|
|
|
| Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
| Autor |
Zpráva |
eSko
Naivka

|
Zaslal: pá září 21, 2012 12:14 pm Předmět: |
|
|
To máte nějaku fóbii z té "chemie"? Bez chemie vám nevyrostou ani bio rajčata na zahrádce ačkoliv je hnojíte bio hnojivem a zaléváte super čistou dešťovou vodou. Bez chemických procesů by nebyl na Zemi život, šmarjapána.
Turakam: Žiju, ale necvičím, "stěhoval" jsem se na školu do Brna a mám tu plno zařizování, sháním do toho brigádu a finance na fitko budou až popříští týden. Prostě se tu musím zaběhnout. Proč tě zajímá vůbec log? Už se nemáš nad čím snad na ronnie pousmát?
rinner: Tak to gratuluju ke zkouškám, o to víc je zarážející, co si tu napsal. Vím jak myslíš pojem "funkční sval", přesto je to ve své podstatě blbost. Používej si termíny "trénovaný, silný, výbušný, rychlý" atd., ale jakmile řekneš docentovi u zkoušky "funkční", tak ti tou vyjmenovanou literaturou jednu prdne. _________________ "Ti, kteří si myslí, že nemají čas na tělesná cvičení, si budou muset dříve či později najít čas pro nemoc." Edward Stanley
|
|
| nahoru |
|
 |
| |  |
duke.dukem
|
Zaslal: pá září 21, 2012 12:21 pm Předmět: |
|
|
| rinner napsal: | ....
esko: Anatomie 1,2,3 (R.Čihák) a Grey´s anatomy.zakončeno zkouškou za A
Fyziologie: Přehled lékařské fyziologie - William F. Ganong,Lékařská fyziologie - Stanislav Trojan , zakončeno zkouškou za B. Myslím, že základy tedy snad mám |
Pardon, ze vam do toho skacu s blbym dotazem, ale tim "Grey´s anatomy" je myslen ten serial Chirurgove? :-)
|
|
| nahoru |
|
 |
Bara

|
Zaslal: pá září 21, 2012 12:24 pm Předmět: |
|
|
| rinner napsal: | esko: Od redaktora bych takhke stupidní dotaz fakt nečekal. Funkční svalovou hmotu bych si představoval tak, že plní základní funkci svaloviny,což je síla. Co je někomu platné mít objem jako prase , když pak neudělá například 10 shybů.Co je to potom za sval ? Když pak neplní svojí základní funkci.Je smutný ,že v posilovně vídám chlapy, kteří na první pohled vypadají ,že zvedají skály,jsou dvakrát větší než já a pak se trápí při základních cvicích a nejsou schopni se v nich sotva jedenkrát zvednout. Tak jak si myslíš, že ty jejich svaly vznikaj? Pak se objeví hubenej klučina, kterej má sotva 75kg a dá na bench 130kg, dřepne 160,tahne 180. Tak ten má podle mě funkční svalovinu. A to nejsou zdaleka jenom lifteři.
Rostislaw: Popletený to rozhodně nemám. Souhlasim s tebou, vždyt sám píšeš, že prakticky nic nebereš. Určitě když se někdo chce věnovat kulturistice, liftingu soutěžně, tak se bez doplnků neobejde. To je jasný. Ale jak už jsem psal, tak žádný závodní ambice nemám, tak do drastický diety nechodím, tudíž to nepořebuju. Je to o prioritách. |
Tady se myslím dost pleteš.Každý cvičí z jiného důvodu a tomu podřizuje i trénink.To co je podle tebe ideální nemusí být pro jiného dobré.O názorech na doplňky se nevyjadřuji,to chce čas abys k tomu dospěl.V tvém věku si každý myslí,že ví všechno nejlíp a časem zjistí,že byl úplně vedle.
|
|
| nahoru |
|
 |
Rachela

|
|
| nahoru |
|
 |
eSko
Naivka

|
Zaslal: pá září 21, 2012 12:25 pm Předmět: |
|
|
| duke.dukem napsal: | | rinner napsal: | ....
Fyziologie: Přehled lékařské fyziologie - William F. Ganong,Lékařská fyziologie - Stanislav Trojan , zakončeno zkouškou za B. Myslím, že základy tedy snad mám |
Pardon, ze vam do toho skacu s blbym dotazem, ale tim "Grey´s anatomy" je myslen ten serial Chirurgove? :-) |
Je to i knížka, ale po jeho výkladu "funkční sval" bych se nedivil.
No nic, nebudem se hádat, vím jak to rinner myslel, ale vyjadřuje se bohužel nepřesně. Funkční sval je pro každého něco jiného. Pro hubenýho, že se např. 20x přitáhne na hrazdě a pro objemově výraznějšího zase to, že si dokáže sám přestěhovat těžký nábytek do druhé místnosti, ale zase se tolikrát nepřitáhne... _________________ "Ti, kteří si myslí, že nemají čas na tělesná cvičení, si budou muset dříve či později najít čas pro nemoc." Edward Stanley
|
|
| nahoru |
|
 |
Bara

|
Zaslal: pá září 21, 2012 12:28 pm Předmět: |
|
|
| eSko napsal: | | duke.dukem napsal: | | rinner napsal: | ....
Pardon, ze vam do toho skacu s blbym dotazem, ale tim "Grey´s anatomy" je myslen ten serial Chirurgove? :-) |
No nic, nebudem se hádat, vím jak to rinner myslel, ale vyjadřuje se bohužel nepřesně. Funkční sval je pro každého něco jiného. Pro hubenýho, že se např. 20x přitáhne na hrazdě a pro objemově výraznějšího zase to, že si dokáže sám přestěhovat těžký nábytek do druhé místnosti, ale zase se tolikrát nepřitáhne... |
Funkční sval by měl znamenat sval schopný vykonat kontrakci a tím pohyb,ke kterému tam je.Pokud se dávkuje cokoliv ze živin,tak se většinou má počítat na funkční svalovou hmotu.Nefunkční sval by byl asi jen v případě tělesného omezení/ochrnutí nebo smrti.
|
|
| nahoru |
|
 |
eSko
Naivka

|
Zaslal: pá září 21, 2012 12:30 pm Předmět: |
|
|
| Bara napsal: | | eSko napsal: | | duke.dukem napsal: | | rinner napsal: | ....
No nic, nebudem se hádat, vím jak to rinner myslel, ale vyjadřuje se bohužel nepřesně. Funkční sval je pro každého něco jiného. Pro hubenýho, že se např. 20x přitáhne na hrazdě a pro objemově výraznějšího zase to, že si dokáže sám přestěhovat těžký nábytek do druhé místnosti, ale zase se tolikrát nepřitáhne... |
Funkční sval by měl znamenat sval schopný vykonat kontrakci a tím pohyb,ke kterému tam je.Pokud se dávkuje cokoliv ze živin,tak se většinou má počítat na funkční svalovou hmotu.Nefunkční sval by byl asi jen v případě tělesného omezení/ochrnutí nebo smrti. |
To se tu taky rinnerovi snažíme vysvětlit. _________________ "Ti, kteří si myslí, že nemají čas na tělesná cvičení, si budou muset dříve či později najít čas pro nemoc." Edward Stanley
|
|
| nahoru |
|
 |
rinner
|
Zaslal: pá září 21, 2012 12:39 pm Předmět: |
|
|
Rachela: Jo jasně, efektivní je dobře nazvaný.
cizopasník: souhlasím s tebou, nevyjádřil jsem to přesně.Komplexnost je ideální pojem.Nejsem zdatnej češtinář  ale podstata je snad každýmu jasná.
Esko: Když chápeš jak jsem to myslel, tak nevim,co je na tom zarážející. Je to fakt jen slovíčkáření.
|
|
| nahoru |
|
 |
guruhonza
Anonymní
|
Zaslal: pá září 21, 2012 12:49 pm Předmět: |
|
|
| Rachela napsal: |
Ty chces mat proste efektivne svaly. Tak. Nazvime to efektivne |
V tom případě by mě zajímalo, jak cvičí :D Určitě by musel změnit tréning
|
|
| nahoru |
|
 |
rinner
|
Zaslal: pá září 21, 2012 12:55 pm Předmět: |
|
|
| eSko napsal: | | Bara napsal: | | eSko napsal: | | duke.dukem napsal: | | rinner napsal: | ....
Funkční sval by měl znamenat sval schopný vykonat kontrakci a tím pohyb,ke kterému tam je.Pokud se dávkuje cokoliv ze živin,tak se většinou má počítat na funkční svalovou hmotu.Nefunkční sval by byl asi jen v případě tělesného omezení/ochrnutí nebo smrti. |
To se tu taky rinnerovi snažíme vysvětlit. |
Já moc dobře vím,co znamená pojem funkční a afunkční.Funkční u svalu znamená ,že se kontrahuje.To je snad jasný.Ty mě fakt nemáš co poučovat z tvoji pozice.Celej ten pseudorozhovor byl založen na tvým slovíčkáření.Ještě k tý fóbii z chemie ,tak ti doporučuju přečíst základy anatomie,fyziologie,biochemie,patofyziologie,patologie a interny,a potom možná pochopíš ,proč do sebe nechci zbytečně cpát chemii navíc.
|
|
| nahoru |
|
 |
Petey

|
Zaslal: pá září 21, 2012 1:08 pm Předmět: |
|
|
len nesmela otazka - ked vsetko vies a vsetko mas nastudovane,naco sa pytas? napis clanok, urcite ho uverejnia na mainwebe a bude pohoda _________________ Komu tim prospejete?!
|
|
| nahoru |
|
 |
Bara

|
|
| nahoru |
|
 |
rinner
|
Zaslal: pá září 21, 2012 1:09 pm Předmět: |
|
|
Bara: Samozřejmě, máš pravdu, že záleží z jakého důvodu kdo cvičí a čemu podřizuje trénink. To je zásádní. Jak to mám já, proč a s jakým cílem cvičím jsem se tu už zminoval. Takže tak:)
|
|
| nahoru |
|
 |
mike23
|
Zaslal: pá září 21, 2012 1:12 pm Předmět: |
|
|
esko je pěknej hnidopich  :D _________________ Mike
|
|
| nahoru |
|
 |
Bara

|
Zaslal: pá září 21, 2012 1:15 pm Předmět: |
|
|
Tady je a bylo vždy hodně hnidopichů a to nemyslím na nikoho osobně.Je to tím,že je to zde samej egoista,přesvědčenej o tom,že zrovna on je ten největší borec a názory jiné než jeho jsou blbost.Dogmatismus je bohužel nejkratší cestou do sebezáhuby.Málo lidí dokáže diskutovat a brát i ostatní a málokdo tady ví s kým vlastně diskutuje.
|
|
| nahoru |
|
 |
| |
|
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru
|
Populární značky:
|