu kouli, levá je dá se říct v upažení. Provedeš pohyb vpravo- něco mezi předklonem a úklonem, a mírně pokrčíš nohy v kolenou, levou rukou se "zavřeš", tento celý pohyb není nějak rychlý. Důležité je to, co následuje pak, tj. z těch pokrčených noh vychází pohyb zpět, pak vytáčíš pánev, levačkou seš stále zavřený. Teprve až pak následuje nějaký pohyb v trupu, levačkou seš stále zavřený :-D a až nemáš kam jít, jdeš na samotný odhod. Do koule tlač jak do činky, žádné házení, mezi trupem a paží by měl být pravej úhel, žádné kroucení lokte dolů, jak to dělám já. :-) Pak se samozřejmě nedívat za koulí, ale soustředit se, ať nepřešlápneš a zadní půlkou kruhu ven. Na youtube určitě bude mraky videí, zadej si třeba "Gunthor", ten tam má hezká tréninková videa nejen z vrhání.
A hlavně nechoď do kruhu v tretrách, to už jsme na závodech pro školy taky viděli. :-)
Každopádně na Corny hodně zdaru, my jej pořádáme ve čtvrtek. _________________ Murphyho zákon: "Všechno si pečlivě zapisuj, vypadá to aspoň, že si něco dělal."
Naposledy upravil Koutňa dne po září 17, 2012 3:39 pm, celkově upraveno 1 krát
|
|
| nahoru |
|
 |
| |  |
balbi

|
Zaslal: po září 17, 2012 3:39 pm Předmět: |
|
|
| Koutňa napsal: |
První věc- položíš si ji do celé dlaně a pak uložíš mezi klíční kost a čelist, trochu to tlačí. Za uchem nebo daleko od krku je to špatně. Pak záleží, jakou technikou hodláš vrhat, každopádně asi to nejdůležitější je, že u vrhů rozhodují nohy, ne ruce. Tzn. spodek těla máš v pohybu neustále napřed před vrškem...
|
S tímto si dovolím nesouhlasit, koule by měla být pouze v oblasti mozolů, nikoliv v dlaňi, když držíš kouli tak v dlaňi by měla být "díra", koule je pouze ve vrchní části, ale né položena v dlaňi, to jen tak pro upřesnění
|
|
| nahoru |
|
 |
Koutňa

|
Zaslal: po září 17, 2012 3:41 pm Předmět: |
|
|
| balbi napsal: | | Koutňa napsal: |
|
S tímto si dovolím nesouhlasit, koule by měla být pouze v oblasti mozolů, nikoliv v dlaňi, když držíš kouli tak v dlaňi by měla být "díra", koule je pouze ve vrchní části, ale né položena v dlaňi, to jen tak pro upřesnění |
Jo, napsala sem to blbě.. Když ono se to těžko takhle po netu...
Ještě mě napadlo prsty k sobě. Nejlepší fakt bude mrknout na to video. _________________ Murphyho zákon: "Všechno si pečlivě zapisuj, vypadá to aspoň, že si něco dělal."
|
|
| nahoru |
|
 |
grogy

|
Zaslal: po září 17, 2012 3:57 pm Předmět: |
|
|
Tak to jsem nečekal takovou ochotu  Každopádně díky, ještě zkusím hlavně nějaký to video, třeba to z toho pochopím...
|
|
| nahoru |
|
 |
grogy

|
Zaslal: út září 18, 2012 11:13 am Předmět: |
|
|
Takže dneska vrh koulí
Dneska ráno jsem se vzbudil, a ze včerejška docela slušná svalovka triceps-kozy-ramena-nohy, takže naprosto ideální podmínky pro házení
No, nakonec jsem při vší snaze hodil 10,4 metrů, je to dost málo, ale na ty podmínky jaký byly, tak dobrý jinak teda z těch vrhačů, to byl takovej průměr, což jsem se divil...čekal jsem že ti co to trénujou tak budou lepší..ale samozřejmě tam taky házeli i 14m.....ale i 7
Jenom teda co bych k tomu ještě řekl, tak nevím jak to chodí, ale tohle mi jako "závody" přišlo dost uhozený.... Zádná organizace, nikde nikdo nic, prostě přišel chlap začal číst jména každej 4x hodil, on si to zapisoval, potom se zvedl a odešel. už i během závodů, postupně ostatní odcházeli....ještě že atletiku nedělám protože tohle mi příde fakt uhozený
Když jsme tam čekali (hodinu předem jsme tam museli být) tak tam byl jeden kluk, co šel taky na kouli, a furt na mě čuměl. potom po delší době přišel a říká, Ty děláš silovej trojboj? Nejvíc jsem se divil (ne tomu že mě odhadl, to se nedivím ) ale že to vůbec zná...a hnedka se ptal na výkony na disciplínách a tak....třeba i tenhle sport bude jednoho krásnýho dne populární
|
|
| nahoru |
|
 |
guruhonza
Anonymní
|
Zaslal: út září 18, 2012 12:57 pm Předmět: |
|
|
"Hoj, jo dělám, jsem mistr světa v mrtvole" :D
v tý kouli přidej :D bych od tebe čekal 13 minimálně
|
|
| nahoru |
|
 |
grogy

|
Zaslal: út září 18, 2012 12:59 pm Předmět: |
|
|
| guruhonza napsal: | "Hoj, jo dělám, jsem mistr světa v mrtvole" :D
v tý kouli přidej :D bych od tebe čekal 13 minimálně |
Ne to fakt ne spíš mě to jen překvapilo.
Tak mě je to celkem jedno, kolik hodím...ale vzhledem k tomu že jsem naposledy koulí hodil v prváku... a i tam to bylo celkově asi 4x
|
|
| nahoru |
|
 |
Koutňa

|
Zaslal: út září 18, 2012 8:23 pm Předmět: |
|
|
| grogy napsal: | Jenom teda co bych k tomu ještě řekl, tak nevím jak to chodí, ale tohle mi jako "závody" přišlo dost uhozený.... Zádná organizace, nikde nikdo nic, prostě přišel chlap začal číst jména každej 4x hodil, on si to zapisoval, potom se zvedl a odešel. už i během závodů, postupně ostatní odcházeli....ještě že atletiku nedělám protože tohle mi příde fakt uhozený [/color] |
To vždy záleží na tom, kdo to pořádá a jací tam jsou rozhodčí.... Jsou i dobře zorganizované závody jako celek, kde jednu disciplínu dokáže ze*rat jeden jedinej rozhodčí a pak seš jako závodník akorát tak znechucenej. Vždycky je to o lidech, ne o sportu. (Vzpomeň na jednu nejmenovanou blondýnu.... vidět jenom toto, taky bych si o trojboji asi něco myslela. ) _________________ Murphyho zákon: "Všechno si pečlivě zapisuj, vypadá to aspoň, že si něco dělal."
|
|
| nahoru |
|
 |
grogy

|
Zaslal: út září 18, 2012 8:30 pm Předmět: |
|
|
| Koutňa napsal: | | grogy napsal: | Jenom teda co bych k tomu ještě řekl, tak nevím jak to chodí, ale tohle mi jako "závody" přišlo dost uhozený.... Zádná organizace, nikde nikdo nic, prostě přišel chlap začal číst jména každej 4x hodil, on si to zapisoval, potom se zvedl a odešel. už i během závodů, postupně ostatní odcházeli....ještě že atletiku nedělám protože tohle mi příde fakt uhozený [/color] |
To vždy záleží na tom, kdo to pořádá a jací tam jsou rozhodčí.... Jsou i dobře zorganizované závody jako celek, kde jednu disciplínu dokáže ze*rat jeden jedinej rozhodčí a pak seš jako závodník akorát tak znechucenej. Vždycky je to o lidech, ne o sportu. (Vzpomeň na jednu nejmenovanou blondýnu.... vidět jenom toto, taky bych si o trojboji asi něco myslela. ) |
Jo, právě proto to tak píšu, třeba to, jinde, bude i normální dobrá soutěž, ale ta jediná který jsem se účastnil a udělal si na ní názor na atletiku, to byla parodie na závody...
Co se týče nejmenovaný blondýny, tak asi vím koho myslíš (ženskech v trojboji moc není ) ale nevím přesně na co narážíš......klidně pm.
|
|
| nahoru |
|
 |
Koutňa

|
Zaslal: út září 18, 2012 8:40 pm Předmět: |
|
|
| grogy napsal: | | Koutňa napsal: | | grogy napsal: | Jenom teda co bych k tomu ještě řekl, tak nevím jak to chodí, ale tohle mi jako "závody" přišlo dost uhozený.... Zádná organizace, nikde nikdo nic, prostě přišel chlap začal číst jména každej 4x hodil, on si to zapisoval, potom se zvedl a odešel. už i během závodů, postupně ostatní odcházeli....ještě že atletiku nedělám protože tohle mi příde fakt uhozený [/color] |
To vždy záleží na tom, kdo to pořádá a jací tam jsou rozhodčí.... Jsou i dobře zorganizované závody jako celek, kde jednu disciplínu dokáže ze*rat jeden jedinej rozhodčí a pak seš jako závodník akorát tak znechucenej. Vždycky je to o lidech, ne o sportu. (Vzpomeň na jednu nejmenovanou blondýnu.... vidět jenom toto, taky bych si o trojboji asi něco myslela. ) |
Jo, právě proto to tak píšu, třeba to, jinde, bude i normální dobrá soutěž, ale ta jediná který jsem se účastnil a udělal si na ní názor na atletiku, to byla parodie na závody...
Co se týče nejmenovaný blondýny, tak asi vím koho myslíš (ženskech v trojboji moc není ) ale nevím přesně na co narážíš......klidně pm. |
Rozhodčí, ne závodnice. (Teda teď už si nejsem dvakrát jistá, že je to blondýna, ale co už... ) I když ono je to stejně šumák, když chápeš, co chcu říct.
Dojeď ve čtvrtek na Corny k nám a uvidíš, jak se organizujou závody. _________________ Murphyho zákon: "Všechno si pečlivě zapisuj, vypadá to aspoň, že si něco dělal."
|
|
| nahoru |
|
 |
grogy

|
Zaslal: út září 18, 2012 8:50 pm Předmět: |
|
|
| Koutňa napsal: | | grogy napsal: | | Koutňa napsal: | | grogy napsal: | Jenom teda co bych k tomu ještě řekl, tak nevím jak to chodí, ale tohle mi jako "závody" přišlo dost uhozený.... Zádná organizace, nikde nikdo nic, prostě přišel chlap začal číst jména každej 4x hodil, on si to zapisoval, potom se zvedl a odešel. už i během závodů, postupně ostatní odcházeli....ještě že atletiku nedělám protože tohle mi příde fakt uhozený [/color] |
Co se týče nejmenovaný blondýny, tak asi vím koho myslíš (ženskech v trojboji moc není ) ale nevím přesně na co narážíš......klidně pm. |
Rozhodčí, ne závodnice. (Teda teď už si nejsem dvakrát jistá, že je to blondýna, ale co už... ) I když ono je to stejně šumák, když chápeš, co chcu říct.
Dojeď ve čtvrtek na Corny k nám a uvidíš, jak se organizujou závody. |
Jo aha, tak už vím...jestli myslíme tu samou (ale blondýna to nebyla) z německa...? tak to byla pěkná p*ča
Hele, to je dobrý, nemusím bejt u všeho
|
|
| nahoru |
|
 |
Majesty

|
Zaslal: út září 18, 2012 9:00 pm Předmět: |
|
|
|
|
|
| nahoru |
|
 |
grogy

|
Zaslal: út září 18, 2012 9:00 pm Předmět: |
|
|
| Majesty napsal: | | To byla 4ka ta koule? |
ne, 5ka
|
|
| nahoru |
|
 |
wwwpower

|
Zaslal: út září 18, 2012 9:49 pm Předmět: |
|
|
měl sis na tu kouli vzít jeden ze tvých skafandrů :-D _________________ ''Nejde o to jak inkasuješ, jde o to kolik ran uneseš a přesto se znovu zvedneš, kolik ran dokážeš přijmout a nezastaví tě, vstaň!'' - Rocky Balboa
|
|
| nahoru |
|
 |
grogy

|
Zaslal: út září 18, 2012 9:55 pm Předmět: |
|
|
| wwwpower napsal: | | měl sis na tu kouli vzít jeden ze tvých skafandrů :-D |
máš ještě něco stejně inteligentního co bys mi chtěl sdělit, nebo ses už vyčerpal?
|
|
| nahoru |
|
 |
| |
|
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru
|
Populární značky:
|