|
|
|
| Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
| Autor |
Zpráva |
ikski
|
Zaslal: út září 18, 2012 10:38 am Předmět: Pitný režim |
|
|
Dnes sem byl po druhe na odberu krve u naseho podnikoveho doktora a pry mam spatny pitny rezim. Kdyz sem rek, ze vypiju +-5 litru tekutin denne, tak pry je to hrozne moc na mou hmotnost mi napocital 3 litry na den coz je pro me doopravdy hrozne malo. 1.5 litru stahnu pri treningu 2 litry za smenu v praci takze v jeho pripade uz bych snad zbytek dne mel susit hubu :). Je 5-6 litru tekutin denne doopravdy tak velkej zaprah na ledviny ? Mel bych to omezit ? Momentalne jsem jeste na vic na kreatinu, takze tu vodu fakt budu tezko omezovat : (
|
|
| nahoru |
|
 |
| |  |
Frozz.

|
Zaslal: út září 18, 2012 10:50 am Předmět: Re: Pitný režim |
|
|
Kolik vážíš? Jestli pravidelně sportuješ, tak 4-5 litrů je optimální, myslím si. V zimě to může trochu klesnout, v létě naopak vypotíš víc. _________________ "For me life is continuously being hungry. The meaning of life is not simply to exist, to survive, but to move ahead, to go up, to achieve, to conquer."
|
|
| nahoru |
|
 |
ikski
|
Zaslal: út září 18, 2012 10:55 am Předmět: |
|
|
183 cm 105kg
prave me prijde, ze piju jeste furt malo. Kolikrat v praci ani ty dva litry nestaci delam hornika a sem tam sem na pracovisti, kde je hrozny vedro a ktomu vhkej vzduch a to pak piju jak utrzenej.
Na druhou stranu me prijde, ze se oproti ostatnim hrozne potim, ale to uz se se mnou tahne od puberty kdy sem mejval desnou nadvahul.
|
|
| nahoru |
|
 |
John Chipsa

|
Zaslal: út září 18, 2012 10:16 pm Předmět: |
|
|
Hele já vážím 91 při 186cm a vypiju denně cca 6-8L. Samozřejmě záleží, jak je venku i v práci. Ale tím, že mě je vedro tak piju. Pokud sportuješ, bych to moc neřešil, pač to vypotíš. Horší by bylo to chlastat a nic nedělat.
Doufám, že je to čistá voda a né kola :-D
|
|
| nahoru |
|
 |
E.Leclerc

|
Zaslal: st září 19, 2012 7:46 am Předmět: |
|
|
Není problém kolik vypiješ celkem, ale tělo by to mělo přijímat během celého dne.
Pokud vypiješ během 1hod. více jak 0,3-0,4l tak to ředí krev a tím zatěžuje ledviny.
|
|
| nahoru |
|
 |
Jarack
|
Zaslal: st září 19, 2012 11:03 am Předmět: |
|
|
Tohle téma mě taky zajímá.. Po ránu dam tak litránek, na tréningu 1,5 - 2l. Na šichtě cca 2l + 0,5 - 1l čaje na noční padne i káva samozřejmě. Pár lidí mi taky řikalo, že to přehánim, ale nemůžu si pomoc, mam prostě žízeň jak pouštní velitel  . V zimě to o něco poklesne, cca o 20%. Cukr mam ale naprosto v normálu, tak nevim. Přijde mi, že 3l na den je jenom obecné doporučení, aby se předešlo riziku dehydratace. Zajímal by mě Váš názor (dřív jsem dost chlastal, průměrně tich 7 kousků denně, tak mě napadá, jestli to neni prostě tim, že tělo prostě tolik tekutin vyžaduje pořád..) _________________ Ryba plave, pták lítá a člověk běhá..
|
|
| nahoru |
|
 |
ikski
|
Zaslal: st září 19, 2012 11:40 am Předmět: |
|
|
| E.Leclerc napsal: | Není problém kolik vypiješ celkem, ale tělo by to mělo přijímat během celého dne.
Pokud vypiješ během 1hod. více jak 0,3-0,4l tak to ředí krev a tím zatěžuje ledviny. |
Pri hodinovem treningu litr a pul vypuju to bude mozna ten problem. Jindy pres den tak velkej naraz nemam. Skusim v posilce min pit, ale to bude pro me velkej problem.
|
|
| nahoru |
|
 |
cocman
|
Zaslal: st září 19, 2012 12:30 pm Předmět: |
|
|
Moc nechapu co tu resite. Mas zizen, tak pij ne...
|
|
| nahoru |
|
 |
John Chipsa

|
Zaslal: st září 19, 2012 10:05 pm Předmět: |
|
|
| cocman napsal: | | Moc nechapu co tu resite. Mas zizen, tak pij ne... |
amen....
|
|
| nahoru |
|
 |
E.Leclerc

|
Zaslal: čt září 20, 2012 7:32 am Předmět: |
|
|
| ikski napsal: | | E.Leclerc napsal: | Není problém kolik vypiješ celkem, ale tělo by to mělo přijímat během celého dne.
Pokud vypiješ během 1hod. více jak 0,3-0,4l tak to ředí krev a tím zatěžuje ledviny. |
Pri hodinovem treningu litr a pul vypuju to bude mozna ten problem. Jindy pres den tak velkej naraz nemam. Skusim v posilce min pit, ale to bude pro me velkej problem. |
Taky sem se v posilce hodně nalejval, ale dá se na to zvyknout.
Někdy ve vedru si tím můžeš uhnat i hyponatremii, ale po 1,5l to nehrozí.
|
|
| nahoru |
|
 |
ikski
|
Zaslal: čt září 20, 2012 9:45 pm Předmět: |
|
|
| cocman napsal: | | Moc nechapu co tu resite. Mas zizen, tak pij ne... |
Ja bych neresil nic. Ale doktor s tim ma evidentne problem :) Pockam si na vysledek odberu krve do te doby nic resit nebudu.
|
|
| nahoru |
|
 |
labrat
|
Zaslal: po září 24, 2012 2:23 pm Předmět: |
|
|
Je to jenom o zvyku.. lidi kteří nikdy nedělali pořádně nějaký sport mají ve zvyku se v posilce strašně prolejvat.. pokaždé když se udejchaj, musej to spláchnut kýblem vody :D Když máš nějaké tréningy nebo zápasy, tak prostě makáš a napít se můžeš třeba až za půl hodiny. Za chvíli si na to zvykneš..
Já se orientuju podle chcanků.. když chodím každou hodinu upouštět a mám moč úplně světlou, vím že piju moc. Když je moc žlutá a není to obarvený třeba vitamíny, tak zas málo.
|
|
| nahoru |
|
 |
chippie

|
Zaslal: po září 24, 2012 2:51 pm Předmět: |
|
|
| labrat napsal: | Je to jenom o zvyku.. lidi kteří nikdy nedělali pořádně nějaký sport mají ve zvyku se v posilce strašně prolejvat.. pokaždé když se udejchaj, musej to spláchnut kýblem vody :D Když máš nějaké tréningy nebo zápasy, tak prostě makáš a napít se můžeš třeba až za půl hodiny. Za chvíli si na to zvykneš..
Já se orientuju podle chcanků.. když chodím každou hodinu upouštět a mám moč úplně světlou, vím že piju moc. Když je moc žlutá a není to obarvený třeba vitamíny, tak zas málo. |
Přesně jak říká labrat dá se zvyknot na všecko. Tohle léto na výšlapu v horách jsem se musel dost omezovat, protože tolik vody co vypiju normálně bych v báglu prostě neutáhl. Pil jsem vodu po půllitrech s nějakou frekvencí, teď ji piju po půlhrnku se stejnou freknvencí a cítím se uplně stejně, akorát nechodím tak často na WC.
|
|
| nahoru |
|
 |
DaBr

|
|
| nahoru |
|
 |
Mablung
|
Zaslal: st září 26, 2012 1:25 pm Předmět: |
|
|
Když nepiju tak mě bolí hlava. Rozhodování jednoduché.
|
|
| nahoru |
|
 |
| |
|
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru
|
Populární značky:
|