|
|
|
| Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
| Autor |
Zpráva |
Mablung
|
Zaslal: út září 25, 2012 9:47 am Předmět: |
|
|
| Reichenberk napsal: | | Mablung napsal: |
Pošli mi prosím svou fotku. Pověsím si jí vedle fotky dvouhlavé ještěrky
Co jsem já osobně zjistil o hubnutí, je to skutečně hlavně o stravě. Člověk může hubnout sportem, ale to musí sportovat 20 hodin týdně ... |
To je opsáno z nějakého fóra kvílejících líných bulimiček, ne? :-) |
Osobní zkušenost.
|
|
| nahoru |
|
 |
| |  |
daymoon
Moderátor

|
Zaslal: út září 25, 2012 10:00 am Předmět: |
|
|
Stačí si vypočítat, kolik energie spálí hodinovým aerobním cvičením a pak se podívat třeba kolik energie obsahuje čistý bílý jogurt. Pak člověk pochopí, že je to hlavně o čistotě a kvalitě jídla než o hodinách na trenažéru. Osobní zkušenost. _________________ Slunce je velký žlutý prášek od nebeských psychiatrů
*´¨)
¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)
(¸.•` (¸.•` *daymoon*´¨)¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)
|
|
| nahoru |
|
 |
haino

|
Zaslal: út září 25, 2012 11:18 am Předmět: |
|
|
Kilo jogurtu asi 600kcal to je tak 1/2h svižnějšího běhu.Pokud teda nemyslíš nějaký tučný.
|
|
| nahoru |
|
 |
dogeatdog
|
|
| nahoru |
|
 |
Reichenberk

|
Zaslal: út září 25, 2012 12:29 pm Předmět: |
|
|
Osobní zkušenost je rodná sestra vlastního omylu.
Čistota jídla? Co to je, kilo uloženého tuku se bude spalovat rozdílně na závislosti toho z jaké suroviny vzniklo? To asi ne. A že delší kardio v tukovém metabolismu nemá vliv na hubnutí? Metabolický trénink nevede k větší lipolýze? No to už pak můžeme rovnou popřít zákony na zachování energie, ne? To by vytrvalci zajásali, kdyby mohli podávat dlouhé výkony bez doplnění energie.
Samozřejmě pro někoho je hladovka pohodlnější způsob shazování kil ale rozhodně nebude rychlejší než efektivní pohyb. Jistě, pokud to někdo na páse či na vesle profláká, tak toho moc neshodí, to je ale dost chatrná zásada - kdy tvrzení platí jen za podmínek že protitvrzení je postaveno na nedůslednosti jeho provedení.
Ale jako poselství pro ty kdo jsou líní je to dobré - necvičte, stejně to nemá smysl. :-)
A mimochodem - původní téma je, zda má trenažér na doma smysl. Má. A pás nebo veslotrenažér za nějakých 20k s tříletou záruční dobou udělá dobrou službu - pokud je dimenzován na trénujícího.
Taže aktivním lidem zdar, lemrám zmar. Nazdar.
|
|
| nahoru |
|
 |
Mablung
|
Zaslal: út září 25, 2012 3:05 pm Předmět: |
|
|
| Reichenberk napsal: | Osobní zkušenost je rodná sestra vlastního omylu.
Čistota jídla? Co to je, kilo uloženého tuku se bude spalovat rozdílně na závislosti toho z jaké suroviny vzniklo? To asi ne. A že delší kardio v tukovém metabolismu nemá vliv na hubnutí? Metabolický trénink nevede k větší lipolýze? No to už pak můžeme rovnou popřít zákony na zachování energie, ne? To by vytrvalci zajásali, kdyby mohli podávat dlouhé výkony bez doplnění energie.
Samozřejmě pro někoho je hladovka pohodlnější způsob shazování kil ale rozhodně nebude rychlejší než efektivní pohyb. Jistě, pokud to někdo na páse či na vesle profláká, tak toho moc neshodí, to je ale dost chatrná zásada - kdy tvrzení platí jen za podmínek že protitvrzení je postaveno na nedůslednosti jeho provedení.
Ale jako poselství pro ty kdo jsou líní je to dobré - necvičte, stejně to nemá smysl. :-)
A mimochodem - původní téma je, zda má trenažér na doma smysl. Má. A pás nebo veslotrenažér za nějakých 20k s tříletou záruční dobou udělá dobrou službu - pokud je dimenzován na trénujícího.
Taže aktivním lidem zdar, lemrám zmar. Nazdar. |
Osobní zkušenost je sice statisticky neprůkazná, nicméně velice dobře funguje už pár miliard let ;-)
Přehnal jsem dvacet hodin, ale 2 - 4 hodiny pohybu týdně mají vliv na hubnutí minimální. U mě osobně nemá vliv 6 - 8 hodin pohybu týdně (3 hodiny posilka, 3 - 5 aerobka), bez kontroly stravy. Vliv jen na kondici, na hubnutí vůbec žádný. Nezapomínej prosím že za hodinu intenzivního sportu spálíš tak 500 Kcal (záleží na druhu sportu, intenzitě, pohlaví, váze). 1 000 - 2 000 kcal týdně dojíš ani nevíš jak. Samozřejmě, ideální je kombinace pohybu a diety. Ale zatímco dietou lze zhubout i bez sportu, jen se sportem bez diety lze zhubnout jen za ohromných tréninkových objemů. Ano, hubnul jsem bez kontroly stravy. Ale to mi bylo 25, ujel jsem skoro každý všední den asi 20 km na bruslích a potom pár hodin sportu o víkendech. Takže 10 hodin týdně intenzivního aerobního pohybu u mladších lidí skutečně funguje, ale kolik lidí to dá? A kolik lidí zůstane navždy mladých? :-)
|
|
| nahoru |
|
 |
kamilz
|
Zaslal: út září 25, 2012 6:12 pm Předmět: |
|
|
| Mablung napsal: | | Přehnal jsem dvacet hodin, ale 2 - 4 hodiny pohybu týdně mají vliv na hubnutí minimální. U mě osobně nemá vliv 6 - 8 hodin pohybu týdně (3 hodiny posilka, 3 - 5 aerobka), bez kontroly stravy. Vliv jen na kondici, na hubnutí vůbec žádný. |
Částečně souhlasím a částečně ne. Pokud není na pohyb zvyklý, tak i pár hodin týdně je poznat. Já jsem na pohyb (kolo) zvyklý a těch 8 hodin týdně také vůbec na hubnutí nepoznám. Jediné, co na mě nyní funguje, je hodinový silový tréning + 30 minut na rotopedu.
|
|
| nahoru |
|
 |
| |
|
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru
|
Populární značky:
|