|
|
|
| Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
| Autor |
Zpráva |
Gumak.Ln
|
Zaslal: ne září 23, 2012 3:25 pm Předmět: |
|
|
| Luster napsal: | a na nohy nehrajes?
edit: a jak casto se dostanes k samotnymu splhu na lane? |
nejsem si jistý zda je trénink nohou pro šplh na laně důležitý. Chodím 3x v týdnu ještě běhat, tak si říkám, že by to mohlo do jisté míry trénink nohou suplovat
na lano se dostanu 1x v týdnu
|
|
| nahoru |
|
 |
| |  |
Gumak.Ln
|
Zaslal: ne září 23, 2012 3:26 pm Předmět: |
|
|
| blazen napsal: | cvičení zad ti taky pro šplh na laně neuškodí |
ano s tím souhlasím, ale myslím, že když v každém tréninku budu provádět shyby mohlo by to stačit?
|
|
| nahoru |
|
 |
Seva98

|
Zaslal: ne září 23, 2012 3:41 pm Předmět: |
|
|
Vymyslis naproste blbosti, snazis se sestavit cely treningovy plan jen proto at dokazes vylezt na lane bez prirazu. Lano bez prirazu ti vyleze i clovek co v zivote necvicil. Ty to nedas, ale chces se to naucit, tak poradne zacni shybovat, shybuj 2-3x tydne a proste to tam casem bude. Nereknu kdybys chtel delat gymnastiku, nebo zavodne splh na lane, to bych se uz nad treningem na cely tyden pozastavil, ale kdyz ti jde jen o jednu vec tak bych normalne dal cvicil cele telo at pak nevypadas jako ***pl
A beh na nohy fakt nestaci, to bys musel delat pravidelne sprinty.
|
|
| nahoru |
|
 |
Gumak.Ln
|
Zaslal: ne září 23, 2012 3:48 pm Předmět: |
|
|
| Seva98 napsal: | Vymyslis naproste blbosti, snazis se sestavit cely treningovy plan jen proto at dokazes vylezt na lane bez prirazu. Lano bez prirazu ti vyleze i clovek co v zivote necvicil. Ty to nedas, ale chces se to naucit, tak poradne zacni shybovat, shybuj 2-3x tydne a proste to tam casem bude. Nereknu kdybys chtel delat gymnastiku, nebo zavodne splh na lane, to bych se uz nad treningem na cely tyden pozastavil, ale kdyz ti jde jen o jednu vec tak bych normalne dal cvicil cele telo at pak nevypadas jako ***pl
A beh na nohy fakt nestaci, to bys musel delat pravidelne sprinty. |
Ano přesně o to mi jde, chci vylézt na 8m laně bez přírazu. Šplh na laně je jednou ze součástí testů na, které se připravuji, takže tomu chci podřídit maximum úsilí, proto jsem chtěl pomoci i se speciálním tréninkem. Ano je pravda, že na laně dokáže vylézt i člověk, který nikdy necvičil, ale bude to nějakej komár co má 60kg a né jako já 100kg a 190cm...
|
|
| nahoru |
|
 |
Luster

|
Zaslal: ne září 23, 2012 3:56 pm Předmět: |
|
|
v tvym pripade ke zlepseni splhu bude hrat to shybovani hlavni roli, takze bych zkusil nejakej shybovaci program, vyborne funguje napr. Tsatsoulinuv "Fighter pullup program" , tam je akorat "omezeni", ze se shybuje po celou dobu stejnym stylem, beze zmeny uchopu.. jak sem uz psal, v tomhle pripade bych zvolil bud paralelni uchop a nebo rucniky (to by bylo mozna jeste lepsi), program bych si mirne pozmenil a to tak, ze bys tech 5 dni klasicky odjel, jak ma bejt (google poradi), potom by nasledoval den pauzy (presne podle originalu), ale den po pauze bys dal samotnej splh a dalsi dny pokracoval v programu
v pripade, ze se ti nebdue tenhle program z nejakejch duvodu zamlouvat, tak existuje rada dalsich, napr. armstronguv, ale s tim nemam vlastni zksuenost
samotny cviceni s cinkama bych omezil do 2-3 treninku za tejden, "horni zada" ani ruce bych cilene necvicil vubec, na to ti bohate poslouzi pull-up program _________________ Humans are land-based bipeds. Pullups are for monkeys. Or at least a second-tier priority.
|
|
| nahoru |
|
 |
Seva98

|
Zaslal: ne září 23, 2012 4:05 pm Předmět: |
|
|
Ok, tak to pak jo, nejlepsi fakt budes mit asi najet na ciste shybovaci program jak psal luster a raz za tyden dat to lano. Klasicky kulturisticky trening bych tady asi uplne vypustil, resp. je ti k nicemu, kdyz mas tedkom jine cile.
A priste az pujdes na lano zkus magnezium, jde to o hodne lepe, neni potreba vynalozit tolik sily, ruce tak moc neklozou a neni potreba tak velky stisk. Pokud nemas, tak kostku poridis za cca 100kc a vydrzi ti nekolik let/mesicu.
|
|
| nahoru |
|
 |
Vidlák
|
Zaslal: ne září 23, 2012 4:51 pm Předmět: |
|
|
Já teda nevím jak vám, ale mě se zdá šplh na laně jednodušší než shyby. Člověk se přitahuje jen v částečném rozsahu pohybu (pokud teda nemáte takovou techniku šplhu jako největší rychlíci). Přijde mi, že jde spíš o to vědět jak na to a nebát se toho a samozřejmě mít určitou úroveň "síly" a obratnosti.
Když dáš ruce na lano, tak abys je měl někde na úrovni očí nebo lehce výš a odrazíš se od země tak jen přehmátneš jednou rukou (k tomu ti poslouží síla nohou) a už vysíš ve vzduchu. De facto k prvnímu kroku vůbec nepotřebuješ sílu jako ve shybu. Pak bych zkoušel ze začátku šplhat s přírazem. Po získání jistoty bych přestal tolik používat nohy, časem úplně.
Nejjednodušší šplh bez přírazu je podle mě používání krátkých přítahů hlavně přes biceps tak, že neustále požíváš zkrácený rozsah pohybu, nikdy nepropneš ruce a a každý přehmat jde jen třeba 10cm nad ruku kterou se právě držíš. Samozřejmě je to o dost pomalejší.
Pokud uděláš 7 shybů tak podle mě není vůbec problém v síle a nepotřebuješ řešit nic jiného než "osahání" si lana, získání jistoty a vhodné techniky.
|
|
| nahoru |
|
 |
DiamonD123
(ban)

|
Zaslal: ne září 23, 2012 5:17 pm Předmět: |
|
|
Nesouhlasím - Před pěti lety jsem na lano vylezl během pár sekund a teď mi dělá problém vylézt až na horu a shybů od té doby udělám mnohem víc
|
|
| nahoru |
|
 |
Vidlák
|
Zaslal: ne září 23, 2012 5:27 pm Předmět: |
|
|
| DiamonD123 napsal: | | Nesouhlasím - Před pěti lety jsem na lano vylezl během pár sekund a teď mi dělá problém vylézt až na horu a shybů od té doby udělám mnohem víc |
No a právě o tom píšu, že šplh na laně není vůbec o tom, že by měl dělat shyby jak mu tady někteří radí. Není k tomu potřeba velká síla. Nechápu tvou reakci.
|
|
| nahoru |
|
 |
Luster

|
Zaslal: ne září 23, 2012 5:43 pm Předmět: |
|
|
ok, tak co by teda mel podle tebe delat? (jenom upozornuju, ze splhat muze jednou tejdne) _________________ Humans are land-based bipeds. Pullups are for monkeys. Or at least a second-tier priority.
|
|
| nahoru |
|
 |
U.B0B

|
Zaslal: ne září 23, 2012 6:10 pm Předmět: |
|
|
sry za OT
| Seva98 napsal: | | Lano bez prirazu ti vyleze i clovek co v zivote necvicil. |
kolik takovejch je, kteri maji 100kg a davaj v pohode 8m lano bez prirazu?? asi se najde par jedincu, kteri nikdy necvicili a zvladaj to, ale pouzit to jako argument je dost prehnany ....
|
|
| nahoru |
|
 |
riker

|
Zaslal: ne září 23, 2012 6:13 pm Předmět: |
|
|
| Luster napsal: | a na nohy nehrajes? |
jasne kdyz chce zlepsit splhani tak at prvne nabere 20 kg na nohach, to pak pude samo...
| Seva98 napsal: | | A beh na nohy fakt nestaci, to bys musel delat pravidelne sprinty. |
zalezi jaky mas cile. Pokud je tvuj cil dat tunu na drep tak nestaci, na vsechno ostatni staci.
|
|
| nahoru |
|
 |
Luster

|
Zaslal: ne září 23, 2012 6:18 pm Předmět: |
|
|
riker: na tvuj debilni prispevek do diskuze je skoda slov _________________ Humans are land-based bipeds. Pullups are for monkeys. Or at least a second-tier priority.
|
|
| nahoru |
|
 |
riker

|
Zaslal: ne září 23, 2012 6:22 pm Předmět: |
|
|
| Luster napsal: | riker: na tvuj debilni prispevek do diskuze je skoda slov |
bylo potreba aby na ty vase hlouposti nekdo upozornil.
kdyz se sem nekdo prijde zeptat jak zlepsit splh a vy mu poradite pribrat na nohach.... to by me zajimalo z ktery kliniky jste utekli...
|
|
| nahoru |
|
 |
HanzKlatil
|
Zaslal: ne září 23, 2012 6:24 pm Předmět: |
|
|
| U.B0B napsal: | sry za OT
| Seva98 napsal: | | Lano bez prirazu ti vyleze i clovek co v zivote necvicil. |
kolik takovejch je, kteri maji 100kg a davaj v pohode 8m lano bez prirazu?? asi se najde par jedincu, kteri nikdy necvicili a zvladaj to, ale pouzit to jako argument je dost prehnany .... |
Pokud si správně pamatuju, tak jsem v nějakých 16 letech měl kolek 100kg, prakticky samý tuk a bez přírazu jsem vyšplhal, a to jsem byl vždycky strašné dřevo na sporty. Takže to určitě jde.
|
|
| nahoru |
|
 |
| |
|
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru
|
Populární značky:
|